Ontdek Zakynthos Afbeelding Ontdek Zakynthos
Ontdek Zakynthos
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Ionische Eilanden

Ontdek Zakynthos


plane hotel car


8 Dagen

Het schilderachtige Zakynthos met witte stranden, azuurblauwe en kristalheldere baaien en groene heuvels lijkt zo uit een sprookjesboek gestapt. Zakynthos is bij uitstek geschikt voor natuur-, zee- en strandliefhebbers. Als u gelukt heeft, kunt u hier zomaar zeeschildpadden tegenkomen. Voor een dagje cultuur snuiven kunt u terecht in de hoofdstad. Verken dit schitterende Ionische eiland in uw eigen tempo. U verblijft 3 nachten aan de noordkant en 4 nachten aan de zuidkant (volgorde afhankelijk van vluchttijden) van het eiland in kleinschalige, goed gewaardeerde hotels of appartementencomplexen.



Hoogtepunten * Xigia Beach Blue Caves Navagio Bay Keri Agios Sostis Zakynthos-stad Marathonisi Zeegrotten

Dag 1: Vliegveld Zakynthos – Agios Nikolaos (ca. 35 km)

Op de luchthaven van Zakynthos neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u via de oostelijke kant van het eiland naar het noorden waar u 3 nachten zult verblijven in de omgeving van Agios Nikolaos.

Dit kleine vissersdorp vormt een goede uitvalsbasis om de bezienswaardigheden in het noorden te bezoeken. Het ligt in mooie baai, heeft een aardig strandje en ook een haventje vanwaar excursieboten vertrekken. In het dorp vindt u terrasjes, restaurantjes en winkels.

Overnachting (alleen logies) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 2: Xigia Beach – Alykes – zoutpannen – stranden (ca. 40 km)

Uw eerste volledige dag op Zakynthos staat in het teken van het verkennen van en heerlijk relaxen op de schitterende stranden. U begint de dag op Xigia (of Xigkia) Beach. Dit drukke zandstrand ligt in een mooi baaitje en is een natuurlijk kuuroord. Uit een rotsblok in zee stroomt warm water en collageen waardoor het er naar zwavel ruikt. De witte collageendeeltjes die het zeewater instromen, zouden de huid verjongen. Er is een kiosk op het strand waar drank en snacks worden verkocht. Vervolgens gaat u verder naar Alykes. Rondom deze populaire badplaats liggen tal van mooie zandstranden (onder meer Agia Kiriaki, Amoudi, Alykanas, Psarou en Xechoriati) waar voorzieningen en diverse watersportmogelijkheden aanwezig zijn. Ten westen van Alykes kunt u ook de zoutpannen bezoeken als u het strand even wilt afwisselen met iets anders.

Overnachting (alleen logies) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 3: Blauwe Grotten – Navagio Bay – Anafonitria klooster – Vromi (ca. 60 km)

De eerste bezienswaardigheid van vandaag zijn de, iets ten noorden van Agios Nikolaos gelegen, Blauwe Grotten (Blue Caves). U kunt deze, pas laat in de 19e eeuw ontdekte grotten, met een excursiebootje vanuit Agios Nikolaos bezoeken. De, volgens velen, mooiste grot ligt direct onder de vuurtoren van Kaap Skinari. Vanaf het bootje kunt u zwemmen in het heldere blauwe water in de grotten waarin het zal lijken of uw huid ook blauw is.

Via de noord-westkust rijdt u vervolgens naar het uitzichtpunt boven Navagio Bay met het beroemde scheepswrak. In 1982 kapseisde de handelsboot Panagiotis tijdens een storm en kwam uiteindelijk op het strand terecht. Het gestrande schip op het witte zand, omgeven door steile, witte krijtrotsen en de felblauwe baai maken het romantische plaatje compleet. Hoewel u het strand vanaf hier niet kunt bereiken, kunt u wel vanaf circa 300 meter hoogte schitterende foto’s maken. Als u op het strand zelf wilt staan, kunt u in Agios Nikolaos een bootexcursie boeken. Het bootje zal u op het strand afzetten en u heeft dan de tijd om het wrak van dichtbij te bekijken en te zwemmen voordat u weer terugvaart.

Vanaf het uitzichtpunt bij Navagio Bay rijdt u het binnenland in naar het dorpje Anafonitria en het gelijknamige klooster. In het dorp wonen slechts een kleine 200 mensen, maar toch zijn er meerdere taverna’s te vinden. De lokale bevolking zit in kraampjes langs de weg om hun eigen lokale producten zoals wijn, honing, olijfolie en handwerk te verkopen. Het indrukwekkende 15e eeuwse klooster Panagia Anafonitria was de woonplaats van de beschermheilige van Zakynthos, Agios Dionysios en heeft bij de ingang een kenmerkende toren.

Na Anafonitria rijdt u nog een stuk verder en keert nog even terug naar de westkust waar u kunt genieten van een schitterend uitzicht op de prachtige turkooizen baai van Vromi. Door het binnenland rijdt u terug naar Agios Nikolaos.

Overnachting (alleen logies) in of nabij Agios Nikolaos

Dag 4: Agios Nikolaos – Giri – Keri (ca. 50 km)

Vandaag rijdt u zuidwaarts naar Keri (ook Limni Keriou genoemd) waar u 4 nachten zult verblijven.

Onderweg kunt u in het binnenland, het authentieke en hoogstgelegen dorp van Zakynthos, Giri, bezoeken. Er zijn hier nog overblijfselen van oude windmolens te zien. Ook het nabijgelegen bergdorpje Loucha is de moeite van een wandeling door de straatjes waard.

De kleine badplaats Limni Keriou beschikt over een schilderachtig haventje en meer dan genoeg restaurant, supermarkten en souvenirwinkels. Een gezellig, smal, door bomen omgeven, strand ligt ten zuiden van het dorp. De baai wordt gesierd door de conische rotsen van Mizithres die u uit de zee ziet oprijzen.

Overnachting (alleen logies) in of nabij Keri

Dag 5: Dagje strand  

Een nieuwe regio met vele nieuwe stranden waar u deze rustdag kunt doorbrengen. Ontdek zelf welke stranden u het beste bevallen. Neemt u bijvoorbeeld eens een kijkje bij de stranden in de buurt van Vasilikos (Banana Beach, Gerakas Beach, Porto Zorro Beach en Sint Nicolas Bay) op het zuidelijkste puntje van Zakynthos tegenover Keri of bij Tsilivi Beach aan de westkust. Ook bij Laganas en Agios Sostis vindt u mooie stranden. Ter afwisseling kunt u vanuit Agios Sostis via een lange houten brug naar het gelijknamige eilandje wandelen. Dit eilandje is privebezit waardoor u er entree voor moet betalen.

Overnachting (alleen logies) in of nabij Keri

Dag 6: Keri – Zakynthos-stad – Keri (ca. 45 km)

Vandaag kunt u Zakynthos stad verkennen. Bezoek in elk geval de hooggelegen wijk Bohali voor een schitterend uitzicht over de stad en het Venetiaans kasteel dat op de nominatie voor de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.  Geniet van een hapje en een drankje op terrasje op een van de leuke pleintjes en slenter door de typisch Griekse straatjes en steegjes vol met winkeltjes, kerkjes en monumenten.

Andere bezienswaardigheden in Zakynthos stad zijn:

  • Post-Byzantijns museum 
  • Schilderijmuseum en bibliotheek waar u kunt zien hoe de stad eruitzag voor de grote aardbeving van 1953
  • Volkenkundig museum
  • Agios Markos-plein met het museum van Solomos en Kalvos
  • Standbeeld van Dionysois Solomos en Neoklassieke gebouwen op het Solomos-plein  
  • Kerk van Agios Dionysios met klokkentoren waar de urn van de Heilige en veel iconen bezichtigd kunnen worden
  • Overige kerken: Agios Markos (katholieke kerk), Agios Nikolaos Molou, Faneromeni, Kyria ton Aggelon en Pikridiotiss
Overnachting (alleen logies) in of nabij Keri

Dag 7: Marathonisi – Zeegrotten – Bergdorp Keri (ca. 15 km)

Vanuit Keri kunt u twee boottochtjes maken: naar de zeegrotten en naar het schildpaddeneiland Marathonisi. Bij het schildpaddeneiland kunt u uitstekend snorkelen en misschien wel een schildpad van dichtbij bewonderen. Het andere tochtje gaat langs de zeegrotten van Keri, indrukwekkende rotspartijen en het strandje bij kaap Marathia.
Naast de kustplaats Keri is er ook een bergdorpje dat Keri heet. Als u nog tijd over heeft, is een wandeling door dit traditionele bergdorp met stenen huisjes, een dorpsplein en geplaveide straatjes zeker de moeite waard. Hier ziet u nog het oorspronkelijke Zakynthos omdat dit dorp weinig schade heeft ondervonden van de grote aardbeving. De rond 1745 gebouwde kerk Panagia Keriotissa heeft een mooie klokkentoren en uit hout gesneden iconen. Als u na Keri nog iets verder doorrijdt naar de kust komt u bij de vuurtoren waar u een indrukwekkend uitzicht heeft. Niet ver van de vuurtoren is er een restaurant waar u vanaf het terras kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

Overnachting (alleen logies) in of nabij Keri

Dag 8: Keri – vliegveld Zakynthos (ca. 20 km)

U rijdt naar de luchthaven van Zakynthos, levert uw huurauto weer in en stapt op uw vlucht terug naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Zakynthos – Agios Nikolaos

ca. 35 km

Dag 2:

Xigia Beach – Alykes – zoutpannen – stranden

ca. 40 km

Dag 3:

Blauwe Grotten – Navagio Bay – Anafonitria klooster – Vromi

ca. 60 km

Dag 4:

Agios Nikolaos – Giri – Keri

ca. 50 km

Dag 5:

Keri

 

Dag 6:

Keri – Zakynthos-stad – Keri

ca. 45 km

Dag 7:

Marathonisi – Zeegrotten – Bergdorp Keri

ca. 15 km

Dag 8:

Keri – vliegveld Zakynthos

ca. 20 km

Op maat:

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld langer op Zakynthos blijven? Of wilt u low budget of juist accommodaties die over alle luxe beschikken? Als u uw wensen kenbaar maakt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland kunt u vanaf Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam naar Zakynthos vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf) of Belgie (Brussel).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvlucht Zakynthos
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: alleen logies
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Ontdek Zakynthos 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203