Citytrip en strandvakantie in één  Afbeelding Citytrip en strandvakantie in één
Citytrip en strandvakantie
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

Citytrip en strandvakantie


plane hotel car


8 Dagen

Kunt u niet kiezen tussen een stedentrip en een strandvakantie? Geniet van allebei op Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Bezoek een historische stad en een paar van de mooiste stranden van het eiland. De pittoreske, historische stad Chania biedt voor ieder wat wils. U kunt er uren ronddwalen door de historische haven en binnenstad met gezellige, smalle steegjes vol terrasjes en winkeltjes. Ook wie van shoppen houdt, zal zich hier prima vermaken. Daarnaast kunt u diverse musea bezoeken. Zo huisvest Chania onder meer een Archeologisch Museum, een Marine Museum en de Historische Archieven (uitgebreide collectie van folklore en historisch materiaal). Op zaterdagochtenden is er de wekelijks openlucht markt. Ook is er een overdekte Agora (markt) die van maandag tot en met zaterdag in elk geval van 8.00 tot 14.00 uur geopend is en op sommige dagen zelfs tot 21.00 uur.



Hoogtepunten Chania Zandstrand Falassarna Elafonisi Lagune Balos Beach

Dag 1: Vliegveld Chania - Chania-stad

Op de luchthaven van Chania haalt u uw huurauto op en vervolgens rijdt u naar uw hotel in of nabij Chania-stad. U overnacht hier de komende 3 nachten.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Chania

Dag 2 en 3: Chania

U heeft nog twee dagen de tijd om de stad uitgebreid te bezichtigen en heerlijk te genieten van alle Griekse lekkernijen op een van de vele terrasjes in de smalle steegjes of in de historische haven. Als u uw vakantie nog wilt aanvullen met een stevige wandeling, is Chania een uitstekende uitvalsbasis voor een excursie naar de bekende, 18 kilometer lange Samariakloof (goede wandel- of bergschoenen zijn een must). U kunt deze excursie boeken bij een van de tourist offices in de stad.

Overnachtingen (logies + ontbijt) in of nabij Chania

Dag 4: Chania - Falassarna (ca. 55 km)

U vertrekt naar de strandbestemming waar u vier nachten zult verblijven. Dit piepkleine dorp beschikt niet echt over een centrum en alle bebouwing ligt verspreid. Falassarna heeft een langgerekt zandstrand van ongeveer drie kilometer lang.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Falassarna

Dag 5: Falassarna - Balos Beach - Falassarna (ca. 40 km)

Vandaag kunt u nog een dag relaxen op het zandstrand van Falassarna. Of u gaat met uw huurauto op pad en verkent de dorpjes en afgelegen strandjes aan schitterende baaien in de omgeving. Nog een mogelijkheid is om het prachtige, maar wat lastig te bereiken Balos Beach te bezoeken. Via een onverharde weg komt u bij een parkeerplaats waarna u flink wat trappen moet afdalen (en na het strandbezoek weer moet beklimmen!) om het strand te bereiken. Neemt u zelf voldoende drinken en eten mee want er zijn bijna geen voorzieningen op Balos Beach. Wij raden u aan om een bezoek aan Balos Beach zo vroeg mogelijk in de ochtend te ondernemen zodat u het natuurschoon nog rustig kunt bewonderen voordat het strand wordt overlopen door vele andere strandgangers.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Falassarna

Dag 6: Falassarna - Elafonisi - Falassarna (ca. 105 km)

Vandaag kunt u nog zo'n prachtig strand aan de westkust van Kreta bezoeken: Elafonisi. U rijdt hier naartoe via kust- en bergwegen. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten. Een paar kilometer voordat u Elafonisi bereikt, rijdt u door het dorpje Chrissoskalitissa. Hier kunt u een beroemd klooster bezoeken waarover verschillende mythes de ronde doen. De meest bekende is de legende van de gouden traptrede: een van de 98 traptreden die naar het klooster leiden, zou van puur goud gemaakt zijn. Maar de gouden trede openbaart zich alleen aan personen die helemaal zonder zonden zijn. Bij Elafonisi aangekomen, bereikt u na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats, het hoofdstrand dat zich op Kreta bevindt. Op dit strand zijn strandbedden en parasols te huur en ook zijn er strandtenten waar eten en drinken verkocht wordt. U kunt het zich hier gemakkelijk maken of ervoor kiezen om iets verder door te lopen en al wadend (afhankelijk van de waterstand tussen enkel- en heupdiep) Kreta te verlaten. Na slechts een paar minuten lopen, komt u aan op een onbewoond eilandje waar ook geen voorzieningen zijn. U kunt langs de kustlijn het eilandje rondwandelen tot u een baai tegenkomt die u uitnodigt voor een verfrissende duik.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Falassarna

Dag 7: Falassarna

Vandaag kunt u nog een dag genieten van het zandstrand van Falassarna of verder op verkenning gaan in de omgeving.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Falassarna

Dag 8: Falassarna - vliegveld Chania (ca. 70 km)

Met de huurauto rijdt u naar de luchthaven van Chania waar u de auto inlevert voordat u weer naar huis vliegt.

Dag tot Dag:

Dag 1-3:

Chania

 

Dag 4:

Chania - Falassarna

ca.55 km

Dag 5:

Falassarna - Balos Beach - Falassarna

ca.40 km

Dag 6:

Falassarna - Elafonisi - Falassarna

ca.105 km

Dag 7:

Falassarna

 

Dag 8:

Falassarna - vliegveld Chania

ca.70 km

Op maat:
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u meer tijd in de stad en minder aan het strand of juist andersom? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.




Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er op dit moment alleen directe vluchten vanaf Amsterdam naar Chania, maar u kunt ook vanaf een Duitse (Dusseldorf, Weeze) of Belgische (Brussel, Charleroi) luchthaven vliegen. Als u vanaf Dusseldorf of Charleroi vliegt, kan de prijs veel lager uitvallen.

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvlucht naar Chania
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 8 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, excursies, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Citytrip en strandvakantie  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203