Fly Drive Individuele Rondreis Hoog en laaglanden van IJsland Afbeelding Fly Drive Individuele Rondreis Hoog en laaglanden van IJsland
Fly Drive Individuele Rondreis Hoog en laaglanden van IJsland ***
Bestemming: Rondreizen IJsland - Fly Drive IJsland

Fly Drive Individuele Rondreis Hoog en laaglanden van IJsland

***

plane hotel car


9 Dagen

Een tour die u langs de meeste topattracties van IJsland brengt. U ziet de contrasterende natuur van de hoog- en laaglanden van IJsland. Tijdens deze 9-daagse tour rijdt u niet alleen op de ringweg, maar gaat u ook van de gebaande paden het binnenland in. U ontdekt Kjolur en Landmannalaugar met hun fantastische en adembenemende uitzichten van het landschap van IJsland.

Rondreis o.b.v. Logies



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Aankomst in Keflavik - Hverageroi

(ca 100 km) Bij aankomst op de luchthaven kunt u uw huurauto ophalen bij de balie. U rijdt via de zuidkust naar het prachtige dorpje Hverageroi waar u uw eerste overnachting heeft. Het dorp is gebouwd op een geothermaal gebied. Vanwege zijn vele kassen die door het warme water uit de nabij gelegen bron worden verwarmd, staat het dorp ook bekend als het bloemendorp. Afhankelijk van hoe laat u in Hverageroi aankomt, kunt u een bezoek brengen aan de Blue lagoon en ontspannen in het heerlijk warme thermale water.

Dag 2: Thingvellir - Gullfoss - Geysir

(ca 240 km) Vandaag gaat u het bijzondere Thingvellir National park waar het historisch parlement van IJsland gehuisvest is. Het park is echt een natuurwonder met zijn vulkanisch landschap, bergen en lava stromen. Een wandeling door het park is zeker te adviseren. Hier rijdt verder naar de Gullfoss waterval en de geiser die in de buurt van de waterval liggen.

Optionele excursies: Rafter in het geiser gebied, het Geysir Geo centrum.

Dag 3: Kjolur - Hveravellir - Skagafjorour

(ca 230 km) De route brengt u over de the highland track Kjolur (geopend vanaf halverwege juni) door het kleurrijke thermale gebied van Hveravellir. U rijdt tussen de gletsjers Langjokull and Hofsjokull door. Hierna rijdt u door naar vallei van Skagafjorour fjord, een gebied waar veel paarden worden gefokt. Is de highland track Kjolur gesloten dan rijdt u een andere route naar de Skagafjorour fjord.

Optionele excusie: Paardrijden bij Skagafjorour, paardenshow in Skagafjorour.

Dag 4: Akureyri - Lake Myvatn

(ca 190 km) Ontdek de tweede grootste stad buiten het gebied rond de hoofdstad, Akureyri. Stop nog even bij de Gooafoss waterval voordat u verder rijdt naar het lake Myvatn gebied. In dit gebied vindt u de bijzonder lava formaties van Dimmuborgir, het vulkanisch gebied van Krafla en de krater Skutustaoir.

Optionele excursie: Vogel museum van Myvatn.

Dag 5: Husavik - Dettifoss - Egilsstaoir

(ca 320 km) Vanuit Lake Myvatn rijdt u naar het schiereiland Tjornes. Rij vooral via het gezellige vissersdorp Husavik wanneer u naar het Jokulsargljufur National Park gaat. In dit nationale park vindt u de U-vormige kloof Asbyrgi en de machtige Dettifoss waterval. U rijdt verder richting het oosten naar Egilsstaoir.

Optionele excursie: Walvis spotten bij Husavik.

Dag 6: East Fjords - Hofn

(ca 300 km) U vervolgt uw weg langs de spectaculaire kustlijn, via charmante vissersdorpen en langs torenhoge bergen die loodrecht de zee in steken, naar Hofn. Onderweg kunt u bij de Almannaskaro pas stoppen voor een fantastisch uitzicht over de Vatnajokull gletsjer en de kustlijn. Ook kunt u ervoor kiezen om een boot tocht te maken naar de Papey eilanden, waar duizende papagaaiduikers hun nest bouwen in de zomer. Of bekijk Petra's beroemde collectie van lokale stenen en mineralen bij Stoovarfjorour.

Optionele excursies: Boot tocht naar Papey eiland, Petra's collectie stenen.

Dag 7: Jokulsarlon - Skaftafell - Kirkjubaejarklaustur

(ca 220 km) Jokulsarlon Glacial Lagoon bij de Vatnajokull gletsjer biedt een prachtig uitzicht over de gletsjer en de drijvende ijsbergen. Dit uitzicht zal vast een diepe indruk op u achterlaten! Het Skaftafell National Park is een groene oase waar u prachtige wandeltochten kunt maken. Hierna rijdt u verder via de zuidkust naar u eindbestemming voor deze dag.

Optionele excursies: Jeep tocht naar de Vatnajokul gletsjer, boot tocht over de Jokulsarlon Glacial Lagoon, wandeling over een gletsjer in het Skaftafell gebied.

Dag 8: Landmannalaugar - Reykjavik

(ca 240 km) Vandaag gaat u een prachtig gebied van IJsland ontdekken, Landmannalaugar. U rijdt langs de Fjallabaksleio highland naar Landmannalaugar. Hier ziet u een fantastische omgeving van kleurrijke ryoliet gebergte. U krijgt hier ook de mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warmwater bron. Vergeet u uw zwemkleding niet! Onderweg kunt u ook de legendarische IJslandse vulkaan Helka spotten en de Thjorsardalur vallei bewonderen, voordat u verder naar Reykjavik rijdt.

Optionele excursies: Eyjafjallajokull bezoekerscentrum.

Dag 9: Terugvlucht naar Nederland.

U rijdt vandaag terug naar de luchthaven om uw huurauto in te leveren. Uw ontdekkingstocht door IJsland is tot een einde gekomen.

Dag tot dag in het kort

Dag 1: Aankomst in Keflavik - Hverageroi
Dag 2: Thingvellir - Gullfoss - Geysir
Dag 3: Kjolur - Hveravellir - Skagafjorour
Dag 4: Akureyri - Lake Myvatn
Dag 5: Husavik - Dettifoss - Egilsstaoir
Dag 6: East Fjords - Hofn
Dag 7: Jokulsarlon - Skaftafell - Kirkjubaejarklaustur
Dag 8: Landmannalaugar - Reykjavik
Dag 9: Terugvlucht naar Nederland.

Hoogtepunten van deze reis

  • Het exotische landschap van Kjolur en Landmannalaugar
  • Van de gebaande paden de hooglanden van IJsland in
  • De watervallen Gullfoss, Dettifoss en Godafoss
  • Verschillende bijzondere nationale parken waar u prachtig kunt wandelen.

 



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Individuele Rondreis Hoog en laaglanden van IJsland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203