Java enen Bali Explorer Afbeelding Java enen Bali Explorer
Java en Bali Explorer ***
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Rondreizen

Java en Bali Explorer

***

Dit is een unieke rondreis om de magische landschappen en rijke cultuur van Indonesie te beleven. Geniet van de mooiste rijstvelden, mystieke vulkanen en adembenemende jungles op Java. Laat je verleiden door traditionele dansvoorstellingen, sierlijkste tempels en prachtige stranden op Bali. Een perfecte mix van twee uiteenlopende eilanden die samen jouw reis tot een hoogtepunt stuwen. Laat de magie tot leven komen!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Jakarta
Selamat Datang! Het avontuur begint in Jakarta. Verken de vele musea als het Wayang of Maritiem museum en leer meer over Indonesie. Tour langs de monumenten van de stad of breng een bezoek aan Batavia, het oude Nederlandse deel. Aan het einde van de dag is er een welkomstbijeenkomst.

Dag 02 Bandung
We reizen dwars door het klassieke Javaanse landschap over de beroemde Puncak Pas naar Bandung. Neem een rondleiding door de stad en ontdek het historische Bandung of laat je betoveren in de Angklung school van Pak Ujo door een traditionele muziekvoorstelling!

Dag 03-04 Pangandaran
Een klein vissersdorpje, aangrenzend aan het Penanjung natuurreservaat. Maak kennis met de lokale omgeving, dorpen en de indrukwekkende groene Canyon. Een dagtocht langs de lokale markt en per boot over de rivier dwars door de jungle eindigt op een nabijgelegen strand. Hier kun je genieten van de lunch en zwemmen in het heerlijke water.

Dag 05-07 Yogyakarta
We bereiken het culturele hart van Java, Yogyakarta. Ontdek de Borobodur, het Boeddhistische heiligdom uit de achtste eeuw en laat je verleiden met een bezoek aan de zilverwijk Gede en een batik werkplaatsje. Ook de indrukwekkende kraton (sultanpaleis) mag niet ontbreken!

Dag 08 Seloliman Nature Reserve
Rustig gelegen op de hellingen van de heilige Penanggungan vulkaan bevindt zich het Seloliman natuur reservaat. Je maakt kennis met de vele vrijwilligers werkend in het PPLH Education Centre die je laten genieten van de meest overheerlijke lokaal geteelde producten.

Dag 09 Mt Bromo
's Morgens maak je nog een wandeling door het natuurreservaat alvorens je afreist naar de Bromo vulkaan. Onderweg kun je genieten van de meest prachtige uitzichten over de Tengger vallei.

Dag 10 Ijen
De zonsopgang over de Bromo vulkaan is een werkelijk onvergetelijke ervaring. Middels een fantastisch kleurenspel ontwaakt de dag over het vulkanische landschap. Daarna reis je door naar het Ijen Plateau, een oude vulkanische krater te midden van talrijke koffie- en theeplantages.

Dag 11-12 Tanah Lot
We steken de Java straat over en zetten koers naar een van de beroemdste tempels van Bali; Tanah Lot. Deze tempel, gelegen in zee, levert bij zonsondergang een prachtig plaatje. Ook heb je volop de tijd om even heerlijk te relaxen, lekker te gaan snorkelen of Bali te gaan verkennen.

Dag 13-15 Ubud
Ubud is het belangrijkste culturele centrum van Bali. Laat je inspireren door een traditionele Kecak dansvoorstelling, bezoek een van de vele ateliers of geniet van de ongedwongen sfeer in dit kunstenaarsdorp.

Dag 16 Sidemen
We gaan op verkenning met de fiets, over heuvelachtige weggetjes, langs kleine dorpjes en dwars door de rijstvelden. Onderweg passeer je tal van tempels, met als hoogtepunt Sangeh, een prachtige eeuwenoude tempel.

Dag 17 Mt Batur
Vanochtend maken we een heerlijke wandeling van ca. 3-4 uur in de omgeving van Sidemen. Je bezoekt een lokale weverij en geniet van een traditionele ibungkus' lunch. 's Middags reis je verder de bergen in naar het Batur meer.

Dag 18-19 Lovina
Vroeg op voor een prachtige zonsopgang vanaf de top van Mt. Batur (wandeling van ca. 2 uur). Van Mt. Batur reis je verder naar Lovina, een klein kustplaats in het noorden van Bali, bekend om de dolfijnen die hier voor de kust leven. Geniet van een dagje snorkelen op het Menjangan rif of maak een boottocht op zoek naar dolfijnen.

Dag 20 Bedugul
Onderweg naar Bedugul verkennen we de levendige Seririt markt en dompelen we onszelf onder in de traditionele heilige Banjar warmwaterbronnen. Vanmiddag maak je een wandeling langs kruidnagel- en koffieplantages op weg naar een prachtige waterval voor een verfrissende duik.

Dag 21-22 Ubud
Via het nabijgelegen Bratan meer, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de tempel Para Ulun Danu Bratan gewijd aan de godin van het meer, reis je verder naar Ubud. Na aankomst in Ubud zijn er geen activiteiten meer gepland en kun je de reis naar eigen invulling afsluiten.

Inclusief
Engelssprekende reisleider/chauffeur Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 13 ontbijten, 2 lunchen en 2 diners Excursies, isightseeing' en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier
Exclusief
Intercontinentale vluchten Overige maaltijden Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Java en Bali Explorer 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203