Fly en Drive Prachtig Kroatie Afbeelding Fly en Drive Prachtig Kroatie
Fly en Drive Prachtig Kroatie ***
Bestemming: Rondreizen Kroatie - Fly en Drive Kroatie

Fly en Drive Prachtig Kroatie

***

plane hotel car


9 Dagen

Ontdek de adembenemende schoonheid van Kroatie... de parel van de Adriatische Zee. Kristalheldere zeeen, warme gastvrijheid, uitstekende keuken, eeuwenoude tradities en fascinerende geschiedenis en cultuur... dit is de magie van Kroatie. Kroatie is ongetwijfeld een van de mooiste landen rond de Middellandse Zee met kilometers spectaculaire kustlijn en wordt vaak het "land van de duizend eilanden" genoemd, waar oud en nieuw in een adembenemende omgeving samenkomen.
Ontdek steden die doordrenkt zijn met geschiedenis en architectuur die teruggaat tot het Romeinse rijk. Vaar over de aqua-blauwe zeeën van de Adriatische Zee langs de Kroatische archipel, gouden zonsondergangen en schitterende horizonten. De zonovergoten stranden, de kalme zeeen, de ongerepte baaien en inhammen, de oude zeehavens, Renaissance-steden, vruchtbare vlaktes, beboste bergen en met lavendel bedekte eilanden, allemaal gecombineerd om Kroatië tot een van de meest modieuze en gewilde bestemmingen van Europa te maken. Welkom in Kroatie!



Dag 1: Zadar
U komt aan op Zadar Airport, alwaar u uw huurauto op het vliegveld in ontvangst neemt en naar het hotel rijdt. U overnacht vandaag in Zadar.

Dag 2: Zadar
Zadar, dat bekend is om zijn Venetiaanse en Romeinse erfgoed, is een prachtige stad aan de Dalmatische kust van Kroatie en vandaag geniet u van een culturele tocht door de oude stad of misschien heeft u de kans om meer van het prachtige omliggende platteland te verkennen. Het kustplaatsje Nin, het eiland Pag en de eilandengroep in het Kornati National Park zijn allemaal zeer aan te bevelen terwijl u in Zadar bent. U overnacht vandaag in Zadar.

Dag 3: Zadar - Pltvice (ca. 130 km)
Als u vandaag naar het Plitvice National Park reist, begint de eigenlijke reis. U overnacht vannacht in Plitvice of de omgeving.

Dag 4: Plitvice
Dit park staat bekend om zijn 16 kristalblauwe meren, waarin 92 spectaculaire watervallen in uitkomen. U kunt gaan wandelen over de houten promenades met een prachtig uitzicht over het water, terwijl elke keer als u een hoek omkomt, dit weer leidt naar een adembenemend landschap en nog een andere waterval. U overnacht vannacht in Plitvice of de omgeving.

Dag 5: Plitvice - Trogir - Split (ca. 240 km)
Vandaag gaat de reis verder naar Trogir, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een stad is met een historisch centrum, dat zich eigenlijk op een eiland net buiten het vasteland bevindt. De belangrijke Kathedraal van St. Lawrence, een meesterwerk van beeldhouwer Radovan, vertegenwoordigt het belangrijkste werk van de Romaans-Gotische stijl in Kroatie. Tegen de avond arriveert u in Split, wat de eindbestemming van deze dag is. U overnacht in Split of de omgeving.

Dag 6: Split
Als de op één na grootste stad van Kroatie heeft de stad Split een unieke mix van oude en moderne thema's. Deze bruisende stad bevindt zich binnen de oude muren en is heeft vele restaurants en bars. Bezoek het historische Paleis van Diocletianus - een door UNESCO beschermde Romeinse ruine en vaak gezien als een van de meest imposante gebouwen, die er vandaag de dag nog steeds aanwezig zijn. Ooit gebouwd als een militair fort, een keizerlijke residentie en een versterkende stad is de stad eigenlijk een museum op zich! Architectonische meesterwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance vindt u hier in overvloed.
Da watervallen en meren van Krka Nationaal Park liggen ca. 85 km verder op. Daar kunt u bij de grootste waterval Skradinski Buk zwemmen. Het heldere water zit vol vis, waaronder forel. Neem een snorkel mee en u ziet de vissen onder u voorbijzwemmen. U kunt ook eerst omhooglopen naar de andere watervallen en dan op de terugweg relaxen in de water. Ga bij voorkeur in de ochtend, dan is het nog rustig.
U overnacht in Split of de omgeving.

Dag 7: Split - Dubrovnik (ca. 229 km)
Gebruik de ochtend voor het verkennen van Split voordat u op weg gaat naar uw eindbestemming - Dubrovnik. De rit vanuit Split duurt ongeveer 3 uur en onderweg rijdt u zowel langs de kust als door het binnenland. Bij aankomst in Dubrovnik, zult u verrast zijn over de oude stad, die is omringd met massieve stenen muren en een waar verhaal uit het verleden vertelt.
Dubrovnik dat soms ook "Het juweel van Kroatie" wordt genoemd zult u tijdens een wandeltocht in de late ochtend kunnen verkennen. De oude binnenstad van Dubrovnik staat sinds 1971 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze middeleeuwse stad is omgeven door een weelderige tropische vegetatie en ligt bovenop een rotsachtig schiereiland, dat uitsteekt in de sprankelende Adriatische Zee. De enorme muren van de oude stad zijn nog steeds intact en binnen de muren bevinden zich de brede geplaveide pleinen, de steil geplaveide straatjes en de hoge particuliere huizen, die eeuwenlang onveranderd gebleven. U brengt de nacht door in Dubrovnik.

Dag 8: Dubrovnik
Vandaag kunt u de hele dag op uw gemak de historische schatkamer van Dubrovnik verkennen. Of u kunt een bezoekje aan de nabijgelegen Elafite-eilanden brengen of het eiland Lokrum aandoen. U zult vannacht in Dubrovnik overnachten.

Dag 9: Vertrek vanaf Dubrovnik
Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Dubrovnik, waar u uw huurauto kunt terugbrengen en terugvliegt naar huis.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Zadar
Dag 2: Zadar
Dag 3: Zadar - Pltivice
Dag 4: Plitvice
Dag 5: Plitvice - Trogir - Split
Dag 6: Split
Dag 7: Split - Dubrovnik
Dag 8: Dubrovnik
Dag 9: Vertrek vanaf Dubrovnik

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Kroatie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.






Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Heenvlucht naar Zadar; terugvlucht vanaf Dubrovnik
  • Luchthavenbelasting
  • 8 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 9 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol-, veerboot- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Prachtig Kroatie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203