Het beste van Peru 15 daagse rondreis Afbeelding Het beste van Peru 15 daagse rondreis
Het beste van Peru 15 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Peru - Individueel

Het beste van Peru 15 daagse rondreis

***

plane hotel car


15 Dagen

Tijdens deze individuele rondreis reist u met huurauto door Peru. U bezoekt de steden Lima, onder andere Plaza Mayor of Plaza de Armas van Lima, zoals het bekend staat. De geboorteplaats en het hart van de stad Lima, alsook haar historische centrum. En Cusco, deze behoort met haar authentieke koloniale gebouwen een der boeiendste steden van het Zuid-Amerikaans continent. De stadstour laat u deze bijzondere stad zien die is gebouwd op de fundamenten van Inca paleizen. Vlieg over de Nazca vlaktes en vaar over het indrukwekkende Titicaca Meer. In iedere stad wordt u opgevangen en begeleid door een lokale gids. Alle vermelde excursies zijn inclusief.



Dag 1: Amsterdam - Lima

Bij aankomst in Lima wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Lima

Deze ochtend kunt u zelf Lima ontdekken. 's Middags wacht u een lunch in een lokaal cafe, gevolgd door een wandeling door de stad en een bezoek aan het Larco Herrera Museum (prive). Tijdens de stadswandeling komt u langs het Plaza Mayor, het paleis van de Aartsbisschop en het stadhuis. Het Plaza Mayor of Plaza de Armas van Lima, zoals het bekend staat. Is de geboorteplaats en het hart van de stad Lima, alsook haar historische centrum. Lima is ook stijlvol, met een beschaving die al duizenden jaren oud is. Statige musea tonen sublieme aardewerk; galerijen vol ongemakkelijke kunstwerken; plechtige religieuze processies herinneren aan de 18e eeuw en drukke nachtclubs zorgen voor tropische beats. Ook een bezoek aan de verschillende wijken van Lima ontbreekt niet. Het ontbijt en de lunch zijn inbegrepen.

Dag 3: Lima - Paracas - Nazca

Vroeg in de morgen (ca. 3uur) wordt u naar het busstation gebracht. Vanaf hier neemt u de bus naar Paracas, een reis van ca. 3,5uur. Bij aankomst in Paracas wordt u naar de haven gebracht. Vanaf hier maakt u een boottocht naar de Ballestas Eilanden. Deze twee eilanden zijn het thuis van duizender zeevogels en zeeleeuwen. Na deze tocht wordt u teruggebracht naar het busstation waar u de bus naar Nazca neemt, een reis van ca. 4,5uur. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 4: Nazca - Arequipa

Deze ochtend wordt u naar de luchthaven van Nazca gebracht voor een vlucht van ca. 30 minuten over de vlaktes van Nazca. Alleen vanuit de lucht zijn de enorme figuren te zien die een bevolkingsgroep 1500 jaar geleden in de woestijn heeft geetst. 's Middags neemt u de bus naar Arequipa, een reis van ca. 9uur. Bij aankomst in Arequipa, om ca. 22:30uur, wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 5: Arequipa

Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij om zelf in te delen. 's Middags krijgt u een rondleiding door de Ciudad Blanca. Het historische centrum is vrijwel geheel gemaakt uit een witte vulkanische steen. U maakt een tocht langs de pleinen en de koloniale gebouwen, de kerk en de kleurrijke fresco's in de dom van San Ignacio. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6: Arequipa - Colca Canyon

Vroeg in de morgen verlaat u het hotel en begint de reis naar het dorp Yura, het Aguada Blanca National Park en Pampa Canahuas. Onderweg stopt u bij Patapampa om even de benen te strekken en reist u daarna door naar Chivay, waar u van een lunch geniet. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 7: Colca Canyon - Puno

Vandaag bezoekt u de Cross of the Condor, de beste plaats om de Colca Canyon te bezichtigen en misschien zelfs de condors boven u zien vliegen. Hoogtepunt tijdens een bezoek aan de Colca Canyon met het uitkijkpost. Vanwaaruit het spotten op onder andere condors het groots is. Vanaf hier heeft u het mooiste uitzicht over de Colca Canyon en de Colca rivier. Terwijl deze rivier 1.200m beneden u stroomt, vliegen de grote condors hier hoog boven uw hoofd. Ook bezoekt u de Hangende tombes bij Choquetico en de plaatsen Maca, Achoma en Yanque. Na de lunch in Chivay neemt u de luxe bus naar Puno, een rit van ca. 6 uur (SIC, zonder gids). Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Ontbijt, lunch en diner zijn bij deze dag inbegrepen..

Dag 8: Puno / Titicaca Meer

Deze hele dag bent u aan boord van een boot op het Titicaca Meer. Het hoogste bevaarbare meer van de wereld (SIC). De Uros Indianen die op dit eiland wonen, leven hier nog precies zoals ze dit al generaties lang doen. Hierna brengt u een bezoek aan de Sillustani, ronde torens die gebruikt werden als graven voor Inca's (prive). De tocht gaat verder naar het Taquile eiland, waar u meer te weten komt over de cultuur van de bevolking. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 9: Puno - Cusco

In de ochtend wordt u naar het busstation gebracht, waar u de bus naar Cusco neemt. Dit is een reis van ca. 10uur. Onderweg stopt u bij La Raya, het hoogste punt tussen Puno en Cusco. Daarna bezoekt u de Racchi Ruines en de Tempel van de god Wiracocha. Verder tijdens de reis stopt u bij de plaats Andahuaylillas om hier de mooie kerk te bezoeken. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 10: Cusco

U krijgt een rondleiding door de mooie koloniale stad Cusco. Ook wel bekend als de Keizerlijke stad bij de locals. Haar historisch centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst, bijzondere historische plekken. Cusco behoort met haar authentieke koloniale gebouwen een der boeiendste steden van het Zuid-Amerikaans continent. De stadstour laat u deze bijzondere stad zien die is gebouwd op de fundamenten van Inca paleizen. U brengt een bezoek aan de Koricancha (tempel van de zon), het Plaza de Armas en de kathedraal. Daarna wordt u naar het Inca fort van Sarcsahuaman gereden, een ondergrondse grot en tempel van Kenko. Het ontbijt en diner zijn deze dag inbegrepen Ontbijt is inbegrepen.

Dag 11: Cusco - Urubamba Vallei

Vandaag reist u naar de Urubamba vallei, een heilige vallei van de Inca's. Tijdens de rit stopt u bij Awana Kancha en de plaats Pisac. Hier bezoekt u twee ambachtsmarkten. De reis gaat verder naar Ollantaytambo waar u naar de top van Inca fort zal klimmen. (u hoeft voor de komende twee nachten een kleine koffer/rugzak mee te nemen, de rest van de bagage blijft in het hotel in Cusco) Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 12: Urubamba Vallei - Aguas Calientes

Vroeg in de ochtend wordt u naar het treinstation gebracht waar u de Vistadome trein neemt richting Machu Picchu. Aangekomen op het treinstation neemt u een bus die u verder brengt naar Machu Picchu. De mysterieuze "Lost City of the Incas". Een prachtige wandeling langs oude smalle paden diep in het Peruaanse platteland en hoog in de bergen van de Andes. Beleef de perfecte Incan-ruïnes, nevelwoud en majestueuze uitzichten over de vallei, aangelegd als paneermeel langs de weg naar misschien wel het grootste eindpunt van een meerdaagse wandeling op aarde, de iconische Machu Picchu.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen op deze dag.

Dag 13: Aguas Calientes - Cusco

Deze dag heeft u de keuze om nogmaals Machu Picchu te bezoeken of een wandeling te maken naar de top van de Huayna Picchu (Jonge berg). Op deze berg brengt u een bezoek aan de Tempel van de Maan. Beide zijn optioneel (SIC). 's Middags vertrekt u per trein richting Cusco. Bij het treinstation in Cusco wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen bij deze dag.

U kunt er ook voor kiezen de reis te verlengen met een bezoek aan Puerto Maldonado, de Amazone (3 dagen / 2 nachten).

Dag 14: Cusco - Amsterdam

U wordt na het ontbijt naar de luchthaven gebracht.

U kunt er ook voor kiezen om de reis te verlengen met een bezoek aan Noord-Peru (4 dagen / 3 nachten). Hier bezoekt u onder andere Trujillo en Chiclayo.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.


Dag tot dag



Dag 1: Amsterdam - Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Paracas - Nazca
Dag 4: Nazca - Arequipa
Dag 5: Arequipa
Dag 6: Arequipa - Colca Canyon
Dag 7: Colca Canyon - Puno
Dag 8: Puno / Titicaca Meer
Dag 9: Puno - Cusco
Dag 10: Cusco
Dag 11: Cusco - Urubamba Vallei
Dag 12: Urubamba Vallei - Aguas Calientes
Dag 13: Aguas Calientes - Cusco
Dag 14: Cusco - Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam



Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma
  • 1 × Ruimbagage inbegrepen tot 23 kg in Economy�


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Lima / Cusco - Amsterdam
  • Transfers volgens programma (SIC en prive)
  • Maaltijden volgens programma
  • Entreegelden volgens programma

Exclusief

  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Eventueel tweede bezoek aan Machu Picchu en Huayna Picchu op dag 14

Eventueel verlengen

  • Vanaf dag 14 kunt u er voor kiezen de reis te verlengen met een bezoek aan Puerto Maldonado, de Amazone (3 dagen / 2 nachten).
  • Vanaf dag 15 kunt er voor kiezen om de reis te verlengen met een bezoek aan Noord-Peru (4 dagen / 3 nachten). Hier bezoekt u onder andere Trujillo en Chiclayo.

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Het beste van Peru 15 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203