16 dagen Ontdek Suriname Fly en Drive  Afbeelding 16 dagen Ontdek Suriname Fly en Drive
16 dagen Ontdek Suriname Fly en Drive ***
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

16 dagen Ontdek Suriname Fly en Drive

***

plane hotel car


16 Dagen

Zelf Suriname ontdekken. Deze rondreis biedt u de mogelijkheid om een klein deel van het land op eigen gelegenheid en in eigen tempo te verkennen. Enig improvisatietalent en flexibiliteit is een vereiste! De rit naar Nieuw-Nickerie voert u door de kustvlakte waar het grootste deel van de bevolking woont. Uw verblijf in het Commewijne district biedt u de kans om in contact te komen met de bewoners van het oude-plantages.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



Dag 1 en 2: Amsterdam - Paramaribo



Na aankomst op de luchthaven Zanderij reist u per gratis hotelshuttle naar uw hotel voor 2 nachten. Dit is het hotel waar u alle nachten in Paramaribo verblijft. Na aankomst of de volgende dag wordt u door een vertegenwoordiger van onze lokale agent bezocht. Hij of zij informeert u over de reis en helpt u op weg. Dit is voor u het moment om nog onbeantwoorde vragen te stellen. De tweede dag kunt u alvast een beetje wennen aan de temperatuur en de stadsdrukte. Of u gaat er alvast op uit om de stad te verkennen. (50 km)

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 3 en 4: West Suriname - Nieuw Nickerie



In de ochtend van dag 3 wordt u door onze agent naar het autoverhuurbedrijf gebracht om de auto in ontvangst te nemen. De ontdekkingsreis kan beginnen! De komende dagen bezoekt u de westelijke districten, Saramacca, Coronie en Nickerie. Vanuit Paramaribo rijdt u over de Kwattaweg die overgaat in de Oost-Westverbinding. Langs deze route komt u, afhankelijk van het seizoen, veel stalletjes tegen waar diverse soorten groenten, fruit, vis en andere lekkernijen worden aangeboden. U rijdt het district Saramacca binnen waar men hoofdzakelijk van de veeteelt en de landbouw leeft. Hier vestigden zich in Groningen, in 1845, de Nederlandse boeren, ofwel de Boeroes.
Het volgende district, Coronie, staat bekend om de kokoscultuur die hier vooral in het verleden floreerde. Het is zeer dunbevolkt en de meeste mensen wonen in Totness en Friendship. De Engelse namen, evenals het links rijden in het land, herinneren nog aan de tijd van de Engelse overheersing. Sla even af richting de Atlantische Oceaan, waar op de uitgestrekte modderbanken vrijwel altijd vogels te zien zijn. Zodra u vervolgens Nickerie binnen rijdt, merkt u dat de kokospalmen langzaam plaatsmaken voor een uitgestrekt polderlandschap. Hier verbouwt men voornamelijk rijst. Net buiten Nieuw-Nickerie liggen diverse rijstbedrijven en de bacove (bananen) plantage van Surland die u meestal op werkdagen kunt bezoeken (entree excl.).
In Nieuw Nickerie verblijft u 2 nachten in Hotel Residence Inn. Een aanrader voor de namiddag is de zonsondergang vanaf de Zeedijk! Hier bevindt zich ook een hindoetempel die het bezoeken waard is. En dan is er nog de lokale markt. De belangrijkste reden om hier 2 nachten te verblijven is de excursie naar het, net buiten de stad gelegen natuurreservaat Bigipan, een groot moerasgebied met een rijke flora en fauna (bij boeking reserveren). Deze tocht gaat per traditionele korjaal. (240 km)

Verzorging: logies ontbijt

Dag 5: Nickerie - Paramaribo (240 km)

De terugreis naar Paramaribo (één nacht) gaat via dezelfde route, kies voor andere stops en het wordt opnieuw belevenis.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 6 en 7: Commewijne district en Tamanredjo



Het Commewijne gebied staat bekend om de vele oude plantages. De rit brengt u in oostelijke richting over de hoogste brug van Suriname, de Jules Wijdenbosch brug, in het woongebied van de Javaanse en Hindoestaanse boeren. In dit gebied verblijft u 2 nachten. Na het ontbijt is er op dag 7 een begeleide boswandeling op het terrein. Het is de moeite waard om het wat hogerop te zoeken en de uitzichttoren te beklimmen. De omgeving ziet er vanaf dit standpunt heel anders uit. Ter plaatse zijn er fietsen waarmee u een deel van de omgeving kunt verkennen. Hier liggen diverse oude plantages, waaronder Peperpot, Marienburg (oude suikerfabriek) en Alkmaar, die een bezoek zeker waard zijn. Dat geldt overigens ook voor het oude fort Nieuw Amsterdam (excl. entree). Tegenwoordig is het een openluchtmuseum dat verhaalt over de koloniale tijd met zijn mooie en minder mooie kanten. (o, 25 km)

Verzorging: logies en ontbijt

Dag 8: Tamanredjo - Paramaribo



Gezien de afstand terug naar Paramaribo heeft u nog alle tijd om de omgeving te verkennen. Of u keert op tijd terug naar Paramaribo, bijvoorbeeld om de historische binnenstad eens uitgebreid te bezoeken. Er is volop te doen. Voor tips en informatie kunt u terecht bij onze plaatselijke agent. U overnacht weer in de stad.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 9 t/m 11: Brokopondo



Een uitstapje van een paar dagen in zuidelijke richting. U rijdt via de Kennedy Highway richting Paranam, waar de tot 2010 beruchte Afobakaweg naar de gelijknamige dam begint. Dat zult u beslist wel gaan doen als u de omgeving van uw hotel wilt verkennen en dus de Afobakaweg moet verlaten. U verblijft 3 nachten in het Berg en Dal Eco & Cultural River Resort op basis van volpension. (ca. 85 km). Beide resorts liggen aan de Surinamerivier. Tips voor uitstapjes vanuit Berg en Dal:
- BLAKA WATRA & INDIANENDORPEN Dichtbij de Surinamerivier ligt onder andere het recreatieoord Blaka Watra, waar u kunt relaxen, zwemmen en genieten van de mooie omgeving (entree excl.). Onderweg daar naartoe rijdt u langs diverse Inheemse dorpen, waaronder Powakka en Redi Doti, waar u de inwoners vaak bezig ziet met hun dagelijkse activiteiten.
- JODENSAVANNE Ons advies is ook een bezoek te brengen aan de Jodensavanne, een voormalige, tevens een van de oudste, Joodse nederzettingen op het Westelijk halfrond. Er heerst een serene rust en de oude restanten van de synagoge, de begraafplaats en een medicinale bron zijn nog zichtbaar (entree excl.).
-BERG EN DAL ADVENTURE CENTRE Fraai is ook het Berg & Dal Adventure Centre met een zandstrand, kayaktochten en een historische wandelroute. Adrenaline verhogend werken de spectaculaire canopy- en extreme canopy trails, waarbij u aan een kabel over de rivier en tussen de boomtoppen zoeft! (diverse activiteiten tegen betaling).
- BROWNSBERG NATUURRESERVAAT En dan is er nog het Brownsberg Natuurreservaat. Hier rijdt u vanaf het Berg en Dal Eco & Cultural Resort in ca. 45 min. naartoe.
Het is een spannende rit naar de top, waarbij enige behendigheid vereist is. Eenmaal boven, wordt u beloond met een prachtig uitzicht op het enorme stuwmeer. U kunt er wandelingen maken naar de verschillende watervallen en genieten van de bijzondere flora en fauna (entree excl.).

Dag 12 t/m 14: Brokopondo - Paramaribo



Terug weer over de Afobakaweg naar Paramaribo waar u nog 3 nachten verblijft in uw hotel (ca. 50/85 km). Na aankomst levert u de auto in bij de verhuurlocatie. De komende dagen zijn er om in alle rust bij te komen en te genieten van alle belevenissen tijdens de afgelopen tocht. Relaxen bij het zwembad of een gezellig terras opzoeken

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 15: Paramaribo - Amsterdam

In de loop van de middag brengt de hotelshuttlebus u terug naar Zanderij om in te checken voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol in de loop van de ochtend.


Dag tot dag

Dag 1 en 2: Amsterdam - Paramaribo
Dag 3 en 4: West Suriname - Nieuw Nickerie
Dag 5: Nieuw Nickerie - Paramaribo (240 km)
Dag 6 en 7: Commewijne district en Tamanredjo
Dag 8: Tamanredjo - Paramaribo
Dag 9 t/m 11: Brokopondo
Dag 12 t/m 14: Brokopondo - Paramaribo
Dag 15: Paramaribo - Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam



Hotels
Dag 1 tot dag 3
PARAMARIBO
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname ****
Waardering: 8
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname
In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op z'n tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.


 
Of vergelijkbaar hotel


Dag 3 tot dag 5
Nickerie
Residence Inn Nickerie ***
Waardering: 8,4
Residence Inn Nickerie
Residence Inn Nickerie staat bekend als de beste hotelfaciliteit in het westelijk deel van Suriname. Het hotel beschikt over een prachtige ambiance die wordt aangevuld door vriendelijk en zeer behulpzaam personeel! Ervaar de Residence Inn, voor de echte Surinaamse gastvrijheid! Vriendelijk personeel en faciliteiten zoals ons restaurant, bar en terras, zullen u absoluut ertoe bewegen nog eens een bezoek te brengen aan Residence Inn Nickerie.



Of vergelijkbaar hotel

Dag 5 tot dag 6
PARAMARIBO
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname ****
Waardering: 8
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname
In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op z'n tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.



Of vergelijkbaar hotel

Dag 6 tot dag 8
Commewijne
Plantage Resort Frederiksdorp **
Waardering: 7,7
Plantage Resort Frederiksdorp
Het Plantage Resort Frederiksdorp is gevestigd in Nieuw Amsterdam, op 18 km van Paramaribo. Het beschikt over een zonneterras en een buitenbad dat het hele jaar door geopend is. Voor een drankje kunt u terecht in de eigen bar. Bij de accommodatie vindt u een excursiebalie. Dit resort biedt watersportfaciliteiten en u kunt er fietsen huren. In de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen, zoals fietsen, vissen en kanoën. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel, op 52 km van het Plantage Resort Frederiksdorp. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Paramaribo! Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt.



Of vergelijkbaar hotel

Dag 8 tot dag 9
PARAMARIBO
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname ****
Waardering: 8
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname
In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op z'n tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.



Of vergelijkbaar hotel

Dag 9 tot dag 13
Brokopondo
Berg en Dal ****
Waardering: 7,6
Berg en Dal
Berg en Dal. Midden in het adembenemende tropische regenwoud is dit resort de perfecte locatie voor alle leeftijden. De rustieke ambiance en de activiteiten in het Berg en Dal Adventure Centre staan garant voor een relaxte of juist actievere jungle ervaring.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Of vergelijkbaar hotel

Dag 13 tot dag 14
PARAMARIBO
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname ****
Waardering: 8
Courtyard Marriott Paramaribo Suriname
In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op z'n tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.



Of vergelijkbaar hotel



Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma
  • Huurauto, categorie Small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Algemeen

  • Individuele rondreis
  • Reisduur is 16 dagen
  • Individuele rondreis per huurauto
  • Gegarandeerd vertrek
  • 1 nacht in het vliegtuig
  • Ideaal voor cultuurliefhebbers
  • Ideaal voor natuurliefhebbers

Extra Info

Inclusief

  • Transfer(s)
  • Lokale belastingen
  • Brandstoftoeslag(en)
  • Vlucht Amsterdam-Paramaribo v.v. met KLM of Surinam Airways
  • Nederlandstalige route informatie ter plaatse
  • huurauto categorie Smal
  • Beschreven excursies en entreegelden
  • 14 nachten in middenklasse of upgrade hotel
  • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)

Exclusief

  • Entreegelden
  • Facultatieve excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige verzekeringen
  • Niet genoemde maaltijden.
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

16 dagen Ontdek Suriname Fly en Drive  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203