Serengeti enen Kilimanjaro Afbeelding Serengeti enen Kilimanjaro
Serengeti en Kilimanjaro ***
Bestemming: Rondreizen Tanzania - Rondreizen

Serengeti en Kilimanjaro

***

Het Walhalla voor safari liefhebbers, dat zijn Kenia & Tanzania. Speurend naar wild op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti, de immense Ngorongoro Krater, het gigantische Victoria meer en tijdens de trekking op de Kilimanjaro! Leeuwen, neushoorns, zebra's, gazelles en vele fantastische vogelsoorten, de kans is groot dat je ze allemaal tegenkomt! De tweede week beginnen we aan de beklimming van de hoogste...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Nairobi

Je avontuur begint in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. In het Masai betekent Nairobi 'plek van fris water'. Als je vroeg aankomt, is een bezoek aan het Karen Blixen museum een goede kennismaking met de geschiedenis en cultuur van Kenia. Daarnaast zijn er genoeg barretjes en cafes en winkeltjes waar je leuke traditionele spulletjes kunt kopen.

Dag 02 Kissi

Per safari truck reizen we door het adembenemende Great Rift Valley op weg naar de vruchtbare hooglanden van Kenia. Langs de Masai, in hun rode gewaden en versierd met vele sieraden. We overnachten vandaag bij het bergdorpje Kissi.

Dag 03 Victoria Meer

Vandaag steken we de grens met Tanzania over. We kamperen aan de rand van het grootste meer van Afrika, het Victoria meer. Maak kennis met de locals tijdens een bezoek aan een markt en zie echte vakmannen de meest prachtige speksteensculpturen maken. Of kies voor een van de andere vele mogelijkheden die hier te doen zijn; ga fietsen langs of maak een boottocht op het meer of gewoon heerlijk relaxen.

Dag 04-05 Serengeti National Park

We reizen over de eindeloze vlaktes van de Serengeti speurend naar wild. De volgende ochtend staan we vroeg op voor een ochtendsafari. Alles in het Serengeti National Park ademt safari en achter elke struik kan ineens een leeuw, gazelle, cheetah of kudde zebra's je pad kruisen, aangezien Serengeti een grote hoeveelheid wild herbergt! Ons kamp is simpel, maar je overnacht wel midden tussen het wildlife. De vele geluiden van de bush maken je verblijf hier ongetwijfeld onvergetelijk!

Dag 06 Ngorongoro Krater

We vervolgen onze reis naar de Ngorongoro Krater. We overnachten in een eenvoudig kamp aan de rand van de krater met een indrukwekkend uitzicht over de krater.

Dag 07 Meserani

Per 4WD dalen we af de krater in. De binnenkant van deze uitgebluste krater is een waar eldorado voor safari liefhebbers. De Big Five is hier vaak vrij eenvoudig te spotten. Het enige dier dat je hier niet tegenkomt is de giraffe, voor wie de afdaling in de krater te moeilijk is. Hierna reizen we verder naar Mto Wa Mbu. Een klein dorpje en de perfecte manier om kennis te maken met het lokale Afrikaanse leven.

Dag 08 Marangu

Vandaag eerst naar Arusha. Tot aan het vertrek 's middags per shuttle bus naar Marangu, aan de voet van de Kilimanjaro, heb je vrije tijd om Arusha op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 09 Mandara Hut

We maken kennis met de gidsen en dragers en beginnen met een uitgebreide briefing, alvorens we beginnen aan het eerste deel van onze klim aan de Kilimanjaro. De hellingen van de Kilimanjaro zijn bedekt met regenwoud en je vindt hier de meest kleurrijke vogels en verschillende soorten apen.

Dag 10 Horombo Hut

Ook vandaag hebben we weer een lange hike voor de boeg. Onze tocht voor vandaag is al wat steiler en gaat langs diverse ravijnen en door verschillende, prachtige landschappen. We verblijven vannacht in Horombo hut op zo'n 3.780 meter hoogte gelegen in een rotsachtige vallei.

Dag 11 Kibo Hut

Vandaag doen we het wat rustiger aan, aangezien hoe hoger we komen, de lucht steeds ijler wordt en landschap steeds ruiger. Bij Mawenzi Peak zien we het maanlandschap van de Saddle. Onze eindbestemming voor vandaag is Kibo Hut op zo'n 4740 meter hoogte. Eenmaal aangekomen duiken we op tijd ons bed in.

Dag 12 De top

Rond 11 uur 's avonds worden we gewekt door de gidsen voor onze laatste stuk trekking naar de top! Zigzaggend tussen het losliggende gesteende op de helling, met enkel wat licht van de zaklamp, bereiken we Gilman's Point (5.685 m) waar we kunnen genieten van de adembenemende zonsopkomst achter Mawenzi Peak en over het ijs in de krater. Voor degenen die energie over hebben, kunnen nog twee uur lang verder langs de rand van de krater naar Uhuru peak, het hoogste punt van Afrika (5.896 m). Vanaf hier kun je genieten van schitterende uitzichten over de krater, de ijsvlaktes en de Afrikaanse vlaktes beneden!

Dag 13-14 Marangu

Over alpine weilanden en door het regenwoud dalen we af naar Marangu. Geniet van welverdiende en heerlijke warme douche om weer even lekker bij te komen!

Inclusief

Engelssprekende reisleider, lokale gids Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden- en uitrusting Maaltijden tijdens kamperen via kitty Excursies, sightseeing en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Local payment USD 510 p.p. (kitty) Vaccinaties Fooien Visumkosten Uitgaven van persoonlijke aard Reis-en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Serengeti en Kilimanjaro 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203