16 daagse groepsrondreis Klassiek Thailand ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

16 daagse groepsrondreis Klassiek Thailand

***

Een schitterende rondreis langs de klassieke hoogtepunten van Thailand met een perfecte combinatie van steden, cultuur, natuur en strand. Wij brengen u o.a. naar Bangkok, de River Kwai, de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya, de 'Roos van het Noorden' Chiang Mai en de Gouden Driehoek. Na afl oop van de rondreis brengt u enkele dagen door in Cha-Am met zijn mooie strand en diepblauwe zee. Thailand is niet alleen een...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Bangkok

's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai Hotel. 's Middags maakt u in de binnenstad allereerst een wandeling over de kleurrijke en grootste bloemenmarkt van Bangkok. Aansluitend maakt u een mooie en verfrissende tocht over de brede 'River of Kings' en door de smalle 'klongs' van de stad. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. 's Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 2 nachten in Bangkok.

Dag 3: Bangkok (ca. 25 km)

Na het ontbijt bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen zijn oogverblindend. Aansluitend maakt u een wandeling door het authentieke Chinatown met zijn smalle steegjes, vele pakhuizen en de 'foodmarket'. Een uitermate kleurrijk geheel en overal is het een gezellige drukte. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.

Dag 4: Bangkok - Drijvende Markt - River Kwai (ca. 280 km)

U rijdt naar Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste en best bewaard gebleven drijvende markt van het land. In tientallen bootjes brengen trotse Thaise dames hier al varend hun koopwaar aan de man. U rijdt verder naar de plaats Kanchanaburi voor een bezoek aan de Erebegraafplaats. Na de lunch wandelt u over de beruchte 'Bridge on the River Kwai' en maakt u een onvergetelijke treinrit over de Birmaspoorlijn. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 5: River Kwai - Ayutthaya - Tak (ca. 475 km)

U rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya waar u een tocht maakt langs de vele bezienswaardigheden van het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park en u bezoekt een van de imposante ruines. Na de lunch rijdt u door het vruchtbare stroomgebied van de Chao Phraya rivier. Onderweg wordt gestopt bij de kalksteenformaties van Khao Nor met haar vele apen. In de namiddag bereikt u uw hotel in Tak.

Dag 6: Tak - Lampang - Chiang Mai (ca. 310 km)

U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol stuwdam en rijdt vervolgens naar Lampang met de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang. In de middag bereikt u de gezellige stad Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de avondmarkt gelegen sfeervol hotel zult verblijven. 's Avonds biedt onze agent in Thailand u een diner aan in een prachtig aan de rivier gelegen restaurant.

Dag 7: Chiang Mai (ca. 70 km)

U rijdt naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De route naar deze jungletempel gaat langs de prachtige bossen van het gelijknamige nationale park en geeft een mooi uitzicht over de stad en de vallei. 's Middags bezoekt u Borsang. Hier kunt u o.a. het maken van Thaise zijde en het beschilderen van parasols en waaiers van nabij gadeslaan. Ook neemt u een kijkje bij het zilversmeden en het bewerken van edelstenen. Vanavond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol moekratha (Thais bbq) diner.

Dag 8: Chiang Mai (ca. 120 km)

Na het ontbijt bezoekt u een van de mooiste olifantenscholen van Noord-Thailand. Hier ziet u o.a. hoe deze intelligente dieren worden gewassen in de rivier en hoe ze getraind worden voor het verrichten van zware werkzaamheden. Optioneel kunt u op een olifant een tocht door de jungle maken, gevolgd door een rit per authentieke ossenkar en een indrukwekkende bamboeraft over de rivier. Na de lunch bezoekt u een mooie orchideeenkwekerij en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 9: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere, optionele excursies geselecteerd, bijv. een Mae Sa Valley tuinen en bergstammen tour door de groene omgeving van Chiang Mai, een fietstocht langs de Ping rivier, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand of een cursus Thais koken.

Dag 10: Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 190 km)

U wordt uitgenodigd om 's morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute rijdt u naar Chiang Rai. Onderweg wordt gestopt bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Na de lunch is de middag ter vrije besteding. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai in een fraai aan de Maekok rivier gelegen resort.

Dag 11: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van het land en verblijfplaats van bergvolkeren. Per pick-up truck bezoekt u hier de mooie bloementuinen van de koninklijke zomerresidentie en een dorp van de Akha bergstam. Vervolgens gaat u naar het stadje Mae Sai aan de grens met Birma. Hier proeft u de lokale sfeer op de markt met vele Birmese en Laotiaanse producten. Na de lunch rijdt u naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Birma en Laos, waar u een boottocht maakt over de machtige Mekong rivier, met onderweg een stop in Laos, wat is toegestaan zonder visum.

Dag 12: Chiang Rai - Phayao - Sukhothai - Phitsanulok (ca. 445 km)

U rijdt naar het grote meer van Phayao, waar wij u het lekkkerste kopje koffie van Thailand serveren. Aansluitend volgt u een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een interessante wandeling langs de door erosie geschapen aardzuilen van klei. Na de lunch maakt u per fiets een tocht door het wereldberoemde en op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park. In de namiddag arriveert u in de plaats Phitsanulok.

Dag 13: Phitsanulok - Suphanburi - Cha-Am (ca. 540 km)

Dwars door de uitgestrekte rijst-, cassave- en suikerrietvelden rijdt u via de plaats Suphanburi, waar geluncht wordt, naar het zuiden. Onderweg bezoekt u de 100 jaar oude Sam Chuk markt. U arriveert aan het eind van de middag in de gezellige badplaats Cha-Am. U verblijft hier 2 nachten in het bij het mooie zandstrand gelegen The Cha-Am Methavalai Hotel.

Dag 14: Cha-Am

Dag ter vrije besteding. Het rustige Cha-Am beschikt over een prachtig breed zandstrand met aan de boulevard winkeltjes en restaurants waar u goed kunt eten. Een bezoek aan het 25km ten zuiden gelegen Hua Hin met het authentieke spoorwegstation, de vissershaven en de gezellige avondmarkt is zeker de moeite waard. Ook biedt de jungle van het nabijgelegen Kaeng Krachan of het Sam Roi Yod National Park een uitstekend alternatief indien u iets anders wilt dan een dagje aan het strand.

Dag 15: Cha-Am - Bangkok (ca. 200 km)

Dag ter vrije besteding. In de vooravond transfer naar het vliegveld van Bangkok.

Dag 16: Bangkok - Amsterdam

Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam waar u 's morgens aankomt.

Overnachtingen Gedurende deze groepsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.

Plaats * Accommodaties 2 x Bangkok * Narai Hotel 1 x River Kwai * Pung Waan Yai Resort & Spa 1 x Tak * Viang Tak Riverside Hotel 4 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 2 x Chiang Rai * Rimkok Resort 1 x Phitsanulok * Amarin Lagoon Hotel 2 x Cha-Am * The Cha-Am Methavalai Hotel

Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een definitief overzicht van de voor u gereserveerde accommodaties.

Inbegrepen Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. met China Airlines Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per lokale touringcar (Tourist Class) met airconditioning en toilet Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12 en 13, diner op dag 2 en 7 13 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding tijdens de gehele reis door deskundige Nederlandssprekende reisleiding (dag 2 t/m 13) en Engelssprekende lokale gids Alle groepstransfers gebaseerd op de intercontinentale vlucht per China Airlines

Niet inbegrepen * Alle overige, niet genoemde, maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien (THB 2.200, ca. 56, vrijwillig ter plaatse bij aankomst te voldoen) en uitgaven van persoonlijke aard.

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18

Annuleringstermijn 21 dagen voor aanvang van deze groepsrondreis



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203