15daagse autorondreis Western Values Amerika ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

15daagse autorondreis Western Values Amerika

***

Dag 1: Amsterdam - Los Angeles

Na aankomst op de luchthaven van Los Angeles haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel nabij de luchthaven voor uw overnachting.

Dag 2: Los Angeles - Palm Springs (ca. 240 km)

Om ca. 08.00 ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De rest van de ochtend kunt u gebruiken om een aantal van de hoogtepunten van LA te ontdekken, zoals Hollywood met de Walk of Fame en Beverly Hills. Na een korte rit bereikt u Anaheim, de thuishaven van Disneyland, het eerste grote pretpark ter wereld. Aansluitend verder naar Palm Springs voor de overnachting. U kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.

Dag 3: Palm Springs - Laughlin (ca. 420 km)

Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap en het Joshua National Park, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat u Californie en rijdt u bij het stadje Needles de staat Nevada binnen. U overnacht in Laughlin, een van de nieuwste centra van entertainment van deze staat. U kunt zich hier vast voorbereiden op uw bezoek aan Las Vegas.

Dag 4: Laughlin - Williams/Flagstaff (ca. 235 km)

In de ochtend kunt u een heel stuk over de legendarische Route 66 rijden. Op het stuk tussen Kingman en Selignam is het als of u terug in de tijd gaat. Bij de Canyon Caverns kunt u een stop maken voor een korte wandeling tussen eeuwenoude rotsformaties; een voorproefje voor de dag van morgen! Overnachting in het kleine stadje Williams op slechts ca. 1 uur rijden van de beroemde Grand Canyon.

Dag 5: Williams/Flagstaff - Grand Canyon National Park - Lake Powell/Page (ca. 310 km)

De ochtend kunt u gebruiken om een van de grootste wereldwonderen te bewonderen: de Grand Canyon. Wij raden u aan om vroeg op te staan, want een zonsopgang boven de Grand Canyon zult u nooit vergeten! Via een route door diverse uitgestrekte en verlaten indianengebieden, zoals het Navajo Indian reservaat, rijdt u verder in noordelijke richting naar Lake Powell voor de overnachting in Page. Dit enorme, diepblauwe meer wordt opgesierd door prachtige rode rotspartijen. U kunt hier heerlijk relaxen, een mooie boottocht over het meer maken, zwemmen en diverse watersporten beoefenen.

Dag 6: Lake Powell/Page - Bryce Canyon National Park (ca. 270 km)

De rit van vandaag voert u door uitgestrekte plateaus en u waant zich als het ware in het Wilde Westen. Via het stadje Kanab, een voormalig fort, arriveert u uiteindelijk bij het Bryce Canyon National Park. Dit park staat vol met door de natuur bizar gevormde rotspartijen; alsof iemand met hamer en beitel aan de slag is geweest. Overnachting nabij de ingang van het park.

Dag 7: Bryce Canyon National Park - Las Vegas (ca. 380 km)

s Ochtends vroeg kunt u tijdens een wandeling genieten van een adembenemende zonsopgang boven de Bryce Canyon. Aansluitend rijdt u Zion National Park binnen, met reusachtige rotspartijen, groene bossen en verkoelende riviertjes. Ideaal voor een picknick-lunch. U overnacht vandaag en morgen in Las Vegas; een enorm contrast met de natuurlijke omgeving van de voorgaande dagen.

Dag 8: Las Vegas

U heeft de hele dag de tijd om deze City of Glitter & Glamour te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over the Strip de vele enorme hotels, waag een gokje in een van de ontelbare casinos, maak een uitstapje naar de Hoover Dam, een van de hoogste door mensenhanden gebouwde dammen ter wereld, en bezoek s avonds een van de vele wervelende shows. U zult zich absoluut niet vervelen!

Dag 9: Las Vegas - Death Valley National Park - Fresno (ca. 720 km)

Vandaag staat er een hele lange, maar ook prachtige rit op het programma. Bezoek zeker de onheilspellende Death Valley, een enorme, uitgedroogde zoutvlakte met, bij Badwater, het laagst gelegen punt van Amerika: 86 meter onder de zeespiegel. Vanaf Zabriskie Point heeft u een prachtig uitzicht. Via de Panamint Mountains bereikt u uiteindelijk de stad Fresno voor de overnachting.

Dag 10: Fresno - San Francisco (ca. 245 km)

Breng in de ochtend een bezoek aan het schitterende Yosemite National Park. Dit park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, die de adembenemende uitzichten en natuurwonderen willen zien. De granieten rotswanden, ijssculpturen, bergtoppen, gletsjers en watervallen zijn zeer spectaculair! Breng ook een bezoek aan El Capitain, Half Dome en de Bridal Vail Falls. Bij Glacier Point heeft u het mooiste uitzicht. Aansluitend gaat u op weg naar de City by the Bay! Via de uitgestrekte wijngebieden van de Napa Valley en de enorme bossen bij Muir Woods rijdt u in de loop van de middag over de Golden Gate Bridge, San Francisco binnen, waar u de komende 2 nachten verblijft.

Dag 11: San Francisco

Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hoog gelegen Nob Hill, waar de bedrijvigheid van Fishermans Wharf goed te overzien is. Breng een bezoek aan Chinatown dat, buiten China zelf, de grootste Chinese cultuur ter wereld heeft. Japantown heeft prachtig aangelegde tuinen met fijne restaurants. Een bezoek aan Alcatraz is ook zeer interessant en natuurlijk mag een ritje per cable-car niet ontbreken.

Dag 12: San Francisco - San Simeon (ca. 465 km)

Langs de prachtige kust rijdt u zuidwaarts naar het lieflijke Monterey voor een bezoek aan Cannery Row, bekend van de schrijver John Steinbeck. De route gaat over de beroemde 17-Mile-Drive met adembenemende uitzichten. U rijdt via het charmante stadje Carmel en in San Simeon rijdt u langs het bekende Hearst Castle Historical Monument, het vroegere landgoed van de machtige krantenuitgever William Randolph Hearst. In de loop van de middag arriveert u in San Simeon voor de overnachting.

Dag 13: San Simeon - Los Angeles (ca. 175 km)

U verlaat Santa Simeon en na een korte stop in het van oorsprong Deense stadje Solvang komt u in het beroemde Santa Barbara, een van de meest populaire vakantieplaatsen van Californie. Neem hier even de tijd om lekker te ontspannen aan het strand en te genieten van de Spaans koloniale sfeer in deze oude missiepost. Daarna is het nog slechts een korte rit naar Los Angeles, waar u zult overnachten.

Dag 14: Los Angeles - Amsterdam

Als u vandaag vroeg opstaat, heeft u nog vrijwel een hele dag om Los Angeles verder te verkennen. Universal Studios waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip en de stranden van Santa Monica en Malibu zijn zeer zeker de moeite waard, maar reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in een van de vele outlet-shoppingmalls. In de loop van de middag levert u uw huurauto weer in bij de luchthaven.

Dag 15: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Los Angeles - Route 66 - Grand Canyon National Park - Lake Powell - Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Las Vegas - Death Valley National Park - Yosemite National Park - San Francisco

Bij ons inclusief! - Vliegreis per US Airways - 13 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket wordt u op de 1e ochtend in Amerika in uw hotel overhandigd. - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 14 dagen.





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203