16daagse autorondreis American Grandeurs ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

16daagse autorondreis American Grandeurs

***

Een autorondreis vanuit het levendige en sfeervolle Denver, the Mile High City, die het zeer bekende Amerika zoals Yellowstone National Park, Bryce Canyon National Park, Lake Powell en Monument Valley met het minder bekende Amerika zoals Rocky Mountains National Park, Grand Teton National Park en Mesa Verde National Park combineert. Onderweg zult u genieten van de afwisselende landschappen, sfeervolle stadjes en...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Denver

Na aankomst op de luchthaven van Denver haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Denver voor de overnachting.

Dag 2: Denver - Steamboat Springs (ca. 260 km)

Om ca. 08.00 uur ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De rest van de dag kunt u gebruiken om het mooie en ruige Rocky Mountains National Park te verkennen. Overnachting in het skiresort Steamboat Springs.

Dag 3: Steamboat Springs - Rock Springs (ca. 440 km)

Vanuit Steamboat Springs rijdt u naar het Dinosaur National Monument, gelegen op de grens van de staten Colorado en Utah, voor een bezoek aan de Dinosaur Quarry. U vindt hier de grootste collectie skeletten, botten en schedels van dinosaurussen ter wereld. Sommigen zijn zelfs meer dan 140 miljoen jaar oud! Vervolgens rijdt u verder via Flaming Gorge en Red Canyon naar Rock Springs, Wyoming voor de overnachting.

Dag 4: Rock Springs - Jackson (ca. 310 km)

Vandaag rijdt u dwars door de staat Wyoming heen. Een mooie rit langs de kronkelende Wind River Gorge, door prairies en weidelandschappen, afgewisseld door heuvels en bossen. Aan het einde van de middag arriveert u in Jackson voor de overnachting.

Dag 5: Jackson - Yellowstone National Park (ca. 130 km)

De korte rit van vandaag geeft u volop de mogelijkheid om van de prachtige natuur te genieten. Grand Teton National Park is miljoenen jaren geleden ontstaan door diverse aardbevingen, die enorme bergpieken met besneeuwde toppen en diepe kloven veroorzaakten. In Yellowstone National Park, het eerste nationale park van Amerika en een geologisch studie-object, moet u in ieder geval de geisers Old Faithful en de Mammoth Hot Springs bezoeken. Overnachting nabij Yellowstone National Park.

Dag 6: Yellowstone National Park - Salt Lake City (ca. 560 km)

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Eerst rijdt u een stuk door de staat Idaho en langs de Snake rivier volgt u de kronkelende weg naar de vallei van het mooie Salt Lake, gelegen in de Mormonen staat Utah. Een bezoek aan Temple Square en de Tabernacle in Salt Lake City zal u een beter inzicht geven in zowel het heden als het verleden van de Mormonen. Overnachting in Salt Lake City.

Dag 7: Salt Lake City - Bryce Canyon National Park (ca. 400 km)

De reis gaat verder via het Colorado Plateau, dat zich uitstrekt in de richting van Arizona en New Mexico en door de Wasatch Mountains. In Bryce Canyon hebben de vereende krachten van wind, water en ijs een complex landschap van rotsachtige pilaren in vreemde vormen en maten geschapen: de Hoodoos. U verblijft 2 nachten in de omgeving van het park.

Dag 8: Bryce Canyon National Park

s Ochtends vroeg kunt u tijdens een wandeling genieten van een adembenemende zonsopgang boven Bryce Canyon. Aansluitend kunt u een trip naar Zion National Park maken, met reusachtige rotspartijen van zandsteen, groene bossen en verkoelende riviertjes. Ideaal voor een picknick-lunch en een mooie wandeling.

Dag 9: Bryce Canyon National Park - Lake Powell/Page (ca. 190 km)

U rijdt in zuidoostelijke richting naar het gezellige plaatsje Kanab waar u een korte stop kunt maken. Via Mount Carmel Junction rijdt u verder naar Lake Powell, het op een na grootste meer dat door de mens is aangelegd. Het diepblauwe water vormt een prachtig contrast met de roodgekleurde rotspartijen eromheen. Overnachting in Lake Powell/Page.

Dag 10: Lake Powell/Page - Monument Valley - Cortez (ca. 450 km)

Wij raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken om voldoende tijd te hebben om optimaal van alle hoogtepunten te kunnen genieten. U rijdt door het Navajo Indian Reservation, langs de oude handelspost Cameron en door de Painted Desert naar Monument Valley, met de beroemde steile rotspartijen in een verder leeg en vlak landschap, dat vaak het toneel is van diverse Western films. Aan het einde van de middag arriveert in Cortez in de staat Colorado voor de overnachting.

Dag 11: Cortez - Mesa Verde National Park - Durango (ca. 80 km)

U verlaat Cortez en gaat op weg naar het Mesa Verde National Park. U vindt hier talloze ruines van de zeer hoog ontwikkelde beschaving van de beroemde Anasazi Indianen. In het bezoekerscentrum kunt meer informatie krijgen. Aansluitend rijdt u naar het oude goudmijnstadje Durango voor de overnachting.

Dag 12: Durango - Taos (ca. 320 km)

Geniet s ochtends nog even van het mooie uitzicht rondom Durango en wandel langs de etalages van de vele Western winkeltjes. Via Pagosa Springs rijdt u in de loop van de dag de staat New Mexico binnen, Het Land van Betovering, zoals men het lokaal noemt. U verblijft 2 nachten in het stadje Taos, bekend om de vele (straat)artiesten die voor een zeer gezellige en ontspannen sfeer zorgen.

Dag 13: Taos - Santa Fe - Taos (ca. 220 km)

Vandaag een heerlijke dag om op uw gemak naar Santa Fe te rijden en de vele galeries en musea te bezoeken die de cultuur en het verleden weergeven van het leven in het zuidwesten. Ook Santa Fe is een trekpleister voor (straat)artiesten. In Taos kunt u een bezoek brengen aan het Taos Indian Pueblo, een meer dan 800 jaar oud indianendorp.

Dag 14: Taos - Denver (ca. 500 km)

Vandaag staat er een lange maar zeer mooie rit op het programma. U verruilt het dorre en vrij vlakke landschap van New Mexico voor de groene bossen, bergen en rivieren van de staat Colorado, die voor vele prachtige vergezichten zorgen. Overnachting in Denver.

Dag 15: Denver - Amsterdam

In de ochtend kunt u nog wat winkelen en rondwandelen. In de loop van de dag levert u de huurauto weer in op de luchthaven.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Denver - Rocky Mountain National Park - Dinosaur National Monument - Jackson - Grand Teton National Park - Yellowstone National Park - Salt Lake City - Bryce Canyon National Park - Lake Powell/Page - Monument Valley - Mesa Verde National Park

Bij ons inclusief! - Vliegreis per KLM/Delta - 14 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw 1e overnachtingshotel in Amerika - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 15 dagen



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203