16daagse autorondreis American Historic Highways ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

16daagse autorondreis American Historic Highways

***

Deze autorondreis is een ontdekkingsreis langs vele overblijfselen en herinneringen aan het begin van het ontstaan van het moderne Amerika en Canada. U ziet en proeft de koloniale sfeer van de Engelsen en de Fransen, ziet de slagvelden uit de tijden van de Burgeroorlog en de Onafhankelijkheidsoorlog, maar maakt ook kennis met alle moderne gemakken van de grote metropolen aan de oostkust. Kortom, een reis vol...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - New York

Na aankomst op de luchthaven van New York, gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Manhattan. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de gelegenheid om de sfeer van New York alvast te proeven. De komende 2 nachten verblijft u in New York.

Dag 2: New York

Vanmorgen om ca. 08.00 uur ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De stad die nooit slaapt, The Big Apple, de stad zonder het World Trade Center, de stad van mega-warenhuizen als Macys, Saks Fifth Avenue en Bloomingdales. Overigens is het aan te bevelen om de stad te voet te verkennen. Op die wijze doet u de meeste indrukken op als u loopt op Times Square en door Little Italy of Chinatown. U moet beslist naar Ground Zero gaan om zelf te ervaren wat nine-eleven veroorzaakt heeft. Lunchen in the Village is een aanrader en s avonds heeft u de keuze uit elke keuken die de wereld rijk is!

Dag 3: New York - Cape Cod (ca. 440 km)

Wij raden u aan om reeds vroeg in de ochtend uw huurauto op te halen voor de prachtige rit van vandaag. U rijdt in oostelijke richting naar Cape Cod en geniet onderweg van de pittoreske dorpjes in de staten Connecticut en Rhode Island. Een aanrader is om vanavond heerlijk te relaxen in West Yarmouth, vlakbij Cape Cod waar u zult overnachten.

Dag 4: Cape Cod - Boston (ca. 130 km)

Een korte rit brengt u naar Boston waar u echt de tijd nodig heeft om alles te gaan bekijken. Het oude centrum met de typische oud Engelse sfeer, smalle straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Laat de indrukwekkende historische gebouwen u een beeld geven van deze stad, vergeet niet een stuk van de Freedom Trail te wandelen en een bezoek te brengen aan Quincy Market. Overnachting in Boston.

Dag 5: Boston - Bar Harbor (ca. 550 km)

We raden u aan om vandaag vroeg op te staan, want er moet een behoorlijk stuk gereden worden, langs o.a. het stadje Salem, bekend om de heksenprocessen en de historische haven van Portland. Probeer genoeg tijd over te houden om het Acadia National Park te bezoeken voordat u de dag eindigt in Bar Harbor voor de overnachting.

Dag 6: Bar Harbor - Quebec City (ca. 480 km)

U verlaat de kust en rijdt door de Appalachian Mountains, naar Moosehead Lake. Een prachtige afwisselende natuur met schitterende vergezichten. Dan passeert u de grens met Canada en komt in de Franstalige provincie Quebec. Onderweg naar Quebec City komt u langs de typische blauwe en witte boerderijen die het landschap sieren. Overnachting in Quebec City.

Dag 7: Quebec City - Montreal (ca. 260 km)

Vanmorgen kunt u eerst de stad bekijken, waarbij een bezoek aan de Citadel, Place Royal, Chateau Frontenac en het historisch centrum niet mag ontbreken. Een mooie tocht langs de St. Lawrence River brengt u naar Montreal, de 2e grote Franssprekende stad van Canada. Een prachtige stad met mooie winkels en een enorm ondergronds winkelcentrum. Bezoek vanavond het French Quarter, met restaurantjes en terrasjes voor gezellig vertier. Overnachting in Montreal.

Dag 8: Montreal - Ottawa (ca. 230 km)

De ochtend heeft u nog de gelegenheid om Montreal verder te ontdekken, voordat u verder rijdt naar Ottawa, de regeringsstad met vele prachtige oude gebouwen. Grote groene parken en vele bloemen sieren de gehele stad. Overnachting in Ottawa.

Dag 9: Ottawa - Toronto (ca. 440 km)

Rijdend langs de St. Lawrence River en Lake Ontario komt u uiteindelijk in het kloppende hart van Canada: Toronto. Deze stad is het zakelijke centrum van Canada en een moderne metropool met vele bezienswaardigheden. Wilt u een kijkje nemen van bovenaf dan moet u beslist naar de top van de CN Tower, voor een prachtig uitzicht over de stad en Lake Ontario. Overnachting in Toronto.

Dag 10: Toronto - Niagara Falls (ca. 145 km)

Na een korte rit naar deze indrukwekkende watervallen heeft u volop de gelegenheid om deze vanuit diverse uitkijkposten te bekijken. Een aanrader is om de watervallen vanaf het water te aanschouwen aan boord van de Maid of the Mist. Overnachting in Niagara Falls, aan de Canadese zijde.

Dag 11: Niagara Falls - Gettysburg (ca. 565 km)

Een stevige rit die u door het gebied van de Finger Lakes voert, in het noordelijke deel van de staat New York. U passeert o.a. Amish Country, in de staat Pennsylvania, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een levensstijl die wij ons al lang niet meer kunnen voorstellen. U overnacht vandaag in Gettysburg waar tijdens de Burgeroorlog belangrijke veldslagen werden geleverd.

Dag 12: Gettysburg - Williamsburg (ca. 400 km)

Een heerlijke dag die u door de fantastische natuur voert van de Blue Ridge Mountains en de groene vlakten van Shenandoah Valley. U komt langs Charlottesville, waar in diverse instituten een eerbetoon wordt gegeven aan Thomas Jefferson. Via Richmond komt u in Williamsburg waar het koloniale leven van Amerika weer tot leven is gebracht. Overnachting in Williamsburg.

Dag 13: Williamsburg - Washington DC (ca. 280 km)

Vanmorgen moet u beslist het koloniale verleden van Amerika opsnuiven in Williamsburg. U rijdt verder in noordelijke richting naar Washington DC, het centrum van de wereld. Vanmiddag kunt u alvast een begin maken met het bezoeken van bekende gebouwen en monumenten. De komende 2 nachten verblijft u nabij het centrum van Washington DC.

Dag 14: Washington DC

De hele dag om alle hoogtepunten van Washington DC van nabij te aanschouwen: het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monument en een bezoek aan het Smithsonian Museum mag eigenlijk niet ontbreken.

Dag 15: Washington DC - New York - Amsterdam (ca. 390 km)

Op weg naar New York heeft u nog de mogelijkheid om Philadelphia te bezoeken met o.a. de Liberty Bell en de Independence Hall, waar de onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Het historische hart van deze stad is absoluut de moeite waard. Na deze laatste rit levert u uw huurauto weer in komt er een einde aan deze reis met vele hoogtepunten.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - New York - Cape Cod - Boston - Quebec City - Montreal - Ottawa - Toronto - Niagara Falls - Gettysburg - Williamsburg - Washington DC - Philadelphia

Bij ons inclusief! - Vliegreis per KLM/Delta - 14 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw 1e overnachtingshotel in Amerika - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 14 dagen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203