16daagse autorondreis Southern Heritage ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

16daagse autorondreis Southern Heritage

***

Deze unieke autorondreis combineert de Magic van Orlando, de grootste amusementstad ter wereld, met de authentieke sfeervolle charme van de Deep South. Een prima mengelmoes van veel en verschillende muziek, spicy eten, koloniale gebouwen, indianencultuur en de prachtige natuur van het Great Smokey Mountains National Park zorgt voor een zeer afwisselende reis vol hoogtepunten.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Orlando

Na aankomst in Orlando haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel voor de komende 2 nachten. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u misschien al wat gelegenheid om Downtown Orlando te verkennen.

Dag 2: Orlando

Vanmorgen om ca. 08.00 uur ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De rest van de dag staat in het teken van Walt Disney World. Bezoek Magic Kingdom en Epcot. Het Magic Kingdom van Walt Disney is voor jong en oud en kent geen leeftijdsgrenzen en is een must see and do. Indien u nog niet genoeg heeft van dit entertainmentgeweld kunt u ook nog naar de Disneys Hollywood Studios en Animal Kingdom.

Dag 3: Orlando - Tallahassee (ca. 460 km)

Vandaag rijdt u richting Ocala, een klein provinciestadje in midden Florida. Vervolgens rijdt u naar Silver Springs, bekend vanwege de vele kristalheldere bronnen en meertjes, die u vanaf een glasbodemboot tot op de bodem kunt bekijken. Eindpunt van vandaag is Tallahassee, de hoofdstad van de staat Florida, waar u zult overnachten.

Dag 4: Tallahassee - Pensacola (ca. 330 km)

U reist vandaag door een minder bekend gedeelte van Florida, ook wel de secret Gulf Coast genaamd. U treft hier een prachtig natuurgebied, elegante zuidelijke plantagewoningen, het vissersplaatsje Apalachicola, ook bekend vanwege de oesters en u ziet de meest prachtige en langgerekte zandstranden. Overnachting in Pensacola.

Dag 5: Pensacola - New Orleans (ca. 230 km)

De eerste stop kunt u vandaag maken bij het plaatsje Mobile. Het werd 300 jaar geleden ontdekt door de Fransen en u vindt hier een elegante combinatie van de Europese cultuur en de typische charme van the Deep South. New Orleans, de stad met een mix van het oude zuiden, de Franse en Spaanse cultuur, de jazz en de blues en spicy cajun maaltijden. New Orleans is werkelijk uniek! U verblijft 2 nachten in New Orleans.

Dag 6: New Orleans

U heeft de gehele dag om deze stad zelf te verkennen. Bezoek het French Quarter, met de typische huizen met Franse balkonnetjes, de smalle straatjes met vele restaurantjes en barretjes waar al vroeg de muziek uit de ramen klinkt. Wandel langs de oevers van de Mississippi en bekijk de radarboten, waarmee u ook een leuke tocht kunt maken over de rivier.

Dag 7: New Orleans - Vicksburg (ca. 400 km)

U volgt vandaag de oevers van de Mississippi, door Baton Rouge, naar de staat Mississippi. Deze staat had in het verleden een enorm aantal plantages ten tijde van het Rijke Zuiden en nu ziet u nog steeds de prachtige magnoliabomen. In het plaatsje Natchez vindt u vele van de best bewaarde oude plantagehuizen. Overnachting in Vicksburg.

Dag 8: Vicksburg - Memphis (ca. 410 km)

Wij raden u aan om in de ochtend eerst een bezoek te brengen aan National Military Park, waar u een terugblik krijgt op de slag om Vicksburg. Forten, loopgraven en artillerieopstellingen geven u een treffende indruk van dit beleg. De reis gaat daarna verder naar Memphis, de stad van de blues, soul en de stad van Elvis Presley, met het bekende Graceland. Bezoek vanavond Beale Street, waar de bluesmuziek de boventoon voert. Overnachting in Memphis.

Dag 9: Memphis - Nashville (ca. 340 km)

Van de ene muziekstad naar de andere: Nashville, de hoofdstad van de country & western muziek. In Nashville moet u beslist een bezoek brengen aan de Country Music Hall of Fame, The Grand Ole Opry, Opryland USA. Ook de wereldberoemde Printers Alley, met vele barretjes en 24-uur live muziek is zeer de moeite waard. Overnachting in Nashville.

Dag 10: Nashville - Asheville (ca. 480 km)

U rijdt in oostelijke richting naar Knoxville en door naar de Great Smoky Mountains. Dit nationale park is een van de best bezochte parken van Amerika en heeft zijn bekendheid te danken aan de blauwe gloed die over de heuvels en in de valleien hangt. Bezoek het Cherokee indianen reservaat, voordat u naar uw hotel gaat. Overnachting in Asheville.

Dag 11: Asheville - Charleston (ca. 430 km)

Via Columbia gaat u vandaag richting Charleston, waar veel uit vervlogen tijden te zien is. De stad kunt u het beste wandelend verkennen terwijl u geniet van de historische oude gebouwen en het leven daaromheen. Overnachting in Charleston.

Dag 12: Charleston - Savannah (ca. 170 km)

Bezoek vanmorgen eerst de Magnolia Plantation en de prachtige tuinen. U vervolgt uw reis naar Savannah, het economische middelpunt van het oude zuiden. Het historische centrum van Savannah is in oude stijl gerenoveerd en hier moet u beslist even de tijd nemen en wat eten of drinken in een van de vele sfeervolle restaurantjes. Overnachting in Savannah.

Dag 13: Savannah - St. Augustine (ca. 320 km)

U volgt de kustlijn en maakt kennis met de grote invloed van de eerste Engelse landverhuizers. Een goed voorbeeld hiervan ziet u in Brunswick. Aansluitend rijdt u verder naar Jacksonville in de staat Florida en arriveert in de loop van de middag in St. Augustine. Dit is het oudste plaatsje van Amerika, met een Spaanse ambiance. Overnachting in St. Augustine.

Dag 14: St. Augustine - Orlando (ca. 270 km)

Indien u deze dag optimaal wilt benutten moet u op tijd op pad voor een eerste stop in Daytona Beach. Daytona staat bekend om de motor- en autoraces en de liefhebbers komen overal vandaan. Regelmatig is het op het strand van Daytona een tentoonstelling van allerlei soorten motorfietsen. U zakt verder af naar het zuiden voor een bezoek aan het Kennedy Space Center voor een kennismaking met de Amerikaanse ruimtevaart. Na dit enerverende bezoek rijdt u naar Orlando voor de overnachting.

Dag 15: Orlando - Amsterdam

Vandaag levert u de huurauto weer in op de luchthaven en komt er een einde aan een fantastische reis door het diepe zuiden van Amerika.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Orlando - New Orleans - Memphis - Nashville - Great Smokey Mountains National Park - Charleston - Savannah - St. Augustine - Daytona Beach

Bij ons inclusief! - Vliegreis per US Airways - 14 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw 1e overnachtingshotel in Amerika - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Autohuur NIET inbegrepen: Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 15 dagen



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203