17daagse autorondreis Northwest Trails ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

17daagse autorondreis Northwest Trails

***

Dag 1: Amsterdam - Seattle

Na aankomst op de luchthaven van Seattle haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel nabij de luchthaven voor uw overnachting.

Dag 2: Seattle - Vancouver (ca. 225 km)

Om ca. 08.00 uur ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De rest van de ochtend kunt u gebruiken om een aantal van de hoogtepunten van de prachtig gelegen stad Seattle te verkennen, zoals de Space Needle, Pike Place Market en een van de vele prima koffietentjes. Vervolgens gaat u op weg naar Canada. De komende 2 nachten verblijft u in Vancouver.

Dag 3: Vancouver

U heeft de hele dag de tijd om in deze unieke stad door te brengen of om de ferry naar Vancouver Island te nemen voor een bezoek aan de stad Victoria. In Vancouver zelf kunt u lekker gaan winkelen op Robson Street, een terrasje pikken in het gezellige Gastown of een mooie wandeling gaan maken in Stanley Park. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de stad zelf en haar omgeving.

Dag 4: Vancouver - Kamloops (ca. 430 km)

Vanuit Vancouver rijdt u verder Canada in, langs de rivieren Fraser en Thompson. Het is een prachtige rit door de Fraser River Canyon met aan de ene kant steile rotswanden en aan de andere kant de snelstromende rivier. U overnacht in Kamloops in de Cariboo regio, een gebied dat bekend staat om haar veeteelt en vele, enorme boerderijen en uitgestrekte weidevelden.

Dag 5: Kamloops - Jasper National Park (ca. 450 km)

Vandaag verlaat u de vlakke gebieden en gaat u op weg naar het hart van de Canadian Rockies. Via de Yellowhead Highway arriveert u uiteindelijk in Jasper National Park. Dit park is beroemd vanwege de kristalheldere meren, enorm hoge bergen en een uitgebreid wildleven met o.a. herten, beren, wolven en vele vogelsoorten. U overnacht in de omgeving van het park.

Dag 6: Jasper National Park - Banff National Park (ca. 290 km)

Vandaag volgt u de adembenemende Columbia Icefield Parkway om naar Banff National Park te rijden. Banff is de parel aan de kroon van het beroemde Canadese National Park-systeem. De Canadezen beschouwen hun nationale parken als musea van de natuur, die men moet bewaren voor toekomstige generaties. U ziet tevens de Athabasca-gletsjer, bijna 6km lang en meer dan 800m breed. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 7: Banff National Park - Calgary (ca. 130 km)

Na nog een heerlijke ochtend in de schitterende natuur van het Banff National Park, rijdt u langs de Bow River naar Calgary, de hoofdstad van de provincie Alberta. U kunt hier een bezoek brengen aan faciliteiten die speciaal zijn aangelegd voor de Olmypisch Winterspelen van 1988. Het Heritage Park is een soort openluchtmuseum over het leven van de pioniers en vanaf de 191 meter hoge Calgary Tower heeft u een prachtig uitzicht over de stad. s Avonds en s nachts proeft u de sfeer van het Wilde Westen in de vele Country & Western bars! Overnachting in Calgary.

Dag 8: Calgary - Kalispell (ca. 350 km)

U vervolgt uw reis in zuidelijke richting voor een bezoek aan het Waterton Lakes National Park, op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Aansluitend steekt u de grens weer over en arriveert u in Glacier National Park, vol met enorme bossen en grillige bergpieken. U bent nu in de staat Montana, ook wel Big Sky Country genaamd. Het is een grote, dunbevolkte staat die voor 60% uit open prairies bestaat. Het uitgestrekte landschap herinnert aan het verleden, toen de eerste veeboeren zich in dit ongerepte gebied vestigden. Overnachting in Kalispell.

Dag 9: Kalispell - Yellowstone National Park (ca. 625 km)

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg, dus wij raden u aan om op tijd te vertrekken. Via de uitgestrekte weidelandschappen van Montana, vooral bekend vanwege de veeteelt en mijnbouw, arriveert u aan het einde van de dag bij Yellowstone National Park. De komende nacht verblijft u in de omgeving van dit park.

Dag 10: Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Jackson (ca. 200 km)

U kunt nog de hele ochtend het Yellowstone National Park verkennen. U vindt hier een unieke combinatie van geologische verschijnselen, zoals de natuurlijke geiser Old Faithful, de Mammoth Hot Springs en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Hier leven o.a. beren, bizons, wolven, elanden en marmotten. Dit park biedt een unieke kans om deze en andere wilde dieren in hun natuurlijke leefwereld te observeren. Vooral s morgens vroeg staan er veel dieren te grazen op de grasweiden van Yellowstone. Aansluitend rijdt u verder door de weiden van Jackson Hole en de hoge bergpieken van het Grand Teton National Park in de staat Wyoming. In deze Cowboystaat wonen al meer dan 12.000 jaar mensen en men heeft van deze prehistorische indianen veel sporen teruggevonden in verborgen grotten, in de grote bossen en op de open plateaus van deze staat. Wyoming is een ware archeologische goudmijn. Overnachting in het western stadje Jackson.

Dag 11: Jackson - Twin Falls (ca. 440 km)

Vandaag reist u verder in westelijke riching voor een bezoek aan het bizarre maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument. U vindt hier een groot aantal vulkanisch gevormde sculpturen en landschappen. Via de mooie Shoshone Falls, de Niagara Falls van het westen, rijdt u verder naar Twin Falls voor de overnachting.

Dag 12 Twin Falls - Pendleton (ca. 550 km)

Dwars door de dicht begroeide bossen van het Boise National Forest rijdt u verder naar Boise, de hoofdstad van de staat Idaho. Na een korte stop gaat u op weg naar Baker City voor een bezoek aan het museum National Historic Oregon Trail. Hier vind u veel boeiende informatie over een van de oudste routes (trails) die zowel de indianen als de eerste pioniers, die het westen ontdekten, hebben gevolgd. Voor de overnachting rijdt u door naar het sfeervolle stadje Pendleton, bekend vanwege haar vele rodeos.

Dag 13: Pendleton - Mount Rainier National Park (ca. 365 km)

U vervolgt uw reis in noordwestelijke richting naar de Yakima regio. Dit gebied staat bekend om de grootschalige teelt van appels, kersen, peren, perzikken en abrikozen. Langs de weg vindt u vele kraampjes, waar u het vers geplukte fruit kunt kopen. Vroeg in de middag arriveert u in het Mount Rainier National Park. U kunt een bezoek brengen aan de meest indrukwekkende vulkaan van het Noord-Amerikaanse continent: de slapende vulkaan Mount Rainier, ook wel de Grote Berg genaamd. U overnacht in de directe omgeving van het park.

Dag 14: Mount Rainier National Park - Seattle (ca. 220 km)

In de ochtend kunt u heerlijk rondwandelen door de enorme groene bossen van het park en genieten van de vele mooie uitzichten. Vroeg in de middag rijdt u weer terug naar Seattle waar u aan het einde van de middag aankomt en de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 15: Seattle

U heeft de hele dag de tijd om deze gezellige en levendige stad op eigen gelegenheid te verkennen. Voor de avond zijn er vele restaurants waar u heerlijk kunt eten en er is een grote keuze aan bars voor een gezellige afsluiting van de dag.

Dag 16: Seattle - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw autorondreis. U kunt de laatste inkopen doen in een van de vele winkelstraten of een bezoek brengen aan het historische Pioneer Square of de fabrieken van Boeing, slechts enkele kilometers ten noorden bij het stadje Everett. In de loop van de dag levert u uw huurauto weer in bij de luchthaven.

Dag 17: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Seattle - Vancouver - Jasper National Park - Banff National Park - Calgary - Waterton Lakes National Park - Glacier National Park - Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Craters of the Moon National Monument - Mount Rainier National Park

Bij ons inclusief! - Vliegreis per United - 15 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw 1e overnachtingshotel in Amerika - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 16 dagen.





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203