American Goldrush ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

American Goldrush

***

Wellicht de reis van je leven door deze prachtige staten van de USA. Vooral veel overweldigende natuur, waarbij je met jezelf de uitdaging aan kunt gaan. Hikend naar de top van Half Dome of raften op de Colorado rivier, paardrijden bij Lake Powell of mountainbiken in Moab. Fotograferen is al net zo'n uitdaging, waarbij het ene park nog mooier is dan het andere en je makkelijk geheugenruimte tekort zou kunnen komen.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 San Francisco

Voor je verblijf in San Francisco zijn geen excursies gepland, dus je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Fisherman's Wharf, China Town, Twin Peaks of een ritje met de beroemde kabeltram zijn goede mogelijkheden om wat meer van de stad te zien. Om 18 uur heb je een welkomst informatie.

Dag 02-03 Yosemite National Park

Een rit van een kleine 4 uur brengt ons naar Yosemite National Park. De route is echter afhankelijk van de weersomstandigheden. Tot in de late lente maanden kan de weg onbegaanbaar zijn in verband met sneeuw en gladheid. In Yosemite vind je fantastische bergpieken en beklimbare bergen als Half Dome of El Capitan. Vooral El Capitan is een uitdaging voor klimmers. Wandelend kun je ook naar de top maar de route is zeker niet eenvoudig.

Dag 04 Cathedral Gorge State Park

Vanuit Yosemite nemen we de Tioga Pass (als het weer het toelaat) naar het oostelijk gedeelte van de Sierra Nevada. Onderweg zie je een geweldig berglandschap met kristalheldere meren en beboste hellingen aan je voorbij trekken voordat we afdalen in de Nevada woestijn, een van de droogste en heetste gebieden ter wereld.

Dag 05 Zion National Park

We reizen verder en na ca. drie uur komen we in Zion National Park aan. De Virgin rivier heeft in de loop van de eeuwen de Zion Canyon uitgesleten en dit proces is nog steeds gaande. Vanaf de rand van bovenaf is je uitzicht de canyon in fenomenaal en een mooie foto waard.

Dag 06 Bryce Canyon National Park

Oostelijk rijdend bereiken we het volgende hoogtepunt; Bryce Canyon National Park. Ook in Bryce Canyon zul je vele geweldige foto momenten beleven. Je vindt hier veel bizar geerodeerde rotsformaties die bijna als gebeeldhouwde figuren aandoen en elke fotograaf kan zich hier naar hartenlust uitleven.

Dag 07-08 Moab

Via Capital Reef National park rijden we naar Moab. Het landschap rondom Moab leent zich bijzonder goed als filmdecor. Enkele bekende films die hier opgenomen zijn, zijn o.a. Thelma & Louise, Once upon a time in the West, Indiana Jones and the last Crusade en Mission Impossible deel II. Moab is een prima uitgangspunt om de buurt per fiets, of zelfs georganiseerd per hummer te ontdekken.

Dag 09 Monument Valley

We rijden vandaag voor een gedeelte door het schitterende woestijngebied van het zuiden van Utah en komen aan in Monument Valley. De naam is zo gekozen vanwege de vele gigantische zandstenen rotsformaties die kris-kras door de woestijn verspreid liggen. Ook hier kunnen (hobby) fotografen zich echt uitleven. Het is bijna onmogelijk een slechte foto te maken.

Dag 10 Lake Powell / Western Ranch Camp

Een rit van ca drie uur brengt ons bij Lake Powell. Hier kun je heerlijk wandelen of gewoon relaxen. Wij kamperen vannacht op een ranch en je hebt hier de mogelijk om onder leiding van een echte cowboy een paardrijdtocht te maken voor het echte Wild West gevoel.

Dag 11-12 Grand Canyon

Vanuit de zinderende hitte van de woestijn reis je door naar de grootste natuurlijke attractie van Arizona, de Grand Canyon. De mooiste uitzichten heb je rond zonsop- en ondergang, omdat het licht dan nog niet zo fel is. De onderste steenlaag van de canyon is circa 2 miljard jaar oud.

Dag 13-14 Las Vegas

Na de indrukwekkende Grand Canyon rijden we door de woestijn naar Las Vegas. Een avondje in de gokstad zul je niet snel vergeten. Het centrum van Las Vegas is De Strip, een kilometers lange straat waaraan de meest indrukwekkende casino's en hotels liggen. Om er maar een paar te noemen, The Venetian, Circus Circus, Caesar's Palace, Bellagio.

Dag 15 Los Angeles

Via de Mojave woestijn rijden we naar Los Angeles, waar we aan het einde van de dag aankomen. Een schitterende reis is hiermee helaas ten einde gekomen.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden- en uitrusting Excursies en 'sightseeing' volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Local Payment USD 50 per week (foodkitty) Optionele excursies Fooien Visumkosten Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203