Northwestern USA ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

Northwestern USA

***

Ontdek een uitgebreide mix van mensen, plaatsen en persoonlijkheden op deze avontuurlijke reis door het noordwesten van Amerika. Geweldige landschappen, lekker actief en de wat onbekendere delen van de westkant van de VS combineren deze reis tot een prachtige trip. Zeker de route langs de westkust omhoog naar Seattle is niet al te toeristisch, maar gaat door een bijzonder mooie regio. Ontdek dus nu wat het...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 San Francisco

In San Francisco zijn geen excursies gepland, dus je kunt zelf de stad verkennen. Fisherman's Wharf, China Town of een ritje met de kabeltram zijn goede mogelijkheden om wat van de stad te zien. Om 18 uur heb je een welkomst informatie.

Dag 02 Mendocino

Deze morgen rijden we via de Golden Gate Brug de stad uit naar het kuststadje Mendocino. Vanwege de mooie uitzichten over zee wonen hier een groot aantal artiesten.

Dag 03 Redwood National Park

Reis over de 'Avenue of the Giants' naar het Redwood National Park. De gelijknamige Redwood bomen die wel 2000 jaar oud kunnen worden, rijken gemakkelijk tot maar liefst 90 meter in de lucht!

Dag 04 Crater Lake National Park

Door het ruige landschap van Six Rivers National Forest rijden we naar het Crater Lake National Park. Zoals de naam al zegt is Crater Lake een zon 600 meter diep vulkanisch meer en daarmee het diepst van de VS.

Dag 05 Oregon Dunes

Vandaag reis je af naar de Oregon Dunes. Prachtige zandduinen die zich uitermate goed lenen voor buggytochten of zandsurfen.

Dag 06 Silver Falls State Park

We vertrekken in noordelijke richting via Eugene en Salem naar het Silver Falls State Park. Hier kun je kiezen uit diverse wandelingen langs de meest prachtige kloven en watervallen.

Dag 07 Mt St Helens

Onze eindbestemming voor vandaag is Mt. Helens, een actieve vulkaan. De weg naar de top bestaat uit gestold lava en de verschillende stops tonen je duidelijk het verwoestende effect van een vulkaanuitbarsting.

Dag 08 Mt Rainier/Seattle

Nog meer adembenemend gebergte onderweg naar Mount Rainier, een actieve vulkaan bedekt met gletsjers. Na een korte wandeling reizen we verder naar Seattle. Hier vind je talrijke bezienswaardigheden als Space Needle en het eerste Starbucks koffiehuis. Vanwege het samengestelde karakter van deze reis kan je groep hier van samenstelling wisselen.

Dag 09 Coeur dAlene

We laten Seattle achter ons en vertrekken in oostelijke richting naar Coeur d'Alene in Idaho.

Dag 10-11 Glacier National Park

Geologische processen hebben de pieken van dit berggebied gevormd tot hun huidige aanblik. Er zijn zo'n 50 gletsjers en 200 meren te bewonderen.

Dag 12 Helena

Onze eindbestemming voor vandaag is het oude Gold Rush stadje Helena.

Dag 13-14 Yellowstone National Park

Op naar Yellowstone het eerste nationale park in de VS, waar de aardkorst zo'n beetje op z'n dunst is. Bubbelende geisers, warmwaterbronnen, kleurrijke modderpoelen en een rijk dierenleven van onder andere grizzlyberen, wolven, coyotes en hertensoorten vormen het decor van dit eerste nationale park van de VS.

Dag 15 Grand Teton National Park

Het is ongeveer 200 km rijden naar Grand Teton National park. Dit park heeft een adembenemende natuur en prachtig wildleven. Je kunt een ferry nemen en vanaf het meer genieten van de schoonheid van de natuur. Ook zijn er talloze wandelmogelijkheden.

Dag 16 Jackson Hole

Vandaag een korte reis naar Jackson Hole, bekend om zijn rodeos. Je kunt hier onder meer mountainbiken, wandelen of raften op de Snake River.

Dag 17 Craters of the Moon National Monument

Vandaag stoppen we eerst bij de pittoreske stad Idaho Falls. Hierna rijden we door naar Craters of the Moon. Dit surrealistische kratergebied huisvest het grootste gebied aan gestolde lavavelden.

Dag 18-19 Snake River Canyon/Lake Tahoe

Bezoek de indrukwekkende Snake River Canyon en de nabij gelegen Shoshone Watervallen. Doordat deze groter zijn dan de Niagara Watervallen, worden ze ook wel het Niagara van het westen genoemd. Vervolgens rijden we door naar Lake Tahoe, het grootste alpine meer in de Verenigde Staten.

Dag 20-21 Yosemite National Park

We reizen naar een van de mooiste en bekendste parken in de VS; het Yosemite National Park. Granieten steenformaties, bruisende watervallen en Redwood bomen trekken kenmerken dit prachtige park. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit park te ontdekken.

Dag 22 San Francisco

Halverwege de middag kom je aan in San Francisco, waar de reis eindigt.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden- en uitrusting Excursies, sightseeing en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Local payment USD 50 per week Optionele excursies Visumkosten Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203