16daagse autorondreis Western States Family Fun ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

16daagse autorondreis Western States Family Fun

***

Dag 1: Amsterdam - Los Angeles/Anaheim

Na aankomst op de luchthaven van Los Angeles haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Anaheim. Hier verblijft u de komende 2 nachten. Bij de receptie vraagt u naar uw ATI Welcome Kit, met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van de omgeving.

Dag 2: Anaheim

Anaheim staat bekend als de thuishaven van Disneyland, het eerste grote pretpark ter wereld. Het park was een idealistisch idee van Walt Disney en het moest een schoon en veilig park worden, waar kinderen ongestoord hun fantasie konden uitleven. Kortom: een plek waar iedereen zich thuis voelde. Disneyland was meteen heel succesvol en dat is het tegenwoordig nog steeds. Een korte rit brengt u in Los Angeles, waar Universal Studios, the Sunset Strip, Beverly Hills en Hollywood eigenlijk niet op uw lijstje mogen ontbreken. Reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in een van de vele outlet-shoppingmalls.

Dag 3: Anaheim - Carlsbad (ca. 100 km)

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan Knott's Berry Farm, een groot pretpark, ingedeeld in diverse kinderthema's. U vindt hier de beroemde filmhond Snoopy, indianen en vrolijk lachende geesten en spoken. Ook zijn er diverse achtbanen, draaimolens en speeltuintjes. In de loop van de middag rijdt u naar de gezellige badplaats Carlsbad voor de overnachting.

Dag 4: Carlsbad - San Diego (ca. 90 km)

Voor u verder naar het zuiden rijdt, moet u eigenlijk eerst nog een bezoek brengen aan het park Legoland. Kastelen, indianendorpen, dinosaurussen, pirateneilanden .... alles is hier nagebouwd met de beroemde legostenen. Het park herbergt evenwel ook vele achtbanen, waterattracties en speeltuintjes. De komende 2 nachten verblijft u in San Diego, vlakbij de Mexicaanse grens.

Dag 5: San Diego

San Diego is de 2e grootste stad van de staat en hier heerst het beste klimaat van Amerika; de gemiddelde jaartemperatuur bedraagt hier ca. 20 °C! U heeft de hele dag om in rustig tempo de vele hoogtepunten van deze stad te ontdekken. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Balboa Park met daarin de San Diego Zoo, Seaworld met dolfijnen, zeehonden en orka's en Seaport Village. 's Avonds kunt u heerlijk dineren in een van de prima restaurants bij het strand.

Dag 6: San Diego - Palm Springs (ca. 280 km)

Vanochtend kunt u nog even lekker naar het strand gaan. Pas in de loop van de middag verlaat u de stad om in de late middag aan te komen in Palm Springs voor de overnachting. U kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.

Dag 7: Palm Springs - Phoenix/Scottsdale (ca. 430 km)

Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap en het Joshua National Park, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat u Californie en rijdt u Arizona binnen. Op slechts 2 uur rijden van Phoenix ligt Tucson, een stadje dat nog echt de sfeer van het Oude Westen uitademt. In Scottsdale vind u vele moderne en talloze winkels met snuisterijen uit het Wilde Westen. Overnachting in Phoenix/Scottsdale.

Dag 8: Phoenix/Scottsdale - Williams (ca. 190 km)

U gaat vandaag het gebied van de hoge bergen, diepe dalen en beroemde nationale parken in. Via de Black Canyon Highway rijdt u langs Montezuma's Castle, een oud indianendorp, dat gebouwd is in een rotswand. Via het gezellige en kleurrijke kunstenaarsstadje Sedona, temidden van rood/roze gekleurde zandsteenformaties, bereikt u het stadje Williams, waar diverse western films zijn opgenomen. Hier verblijft u 1 nacht.

Dag 9: Williams - Lake Powell/Page (ca. 325 km)

Via een route door diverse uitgestrekte en verlaten Indianengebieden, zoals het Navajo Indian reservaat, rijdt u verder in noordelijke richting naar Lake Powell. Dit enorme, diepblauwe meer wordt opgesierd door prachtige rode rotspartijen. U verblijft 2 nachten in Page, gelegen aan het Lake Powell.

Dag 10: Lake Powell/Page

U kunt hier een hele dag heerlijk relaxen, een mooie boottocht over het meer maken en tussen de rotsen door zwemmen. Ook kunt u diverse watersporten beoefenen, zoals surfen, waterskien en natuurlijk jetskien. U kunt ook een uitstapje maken naar Monument Valley. De beroemde, steile rostblokken en rotspartijen in een verder leeg en vlak landschap zijn vaak het toneel van diverse films, vooral westerns en televisieseries.

Dag 11: Lake Powell/Page - Grand Canyon National Park (ca. 250 km)

De reis gaat verder in zuidelijke richting naar een van de grootste wonderen der natuur: de Grand Canyon. Ter plaatse extra te reserveren is vandaag bijvoorbeeld een helikoptervlucht door de canyon of zelfs helemaal tot op de bodem. U kunt ook een mooie wandeling langs de rand van de canyon maken of een ritje per paard. Het meemaken van een zonsondergang maakt uw ervaring compleet, want juist dan is het steeds veranderende kleurenschouwspel het meest spectaculair. U overnacht in het stadje Williams.

Dag 12: Grand Canyon National Park - Lake Havasu (ca. 450 km)

Wij raden u aan om vroeg op te staan, want een zonsopgang boven de Grand Canyon zult u nooit vergeten! Aansluitend rijdt u verder in westelijke richting naar Lake Havasu, gelegen op de grens tussen Arizona en Californie. De stad wordt begrensd door 2 woestijngebieden, Lake Havasu zelf en de beroemde Colorado River en vormt daarmee een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers. In de stad zelf vind u een replica van een Engels stadje met zelfs een kleine versie van de London Bridge! Overnachting nabij Lake Havasu.

Dag 13: Lake Havasu - Los Angeles (ca. 425 km)

Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door het uitgestrekte woestijnlandschap van de Mojave Desert, met o.a. het verlaten western zilvermijnstadje Galico Ghost Town, doorkruist u Californie op weg naar de Stad der Engelen, Los Angeles. Hier verblijft u de laatste 2 nachten.

Dag 14: Los Angeles

U heeft de hele dag de tijd om de vele bekende bezienswaardigheden van Los Angeles te gaan bekijken. Een goed begin is Universal Studios, waar vele bekende films zoals ET en Jaws zijn opgenomen. U kunt hier een tramrit achter de schermen van de magische filmwereld maken. De Sunset Strip, Beverly Hills, Melrose Place, Hollywood, de Walk of Fame en Manns Chinese Theatre mogen eigenlijk ook niet op uw lijstje ontbreken. De mooie en gezellige stranden van Santa Monica zijn prima geschikt om ook even lekker te ontspannen.

Dag 15: Los Angeles - Amsterdam

U heeft nog een hele ochtend om eerst lekker uit te slapen en dan nog even naar het strand te gaan en de laatste inkopen te doen. In de loop van de dag levert u uw huurauto weer in bij de luchthaven.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Disneyland California - San Diego - Lake Powell - Grand Canyon National Park - Lake Havasu - Los Angeles - Santa Monica

Bij ons inclusief! - Vliegreis per US Airways - 14 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw 1e overnachtingshotel in Amerika - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 15 dagen.





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203