22daagse autorondreis The Great West ***
Bestemming: Rondreizen Verenigde Staten - Rondreizen Verenigde Staten

22daagse autorondreis The Great West

***

Dag 1: Amsterdam - Los Angeles

Op de luchthaven van Los Angeles haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel nabij de luchthaven voor uw overnachting.

Dag 2: Los Angeles - Anaheim (ca. 60 km)

Om ca. 08.00 uur ontvangt u van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, uw hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens uw autorondreis. De rest van de ochtend kunt u gebruiken om een aantal van de hoogtepunten van LA te ontdekken, zoals Hollywood met de Walk of Fame, Beverly Hills en de stranden van Santa Monica en Malibu. Na een korte rit bereikt u Anaheim, de thuishaven van Disneyland, het eerste grote pretpark ter de wereld. Overnachting in Anaheim.

Dag 3: Anaheim - San Diego (ca. 160 km)

Vandaag heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt rechtstreeks naar San Diego rijden of u kunt eerst rustig de badplaatsen langs de kust verkennen. In San Diego zelf kunt u o.a. een bezoek brengen aan de San Diego Zoo en Seaworld. Overnachting in San Diego.

Dag 4: San Diego - Palm Springs (ca. 280 km)

In de ochtend heeft u nog tijd om het mooie San Diego te bezichtigen. Pas in de loop van de middag verlaat u de stad om in de late middag aan te komen in Palm Springs voor de overnachting. U kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.

Dag 5: Palm Springs - Phoenix/Scottsdale (ca. 430 km)

Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat u Californie en rijdt u Arizona binnen. Via Tucson, een stadje dat nog echt de sfeer van het Oude Westen uitademt, bereikt u Scottsdale. Hier vindt u vele grote, moderne winkels en talloze kleine winkels met snuisterijen uit het Wilde Westen, zoals kleding, handwerk en door Indianen vervaardigde juwelen. Overnachting in Phoenix/Scottsdale.

Dag 6: Phoenix/Scottsdale - Grand Canyon National Park (ca. 370 km)

Via de Black Canyon Highway rijdt u langs Montezumas Castle, een oud Indianendorp gebouwd in een rotswand. Via het gezellige en kleurrijke kunstenaarsstadje Sedona rijdt u verder door de roodgekleurde Oak Creek Canyon naar uw hotel vlakbij de Grand Canyon voor uw overnachting.

Dag 7: Grand Canyon National Park - Monument Valley - Lake Powell/Page (ca. 520 km)

De ochtend kunt u gebruiken om van dit wereldwonder te genieten. Wij raden u aan om vroeg op te staan, want een zonsopgang boven de Grand Canyon zult u nooit vergeten! Langs de zuidrand rijdt u verder door diverse uitgestrekte en verlaten Indianengebieden, zoals het Navajo Indian reservaat, in de richting van Monument Valley. De beroemde, steile rotsblokken en rotspartijen in een verder leeg en vlak landschap zijn het toneel van diverse Western films. Vervolgens gaat u naar Lake Powell waar u 2 nachten verblijft in het stadje Page.

Dag 8: Lake Powell/Page

Dit enorme, diepblauwe meer wordt opgesierd door prachtige rode rotspartijen. U kunt hier een hele dag heerlijk relaxen, een mooie boottocht over het meer maken, zwemmen en diverse watersporten beoefenen.

Dag 9: Lake Powell/Page - Bryce Canyon National Park (ca. 270 km)

De rit van vandaag voert u door uitgestrekte plateaus en u waant zich als het ware in het Wilde Westen. Via het stadje Kanab, een voormalig fort, arriveert u uiteindelijk bij het Bryce Canyon National Park. Dit park staat vol met door de natuur bizar gevormde rotspartijen; alsof iemand met hamer en beitel aan de slag is geweest. Overnachting nabij de ingang van het park.

Dag 10: Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Las Vegas (ca. 380 km)

s Ochtends vroeg kunt u tijdens een wandeling genieten van een adembenemende zonsopgang boven de Bryce Canyon. Aansluitend rijdt u Zion National Park binnen, met reusachtige rotspartijen, groene bossen en verkoelende riviertjes. Ideaal voor een picknick-lunch! U overnacht vandaag en morgen in Las Vegas, een enorm contrast met de natuurlijke omgeving van de voorgaande dagen.

Dag 11: Las Vegas

U heeft de hele dag de tijd om deze City of Glitter & Glamour te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over the Strip de vele, enorme hotels, waag een gokje in een van de ontelbare casinos, maak een uitstapje naar de Hoover Dam, een van de hoogste door mensenhanden gebouwde dammen ter wereld en bezoek s avonds een van de vele shows.

Dag 12: Las Vegas - Death Valley National Park (ca. 225 km)

Vandaag rijdt u door het westen van Nevada weer terug naar Californie. U heeft onderweg de mogelijkheid om de onheilspellende Death Valley te verkennen. Dit is een enorme uitgedroogde zoutvlakte met, bij Badwater, het laagst gelegen punt van Amerika: 86 meter onder de zeespiegel. Vanaf Zabriskie Point heeft u een prachtig uitzicht. Overnachting in de Death Valley.

Dag 13: Death Valley National Park - Yosemite National Park (ca. 525 km)

U verlaat Death Valley voor een lange, maar mooie rit door de High Sierra Nevada Mountains. Via een prachtige route over de Tioga Pass* rijdt u in de loop van de middag vanuit het oosten het Yosemite National Park binnen. De komende 2 nachten verblijft u in de omgeving van het park.

  • In de periode november t/m mei kan de Tioga Pass gesloten zijn. U dient dan de zuidelijke route te volgen via Bakersfield en Fresno.

Dag 14: Yosemite National Park

U heeft de hele dag om dit schitterende park te ontdekken, dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. De omgeving met de granieten rotswanden, ijssculpturen, bergtoppen, gletsjers en watervallen is spectaculair om te zien. Breng ook een bezoek aan El Capitain, Half Dome en de Bridal Vail Falls. Bij Glacier Point heeft u het mooiste uitzicht.

Dag 15: Yosemite National Park - Lake Tahoe (ca. 340 km)

U verlaat het park weer via de Tioga Pass en rijdt verder in noordelijke richting door hoge bergweiden. Onderweg passeert u kleine plaatsjes als Bridgeport en Devils Gate voor u uiteindelijk aankomt bij Lake Tahoe voor de overnachting. Dit heldere en blauwgroene meer is bijna 40km lang en 20km breed en biedt ook prima drinkwater, met een natuurlijke zuiveringsgraad van 99,9%.

In de periode november t/m mei kan de Tioga Pass gesloten zijn. U dient dan de westelijke route te volgen door de San Joaquin Valley en California Gold Contry.

Dag 16: Lake Tahoe - San Francisco (ca. 370 km)

Op weg naar de City by the Bay! Halverwege kunt een bezoek brengen aan Sacramento, de hoofdstad van Californie, waar u in Old Town nog vele herinneringen treft uit de tijden van de Gold Rush. Vele expedities begonnen of eindigden in deze stad. Vervolgens gaat u verder naar een van de meest kleurrijke steden van de westkust, San Francisco, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 17: San Francisco

Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hoog gelegen Nob Hill, waar de bedrijvigheid van Fishermans Wharf goed te overzien is. Breng ook een bezoek aan Chinatown, dat, buiten China zelf, de grootste Chinese cultuur ter wereld heeft. Een bezoek aan Alcatraz is ook zeer interessant en natuurlijk mogen de Golden Gate Bridge en een ritje per cable-car niet ontbreken.

Dag 18: San Francisco - San Luis Obispo (ca. 370 km)

Langs de prachtige kust rijdt u verder naar het lieflijke Monterey voor een bezoek aan Cannery Row, bekend van de schrijver John Steinbeck. U rijdt via de beroemde 17-Mile-Drive, met adembenemende uitzichten, en u rijdt in San Simeon langs het bekende Hearst Castle Historical Monument, het vroegere landgoed van de machtige krantenuitgever William Randolph Hearst. In de loop van de middag arriveert u in de omgeving van San Luis Obispo voor de overnachting.

Dag 19: San Luis Obispo - Santa Barbara - Oxnard (ca. 440 km)

De Coastal Highway baant zich al kronkelend een weg door de spectaculaire rotsformaties van de Californische kust. U zult vandaag een onvergetelijke reis maken over deze bochtige weg, die nauwgezet de grillige contouren van de natuur volgt. Tussen de woeste Santa Lucia Bergen en de ontembare zee ligt Big Sur, de parel in de kroon van dit schitterende landschap. U overnacht in Oxnard, nabij Los Angeles.

Dag 20: Oxnard - Los Angeles (ca. 120 km)

Vandaag heeft u na een korte rit nog vrijwel de hele dag om Los Angeles te verkennen. Universal Studios, waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip en de stranden bij Huntington Beach en Long Beach zijn zeker de moeite waard. Reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in een van de vele outlet-shoppingmalls. Overnachting in Los Angeles.

Dag 21: Los Angeles - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw autorondreis. In de loop van de dag levert u uw huurauto weer in bij de luchthaven.

Dag 22: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Los Angeles - Grand Canyon National Park - Monument Valley - Lake Powell - Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Las Vegas - Death Valley National Park - Yosemite National Park - San Francisco

Bij ons inclusief! - Vliegreis per US Airways - 20 overnachtingen in de door u gekozen accommodatiecategorie. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket wordt u op de 1e ochtend in Amerika in uw hotel overhandigd. - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 21 dagen.





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203