Blog
We gaan weer reizen!23-10-2020

Heeft u lang genoeg gedroomd van uw volgende reis? Duren deze bizarre tijden van Corona u ook veel te lang en wilt u weer iets van de wereld zien?
Zet uw reis dan nu gerust vast voor 2021, dan heeft u reeds iets om naar uit te kijken en voor te bereiden. En wat is leuker dan vakantieplannen maken?

De meeste reizen die we aanbieden kunnen nu kostenloos gewijzigd worden. U boekt dus met het vertrouwen, dat mocht de tijd toch nog niet rijp zijn, u uw vakantie nog even uitstelt. 
Verder zijn de prijzen aantrekkelijk, dus wellicht bent u nu ook nog veel voordeliger uit!

Staat de reis naar uw wens niet online?
Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan. 

https://youtu.be/dVB1nNWQQ8MCoimbra Portugal25-01-2021

Het aan de rivier de Mondego gelegen, Coimbra, is bekend om zijn universiteit. Het is de oudste universiteit in Portugal en ook een van de oudste in Europa, die Coimbra met de tijd eigenlijk gevormd heeft tot zijn imago van "de stad van leerlingen".

We beginnen het bezoek aan Coimbra precies bij de universiteit die in de XIIIe eeuw is gesticht en die door de UNESCO op de lijst van werelderfgoed is geplaatst, in een classificatie die ook de Rua da Sofia en het bovenste deel van de stad omvat.

Een klim naar de toren is een absolute aanrader. Hier vindt u de klokken, die klingenen en het begin en het einde van de les aangeven. U kunt hier genieten van het bijzonder mooie uitzicht over Coimbra.

Ook op de begane grond is er veel te zien: bijvoorbeeld de binnenplaats Pátio das Escolas, de zaal Sala dos Capelos waar de belangrijkste ceremonies worden gehouden, de kapel van São Miguel met het barokorgel en de Joanine-collectie, die meer dan 300.000 werken uit de 16e tot de 18e eeuw bevat, gerangschikt in fraaie met verguldsel bedekte kabinetten. De gebouwen bevinden zich op de plaats van de koninklijke residentie waar de eerste koningen van Portugal woonden, die van Coimbra de hoofdstad van het koninkrijk Portugal maakten.

Er zijn verschillende monolieten uit die tijd die de pracht en praal van de Romaanse kunst laten zien. In het winkelgebied en op de plaats van historische cafés in het stadscentrum moeten bezoekers beslist het klooster van Santa Cruz zien, waar het graf van de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, is ondergebracht, en op de andere oever de abdij van Santa Clara-a-Velha, die werd gerestaureerd en gered van het water van de rivier dat haar door de eeuwen heen overspoelde. De Sé Velha (Oude Basiliek), ook, op wiens handelingen de veelbetekenende serenade plaatsvindt waarin leerlingen gekleed in zwarte capes de fado van Coimbra met oprecht gevoel zingen. Dit is een van de evenementen van de "Queima das Fitas" (Verbranding van de linten) die elk jaar in mei plaatsvindt en waarbij pas afgestudeerde leerlingen de voltooiing van hun opleiding vieren, tijdens een werkelijk kleurrijk feest. Dit leven is echter het hele jaar door echt voelbaar in de vele cafés, eetgelegenheden en "Repúblicas" (studentenhuizen), voorbeelden van het gemeenschapsleven.

Maar er is nog veel meer te bekijken in Coimbra. Het Nationaal Museum Machado de Castro heeft de Romeinse Cryptoporticus onder een collectie van uitstekende waarde die u de geschiedenis van de stad laat zien. Er zijn ook verschillende tuinen die u niet mag missen, zoals die van Choupal, die van Quinta das Lágrimas, het decor voor het verhaal van zowel D. Pedro als Inês de Castro, en de Biologische Tuinen. Kinderen (van alle leeftijden) zullen zeker weg zijn van Portugal dos Pequenitos (Portugal voor de Jongeren), een park waar de belangrijkste Portugese monumenten op een miniatuurschaal zijn nagebouwd.

Coimbra is niet alleen een universiteitsstad, maar heeft ook moderne bouwwerken die de moeite waard zijn, zoals de Campus II van het College, de Pedro en Ines Voetbrug, het Centro de Portugal Paviljoen in het Parque Verde do Mondego. Om een andere kijk op de stad te krijgen, raden wij een boottocht op de rivier de Mondego aan.

Volgens een fado die door de leerlingen wordt gezongen, "heeft Coimbra veel meer charme in het afscheid", maar dat kunt u zelf beoordelen na uw bezoek aan Coimbra gedurende uw Fly Drive rondreis vakantie door Portugal.
Ontdek onze Fly Drive vakanties naar Portugal op PortugalFlyDrive.nlPousada in Coimbra25-01-2021

Op 12 kilometer van het Middeleeuwse centrum van de studentenstad Coimbra en op 2 kilometer van Conimbriga, een van de best bewaarde Romeinse vindplaatsen in Europa, ligt hotel Conimbriga do Paco. Dit resort was voorheen de Pousada de Condeixa-a-Nova. Het hotel in Conimbriga is gerestaureerd en biedt nu stijlvolle, ruime hotelaccommodatie met prachtige tuinen en een buitenzwembad.

De voormalige Pousada biedt 43 kamers, bestaande uit 4 opmerkelijke kamers en ook 2 suites, allemaal met en-suite badkamer.

Een van de belangrijkste attracties van het Conimbriga Hotel do Paco is de nabijheid van Conimbriga met zijn befaamde Romeinse nederzettingen waarvan wordt aangenomen dat ze tussen de 9e eeuw v.Chr. en de 8e eeuw bewoond waren. Bezoekers kunnen de goed bewaard gebleven stadsmuren, Romeinse baden, geplaveide wegen, arena en prachtige mozaïeken bekijken.

Het Conimbriga Hotel do Paco is perfect gelegen tussen Lissabon en Porto, vlakbij de primaire snelweg die de twee steden met elkaar verbindt. Een ideale verblijfplaats voor uw Pousada Fly Drive rondreis vakantie door Portugal. Lees hier meer over onze Pousada Rondreizen inclusief een verblijf in dit bijzondere hotel Portugal Fly Drive Pousada Fly Drive Portugal20-03-2021

Een op maat gemaakte Portugal Fly Drive vakantie met verblijf in Pousada hotels staat garant voor een onvergetelijke reis langs historische schatten en Werelderfgoed locaties, met verblijf in omgebouwde middeleeuwse kloosters en kastelen, elegante landhuizen en voormalige paleizen, die nu onderdak bieden aan enkele van de beste hotels van Europa. Hoewel Portugal ongetwijfeld landelijk aandoet, zijn de grote steden Porto en Lissabon levendige, magische plaatsen die hun ligging aan het water ten volle benutten en een rijke keuze bieden voor wie graag ronddwaalt, met kleurrijke cafés en boetiekjes aan het water, lommerrijke boulevards en ouderwetse trams die nog steeds door de straten razen. Kleinere steden bieden hun eigen betovering, met goed bewaarde middeleeuwse wijken die uitnodigen tot verkenning in steden als Évora, Coimbra, Guimarães en Braga. Buiten de steden kunnen reizigers genieten van het warme, zonnige weer van Portugal, eeuwenoude wijngaarden verkennen, stenen dorpjes in de bergen bezoeken of zonnebaden aan de prachtige kustlijn. Langs de hele kust liggen dramatische landschappen, van winderige kliffen met uitzicht op de rand van Europa tot wilde, met duinen bedekte stranden. 
Altijd al een Pousada Fly Drive door Portugal willen maken? Klik hier en neem snel een kijkje in ons uitgebreide aanbod Fly-Drive-Portugal-Pousadas
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203