Bolivia

Bolivia

Bolivia ligt in Zuid-Amerika en grenzend aan Peru, Brazilie, Paraguay, Argentinie en Chili. Gelegen in het centrum van het Andesgebergte, bestaat dit land uit twee evenwijdig lopende bergketens. Tussen deze bergketens vindt u een hoogvlakte, de Altiplano. In het noorden grenst deze hoogvlakte aan het Titicaca-meer en in het zuidwesten aan woestijnen en zoutmeren. Ten zuiden van de hoogvlakte gaat deze over in een valleigebied. Hoewel dit gebied op een hoogte van 2000-3000m ligt, wordt dit de laagvlakte genoemd. In het noordelijke deel van de laagvlakte vindt u regenwoud dat tot het stroomgebied van de Amazone behoort, in het zuiden is het landschap savanneachtig met grasvlaktes.

Bolivia

In Zuid-Amerika, grenzend aan Peru, Brazilie, Paraguay, Argentinie en Chili, ligt de Bolivia. Bolivia ligt in het centrum van het Andesgebergte, dat in dit land uit twee evenwijdig lopende bergketens bestaat. Tussen deze bergketens ligt een hoogvlakte, de Altiplano. In het noorden grenst deze hoogvlakte aan het Titicaca-meer en in het zuidwesten aan woestijnen en zoutmeren. Ten zuiden van de hoogvlakte gaat deze over in een valleigebied. Hoewel dit gebied op een hoogte van 2000-3000m ligt, wordt dit de laagvlakte genoemd. In het noordelijke deel van de laagvlakte vindt u regenwoud dat tot het stroomgebied van de Amazone behoort, in het zuiden is het landschap savanneachtig met grasvlaktes.

Bevolking en cultuur

Het grootste deel van de Boliviaanse bevolking bestaat uit Indianen, mestiezen en Spanjaarden. Het grootste deel van de mensen wonen in de steden zoals La Paz, Santa Cruz en de hoofdstad Sucre. 95% van de bevolking is rooms-katholiek. De indianen hebben het rooms-katholicisme vermengd met hun eigen traditionele pre-Columbiaanse rituelen. Muziek speelt in Bolivia een belangrijke rol, net zoals weven en pottenbakken. De bonte traditionele klederdracht zie je nog veel onder de indiaanse bevolking.

Taal

In Bolivia is de meest gesproken taal Spaans, maar ook worden er verschillende inheemse talen gesproken. Aymara, Quechua en Guarani zijn een aantal van deze inheemse talen.

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is het in Bolivia vijf uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd is dit zes uur.

Elektriciteit

In Bolivia wordt 220 Volt wisselstroom gebruikt. Vaak kunt u in hotels zonder problemen accu's en batterijen opladen. Het is wel verstandig een “wereldstekker” mee te nemen omdat er meerdere vormen stopcontacten gangbaar zijn.

Grensformaliteiten

Om naar Bolivia te kunnen reizen, dient u in bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog zes maanden geldig is. Tot 16 jaar kunnen kinderen in het paspoort van de ouders meereizen. Bij een verblijf van langer dan 90 dagen is een visum nodig.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://visumdienst.com/bolivia.html, of neem contact op met de Boliviaanse ambassade in Den Haag; Nassaulaan 5 2514 JS 's-Gravenhage

In Bolivia kunt u terecht bij de ambassade in La Paz; Avenida 6 de Agosto, Edificio Hilda, piso 7 La Paz, Bolivia Casilla 10509, La Paz T: 00-591 71536050 www.embholanda-bo-org

Geldzaken

In Bolivia de officiele munteenheid de Boliviano. 1 euro = 10,10 (koers van augustus 2011).

Vaccinaties

Voor een reis naar Bolivia zijn vaccinaties alleen verplicht als u in zeven dagen voordat u Bolivia binnenkomt in een gele koorts land geweest bent. De volgende vaccinaties worden aanbevolen; vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen Hepatitus A. Ook wordt de vaccinatie tegen gele koorts aangeraden als u het Amazonegebied, oostelijk van de Andes, bezoekt.

In de praktijk blijkt dat er om een bewijs van gele koorts vaccinatie wordt gevraagd. Soms moet u een verklaring tekenen bij aankomst, waarin u de staat Bolivia vrijwaart van schade als gevolg van een eventuele infectie met gele koorts. Dit kan tot oponthoud leiden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-bolivia/, of bij de GGD.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Rondreizen Bolivia (3 Aanbiedingen)

Chili Bolivia en Peru combinatie rondreis
***

Bolivia - Rondreizen Bolivia - Rondreis
14 dagen
Tijdens deze rondreis bezoekt u drie bijzondere Zuid-Amerikaanse landen; Chili, Bolivia en Peru. Onderweg komt u langs verschillende grote steden zoals Santiago de Chile ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • 1 Ă— Ruimbagage inbegrepen tot 23 kg in Economy


Noord Chili Bolivia en Argentinie
***

Bolivia - Rondreizen Bolivia - Rondreis
18 dagen
Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u drie landen van het Zuid-Amerikaanse continent; Chili, Bolivia en Argentinie. De reis begint in het noorden van Chili en reist...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Ruimbagage
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Bolivia Compleet
***

Bolivia - Rondreizen Bolivia - Rondreis
14 dagen
Deze individuele rondreis door Bolivia begint in Santa Cruz waarvandaan u doorreist naar Sucre. In Tarabuco bezoekt u de meest authentieke straatmarkt van de Andes, waar ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Ruimbagage
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203