Estland

Estland

Estland staat bekend om zijn uitgestrekte historische landschappen. Het landschap wordt getekend door oneindig veel naaldbomen en het prachtige reusachtige Peipusmeer. In het historische centrum van de hoofdstad Talinn vind je veel gotische gebouwen en kerktorens maar ook veel modewinkels van Noordse modeketens en ontzettend gezellige bruine cafes.

Geografie

Estland, officieel Republiek Estland is gelegen in noordoost-Europa. De republiek wordt omgrensd door de Oostzee, de Finse Golf, Rusland en Letland. Estland behoort tot de Baltische landen Litouwen en Letland en is van deze drie de kleinste. Estland is iets groter dan Nederland maar heeft slechts 1.3 miljoen inwoners.

Culturen

Estland heeft een bijzondere cultuur en een integrerende geschiedenis. De verschillende nationaliteiten die de macht hebben gehad over Estland zoals Rusland, Duitsland en Denemarken hebben allen op hun eigen manier hun sporen achter gelaten. Bijzonder om te bezoeken zijn de verschillende kerken van Estland, die de verschillende etniciteit van de inwoners van het land laten zien. Door verschillende kerken te bezoeken, die vaak heel dicht bij elkaar zijn gelegen wordt duidelijk hoeveel verschillende culturen samen hebben geleefd, of nog steeds samenleven in dit bijzondere land. Helaas zijn ook veel kerken verwoest in Estland waardoor er veel compleet zijn gerestaureerd.

Bezienswaardigheden

Naast kerken zijn ook de kastelen van Estland zeer bijzonder om eens te bezoeken. Estland kent verschillende kastelen die tegenwoordig voor de meest bijzondere activiteiten worden gebruikt. Zo is een kasteel ingericht als griezelmuseum. Ook voor wie van natuur houdt is Estland een land met prima vermaak. Doordat Estland met ongeveer 40% van de grond is begroeid met bos vinden veel bedreigde planten en diersoorten hier hun plekje. Waar in andere Europese geen plek voor is vinden beren, wolven en lynxen in Estland de ruimte voor een prachtig wild leven.

Uitgaan

Estland kent veel verschillende uitgaansgelegenheden. Wanneer je van grootse feesten en dansbare muziek houdt kun je wellicht het best in Tallinn uitgaan. Door het hele land vind je de meest gezellige pubs en cafes. De inwoners van Estland houden wel van een biertje maar waar ze nog meer van houden is sterke drank. Wodka, rum, wisky en cognac wordt in Estland gedurende de hele dag geschonken. In Riga kun je prima uitgaan, Riga is namelijk een echte studentenstad. In Riga vind je veel studenten cafes die vaak stampvol staan en vaak veel wordt gedronken.ESTLAND (11 Aanbiedingen)
Barons
*****

Estland - ESTLAND - TALLINN
Hotel Barons is een klassiek ingericht gebouw uit 1912 in Art Nouveau stijl. In het hart van historisch Tallinn.Gelegen in het historische centrum. Op loopafstand van mus...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Bern
Estland - ESTLAND - TALLINN
Charmant en kleinschalig hotel dat 50 kamers telt. De ligging is fantastisch, in het historisch centrum, te midden van vele bezienswaardigheden. Op loopafstand vindt u sf...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

City Portus
Estland - ESTLAND - TALLINN
Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het centraal station van Tallinn en op 10 minuten lopen van de oude binnenstad. De kamers hebben een klassieke uitstraling en zijn...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203