Italie

Italie

La Bella Italia! Italie doet zijn naam eer aan, dat is een ding dat zeker is. De enorme culturele rijkdom van het land, de schitterende natuur en de uitstekende keuken van Italie maken dat velen hier ieder jaar terugkeren.





La Bella Italia! Grote culturele rijkdom, prachtige natuur en rijke keuken!

De Italiaanse 'laars' in het zuiden van Europa wordt in het noorden beschermd door de Alpen en in het midden en zuiden omgeven door de Adriatische en Middellandse zee. Een unieke ligging die heeft bijgedragen aan de rijke cultuur van het land!

Wie nu in Italie komt kijkt zijn ogen uit aan de schitterende beelden, schilderijen en fresco's. Maar ook tijdens een wandeling door de mooie steden wordt u overweldigd door de prachtige bouwwerken.

Geschiedenis

Italie kent een uiterst rijke en complexe historie. Terwijl de Grieken Zuid-Italie en Sicilie koloniseerden werden in Centraal-Italie steden gesticht door de Etrusken. Aanvankelijk bezetten de Etrusken de gebieden rond de rivieren Arno en Tiber en de bergen van Apennijnen. Later verhuisden ze naar de Povlakte. Ook Rome kwam in Etruskische handen, maar rond 500 v.C. herwonnen de Romeinen hun zelfstandigheid en begon de groei van het Romeinse Rijk. Ca. 200 v.C. was heel Italie ingenomen.

Met het uiteenvallen van het Romeinse Rijk in de vijfde eeuw n. Chr. viel het gebied dat wij nu kennen als Italie uiteen in kleine koninkrijken. In de 16de eeuw ontstond, mede gevoed door de Renaissance, het idee van een Italiaanse nationaliteit. In 1861 kwam het Italiaanse koninkrijk tot stand onder leiding van Koning Victor Emanuel II. Met de inlijving van de Kerkelijke Staat kwam in 1871 Italie in haar huidige vorm tot stand.

Cultuur

Geschiedenis en cultuur omringen u overal in Italie. Etruskische tomben, Griekse tempels, Romeinse ruines, Moorse architectuur, barokke fonteinen, Byzantijnse mozaieken, allemaal te vinden in dit land. We noemen maar even de wereldberoemde Duomo in Florence (een van de grootste en meest boeiende gotische kerken ter wereld); de Pinacoteca di Brera in Milaan (waar in een 40-tal zalen werken zijn verzameld van o.a. Rafael, Titiaan, Rubens, van Dyck, en Rembrandt) en het Forum Romanum in Rome (een grote verzameling tempels, openbare gebouwen en gedenktekens).

Tijdens de vierde Settimana della Cultura (week van de cultuur) die wordt gehouden van 15 t/m 21 april is de entree tot alle Italiaanse staatsmusea gratis (en dat zijn er nogal wat!). Ook de archeologische opgravingen, kastelen, tuinen en parken die eigendom zijn van de Italiaanse staat zijn vrij toegankelijk. Speciaal ter ere van de Settimana zijn er ook een aantal locaties die speciaal zijn opengesteld gedurende deze week. Een ervan is de Basilica di Sant"Ippolito sull"Isola Sacra in Rome. Ook worden er bijvoorbeeld speciale rondleidingen gehouden in de Porto di Traiano (haven van Trajanus) en de Libreria Marciana (Marciana bibliotheek) in Venetie.

De Italianen hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van de muziek. Niet alleen hebben ze zowel de piano als ons systeem van muzieknoten uitgevonden, maar ze brachten ook belangrijke componisten als Monteverdi, Vivaldi, Scarlatti, Verdi, Puccini, Bellini en Rossini voort.

Eten en drinken

In Italie bent u op de beste plek om echt goede pizza"s en pasta"s te eten en te genieten van de beste Parmaham, Cappuccino, Espresso en natuurlijk het Italiaanse ijs.

Eten en drinken, vooral van wijn, vormen een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Het leven van Italianen lijkt vaak om eten te draaien. Ze lunchen en dineren uitgebreid. Italianen pakken het wat dat betreft heel anders aan dan Nederlanders. 'Piano, piano', even de tijd nemen en genieten van een uitgebreide maaltijd, liefst samen met familie en/of vrienden. Alleen voor het ontbijt nemen ze geen tijd. Een cappuccino en eenzoet croissantje, dat is het. Vaak nemen ze dat staand aan de bar in een cafe, onderweg naar hun werk.

De warme maaltijd bestaat uit gewoonlijk uit vier gangen: "antipasto" (voorgerecht in de vorm van diverse kleine gerechtjes), "il primo piatto" (pastaschotel of risotto), "secondo piatto" (hoofdgerecht: vlees of vis) en als laatste "il dolce" (het dessert).

Restaurants zijn geopend tussen 12.30 uur en 15.00 uur, en "s avonds meestal vanaf 18.00 uur maar soms zelfs pas vanaf 20.00 uur.

Geldzaken

De munteenheid van Italie is de Euro. Over het algemeen kunt u in hotels, restaurants en winkels met creditcards betalen (Eurocard, Mastercard, Visa). Ook Travellers Cheques in Euro's worden veelal geaccepteerd.

U vindt in heel Italie geldautomaten Banken en postkantoren zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 13.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Reisdocumenten

Voor uw reis naar Italie heeft u een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig.

Telefoneren

Om van Italie naar Nederland te bellen draait u 0031 gevolgd door het kengetal zonder 0 en het abonneenummer. Om van Nederland naar Italie te bellen draait u 0039 gevolgd door het kengetal zonder 0 en het abonneenummer. U kunt vanuit Italie ook een 'collect call' naar Nederland maken. De kosten van het gesprek plus een toeslag komen dan voor rekening van diegene die het gesprek accepteert. Voor een 'collect call' draait u 800 1720031. In alle plaatsen vindt u openbare telefoons.

Tijdverschil

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Italie.

Feestdagen

Nationale feestdagen in Italie zijn: 1 januari Nieuwjaarsdag 6 januari Driekoningen 8 maart Feest van de Vrouw (Mimosa) 11 en 12 april Pasen 25 april Nationale Bevrijdingsdag 1 mei Dag van de Arbeid 2 juni Feest van de Republiek 15 augustus Maria Hemelvaart 1 november Allerheiligen 8 december Maria Onbevlekte Ontvangenis 25 en 26 december Kerstmis

De belangrijkste feestdag in Italie is 15 augustus, Maria Hemelvaart. Op deze dag is nagenoeg alles gesloten en trekt iedereen naar de kustplaatsen.

Fooien

Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven (10%).

Medische hulp

In alle grote steden vindt u ziekenhuizen, en in de kleinere plaatsen zijn er dokters en apotheken. De apotheken (farmacia) zijn te herkennen aan een groen kruis en zijn tijdens de winkeltijden geopend.

Voltage

De netspanning in Italie is hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met platte polen. Een verloopstekker kunt u kopen in de supermarkt.

Taal

In Italie wordt natuurlijk Italiaans gesproken. In de toeristische gebieden kunt u goed uit de voeten met Engels en Duits.

Drinkwater

Het leidingwater in Italie is te drinken maar voor de zekerheid raden we u aan flessen mineraalwater te kopen.

Openbaar vervoer

In de grote steden rijden er bussen en soms ook trams. Rome kent ook een paar ondergrondse lijnen. Buskaartjes voor streekbussen koopt u in de bus, maar kaartjes voor de stadsbussen dient u vooraf te kopen bij de "Tabacchaio" winkels. De officiele taxi's zijn voorzien van een meter en de tarieven zijn te vergelijken met de tarieven in Nederland. Vraagt u vooraf een prijsindicatie.

Verkeersbureau

Italiaans Verkeersbureau Stadhouderskade 2 1054 ES Amsterdam Telefoon: 020-6168244

Wat kunt u allemaal zien in Italie

In Italie kunt u genieten van een Zon-, zee- en strandvakantie, Cultuurvakantie, Stedentrip of Rondreis. Italie is te verdelen in verschillende streken: De Dolomieten, Italiaanse Riviera, het Gardameer, Golf van Venetie, Toscane, Umbrie en niet te vergeten Sicilie. Elke regio heeft zijn eigen uitstraling, zowel in de zomer als in de winter. Dit geldt overigens ook voor de meren in het noorden. En dan hebben we het nog niet eens over Roma, Venezia, Milano of een van de andere prachtige steden. Aangezien Italie maar liefst twintig regioni heeft, kunt u uw leven lang naar dit fascinerende land op vakantie gaan zonder in herhaling te vervallen.

Rome

'La Citta Eterna', de Eeuwige stad. Een stad vol met sfeervolle pleinen, fonteinen en prachtige parken. Haal u hart op aan de vele monumenten die de stad u te bieden heeft. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Sint Pieter, de Catacomben van San Calisto of aan de Vaticaanse Musea.

Pompeii

De stad Pompeii, vlakbij Napels, is zeer bijzonder. Al in 79 na Christus is de vulkaan Vesuvius uitgebarsten en deze heeft Pompeii met een dikke laag as en lava bedekt. De Italianen zijn nu nog steeds bezig met het uitgraven van deze verborgen stad.

Venetie

Natuurlijk is een bezoek aan Venetie de moeite waard! Te voet of per boot kunt u deze romantische stad bij uitstek verkennen. In Venetie wordt nog altijd de traditie van het handwerken in ere gehouden. Behalve glas en kantwerk vindt u topkwaliteit mode en lederwaren, antiek en juwelen.

Milaan

De hoofdstad van Lombardije is rijk aan architectonische en culturele hoogstandjes, waaronder de imposante Dom en het Scala-theater. Uiteraard flaneert u door de beroemde en luxueuze overdekte winkelgalerij Vittorio Emanuelle II waar u zeker zult ontdekken waarom Milaan een van de belangrijkste modesteden ter wereld is.

Kusten/meren

De Adriatische kust is het meest ontwikkelde toeristische gedeelte van de kuststrook. De Noord-Italiaanse meren zijn al jaren een geliefde vakantiebestemming van vele Nederlanders. Elk meer heeft zijn eigen schoonheid. Ontdekt u zelf het Lago Maggiore of het Comomeer of wat dacht u van het Gardameer!!

Patroonheiligen

Italie kent een aantal katholieke feestdagen (hoe kan het ook anders in een land waar het merendeel van de bewoners katholiek is). Naast de bekende feestdagen zoals Natale (Kerst), en Capodanno (Oud en Nieuw), kennen diverse steden ook een eigen heiligendag waarop de patroonheilige wordt geeerd. Op deze dagen komt het openbare leven in Italie tot stilstand. Zowel publieke instanties (de gemeentelijke instellingen, banken en postkantoren) als winkels zijn gesloten. Valt de desbetreffende feestdag bovendien op een donderdag, dan wordt op kantoor al snel een "ponte" gemaakt, waardoor de kantoren ook op vrijdag gesloten zijn.

La Befana

In Italie is het niet Sinterklaas die als grote kindervriend wordt bestempeld of Babbo Natale (de kerstman), maar La Befana een kleine, oude dame (geen heks!) die al eeuwenlang in de nacht van 5 op 6 januari op haar bezemsteel cadeautjes en snoepjes brengt aan Italiaanse kinderen die zoet zijn geweest.

Il Carnevale di Venezia

Het Carnevale di Venezia spreekt velen tot de verbeelding. Niet in de minste plaats vanwege de prachtige gewaden en maskers. Maar natuurlijk ook vanwege de feesten, bals en voorstellingen. 'Fare la bella figura' daar draait het tegenwoordig met name om. Vroeger daarentegen vormden de maskers en gewaden een fantastische vermomming, waardoor iedereen zich anders voor kon doen dan in het dagelijkse leven.

Mocht je nog geen masker hebben, kan je dit alsnog aanschaffen op Campo San Polo, vlakbij de Ponte Rialto. Hier vindt ook iedere dag van 10.00 uur tot 18.00 uur het kindercarnaval plaats.



Sicilie (170 Aanbiedingen)
Villa Esperia Hotel
****

Italie - Sicilie - Taormina
Villa Esperia is een goed vier sterren hotel, prachtig gelegen op een heuvel. Door de hogere ligging biedt het hotel een adembenemende uitzicht op zee en de bekende baai ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Villa Chiara Hotel
**

Italie - Sicilie - Taormina
Villa Chiara is een eenvoudig maar knus hotel met een perfecte ligging. Vanaf het hotel bent u zo in het hartje van het oude centrum van Taormina. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Villa Souvenir Hotel
**

Italie - Sicilie - Taormina
Villa Souvenir is een gemoedelijk, door de enthousiaste en gastvrije familie Tomasello gerund hotel voor wie dicht bij het strand wil verblijven met een uitstekende prijs...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Sardinie (13 Aanbiedingen)
Appartementen Cannigione
***

Italie - Sardinie - Baia Sardinia
Nette appartementen verspreid liggend over het gezellige Cannigione! Appartement o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Aparthotel Cala di Falco
****

Italie - Sardinie - Baia Sardinia
Op en top vermaak voor het hele gezin in dit veelzijdige hotel. Aparthotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hotel Blu La Conia
***

Italie - Sardinie - Baia Sardinia
In dit sfeervolle hotel, gelegen in een mooie tuin en nabij het strand zult u een heerlijke vakantie hebben! Hotel o.b.v. Halfpension...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rondreizen Italie (59 Aanbiedingen)

Fly Drive Ontdek Sardinie in 8 dagen
***

Italie - Rondreizen Italie - Fly Drive Italie
8 dagen
Maak kennis met het schitterende Sardinie tijdens deze 8-daagse Fly Drive. Sardinie is een nog wat onbekendere parel in de Middellandse Zee, maar zeker eentje die door u ...
 • Retourvluchten Olbia v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in huurauto, categorie small


Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania
***

Italie - Rondreizen Italie - Fly Drive Italie
8 dagen
Op dit sfeervolle Italiaanse eiland in de Middellandse Zee kunt u genieten van schilderachtige plaatsen, de prachtige natuur en diverse culturele bezienswaardigheden. Bez...
 • Retourvluchten Amsterdam - Catania v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in charming 3- en 4-sterren hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Fly Drive Schilderachtig Sicilie incl Palermo
***

Italie - Rondreizen Italie - Fly Drive Italie
8 dagen
Deze 8-daagse Fly Drive laat u kennis maken met het schitterende en schilderachtige Sicilie. Wanneer u houdt van cultuur en natuur is Sicilie een bestemming die u zeker e...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ADRIATISCHE RIVIERA (3 Aanbiedingen)
Biancamano
Italie - ADRIATISCHE RIVIERA - BONELLI DI PORTO TOLLE
Hotel Biancamano is een keurig 3-sterrenhotel gelegen in het mooie centrum van Rimini: Marina Centro. Hotel o.b.v. Volgens programm...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

De France
***

Italie - ADRIATISCHE RIVIERA - BONELLI DI PORTO TOLLE
Hotel De France is een uitstekend hotel met een gezellig terras en vriendelijke service. Hotel o.b.v. Logies ontbijt ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Residence Auriga
Italie - ADRIATISCHE RIVIERA - BONELLI DI PORTO TOLLE
Appartement Residence Auriga Uitstekende appartementen aan de gezellige boulevard van Rivazzura. Appartement o.b.v. Logies ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


APULIE (1 Aanbieding)
Trulli Inn
***

Italie - APULIE - ALBEROBELLO
De Trulli liggen in het centrum van Alberobello of in het Trullo Resort met zwembad, op ca. 1 km van het centrum. Bungalow o.b.v. Log...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


CALABRIA (2 Aanbiedingen)
Le Roccette Club
Italie - CALABRIA - CORIGLIANO CALABRO
Appartementen Le Roccette Club is een mediterraans vakantiepark omringd door een mooie tuin, gelegen aan de azuurblauwe zee van Tropea. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


CAMPANIA (9 Aanbiedingen)
Star Hotel Terminus
Italie - CAMPANIA - AGEROLA
Hotel Star Hotel Terminus Elegant en stijlvol hotel met een perfecte ligging. Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Suite Esedra
Italie - CAMPANIA - AGEROLA
Hotel Suite Esedra is een charmant en kleinschalig hotel met een prima ligging. Hotel o.b.v. Logies ontbijt
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Astoria
Italie - CAMPANIA - AGEROLA
Hotel Astoria Mooi hotel met een grote binnentuin gelegen in het historische centrum van Sorrento. Hotel o.b.v. Volgens programma...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


COMOMEER (2 Aanbiedingen)
Bazzoni en Du Lac
Italie - COMOMEER - CADENABBIA
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Como
Italie - COMOMEER - CADENABBIA
Hotel met openluchtzwembad en bar op het dak. Dicht bij het historische centrum. U logeert in gerenoveerde kamers. Hotel o.b.v. Volge...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


DOLOMIETEN (9 Aanbiedingen)
Park Hotel en Club Diamant
Italie - DOLOMIETEN - ALPE DI SIUSI
Parkhotel Diamant is een kwalitatief hoogstaand viersterren hotel. Dit hotel biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Hot...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Kristall
Italie - DOLOMIETEN - ALPE DI SIUSI
Hotel Kristall is een verzorgd hotel gelegen midden in een appelboomgaard, met openluchtzwembad en wellnessfaciliteiten. Hotel o.b....
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Vitalpina Dosses
Italie - DOLOMIETEN - ALPE DI SIUSI
Stijlvol, elegant hotel met uitgebreid wellnesscentrum en verwarmd openluchtzwembad. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ELBA (3 Aanbiedingen)
Tamerici
****

Italie - ELBA - CAPOLIVERI
Verzorgd hotel Tamerici in Elba Italie is gelegen op wandelafstand van het strand. Het hotel heeft comfortabele kamers. Hotel o.b.v. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Rosselba Le Palme
Italie - ELBA - CAPOLIVERI
Rosselba le Palme is de perfecte camping voor kampeerders die houden van een vakantie dichtbij de natuur. Uw bungalowtent wordt omgeven door mooie palmbomen en tropische ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Casa del Golfo
Italie - ELBA - CAPOLIVERI
Nette appartementen met (zij)zeezicht voor een heerlijke vakantie op Elba. Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


EMILIA-ROMAGNA (1 Aanbieding)
Mare e Pineta
Italie - EMILIA-ROMAGNA - LIDO DEGLI ESTENSI
Gezellige schaduwrijke familiecamping aan zee. Heerlijke vakantiesfeer en vele faciliteiten. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


FRIULI-VENEZIA-GIULIA (4 Aanbiedingen)
Green Village Resort
Italie - FRIULI-VENEZIA-GIULIA - DUINO AURISINA
Aparthotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Pino Mare
Italie - FRIULI-VENEZIA-GIULIA - DUINO AURISINA
Camping Village Pino Mare ligt direct aan een lang, breed en deels duinachtig (prive)strand. De camping beschikt over diverse faciliteiten voor jong en oud dus dit is een...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

La Pergola
Italie - FRIULI-VENEZIA-GIULIA - DUINO AURISINA
Zeer correct en kindvriendelijk hotel met goede keuken, attente service en prettige sfeer. Privestrand op 10 minuten wandelen. Hotel ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Gardameer (90 Aanbiedingen)
Drago
***

Italie - Gardameer - GARDA
Hotel Drago Fijn familiehotel met prachtig uitzicht over het Gardameer. Hotel o.b.v. Logies ontbijt
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Residence Club Gardablu
***

Italie - Gardameer - GARDA
Residence Club Gardablu is rustig gelegen en omgeven door een mooie tuin, op ca. 350 m van het meer. Malcesine ligt op ca. 4 km. Bij het meer bevindt zich een watersportc...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Gritti
****

Italie - Gardameer - GARDA
Parkhotel Gritti in Gardameer Italie is direct aan de promenade gelegen en bevindt zich dicht bij winkels, restaurants en bars. Hotel...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ISEOMEER (1 Aanbieding)
Residence Il Patio
Italie - ISEOMEER - ISEO
Residence Il Patio beschikt over een buitenzwembad, een tuin met barbecuefaciliteiten en een kinderspeelplaats, en biedt appartementen met eigen kookgelegenheid op 8 km v...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ITALIAANSE RIVIERA (13 Aanbiedingen)
Punta San Martino
Italie - ITALIAANSE RIVIERA - ALASSIO
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Orchidea
Italie - ITALIAANSE RIVIERA - ALASSIO
Appartement Orchidea in Italie. Kleinschalig complex met 30 appartementen en een openluchtzwembad. In een rustige wijk van Diano Marina. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Loano 2 Village
Italie - ITALIAANSE RIVIERA - ALASSIO
Aparthotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


LAZIO (1 Aanbieding)
Boerenhoeve La Riserva Montebello
Italie - LAZIO - BOLSENA
La Riserva Montebello is een bijzondere agriturismo, gelegen op ca. 500 m hoogte met een panoramisch uitzicht over het meer van Bolsena, waar u gegarandeerd tot rust zult...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


MAGGIOREMEER (12 Aanbiedingen)
Dino
Italie - MAGGIOREMEER - BAVENO
Hotel Dino in Italie. Luxehotel met schitterende ligging direct aan het meer. Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Residence Carlo en Do
****

Italie - MAGGIOREMEER - BAVENO
Appartementen Carl en Don is een zeer mooie, fraai gelegen, appartementencomplex op ca. 400 m van het centrum van Baveno. Appartement...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Simplon
Italie - MAGGIOREMEER - BAVENO
Hotel Simplon in Italie. Comfortabel hotel met mooi openluchtzwembad en uitstekende ligging direct aan het Lago Maggiore. Hotel o.b.v...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


MARCHE (2 Aanbiedingen)
Nautilus
Italie - MARCHE - NUMANA
Dit modern ingerichte, recente familiehotel is een goede keuze voor een aangename strandvakantie aan de Adriatische Zee. Hotel o.b.v....
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Milaan (12 Aanbiedingen)
Augustus
Italie - Milaan - Milaan
Hotel Augustus Comfortabel middenklasse hotel met een gunstige ligging. Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Enterprise
****

Italie - Milaan - Milaan
Enterprise is een comfortabel en zeer bijzonder designhotel. Het hotel ligt in een levendige wijk van Milaan, vlakbij Arco della Pace. Het centrum van de stad kunt u heel...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Lloyd
****

Italie - Milaan - Milaan
Comfortabele kamers, veel faciliteiten en service van hoog niveau. Dit maakt Hotel Lloyd al jaren een van de bekendste en betere hotels in Milaan. Vele gasten komen dan o...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


NAPOLITAANSE RIVIERA (2 Aanbiedingen)
Terme Floridiana
Italie - NAPOLITAANSE RIVIERA - ISCHIA
Hotel Terme Floridiana is centraal gelegen, de zee en het strand bevinden zich op ca. 100 m. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Tritone Terme
Italie - NAPOLITAANSE RIVIERA - ISCHIA
Hotel Tritone Terme is rustig gelegen, direct aan het privestrand van de baai van San Francesco. Het hotel is een waar zwemparadijs met maar liefst 6 zwembaden! ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


OVERIGE ITALIAANSE MEREN (1 Aanbieding)
L Approdo
****

Italie - OVERIGE ITALIAANSE MEREN - CIMA DI PORLEZZA
Hotel LApprodo biedt een eigen strand en een fantastisch uitzicht op het Orta-meer. Parkeren en WiFi zijn gratis. In dit hotel kunt u zich tegoed doen aan internationale ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rome (168 Aanbiedingen)
Abruzzi
Italie - Rome - Rome
Dit gezellige en prima verzorgde stadshotel heeft een uitermate goede en zeer centrale ligging direct tegenover het best bewaarde monument van het oude Rome, het Pantheon...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Accademia
Italie - Rome - Rome
Modern, netjes en comfortabel ingericht stadshotel welke mede door haar centrale ligging ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden een echte aanrader in ons p...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Albergo del Sole Al Pantheon
****

Italie - Rome - Rome
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


TOSCANE (99 Aanbiedingen)
Residence Ghiacci Vecchi
Italie - TOSCANE - ACQUAVIVA
Residence Ghiacci Vecchi is een keurige appartementen bij uitstek geschikt voor families met (kleine) kinderen. Villa o.b.v. Volgens...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Aquaviva
Italie - TOSCANE - ACQUAVIVA
Prachtig gelegen hotel Aquaviva in Tosacane Italie ligt in een unieke omgeving. Volop genieten is het aan het zwembad met panoramisch uitzicht of in het wellnesscentrum. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

La Ciabatta
Italie - TOSCANE - ACQUAVIVA
Bijzonder mooi gerestaureerde hoeve La Ciabatta in Toscane Italie, met een panoramisch terras en zwembad in een oase van pure rust. A...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


TRENTINO (26 Aanbiedingen)
Bellavista
Italie - TRENTINO - BRESSANONE
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Eurotel
Italie - TRENTINO - BRESSANONE
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Ariston
Italie - TRENTINO - BRESSANONE
Hotel Ariston is al jarenlang is dit familiehotel een topper in ons programma. Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


UMBRIE (10 Aanbiedingen)
Agriturismo Le Colombe
Italie - UMBRIE - ASSISI
Agriturismo Le Colombe is prachtig gelegen appartementen met zicht over de Umbrische heuvels. Appartement o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Vannucci
Italie - UMBRIE - ASSISI
Comfortabel hotel Vannucci in Umbrie Italie, is eigentijds en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! Hotel o.b.v. Volgens p...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Tiferno
Italie - UMBRIE - ASSISI
Hotel Tiferno Klassiek 4-sterrenhotel dat bekend staat als een van de oudste van heel Umbrie. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


VAL GARDENA (3 Aanbiedingen)
Hell
Italie - VAL GARDENA - ORTISEI ST.ULRICH
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Mesavia
Italie - VAL GARDENA - ORTISEI ST.ULRICH
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Sporthotel Platz
Italie - VAL GARDENA - ORTISEI ST.ULRICH
Sporthotel Platz in Italie/Val Gardena is een driesterrenhotel in de wijk Pufels. Het hotel ligt op ca. 5 km van Ortisei (St. Ulrich). ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


VENETO (82 Aanbiedingen)
Milano
Italie - VENETO - ABANO TERME
Het hotel Milano ligt in een perfecte ligging in het centrum van Abano Terme en faciliteiten zoals een openluchtzwembad, overdekt zwembad en wellnesscentrum. Het hotel li...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Valbella
Italie - VENETO - ABANO TERME
Residence Valbella Groots opgezet vakantiecentrum met veel activiteiten en maar liefst 8 zwembaden! Hier kun je volop genieten van sport en spel. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Villaggio Borgo dell Ulivo
Italie - VENETO - ABANO TERME
Appartement Villaggio Borgo dell Ulivo 18 appartementen gelegen in een klein, exclusief vakantiepark nabij het leuke centrum van Bibione. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ZUID-TIROL (1 Aanbieding)
Gudrun
Italie - ZUID-TIROL - DORF TIROL
Recent gerenoveerd hotel gelegen op wandelafstand van de skibushalte. Overdekt zwembad en wellnessruimte. Hotel o.b.v. Volgens progra...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


VERONA (9 Aanbiedingen)
Martini hotels
Italie - VERONA - VERONA
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Monaco hotels
Italie - VERONA - VERONA
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Sud Point hotels
Italie - VERONA - VERONA
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Florence (1 Aanbieding)

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203