Mexico

Mexico

In het achterland van het schiereiland Yucatan vindt men de monumenten van de verloren gegane pracht van de mysterieuze culturen van de Maya"s en de Tolteken. U kunt "a la Fiesta Mexicana" vakantie vieren in de badplaats van wereld allure Cancun, of kiezen voor de lieflijkheid van het vissersdorpje Playa del Carmen. Wilt u meer van Mexico zien, dan kunt ook kiezen voor een groepsrondreis of een Fly & Drive vanuit Mexico Stad.

Algemene informatie over Mexico

Mexico is een ontzettend gevarieerd land, dat elke toerist wel iets te bieden heeft. Het land heeft een ontzettend rijke cultuur. Tradities van nu, denk bijvoorbeeld aan de Mexicaanse sombreros of typische muziek zijn enorme gezelligheidsmakers. Maar ook de tradities van vroeger met de Mayas die in Mexico leefden. Nog steeds zijn er piramides van de Mayas te aanschouwen, wat een zeer fraai gezicht oplevert. Mexico is een land van kleurrijke fiestas en boeiende contrasten. Van onvoorstelbare culturele schatten uit de tijd van de Tolteken, Azteken en Mayas tot Spaans koloniale erfenissen in plaatsen als Oaxaca en Merida. Droge woestijnvlaktes, tropische regenwouden, prachtige koraalriffen, een helderblauwe zee, witte stranden en hoge bergen karakteriseren het betoverende landschap Mexico.

Bevolking, Cultuur & Religie van Mexico

Bevolking

Mexico telt meer dan 100 miljoen inwoners. De Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Mexico. De huidige bevolking bestaat voor 75 procent uit Mestiezen (vermenging van Spanjaarden en Indianen), twintig procent is volbloed Indiaan en de resterende vijf procent bestaat uit blanken en negers, die afstammen van de slaven uit de koloniale tijd. Het grootste gedeelte van de Mexicaanse bevolking leeft in de steden.

Taal

De officiele taal is het Spaans. Engelstalige invloeden uit het noorden en overgenomen woorden uit het Nahuatl, de taal der Azteken. In de grote steden is het Engels in het zakenleven een goede tweede taal.

Cultuur

De cultuur van Mexico is een reflectie van de bewogen geschiedenis van Mexico, en is ontstaan door een mengeling van de Meso Amerikaanse cultuur met die van Spanje. In mindere mate hebben ook andere Europese landen, Afrika en de Verenigde Staten Mexico beinvloed.

Religie

Mexico is het grootste Rooms Katholieke land ter wereld. 90% van de Mexicanen is Rooms katholiek 7% is Protestant en 3% Atheistisch. Over het algemeen bestaat het geloof vooral uit een mengeling van Katholicisme en Indiaanse religies en tradities.

Eten & drinken in Mexico

De Mexicaanse keuken is heel divers. Van oorsprong een combinatie van Indiaanse en Spaanse tradities. De laatste eeuw aangevuld met Aziatische schotels en Amerikaanse fastfood. Traditioneel Mexicaanse eten is tortillas, tacos, chilipepers, vers fruit, chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Bekende Mexicaanse dranken zijn natuurlijk Tequila, Tia Maria, Kahlua, pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en So.

Praktische informatie over Mexico

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Mexico en Nederland is 7 uur, het is in Mexico 7 uur vroeger.

Geldzaken

De Mexicaanse munteenheid is de Peso. Bij contante betalingen met de Nuevo Peso wordt op dezelfde manier als in Nederland afgerond. Het wordt aangeraden om Amerikaanse Dollars of Euros mee te nemen.

De meeste banken bevinden zich in Cancun, aan de Avenida Tulum in Cancunstad. Banken accepteren pinpassen met het Cirrus en Maestrologo. Girobetaalkaarten worden niet geaccepteerd.

De geldautomaten hebben net als in Nederland een 24 uurs service.

De bekende creditcards worden in de grote hotels restaurants en winkels geaccepteerd.

Fooien zijn erg belangrijk, het geven ervan is een must. Aanbevolen wordt ongeveer tien tot vijftien procent van de rekening. De kamermeisjes verwachten ongeveer een US Dollar per dag. In restaurants is de fooi niet inbegrepen. Ook taxichauffeurs waarderen een kleine tip.

Reisdocumenten en Visa

Om naar Mexico te kunnen reizen is het verplicht een paspoort te hebben dat nog zes maanden na terugkomst geldig is. In het vliegtuig worden visumformulieren uitgedeeld. Deze moeten volledig ingevuld bij de douane ingeleverd worden. De kopie van het visumformulier dient goed bewaart te worden om zonder problemen Mexico weer te kunnen verlaten. Voor actuele informatie verwijzen wij u door naar de Ambassade van Mexico. Ambassade Nassauplein 28 2585 EC Den Haag Tel (070) 360 29 00

Telefoon, Internet & Post

Als u naar Nederland wilt bellen, kunt u dit beter niet vanaf de hotelkamer doen. Dit is namelijk erg duur, minimaal acht euro per minuut. Beter is om een lokale telefoonkaart te kopen.

In bijna alle toeristische plaatsen zijn internetcafes te vinden. De kosten varieren per cafe.

De postverzending is niet heel betrouwbaar. Naar Nederland gestuurde kaarten doen er meestal langer dan een week over.

Fotografie, film & video

Filmrolletjes zijn niet altijd goed en dvd/videobanden zijn moeilijk verkrijgbaar, evenals de vaak speciale batterijen. Neem hiervan dus voldoende mee uit Nederland. Op de archeologische plaatsen en in musea is het veelal tegen betaling toegestaan om te fotograferen en te filmen.

Douanezaken

Iedere bezoeker aan Mexico mag kleding en andere artikelen voor persoonlijk gebruik meenemen tot een waarde van US 300. Volwassenen mogen verder vijftig sigaren of tweehonderd sigaretten of 250 gram tabak, vijftig boeken en drie liter sterke drank invoeren. Fruit, planten en bloemen mogen niet worden ingevoerd. Bij de douane moet je bij een poortje op een knop drukken. Officieel moet je bij vertrek alles aangeven wat je in Mexico hebt gekocht. In de praktijk wordt deze regel zeer soepel toegepast. Het is verboden archeologische voorwerpen mee te nemen. Het bezit van drugs wordt zeer streng bestraft.

Criminaliteit

Overvallen komen vooral in de ochtend en avondschemering te voorschijn tijdens de spits. Alhoewel je zeker niet continue over je schouder hoeft te kijken want ook al komt het vaker voor dan in Nederland, Mexico is een grote stad en een groot land. Bij de meeste metro ingangen, busstations etc vindt men politie agenten. Evenals op belangrijkste straten in de commerciele zone waar veel banken en hotels zitten. Aan te raden is kostbaarheden zo veel mogelijk thuis te laten en betaalmiddelen enigszins te verspreiden over kleding en bagage. Zorg ervoor dat u de telefoonnummers bij de hand heeft voor het blokkeren van uw creditcard, bankpassen en mobiele telefoon.

Uw gezondheid en medische hulp

Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25, 50 C kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Vaccinaties:

Vaccinaties zijn niet verplicht voor Mexico. Echter worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Daarnaast dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten, omdat er in sommige delen van het land malaria en knokkelkoorts voorkomt. Voor de actuele informatie kunt u voorafgaand aan de reis uw huisarts of de GG & GD raadplegen.

Drinkwater:

Het leidingwater in Mexico is niet geschikt voor consumptie. U kunt het water voor consumptie koken, maar beter is het om flessen mineraalwater te kopen. De flessen zijn in verschillende formaten in de winkel verkrijgbaar. Zuiver drinkwater is in de meeste vakantielanden een schaars goed dat wordt geproduceerd ten koste van natuur en milieu. Door de kraan niet onnodig te laten lopen en te douchen in plaats van een bad te nemen, gaan we verspilling tegen.

Vervoer

Het openbaar vervoer is in Mexico uitstekend geregeld. Je kunt heel goed per bus door het land trekken. Het beste kun je een dag van tevoren de kaartjes voor je busreis op het busstation halen. De bagage gaat onderin de bus en als bewijs krijg je daarvoor vrijwel altijd een bonnetje. Het is wel verstandig goed op je bagage te letten want diefstal schijnt wel regelmatig voor te komen.

Nationale parken in Mexico

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Een nationaal park is een gebied dat zich in de eerste plaats richt op de bescherming van ecosystemen en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. Mexico heeft 67 nationale parken.

Vakantie in Mexico is optimaal genieten. En de leukste vakanties boekt u bij ons!Cozumel (11 Aanbiedingen)
Riu Santa Fe
Mexico - Cozumel - San Miguel
Riu Santa Fe All Inclusive bevindt zich zowel naast een golfbaan als aan het strand in Cabo San Lucas. Als je graag een activiteit wilt doen, kun je een kijkje nemen bij ...

  Sandos Finisterra
  Mexico - Cozumel - San Miguel
  In de wijk Pedregal in Cabo San Lucas vind je Sandos Finisterra All Inclusive, gelegen in het stadscentrum en aan het strand. Als je graag een activiteit wilt doen, kun j...

   La Concha Beach Resort
   Mexico - Cozumel - San Miguel
   La Concha Beach Resort ligt aan een priv├ęstrand in La Paz. Kiosco del Mal├ęcon en Santuario de la Virgen de Guadalupe zijn noemenswaardige bezienswaardigheden en bij Str...


    Yucatan (39 Aanbiedingen)
    Gran Caribe Real
    Mexico - Yucatan - CANCUN
    Dit uitgebreide All Inclusive resort maakt deel uit van de bekende Real hotelketen. In Cancun is Gran Caribe Real een van de absolute toppers voor gezinnen met kinderen. ...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    Riu Las Americas
    Mexico - Yucatan - CANCUN
    Kies voor de persoonlijke service en luxe van een RIU Palace hotel. Het stijlvolle RIU Palace las Americas kijkt uit over de Caribische zee heeft alles in huis om haar ga...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    Riu Palace Peninsula
    Mexico - Yucatan - CANCUN
    Absolute vijfsterren luxe in dit gloednieuwe RIU Palace hotel in Cancun. Het hotel opende haar deuren in het voorjaar van 2012 en is nu al befaamd vanwege de gedurfde arc...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma


    Mexico (33 Aanbiedingen)
    Cancun Clipper Club
    **

    Mexico - Mexico - Cancun
    Kleinschalig hotel, direct aan de lagunezijde van Cancun. De locatie is perfect; midden in de hotelzone en op loopafstand van het bruisende nachtleven van Cancun. De ligg...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    Riu Caribe
    ****

    Mexico - Mexico - Cancun
    Direct aan het prachtige strand van Cancun, op ca. 5,5 km van het centrum van Cancun Hotel o.b.v. All Inclusive
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    Riu Lupita
    ****

    Mexico - Mexico - Cancun
    Dit onlangs geheel gerenoveerde hotel bestaat uit een hoofdgebouw en diverse bungalows (1-3 etages) die verspreid liggen in de fraai aangelegde tropische tuin. Hotel o.b....
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma


    WESTKUST (2 Aanbiedingen)
    Club Riu Jalisco
    ****

    Mexico - WESTKUST - PUERTO VALLARTA
    Net gerenoveerd en nu al bekend om haar relaxte sfeer en verwennerij. Vanuit de fraaie tropische tuin heb je direct toegang tot het goudgele Playa Flamingos, met recht ee...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    RIU Palace Pacifico
    *****

    Mexico - WESTKUST - PUERTO VALLARTA
    Dit uitstekende RIU Palace hotel maakt het aanbod aan de kuststreek van Nuevo Vallarta helemaal compleet. Ruime Juniorsuites met hydromassagebad zijn de standaard, en de ...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma


    Rondreizen Mexico (8 Aanbiedingen)
    Mexico Unplugged
    ***

    Mexico - Rondreizen Mexico - Rondreizen
    Maak kennis met de culturen van de Azteken en de Mayas tijdens deze reis langs ruines, pueblos en Caribische stranden. Ontdek de verlaten steden, beklim de Maya tempels o...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    Individuele Rondreis Mexico 11 dagen
    Mexico - Rondreizen Mexico - Rondreizen
    8 daagse Rondreis Baja California stranden
    Mexico - Rondreizen Mexico - Rondreizen


    Volg ons op socialmedia

    Youtube Facebook Instagram

    © Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
    v6.20210203