Fly Drive Albanie en de Albanese riviera Afbeelding Fly Drive Albanie en de Albanese riviera
Fly Drive Albanie en de Albanese riviera ***
Bestemming: Rondreizen Albanie - Fly Drive Albanie

Fly Drive Albanie en de Albanese riviera

***

plane hotel car


11 Dagen

Albanie is vanwege het communisme en de opeenvolgende dictators lang afgesloten geweest voor bezoekers, maar geleidelijk aan openen de deuren zich en begint de wereld de ongelooflijke landschappen en de fascinerende cultuur, die zich zo lang achter achter het ijzeren gordijn hebben verschuild, te ontdekken. Albanie kent vele UNESCO Werelderfgoedlocaties, waaronder de ruines van Butrint, het Ottomaanse Gjirokaster en het witgekalkte Berat - de "stad van duizend vensters".
Tijdens deze fly & drive vakantie van 11 dagen naar Albanie kunt u dit mysterieuze land, dat flink landinwaarts ligt, verkennen. Van Shkoder in het noorden aan de oevers van het meer van Skadar, langs de idyllische Albanese Riviera en tot de ongelooflijke Griekse en Romeinse ruines, met veel kerken, musea, kastelen en bazaars, er is genoeg dat u onderweg kunt bezoeken.Dag 1: Tirana
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Tirana, waar u uw huurauto ophaalt en vervolgens naar uw hotel rijdt. Afhankelijk van wanneer u aankomt, is er misschien tijd om de stad al wat te verkennen. Met een mix van communistische architectuur en een achtergrond van prachtige bergen, is Tirana een mix van oud en nieuw. Terwijl u in Albanie bent, kunt u genieten van de heerlijke keuken, die een echte mix is van Turkse, Griekse en Italiaanse invloeden. Langs de kust is er natuurlijk de mogelijkheid om te genieten van verse zeevruchten. De Albanese rode wijn is evenals de lokale bieren voortreffelijk.
U overnacht in Tirana.

Dag 2: Tirana - Shkoder - Kruje (ca. 37 km)
Vandaag rijdt u naar Shkoder. Shkoder is een van de oudste steden op de Balkan en was ooit een hoofdstad van het Illyrische Rijk. U kunt het kasteel bezoeken en vervolgens heeft u tijd om wat te wandelen in het voetgangersgebied en een bezoek brengen aan de kathedraal en de moskee. U rijdt aan het eind van de dag terug naar Kruja voor een overnachting aldaar. U overnacht in Kruja of de omgeving.

Dag 3: Kruje

Kruje is vanwege de rol die het speelde tijdens het verzet tegen de Ottomanen een van de belangrijkste steden van Albanie. Bezoek het Skanderbeg Museum en het kasteel. Als u tijd heeft, bezoek dan de oude bazaar, waar u de lokale ambachtslieden en hun handgemaakte souvenirs kunt zien. U overnacht in Kruje of de omgeving.

Dag 4 Kruje - Durres - Berat (ca. 130 km)

Rijd vandaag naar de kustplaats Durres, de op een na grootste stad van Albanie. Verken de bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse amfitheater en het Archeologisch Museum, voordat u verdergaat naar het prachtige stadje Berat. U gaat overnachten in Berat of de omgeving.

Dag 5: Berat

Berat - wandel door de stad met haar witte huizen, die zich vastklampen aan de hellingen. Bezoek de citadel met de talloze kerken en een interessant iconen museum; dit staat trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U overnacht in Berat of de omgeving.

Dag 6: Berat - Nationaal Park Llogara (ca. 119 km)

Vandaag rijdt u naar het klooster van Ardenice, een Byzantijnse plaats uit de 13e eeuw, die lokaal beroemd is vanwege het huwelijk van de held Skanderbeg. Ga verder naar de ruines van Apollonia, een sfeervolle verzameling Romeinse overblijfselen op een afgelegen heuvel en ooit een belangrijke stad in de regio. Vervolg uw reis naar de kuststad Vlora en maak een korte wandeling door de stad om de bezienswaardigheden te bezichtigen, voordat u op weg gaat naar het Nationaal Park Llogara voor uw overnachting. U overnacht in de omgeving van Llogara.

Dag 7: Llogara

Vandaag bezoekt u het Nationaal Park van Llogara op meer dan 1000 meter boven de zeespiegel en alwaar u een uitzicht heeft op de turquoise wateren van de Ionische zee en de witte zandstranden. U overnacht in de omgeving van Llogara.

Dag 8: Llogara - Benja - Permet (ca. 175 km)

Vandaag rijdt u naar het stadje Permet en dat is een geweldige panoramische rit. Voordat u Permet bereikt, bezoekt u het dorp Benja en heeft u een ontspannende middag in de beroemde thermale wateren, die zes prachtige kleine natuurlijke zwembaden vormen. De Ottomaanse Brug van Katiu is een prachtig gezicht terwijl het de rivier overspant. U overnacht in Permet of de omgeving.

Dag 9: Permet - Gjirokaster - Permet

Gjirokastaster, bekend om zijn aparte en traditionele architectuur staat vandaag op het programma. Verken deze plaats, met zijn imposante citadel en tal van huizen met een typische stijl, die trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Rijd terug naar Permet alwaar u overnacht. U overnacht in Permet of de omgeving.

Dag 10: Permet - Tirana (ca. 245 km)

Als u niet te moe bent, kunt u door de straten van Tirana lopen langs het Skanderbeg-plein, dat is opgedragen aan de nationale held van Albanie en de moskee van Ethem Bey, een van de oudste gebouwen in Tirana bezoeken. U overnacht in Tirana.

Dag 11: Vertrek

Vandaag rijdt u naar het vliegveld waar u, voordat u terugkeert naar huis, uw huurauto kunt achterlaten.


Dag tot dag in het kort:


Dag 1: Tirana
Dag 2: Tirana - Shkoder - Kruje
Dag 3: Kruje
Dag 4 Kruje - Durres - Berat
Dag 5: Berat
Dag 6: Berat - Nationaal Park Llogara
Dag 7: Llogara
Dag 8: Llogara - Benja - Permet
Dag 9: Permet - Gjirokaster - Permet
Dag 10: Permet - Tirana
Dag 11: Vertrek

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Albanie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Tirana
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 11 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly Drive Albanie en de Albanese riviera 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203