Fly en Drive Albanie - de onontdekte parel van de Middellandse Zee Afbeelding Fly en Drive Albanie - de onontdekte parel van de Middellandse Zee
Fly en Drive Albanie de onontdekte parel van de Middellandse Zee ***
Bestemming: Rondreizen Albanie - Fly Drive Albanie

Fly en Drive Albanie de onontdekte parel van de Middellandse Zee

***

plane hotel car


8 Dagen

Albanie is misschien een klein land, maar er is veel te zien en te doen in deze spannende (opwindende) opkomende locatie. De lange kustlijn is een van de meest ruigste en mooiste ter wereld.
Hoewel Albanie langzaam maar zeker een steeds populairdere toeristische bestemming wordt, is het nog steeds erg onontdekt en bijna helemaal ongerept. Albanie heeft een van de beste voorbeelden van Ottomaanse architectuur in de wereld, samen met uiterst heldere mediterrane lucht en verbluffende geweldige stranden. En misschien het beste van alles is dat reizen naar Albanie nog steeds een betaalbare reis is, zelfs vergeleken met de rest van Europa.
Verken de Albanese Riviera en geniet van de UNESCO-erfgoedlocaties Berat en Butrinti. Ontspan op de prachtige stranden en geniet van de vele muziekfestivals die daar worden georganiseerd. Geef uzelf een explosie van de verschillende smaken waarmee de rijke Albanese keuken bekend is. Dit Fly Drive-programma combineert het allemaal!



Dag 1: Tirana - Durres (ca. 37 km)
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Tirana, waar u uw huurauto ophaalt. Afhankelijk van wanneer u aankomt, is er misschien tijd om de stad al wat te verkennen. Met een mix van communistische architectuur en een achtergrond van prachtige bergen, is Tirana een mix van oud en nieuw. Terwijl u in Albanie bent, kunt u genieten van de heerlijke keuken, die een echte mix is van Turkse, Griekse en Italiaanse invloeden. Langs de kust is er natuurlijk de mogelijkheid om te genieten van verse zeevruchten. De Albanese rode wijn is evenals de lokale bieren voortreffelijk.
Vervolgens rijdt u naar de kustplaats Durres, de op een na grootste stad van Albanie. Verken de bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse amfitheater en het Archeologisch Museum. U verblijf 2 nachten in Durres of de omgeving.

Dag 2: Durres
Durresi is een van de belangrijkste havens van Albanie. Oorspronkelijk gesticht in 627 voor Christus door de Grieken en toen Epidamnos genoemd, werd de stad later geplunderd en veroverd door de Illyriers, de Romeinen, de Normandiers, de Venetianen en de Serviers, wat resulteerde in vele herinneringen en lange gevarieerde geschiedenis, die u kunt zien terwijl u ronddwaalt door de stad.
U kunt ook kiezen om andere steden te bezoeken zoals:
- Kruje. Kruje is vanwege de rol die het speelde tijdens het verzet tegen de Ottomanen een van de belangrijkste steden van Albanie. Bezoek het Skanderbeg Museum en het kasteel. Als u tijd heeft, bezoek dan de oude bazaar, waar u de lokale ambachtslieden en hun handgemaakte souvenirs kunt zien.
- Shkoder. Shkoder is een van de oudste steden van Europa en was ooit een hoofdstad van het Illyrische Rijk. U kunt het kasteel van Rozafa bezoeken en vervolgens heeft u tijd om wat te wandelen in het voetgangersgebied en een bezoek brengen aan de kathedraal en de moskee.
U overnacht in Durres of de omgeving.

Dag 3: Durres - Llogara (ca. 153 km)
Vervolg uw reis naar de kuststad Vlora en maak een korte wandeling door de stad om de bezienswaardigheden te bezichtigen, voordat u op weg gaat naar het Nationaal Park Llogara.
Het Park is bekend met de levendige flora en fauna met meer dan 100 verschillende soorten wilde dieren en vogels, waaronder: herten, wilde katten, vossen, enz. Het mengsel van verfrissende berglucht en de nabijheid van de zee maakt het park een zeer aantrekkelijke bestemming. Het gebied is ook belangrijk voor de ontwikkeling van ecotoerisme, picknicken, wandelen en luchtsporten.
Hier heeft u de mogelijkheid om prachtig gevormde bomen te zien, gevormd door luchtstromingen, of om een prachtig uitzicht op de Ionische Zee te verkenen. Een van de belangrijke bezienswaardigheden is de Flag Pine-boom die op de Albanese adelaar lijkt.
U overnacht in de omgeving van Llogara National Park.

Dag 4: Llogara NP - Saranda (ca. 90 km)
Vandaag rijdt u naar Saranda, waar u twee dagen gaat overnachten.

Dag 5: Saranda
Deze internationale badplaats, aan de Ionische Zee, is een van de meest beroemde vakatieoorden en kuststeden van Albanie. Bezoekers worden aangetrokken door de natuurlijke omgeving en zijn archeologische vindplaatsen. Saranda heeft een grote Griekse bevolking en wordt beschouwd als een van de twee centra van de Griekse minderheid in Albanie.
Bij Saranda kunt u een bezoek brengen aan de opgravingen van de klassieke stad Butrinti die trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U kunt natuurlijk ook een van de taalloze terrassen opzoeken of ontspannen op het strand. De oude stad Apollonia was tijdens de oorlog met Pompeius het bolwerk van Julius Ceasar. Vlakbij de internationale badplaats Saranda bevindt zich ook het kleine Blue Eye Nationaal park. Daar kunt u genieten van de mooiste waterbron in Albanie - De Blue Eye waterbron.
U kunt ook rijdt naar het voormalige zilverstad Gjirokastaster, bekend om zijn aparte en traditionele architectuur. Verken deze plaats, met zijn imposante citadel en tal van huizen met een typische stijl, die trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.
U overnacht in Saranda of de omgeving.

Dag 6: Saranda - Berat (ca. 209 km)
Vandaag rijdt u naar een andere stad die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat - Berat. Voordat u Berat bereikt, bezoekt u de stad Girokaster, bekend om zijn aparte en traditionele architectuur. Verken deze plaats, met zijn imposante citadel en tal van huizen met een typische stijl, die trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vervolg uw reis naar Berat. Wandel door de stad met haar witte huizen, spectculair gelegen tussen de hoge berg Tomori en de Osumrivier. Bezoek de citadel met de talloze kerken, een stenen brug, stamt uit de 13e eeuw en een interessant iconen museum. U overnacht in Berat of de omgeving.

Dag 7: Berat - Tirana (ca. 98 km)
Vandaag rijdt u terug naar Tirana, waar u zult overnachten.
Tirana is nu een levendige stad waar de grijse communistische woonblokken in vrlolijke kleuren zijn geschilderd. Overal in Albanie vindt u markten. Hier kunt u de traditionele handelswaar van het plattenland naast hedendaagse artikelen uit omringende landen als Bulgarije, Griekenland en Turkije zien. Ook komt u in contact met de Albanezen. U overnacht in Tirana.

Dag 8: Vertrek vanaf Tirana vliegveld
Vandaag rijdt u naar het vliegveld van Tirana waar u, voordat u terugkeert naar huis, uw huurauto kunt achterlaten.


Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Tirana - Durres
Dag 2: Durres
Dag 3: Durres - Llogara
Dag 4: Llogara NP - Saranda
Dag 5: Saranda
Dag 6: Saranda - Berat
Dag 7: Berat - Tirana
Dag 8: Vertrek vanaf Tirana vliegveld

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Albanie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Tirana
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 8 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Albanie   de onontdekte parel van de Middellandse Zee 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203