Fly en Drive Hoogtepunten Van Albanie Afbeelding Fly en Drive Hoogtepunten Van Albanie
Fly en Drive Hoogtepunten Van Albanie ***
Bestemming: Rondreizen Albanie - Fly Drive Albanie

Fly en Drive Hoogtepunten Van Albanie

***

plane hotel car


10 Dagen

Jarenlang lag het geisoleerd, maar nu is Albanie een gewilde bestemming voor Europese culturele reizen. Tijdens deze boeiende reis, reist u van de hoofdstad Tirana naar het Meer van Ohrid, langs de Adriatische kust van Albanie, over de Witte Bergen, door het Nationaal Park Llogora en uiteindelijk naar de oude stad Berat, met zijn kerken, moskeeen en het oude centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Verken historische forten, schilderachtige vissersdorpjes en enkele van de beroemdste musea van Albanie. Breng ook een bezoekje aan Butrint, daterend uit de Neolithische periode en een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op de Balkan, waar zelfs sporen van Ottomaanse en Romeinse beschavingen zijn gevonden. Maak een rondleiding door Apollonia, dat in 585 voor Christus werd gesticht en eens het bolwerk van Julius Caesar was.
Terwijl u qua historie, natuur en cultuur door de hoogtepunten van Albanie wandelt, is er ook geen gebrek aan mogelijkheden om te kunnen genieten de adembenemende uitzichten, van bergpassen, kloven waar adelaars over zweven, heuvels die bezaaid zijn met wilde bloemen of van de muren van oude bergvestingen.Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Tirana
Haal uw huurauto op en rijd naar het hotel. Afhankelijk van uw tijdsschema heeft u waarschijnlijk genoeg tijd om de stad wat te verkennen. Met een mix van communistische architectuur en een achtergrond van prachtige bergen, is Tirana een mix van oud en nieuw. Terwijl u in Albanie bent, kunt u genieten van de heerlijke keuken, die een echte mix is van Turkse, Griekse en Italiaanse invloeden. Langs de kust is er natuurlijk de mogelijkheid om te genieten van verse zeevruchten. De Albanese rode wijn is evenals de lokale bieren voortreffelijk. U overnacht in Tirana.

Dag 2: Tirana
Bezoek als u onderweg bent naar het Bektashi World Center het Petrela Fort. De Bektashi-orde is een islamitische derwisj-orde, die elementen van zowel sjiitische als soefi-overtuigingen combineert. Stop even om hun sierlijk versierde tekke (plaats van aanbidding) met zijn marmeren mozaieken te bezichtigen.
Het Petrela Fort dateert uit de 5e eeuw en is een van de oudste gebouwen van Albanie. Op een heldere dag kunt u helemaal tot aan Kruja kijken, waar u reis door Albanie beeindigt. Bij aankomst in Tirana kunt u een rondleiding door de stad maken om de belangrijkste bezienswaardigheden te gaan bekijken, waaronder de overheidsgebouwen, het Skanderbeg-plein, de oude bazaar en de Et'Hem Bey-moskee. U overnacht in Tirana.

Dag 3 Tirana - Het meer van Ohrid (ca. 125 km)
Vandaag bekijkt u het fort van Elbasan en rijdt u naar het Meer van Ohrid. Rijd voordat u verdergaat naar het pittoreske vissersdorpje Lin eerst nog even naar Elbasan om het historische fort te bezoeken. Rijd dan verder naar Pogradec, aan de oevers van het meer van Ohrid. Het meer is een van de oudste meren ter wereld en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid. U overnacht in Pogradec of de omgeving.

Dag 4: Pogradec-Korca-Pogradec
Rijd vandaag via het middeleeuwse stadje Voskopoja naar Korca - formeel bekend als Moskopoje. Opgericht in de 16e eeuw, was de stad ooit een belangrijke stedelijke nederzetting en was het beroemd om zijn kerken, die waren versierd met vele prachtige fresco's. Vervolg uw weg naar Korca, aan de voet van de berg Moravia, waar u de nacht zult doorbrengen. U kunt een bezoek brengen aan de Kathedraal van de Wederopstanding, die de belangrijkste orthodoxe kerk is en het middeleeuwse museum met een brede selectie stenen sculpturen, houtsnijwerken en textiel. Rijd vervolgens terug naar Pogradec, want daar zult u overnachten. U overnacht in Pogradec of de omgeving.

Dag 5: Pogradec-Permeti (ca. 170 km)
Vandaag maakt u een mooie rit naar Permeti en een wandeling over het platteland van Benja staat ook op het programma. Als u langs een van de mooiste routes in Albanie reist, bereikt u de Barmash-pas (1.040 meter), waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op het Nemercka-gebergte, dat het grootste deel van het jaar bedekt is met sneeuw en de grens vormt met Griekenland. Onderweg kunt u het platteland van Benja verkennen en heeft u een prachtig uitzicht op de Ottomaanse stenen brug over de rivier met de bergen in de verte. Maak een stop voor een typisch Albanees drankje van raki, dat u met de lokale bevolking kunt drinken. Rijd naar Permeti, gelegen aan de rivier Vjose, in het hart van de Witte Bergen. U overnacht in Permeti of de omgeving.

Dag 6: Permeti-Llogora (ca. 195 km)
Vandaag rijdt u naar Llogora. Rijd langs de Albanese Riviera voordat u over de 1000 meter hoge pas bij Llogora slingert terwijl u reist naar het nationale park, dat dezelfde naam heeft. Langs uw route passeert u terrassen beplant met citrusboomgaarden en olijfbomen en geniet u van adembenemende uitzichten over de bergen, de zee en het bos. U kunt even stoppen bij het Fort van Ali Pasha, een kasteel op een klein schiereiland in de baai van Palermo, met een prachtig uitzicht over het turquoise water langs de kustlijn. Hoewel klein, zijn de muren van het driehoekige fort goed bewaard gebleven, evenals enkele kanonnen die hier te vinden zijn. U kunt ook stoppen om een korte wandeling langs het strand van Himara te maken. U overnacht in de omgeving van Llogora National Park.

Dag 7: Llogora
Bij het bereiken van het Llogora National Park kunt u een wandeling van zeven kilometer in de bergen maken met veel aantrekkelijke uitzichten onderweg. U zult in de omgeving van Llogora overnachten.

Dag 8: Llogora-Berat (ca. 120 km)
Vandaag gaat u op weg naar Berat en stopt u onderweg in Apollonia. De stad werd in 585 voor Christus gesticht en werd opgedragen aan de god Apollo. De stad bereikte roem en rijkdom voordat ze in het Romeinse rijk werd opgenomen om het bolwerk van Caesar tijdens de burgeroorlog met Pompeius te worden. Het meest indrukwekkende kenmerk van de plaats is de Bouleuterion - een gevel met zes Corinthische zuilen waarvan gedacht wordt dat ze dateren uit de 2e eeuw na Christus. Vervolg uw tocht naar Berat, waar u de nacht doorbrengt. U overnacht in Berat of de omgeving.

Dag 9: Berat-Duressi-Tirana (ca. 130 km)
Wandeling door Berat en Durresi. Gelegen boven een kloof, naast de rivier Osumi en in de schaduw van de berg Tomori, strekken de witte gebouwen van Berat zich uit over de heuvel richting het fort. Bezoek de oudste moskee van Albanie, de Rode Moskee en het Onufri Icon Museum. Rijd door naar Durresi, een van de belangrijkste havens van Albanie. Oorspronkelijk gesticht in 627 voor Christus door de Grieken en toen Epidamnos genoemd, werd de stad later geplunderd en veroverd door de Illyriers, de Romeinen, de Normandiers, de Venetianen en de Serviers, wat resulteerde in vele herinneringen en lange gevarieerde geschiedenis, die u kunt zien terwijl u vandaag ronddwaalt door de stad. Vervolg uw tocht naar Tirana waar u de laatste nacht van uw reis doorbrengt.

Dag 10: Tocht naar de luchthaven van Tirana
Rijd naar het vliegveld waar u uw huurauto kunt terugbrengen voordat u terugvliegt naar huis.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Tirana
Dag 2: Tirana
Dag 3 Tirana - Het meer van Ohrid
Dag 4: Pogradec-Korca-Pogradec
Dag 5: Pogradec-Permeti
Dag 6: Permeti-Llogora
Dag 7: Llogora
Dag 8: Llogora-Berat
Dag 9: Berat-Duressi-Tirana
Dag 10: Vertrek vanaf Tirana

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Albanie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Tirana
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 10 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Hoogtepunten Van Albanie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203