Fly en drive Ontdek Kosovo Albanie en Macedonie Afbeelding Fly en drive Ontdek Kosovo Albanie en Macedonie
Fly en drive Ontdek Kosovo Albanie en Macedonie ***
Bestemming: Rondreizen Albanie - Fly Drive Albanie

Fly en drive Ontdek Kosovo Albanie en Macedonie

***

plane hotel car


15 Dagen

Het is moeilijk om nog een stukje Europa te vinden, dat niet overspoeld is door het massatoerisme. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk want tussen de rotsachtige bergen en de groene velden van Albanie, Kosovo en Macedonie zijn er tal van kloosters, meren, valleien en Byzantijnse kerken te vinden waar geen horden mensen op afkomen. Het heeft voor de Balkan decennia geduurd om de herinneringen aan de oorlogen en het communisme weg te vagen, maar (verbazingwekkend genoeg) is het volk sterk en toch vrolijk. Van hippe cafes in Skopje en de zachte oevers van het meer van Ohrid tot de beeldschone moskeeën van Prizren, deze tour toont u de ware schoonheid van de Balkan.Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Tirana
Vandaag haalt u uw huurauto op het vliegveld van Tirana op en rijdt u naar uw hotel. Als u vroeg aankomt, kunt u misschien nog de stad gaan verkennen door een wandeling door de stad te maken. In Tirana kijkt u uw ogen uit: van het verkeer tot het nachtleven, maar ook de moskeeen, de citadellen, de Ottomaanse architectuur en de musea zullen u verbazen. Dit is een echt vooruitstrevende stad, die hard werkt om het Sovjet-gevoel, dat al zo lang zijn stempel heeft gedrukt, te onderdrukken.
U overnacht in Tirana.

Dag 2: Tirana - Shkoder - Tirana
Ga deze ochtend op verkenningstocht door het centrum van Tirana. Het is de hoofdstad van Albanie en de grootste stad van het land, maar het is nog steeds klein en compact en u vindt hier architectonische invloeden uit Italie en Turkije. Bezoek het Skanderbeg monument, het mozaïek in het Nationaal Historisch Museum en het Paleis van Cultuur, die allemaal aan het Skanderbeg plein grenzen. De belangrijkste bezienswaardigheid in Tirana is de Et'hem Bey moskee, die pal aan het belangrijkste plein van de stad ligt. Rijd dan door naar Shkoder, een van de oudste steden in Europa en wat nu trouwens het belangrijkste commerciele centrum en de grootste stad van Noord-Albanie is. Bij aankomst is het de bedoeling dat u een korte oriëntatie wandeling langs de Pjaca maakt en u kunt de belangrijkste voetgangersstraat volgen om volop van de 19e-eeuwse architectuur te kunnen genieten. U kunt ook, voordat u 's avonds terugkeert naar uw hotel, het Rozafa kasteel bezoeken dat uit de Venetiaanse tijd stamt en hoog op een berg ligt. Vanaf dit punt heeft u een panoramisch uitzicht op een meer en het Albanese platteland.
U overnacht in Tirana.

Dag 3: Tirana - Het Koman meer /de Valbona vallei (ca. 255 km)
Vandaag rijdt u naar het Koman meer, waar u aan boord van de veerboot kunt gaan voor een tocht door een reeks van onderling verbonden stuwmeren, die tussen Koman en Fierza liggen. U bevindt zich nu in de afgelegen noordoostelijke hoek van het land. Onderweg zult u de mogelijkheid hebben om het landschap, dat bestaat uit steile rotswanden die aan beide zijden van het smalle meer liggen, in u op te nemen. Dit is gewoon één van de mooiste boottochten die u ooit zult maken - smaragdgroen water dat versmelt met de groene vegetatie die de heldere witte kliffen bedekt zullen u het gevoel geven dat u langzaam terug gaat in de tijd.
U zult overnachten in de Valbona vallei of de omgeving.

Day 4: Valbona vallei
Vandaag kunt u een excursie maken, die u dieper in de afgelegen Valbona vallei brengt. Dit is een landschap dat u misschien beter kunt associeren met Zwitserland want u ziet hier groene weiden met traditionele huizen, landbouwgronden en alpenhellingen, omringd door imposante met sneeuw bestoven bergtoppen. U kunt gaan wandelen over de omliggende bergen en door de brede valleien of u kunt op bergpassen klimmen en door dicht bos wandelen. Als u dit te vermoeiend vindt, kunt u natuurlijk ook gewoon rondhangen in het dorp met de lokale bevolking. Een van de beste dingen aan Albanie zijn de mensen, hun warmte voor bezoekers is aanstekelijk en u zult merken dat ze graag een praatje met u maken en verhalen vertellen onder het genot van een glas raki. Dit is een geweldige plek om de geschiedenis van Albanie te ontdekken en om erover te horen van de mensen die het hebben meegemaakt en om meer te weten te komen over de lokale manier van leven.
U overnacht in de Valbona vallei of de omgeving.

Day 5: Valbona vallei - Peja (ca. 80 km)
Het kleine Kosovo is het nieuwste (officiele) land van Europa: een handjevol niet aan zee grenzende bergen, met papaver bezaaide weiden en eikenbossen pal in het midden van de Balkan vormen het landschap van dit bijzondere land. Vandaag rijdt u over de grens naar Kosovo. De eerste stop in dit nieuwe onafhankelijke land kan het Decani klooster zijn, dat is gebouwd in 1327 en ook wel bekend staat als de laatste rustplaats van de Servische koning Stefan Uros III Decanski. De tijd staat hier stil. Het is een plek met een verbluffend kunsterfgoed. Vanuit hier rijdt u door naar Peja (Pec in het Servisch) wat de toegangspoort tot het Rugova gebergte is en een belangrijk agrarisch centrum (het is ongeveer 30 minuten rijden). Bezoek de prachtig gerestaureerde Peja Bazaar die dateert uit de Ottomaanse tijd en breng een bezoekje aan de Bajrakli moskee. Na in de laatste 80 jaar twee keer vernietigd te zijn geweest, is de bazaar na de oorlog in Kosovo volgens de historische Ottomaanse architectuur volledig herbouwd en is het een van de vele beschermde monumenten in Kosovo.
U overnacht in Peja of de omgeving.

Dag 6: Peja - Rugova vallei - Peja
Vandaag rijdt u naar het dorp Drelaj, dat diep in de Rugova vallei en dicht bij de Montenegrijnse grens ligt. Het Rugova gebergte heeft ook wel de bijnaam 'de vervloekte bergen' en dit gebied werd in 2013 uitgeroepen tot nationaal park. Vanuit Drelaj kunt u tijdens een wandeling van drie of vier uur de omgeving verkennen. De Rugova vallei wordt vaak vergeleken met Zwitserland en hier aan de voet van de berg Hjala. die wordt omringd door hoge grasweiden die zijn bezaaid met wilde bloemen, hoort u het geluid van de bellen van de koeien die door de vallei lopen en ziet u eenvoudige houten hutjes en stenen huizen op de kliffen erboven. Ga in de vroege avond terug naar het hotel waar u dan een vrije avond heeft - probeer misschien de lokale Birra Peja, die hier in de stad wordt gebrouwen.
U overnacht in Peja of de omgeving.

Dag 7: Peja - Prizren (ca. 98 km)
Vandaag reist u naar het zuiden van het land naar de op een na grootste stad en een van de mooiste steden van Kosovo - Prizren. Gelegen aan de voet van het Sar-gebergte werd deze stad in de tweede eeuw na Christus voor het eerst bewoond door de Romeinen, terwijl de Ottomanen en de Byzantijnen ook hun sporen achterlieten. U ziet dat vooral terug in de architectuur van het stadsbeeld. Ga bij aankomst op verkenningstocht door Prizren, wandel langs de rivier de Bistrica en bezoek het geplaveide Shadervan plein en de oude stenen brug. Verken ook de beroemde moskeeen van de stad. Wandel over de bazaar of bewonder in de vele filigrainwinkels enkele van de traditionele sieraden en eet een hapje in een restaurant op het Shadervan plein, zodat u van een gedenkwaardige zonsondergang in de Balkan en een verplicht glas raki kunt genieten.
U overnacht in Prizren of de omgeving.

Dag 8: Prizren
Vandaag heeft u, na een bezoek te hebben gebracht aan het 6e eeuwse Kalaja fort, een vrije dag om de bezienswaardigheden van de stad Prizren te verkennen. Dit fort uit de zesde eeuw ligt trots op een heuveltop boven de stad en heeft een trap met 43 treden, die verborgen zijn in een tunnel en die aansluit op de rivier, waardoor u een geweldig gevoel van ontdekking en uitzicht over de stad hebt. Bezoek de plek, waar de Assemblee van Prizren in 1878 bijeenkwam, om de Albanese leiders te verenigen. De reden dat men hier bijeenkwam, was om de stad te beschermen tegen buitenlandse dreigingen. Als u genoeg energie heeft, kunt u overwegen om stroomopwaarts langs de rivier de Bistrica te gaan wandelen. Voor veel Prizren is het het gastronomische hart van Kosovo en het is een geweldige plek om lekkere hapjes te proberen, de qebaptore (BBQ) restaurants uit te proberen en een hapje te eten. Vergeet vooral de gerechten jathe i Sharrit (hartig gerechtje met kaas) en tullumba (in siroop gedrenkt filodeeg) niet. Als u avontuurlijk bent aangelegd, probeer dan eens het eten in de Oude Bazaar en eet de lokale delicatesse, die is gemaakt van gefrituurde lamshersenen.
U zult overnachten in Prizren of de omgeving.

Dag 9: Prizren - Prishtina - Prizren
Maak een dagtocht naar Prishtina en de omgeving. De hoofdstad van Kosovo is momenteel goed op weg om weer een belangrijk commercieel centrum in de regio te worden en het historische belang ervan maakt het een essentiële stop op elke route naar Kosovo. Ga eerst naar Kosovo Polje (wat ook wel de Field of Blackbirds wordt genoemd) en waarnaar het land is vernoemd. Dit vlakke gebied buiten de hoofdstad is de locatie van de slag om Kosovo, die in 1389 plaatsvond en wat een schermutseling was die leidde tot het Ottomaanse Rijk dat uiteindelijk de controle over dit deel van de Balkan overnam. Het is een strijd waarvan sommigen beweren dat dit een van de redenen is voor de problemen, die vandaag de dag nog steeds bestaan. Het was dus van grote invloed op de regio. U kunt ook een bezoek brengen aan het Gracanica klooster dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en wat één van de laatste monumentale schenkingen van koning Milutin was. Het gebouw dient nu als een belangrijk spiritueel en politiek centrum voor de Kosovaarse Servische gemeenschap. Bezoek het etnografisch museum Prishtina, de Sultan Fatih moskee of het Kosovo Museum. Bekijk het Newborn Monument, dat werd onthuld op de dag dat Kosovo zijn onafhankelijkheid van Servië verklaarde (17 februari 2008).
U overnacht deze nacht in Prizren of de omgeving.

Dag 10: Prizren - Skopje (ca. 160 km)
Steile bergachtige landschappen, oude kloosters, prachtige meren, een stevige nationale keuken - Macedonie mist slechts één ding: de drukte. Gelegen in een regio die, behalve om zijn kust, vrij onbekend is, wordt het Macedonische deel van de Balkan vaak over het hoofd gezien. Maar voor degenen die de Adriatische Zee en de Egeische Zee willen verkennen, biedt het ruige binnenland van Macedonie veel dat de moeite waard is. U kunt uitstekend wandelen in de bergbossen, het meer van Ohrid bekijken en de 500 jaar Ottomaanse heerschappij kan acuut worden gevoeld als u langs de bazaars in de hoofdstad loopt. En om het helemaal compleet te maken, zal de lokale bevolking blij zijn om u te mogen ontvangen. Bij aankomst in Skopje - het politieke en culturele centrum van Macedonie - maakt u een orientatiewandeling langs de Byzantijnse koepels, de Turkse baden en ook de nieuw gebouwde neo-klassieke gebouwen en grote monumenten (bedoeld om de nationale trots te versterken). 's Middags dwaalt u langs de moskeeen, de ontelbare caravanserais en hamams die de kronkelende straatjes vullen. Dit is misschien wel het grootste bewijs van het Ottomaanse verleden van Skopje. Voel met een bezoek aan de Daut Pasha Hamam alsof u teruggaat in de tijd of reis door het vernederende Holocaust Museum om te leren hoe Macedonie geleden heeft tijdens dit tragische hoofdstuk in de geschiedenis.
U overnacht in Skopje.

Dag 11: Skopje - Matka Canyon - Skopje
Vandaag trekt u naar Matka Canyon, wat een diep ravijn is dat door de Treska rivier in de Suva bergen is ingesneden. Dit gebied herbergt verschillende middeleeuwse kloosters, grotten en meer dan 70 soorten endemische vlinders. Er is de mogelijkheid om de bezienswaardigheden in de Matka Canyon per boot te verkennen. Een van de kloosters die het ontdekken waard is, is het St Andrew's klooster. Er is ook de Vrelo grot wat een met water gevulde grot is met ongelooflijke stalagmieten en niet-gepeilde diepten. Er wordt gespeculeerd dat het de diepste onderwatergrot ter wereld is. U kunt ook een van de vele natuurwandelingen in de kloof maken of op de, die de bergkam hoog boven de vallei omhelzen, blijven lopen. Terug in Skopje kunt u de Mount Vodno kabelbaan nemen naar het gigantische 66 meter hoge Millenniumkruis dat mensen voornamelijk voor het uitzicht over de stad bezoeken. Verdwaal in de smalle steegjes van Carsija, de meest sfeervolle wijk van Skopje of bewonder de stenen brug over de rivier de Vardar - een iconisch zicht dat fungeert als een handige verbinding tussen het Macedonie plein en de oude bazaar. Als u dat leuk vindt, kunt u het museum van de stad Skopje, dat gehuisvest in het oude treinstation en wat op zichzelf al een uniek stuk geschiedenis is, bezoeken. U kunt hier ook in een van de restaurants de gerechten van de regio Debar Maalo proeven.
U overnacht in Skopje.

Dag 12: Skopje - Het meer van Ohrid (ca. 172 km)
Vandaag rijdt u van Skopje naar Ohrid dat is gelegen aan een meer met dezelfde naam. Met Europa's oudste meer en als één van de oudste menselijke nederzettingen ter wereld heeft Ohrid een schat aan historische bezienswaardigheden en religieuze monumenten die u kunt ontdekken. Van de stad wordt beweerd dat hier eens 365 kerken stonden. Er was dus een kerk voor elke dag van het jaar, waardoor het de bijnaam "Het Macedonische Jeruzalem" kreeg, terwijl de historische opgravingen al dateren uit het Neolithicum-tijdperk. Ondanks dat het al meer dan 30 jaar op de Werelderfgoedlijst staat, is het niet overspoeld door grote massa's toeristen. Laat u leiden door een oriëntatiewandeling door Ohrid en koop misschien een leuk souvenier in de levendige Oude Bazaar.
U overnacht in Ohrid of de omgeving.

Dag 13: Het meer van Ohrid
Vandaag kunt u een cruise op de turquoise wateren van het meer van Ohrid maken en van het uitzicht op de stad en het omliggende landschap vanaf het water genieten. Er zijn veel kerken en kloosters die u kunt bezoeken, maar een van de meest populaire is de Macedonisch orthodoxe kerk van Sveti Jovana Kaneo, die is gelegen op een rotspunt boven de stad en waar u ook uitzicht op het meer heeft. Na een bezoek aan de kerk kunt u ronddwalen in de stad, de oude muren en het fort verkennen en de uitzichten op het meer bewonderen. Het Sveti Naum klooster is ook een geweldige optie. Dit ligt aan de oevers van het meer ten zuiden van de stad en hier kunt u genieten van goed onderhouden tuinen waar pauwen leven. Het oude Fort van Tast Samoil staat op de top van de Ohrid heuvel en kijkt uit over de stad. In dit deel ligt ook een 2000 jaar oud Romeins theater dat in de zomer wordt gebruikt voor het geven van concerten en uitvoeringen.
U overnacht in Ohrid of de omgeving.

Dag 14: Ohrid - Tirana (ca. 132 km)
Zeg vaarwel tegen de eindeloze kleuren blauw van het meer en de hemel die in elkaar overgaan terwijl u naar Struga aan het noordelijke uiteinde van het meer rijdt voor uw reis terug naar Tirana. Voel de stedelijke energie van deze transformerende stad en als er nog tijd is, neem dan de kabelbaan om de berg Dajti op te gaan voor een laatste adembenemend overzicht over de stad. U zou naar Blloku (het Blok) kunnen gaan wat ooit het domein van de Communistische Partij was maar wat nu de thuisbasis van designercafes, hippe restaurants en boetiekbars is. Proost met een raki op dit avontuur!

Dag 15: Vertrek vanaf de luchthaven van Tirana
Breng op de luchthaven uw huurauto terug en maak u klaar voor de vlucht terug naar huis.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Tirana
Dag 2: Tirana - Shkoder - Tirana
Dag 3: Tirana - Het Koman meer /de Valbona vallei
Day 4: Valbona vallei
Day 5: Valbona vallei - Peja
Dag 6: Peja - Rugova vallei - Peja
Dag 7: Peja - Prizren
Dag 8: Prizren
Dag 9: Prizren - Prishtina - Prizren
Dag 10: Prizren - Skopje
Dag 11: Skopje - Matka Canyon - Skopje
Dag 12: Skopje - Het meer van Ohrid
Dag 13: Het meer van Ohrid
Dag 14: Ohrid - Tirana
Dag 15: Vertrek vanaf de luchthaven van Tirana

Op maat
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Kosovo, Albanie en/of Macedonie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Tirana
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 15 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Kosten voor grensoverschrijding met de huurauto
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en drive Ontdek Kosovo Albanie en Macedonie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203