Individuele Rondreis 7 dagen meren en bergen Afbeelding Individuele Rondreis 7 dagen meren en bergen
Individuele Rondreis 7 dagen meren en bergen
Bestemming: Rondreizen - Rondreizen Andorra

Individuele Rondreis 7 dagen meren en bergen




Dag 1 Aankomst Andorra La Vella

Andorra is gemakkelijk bereikbaar met de shuttlebus vanaf de luchthavens van Barcelona of Toulouse (beide ca. 3 uur). Neem de tijd om door de hoofdstad van het Prinsdom, Andorra La Vella, te wandelen. Bezoek de 12e-eeuwse kerk van Sant Esteve en loop door de geplaveide straten van de oorspronkelijke nederzetting.


Overnachting: Andorra La Vella


Dag 2 Wandeling naar Rifugi de L’illa

Neem een ​​lokale bus of loop naar het beginpunt van het pad, Escaldes-Engordany, waar u uw Coronallacs Trail-paspoort kunt ophalen. Ga naar de vredige UNESCO-werelderfgoedsite van de Madriu-Perafita-Claror-vallei.


Wandel over voormalige dam- en smeed paden en passeer rustige weiden bezaaid met Pyrenese koeien. Maak een paar eenvoudige rivier overgangen en beklim rotsachtige zigzag paden naar grasrijke kommen, waar u een overvloed aan wilde bloemen vindt, evenals de eerste van vele meren langs het pad. Kom naar Refugi L'Illa, uw overnachting waar u kunt genieten van een heerlijke, stevige maaltijd weggespoeld met wat smakelijke rode wijn.


Wandeling: 15 km, 1450 m stijgen, 30 m dalen


Diner en overnachting: Rifugi de L’illa


Dag 3 Wandeling naar Refugi de Juclà

Een zware maar overtreffende trap. Begin vroeg vanaf de Refugi de L'illa en begeef je naar de Collada des Pessons, op 2.810 meter, dit is het hoogste punt van het hele Coronallacs-pad. Geniet van het uitzicht op de Franse en Catalaanse bergtoppen in de verte, voordat je begint aan een lange afdaling terug naar de beschaving en de stad Bordes. Blijf stijgen en dalen totdat je de Refugi de Juclà bereikt.


Lopen: 23 km, 1.155 m stijgen, 1.380 m dalen


Diner en overnachting: Refugi de Juclà


Dag 4 Wandeling naar Refugi Sorteny

Laat Refugi Juclà achter en daal af naar de bodem van de vallei, een pittoresk boerenland met een paar kleine meanderende rivieren. Vanaf hier klim je over twee cols, de laatste is de Collada dels Meners, die ook de toegangsweg is naar het Nationaal Park Sorteny. Een mooie afdaling door kleurrijke weiden brengt je naar de moderne Refugi Sorteny, waar je de nacht zult doorbrengen.


Wandeling: 19 km, 1.215 m stijgen, 1.485 m dalen

Diner en overnachting: Refugi Sorteny


Dag 5 Wandeling naar Refugi Comapedrosa

Er wacht nog een lange en gevarieerde dag in de bergen, neem de weg van Sorteny en daal af naar de vallei. Neem een ​​bus naar traditionele Llorts, waar de eerste beklimming van vandaag begint! Loop langs een golvende bergrug, een met gras begroeide afdaling naar de vallei en neem deel aan een schilderachtig bospad voordat je de laatste klim naar de Refugi Comapedrosa aanpakt. De refugi ligt aan de voet van de berg Comapedrosa, de hoogste piek in Andorra op 2.943 meter.


Lopen: 21 km, 1.645 m stijgen, 1.410 m dalen


Diner en overnachting: Refugi Comapedrosa


Dag 6 Wandeling naar Escaldes-Engordany

Begin met de beklimming van de Comapedrosa-hut naar de Collada de Sant Fonts. Het uitzicht vanaf de Col is adembenemend en moet worden genoten als het laatste echte uitzicht op de bergen van de Coronallacs Trail. Begin een lange afdaling door skigebieden (heerlijk rustig en verlaten in de zomer), via wandel- en mountainbikeroutes, tabak landbouwgrond en door kleine gehuchten voordat je de drukte van Sispony bereikt, en dan eindelijk Escaldes waar je kunt profiteren van Andorra's natuurlijke warmwaterbronnen in de indrukwekkende 'Caldea'; Het hoogste gebouw van Andorra en tevens de grootste spa van Europa!


Loop of neem een ​​bus naar je hotel in Andorra La Vella. Feliciteer jezelf met een Caña of twee tijdens een heerlijke Catalaans geïnspireerde maaltijd en denk na over je tijd in de Pyreneeën.


Wandeling: 23 km, 400 m stijgen, 1.615 m dalen


Overnachting: Andorra La Vella


Dag 7 Verder reizen

Check uit uw hotel na het ontbijt en begin uw verdere reis. Neem een ​​pendelbus terug naar Barcelona of Toulouse. Als u meer tijd heeft om de omgeving te verkennen, waarom dan niet op een van onze reizen in Catalonië? Vraag ons gewoon om advies



Individuele Rondreis 7 dagen meren en bergen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203