Individuele Rondreis 8 Dagen Zomer Pyreneeën Gezinsvakantie met tieners Afbeelding Individuele Rondreis 8 Dagen Zomer Pyreneeën Gezinsvakantie met tieners
Individuele Rondreis 8 Dagen Zomer Pyreneeën Gezinsvakantie met tieners
Bestemming: Rondreizen - Rondreizen Andorra

Individuele Rondreis 8 Dagen Zomer Pyreneeën Gezinsvakantie met tieners




Dag 1: Soldeu


Welkom bij Andorra! Je avontuur begint met een groet van je leider bij aankomst in het hotel. Er zijn vandaag geen activiteiten gepland.


Gelegen op de zuidelijke hellingen van de Pyreneeën, genesteld tussen Frankrijk en Spanje, meet het vorstendom Andorra slechts 25 kilometer bij 30 kilometer, met een gemiddelde hoogte van 1.996 meter. Hoewel  klein is, is het toch gezegend met enkele van de mooiste landschappen in de Pyreneeën en is het een geweldige plek voor een actieve week in de bergen. Zodra je een week op je basis aankomt, heb je tijd om te verkennen of te ontspannen tot de avond.



Dag 2: Salamandres Lake Walk


Vanochtend sluit u zich aan bij uw medereizigers voor een welkomstbijeenkomst voordat u op pad gaat voor de eerste van de vele activiteiten. Zorg ervoor dat u contact opneemt met het incheck personeel van het hotel om de exacte tijd van deze vergadering te controleren.


Ga vandaag op pad voor uw eerste excursie in de bergen van Andorra. Het is een korte (10 minuten) rijden naar Entorn aan de voet van de prachtige Ransol Valley Ridge. Vanaf 2000 meter boven zeeniveau, klim 250 meter naar de Salamandres-meren. Kies ervoor om te ontspannen of een peddel in het meer te nemen of daag jezelf uit om de wandeling naar de Ransol Ridge op 2500 meter voort te zetten. Op deze hoogte kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over de Andorraanse toppen. De rest van de dag is een geleidelijke afdaling langs de Roca del Home Dret, de rots van de heteroman. Dit is een geweldige manier om jezelf te ontspannen in trekking en om te acclimatiseren aan de hoogte. Houd je ogen open voor inheemse flora en fauna, zoals de vale gier, die vaak boven je hoofd zweeft. Aankomst in de prachtige Incles-vallei, waar u de Incles-rivier oversteekt en een zacht pad terug naar het hotel volgt. Je komt tussen 15.00 en 16.00 uur terug in het hotel, zodat je kunt ontspannen in de zon, het dorp kunt verkennen of het spa centrum van een naburig hotel kunt bezoeken.


Dag 3: Mountainbiken Ransol Valley


Ga vandaag op pad voor een mountainbike avontuur waar het hele gezin van zal genieten. U wordt voorzien van een helm en op uw fiets gemonteerd voordat u een korte rit (10 minuten) naar het startpunt van de rit maakt. Fiets over een zacht golvend pad (2,5 km) naar het einde van de Ransol-vallei, waar een mooie picknickplaats is met stromend bronwater. Je gids wijst je op de belangrijke toppen van het gebied, zoals de Pic de la Serrera waar ze vroeger ijzererts vandaan haalden. Daarna daal je terug door de vallei en neem je misschien de kans om een ​​uitdagender offroad-gedeelte te rijden. Rond de rit af op de lokale Caves Manacor-markt,

waar u souvenirs kunt kopen of een verscheidenheid aan lokale producten kunt proeven, zoals hammen, kaas en sterke drank. Ga terug naar het hotel voor een picknicklunch op het terras.


Spring na de lunch in het busje en rijd naar het skigebied Grau Roig, dat 2000 meter boven zeeniveau ligt. Probeer het dirt mountainbike circuit te veroveren voordat je terugkeert naar het hotel. Deze rit zal op en off-road zijn en meestal bergafwaarts (6 km).


Dag 4: vrije dag


U heeft vandaag de dag vrijgelaten om te kiezen uit de vele activiteiten die in Andorra worden aangeboden. U kunt besluiten om te gaan paardrijden of misschien de thermale baden van La Caldera te bezoeken. De meer avontuurlijke leden van uw gezin willen misschien de bomen in voor enkele zip-lining avonturen door de boomtoppen. Canyoning is ook een geweldige optie. Als je geen hoogtevrees hebt en een goede conditie hebt, kun je proberen via ferrata-klimmen. Dit is een klimstijl waarbij handige apparatuur zoals sporten en een staalkabel worden gebruikt om lastig en ruig terrein te doorkruisen. Verder fietsen - misschien mountainbiken - is ook een solide optie. Anders kunt u gewoon ontspannen en genieten van de zon, of  belastingvrij winkelen.


Dag 5: Wildwatervaren


Steek de grens over naar Spanje en neem de hoge bergpas over de Port de Canto door een heel mediterraan landschap, nog steeds op 1000 meter hoogte. U kunt stoppen bij het uitkijkpunt Port de Canto en genieten van de mooie uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Ga verder naar het dorp Sort (Catalaans voor 'geluk') waar in het raft centrum jij en het gezin worden uitgerust met wetsuits, helmen, zwemvesten en een peddel. Geniet vanaf de top van de Noguera-rivier van 14 kilometer adembenemende wildwatervaren. De Noguera-rivier staat bekend als een van de top vijf rivieren voor raften in Europa, dankzij mooie stukken ononderbroken maar niet te ruw water, en vele exitpunten. Na een leuke rit over een stuw en door de Olympische kajak baan, kom je terug bij het rafting centrum om te douchen. Het centrum heeft een prachtige tuin met een zwembad en een bar, dus u kunt hier wat tijd doorbrengen voordat u terugkeert naar Soldeu.


Notities: Er is een ondersteuningsvoertuig dat het raften volgt. Degenen die niet willen, of te jong zijn om te raften, kunnen mee volgen in het voertuig of ontspannen en tot rust komen in het midden. Kinderen moeten minstens 8 jaar oud zijn om deel te nemen, en 8-12 jaar oud kunnen alleen rangen I & II raften.


Dag 6: De ijzeren route

Trek in de voertuigen met de fietsen de Ordino-vallei in. Dit is een van de meest pittoreske delen van Andorra. Beginnend aan de bovenkant van de vallei (2.000 m), wordt u uitgerust met een fiets en helm en volgt u vervolgens met een gids de oude ijzeren route van Andorra. Gemakkelijke offroad-paden leiden je langs de vallei, langs de oude ijzermijnen, molens en smederijen en eindigen in het dorp Ordino. Je volgt ruwe paden, meestal brede onverharde wegen waar alleen 4x4's heen kunnen. Maar je hebt geen geavanceerde mountainbike vaardigheden nodig, omdat de tracks niet te technisch zijn.


Na een rustpauze en een drankje in het dorp, spring je weer aan boord van het voertuig en ga je naar Col de Ordino (1.980 m) waar we stoppen om het adembenemende uitzicht te bewonderen op het platform ‘skywalk’ van Roc del Quer. Daarna is er de mogelijkheid om een ​​spannende 7 kilometer lange afdaling over de weg naar Casillo te fietsen. Gedurende de dag is er volledige ondersteuning voor voertuigen, dus als u liever niet fietst, kunt u in de 4X4 rijden of lopen. Vanaf Casillo is het 10 minuten rijden terug naar het hotel en je moet tussen 17.00 en 18.00 uur aankomen.


Dag 7: Incles Valley


Loop van het hotel naar de nabijgelegen Incles Valley voor de wandeling van vandaag. Vertrek langs beboste berghellingen en langs een enkel pad door de bossen met prachtige bloemen, rododendrons (in juni), wild fruit (midzomer) en boschampignons (in september). Het  zacht klimmende pad zigzagt omhoog naar het prachtige Cabana Sorda-meer, dat onder een indrukwekkend halfrond amfitheater van rotsen ligt - een ideale stop voor de lunch.


Vanaf het meer kunnen enthousiaste wandelaars de wandeling naar de top (2.600 m) voortzetten, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de prachtige vallei. Degenen die aan het meer verblijven, kunnen een verfrissende duik nemen in het koude bergwater, rond het meer wandelen of misschien kijken hoe de vissers bergforel vangen. Na de lunch daalt u af door prachtige weiden en bossen naar de vallei, waar u het vervoer terug naar het hotel kunt nemen of te voet verder kunt gaan.


Dag 8: Vertrek Dag


Uw reis eindigt na het ontbijt en er zijn geen verdere activiteiten gepland. Zie het gedeelte 'Finishing Point Hotel' van de reisnotities voor uitchecktijden en bagageopslag opties. Degenen die een luchthaventransfer hebben geboekt, worden op tijd naar de luchthaven gebracht voor de groepsvlucht.



Individuele Rondreis 8 Dagen Zomer Pyreneeën Gezinsvakantie met tieners 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203