Individuele Rondreis 8 dagen Andorrese wandeltocht  Afbeelding Individuele Rondreis 8 dagen Andorrese wandeltocht
Individuele Rondreis 8 dagen Andorrese wandeltocht
Bestemming: Rondreizen - Rondreizen Andorra

Individuele Rondreis 8 dagen Andorrese wandeltocht




Dag 1: Soldeu, Andorra


Welkom bij Andorra! Er is een gratis groepstransfer van de luchthaven in Toulouse naar uw hotel. Voor meer informatie over timing en details van het ontmoetingspunt, zie de 'Aansluitpunt Instructies' in de reisnotities. Andorra ligt op de zuidelijke hellingen van de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje. Hoewel  Andorra klein is, is het toch gezegend met enkele van de mooiste landschappen in de Pyreneeën en is het een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve week in de bergen. Zorg ervoor dat je vanavond voldoende rust krijgt, want morgen begint je avontuur.


Dag 2: Salamandres Lake Walk


Deze ochtend maak je je eerste excursie naar de bergen van Andorra. Het is 10 minuten rijden naar Entorn aan de voet van de prachtige Ransol Valley Ridge. We beginnen op 2000 meter boven zeeniveau, klim 250 meter naar de Salamandres-meren. Dan is er een kans om te ontspannen bij het meer en een peddel te nemen of voor de meer energieke mensen om omhoog te wandelen naar de Ransol Ridge op 2500 meter. Op deze hoogte kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over de Andorrese bergtoppen. De rest van de dag is een geleidelijke afdaling langs de Roca del Home Dret, de rots van de rechte man. Dit is een geweldige manier om te wandelen en te acclimatiseren aan de hoogte. Houd je ogen open voor inheemse flora en fauna, zoals de vale gier, die vaak te zien is boven je hoofd. Vanaf hier komt u in de prachtige Incles-vallei waar u de Incles-rivier oversteekt om een ​​zacht pad terug te nemen naar het hotel. Je komt terug in het hotel tussen 15.00 en 16.00 uur, waardoor je de kans hebt om te ontspannen in de zon, het dorp te verkennen of de spa van een naburig hotel te bezoeken.


Dag 3: Fietsen en zip-bedrading in Cortals Valley


De volledige dag van vandaag vindt plaats in de verbluffend mooie Cortals-vallei, op ongeveer 30 minuten rijden van ons hotel. Boven op de vallei spring je op de fietsen voor een afdaling van 6 km terug met weinig of geen verkeer genietend van ongelooflijke uitzichten. U zult dan genieten van gemakkelijk rijden op de enige vlakke weg in Andorra die leidt naar het Engolasters Lake. Rond het meer zijn er veel leuke tracks te nemen en je hebt normaal de keuze tussen een eenvoudige vlakke baan en een meer opwindende weg door het bos. Aan de andere kant van het meer bevindt zich de zip-bedrading en het midden van de boom. Na een korte briefing klim je de bomen in en doorkruis je het gebied door voornamelijk zip-lijnen en enkele touw hindernissen. Dit is ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn en niet te hoog, maar dan is er een optioneel gebied met touw schommels en een zipline gereden op een snowboard (deze zijn optioneel en tegen extra kosten). Na een picknicklunch aan het meer stap je terug op de fietsen en neem je een enkele route in het bos naar een leuk fietspark, zodat je je vaardigheden kunt verbeteren op een iets technischer ritje of als je er geen zin in hebt, kijk dan naar de anderen die dit wel proberen. Aan het einde van de dag is er een afdaling van 10 km met veel schakelaars naar beneden naar de hoofdstad Andorra la Vella en dan per voertuig terug naar Soldeu.


Dag 4: Wit Water Rafting in Sort


Als u vandaag de Andorrese grens oversteekt naar Spanje, ontmoet u een ander landschap en een meer mediterraan gevoel. Rijd langs een bergpas van de Port de Canto tot een hoogte net onder de 2000 meter. Je avontuur begint bij een wildwater rafting center (waar veranderende faciliteiten zijn). Een vermogen om te zwemmen is essentieel voor deze activiteit. Eenmaal uitgerust met peddels, helmen, drijfhulpmiddelen en wetsuits, zullen lokale gidsen u meenemen op een opwindende 14 kilometer lange wildwater-ervaring. De rivieren rond Sort hebben verschillende soorten stroomversnellingen (tot klasse III) en staan ​​in de top vijf van de wereld voor veiligheid en plezier. Na het afdrogen is er wat tijd om te ontspannen in de bar of bij het zwembad in het midden, alvorens om terug te keren naar Soldeu.


Dag 5: Vrije dag in Soldeu


Vandaag bent u vrij om te kiezen uit de vele optionele activiteiten die beschikbaar zijn in Andorra. U kunt besluiten om te gaan vissen of de thermale baden van La Caldea te bezoeken. Als je een hoogtevrees hebt, kun je via Ferrata klimmen of canyoning proberen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te wandelen en mountainbiken, of u wilt gewoon ontspannen, genieten van de zon of belastingvrij winkelen.


Dag 6: Mountainbiken op de ijzeren route


Nadat je een helm en een mountainbike hebt ontvangen, zullen je gidsen je informeren over het mountainbiken en dan is er een korte shuttle van 10 minuten naar het begin van de pittoreske Ransol-vallei. Vanaf hier rijd je met de gids 2,5 km zacht bergop en vlak naar het einde van de Ransol-vallei, waar een mooie picknickplaats is met stromend bronwater. Hier gaat de gids door de belangrijke toppen van het gebied, zoals de Pic de la Serrera, waar ze vroeger ijzererts verzamelden. Vervolgens daalt u terug naar beneden in The Valley en is er een kans om de fietsen op een iets uitdagender off-road gedeelte te nemen. Beneden aan de hoofdweg vindt u de lokale Caves Manacor-markt met lokale producten en souvenirs zoals hammen, kaas en sterke drank, veel die u kunt proberen, zelfs als u niet koopt. Daarna is het tijd om terug te gaan naar het hotel voor uw picknicklunch op het terras. Na de lunch neemt u de mountainbike naar de Port Envalira-pas. Met 2.400 m is dit de hoogste weg pas in West-Europa. Spectaculair uitzicht vanaf de top en vervolgens een spannende 10 km weg en off-road afdaling terug naar het hotel in Soldeu.


Dag 7: Wandelen in Incles Valley, Soldeu


Maak een korte wandeling naar de Incles-vallei, waar de wandeling van vandaag begint. Loop over een enkel pad door beboste berghellingen, let op de bosplanten, bloemen en rododendrons in juni, wilde vruchten in het midden van de zomer en paddestoelen in september. Het is gebruikelijk om groepen dikke bergpaarden op de hoge hellingen te zien grazen. Vervolg je klim naar het Cabana Sorda-meer, dat onder een indrukwekkend amfitheater van rotsen op 2300 meter boven zeeniveau ligt. Stop hier voor de lunch. Eager-wandelaars kunnen naar de top wandelen (ongeveer 2600 meter) om te genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht op de vallei. Daal na de lunch door dik bos de vallei in en ga te voet terug naar de stad.


Dag 8: Soldeu


Vandaag eindigt je avontuur na het ontbijt. U bent te allen tijde vrij om te vertrekken. Als u gebruik wilt maken van onze gratis groepsoverdracht naar de luchthaven van Toulouse, laat het ons dan weten tijdens het reserveren. Het is een vroege ochtend transfer naar de luchthaven van Toulouse en u arriveert om ongeveer 9 uur.



Individuele Rondreis 8 dagen Andorrese wandeltocht  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203