Individuele Rondreis Andorra 8 dagen Familie vakantie Afbeelding Individuele Rondreis Andorra 8 dagen Familie vakantie
Individuele Rondreis Andorra 8 dagen Familie vakantie
Bestemming: Rondreizen - Rondreizen Andorra

Individuele Rondreis Andorra 8 dagen Familie vakantie




Dag 1

Soldeu. Welkom bij Andorra! Je avontuur begint met een groet van je leider bij aankomst in het hotel. Er zijn vandaag geen activiteiten gepland. Gelegen op de zuidelijke hellingen van de Pyreneeën, genesteld tussen Frankrijk en Spanje, meet het vorstendom Andorra slechts 25 kilometer bij 30 kilometer, met een gemiddelde hoogte van 1.996 meter. Hoewel Andorra klein is, is Andorra toch gezegend met enkele van de mooiste landschappen in de Pyreneeën en is het een geweldige plek voor een actieve week in de bergen. Zodra je een week op je basis aankomt, heb je tijd om te verkennen of te ontspannen tot de avond.


Dag 2

Pessons Lake Walk. Vanochtend sluit u zich aan bij uw medereizigers voor een welkomstbijeenkomst voordat u op pad gaat voor de eerste van de vele activiteiten. Zorg ervoor dat u contact opneemt met het incheck personeel van het hotel om de exacte tijd van deze vergadering te controleren. Maak je eerste excursie naar de glorieuze bergen van dit kleine land. Rijd naar Port Envalira (ongeveer 30 minuten). Met 2.408 meter is dit de hoogste weg pas van Europa, die El Pas de la Casa verbinden met de rest van Andorra. Vanaf 2500 meter heb je een korte klim van 100 meter naar de top van Pic Maia. Op deze hoogte heb je een spectaculair uitzicht over de bergen. De rest van uw dag wordt besteed aan het voltooien van een bergwandeling. Het is meestal vlak of bergafwaarts, dus het is een goede kans om te acclimatiseren. Let op de vale gieren die vaak hoog boven je hoofd cirkelen. Onderweg passeer je de Siscaro-meren, die op warmere dagen leuk zijn om te zwemmen. Vanaf hier is de afdaling sneller en komt het pad recht tegenover het hotel uit. Als u om 15:00 of 16;00 uur aankomt, kunt u ontspannen in de zon, fietsen of misschien gebruikmaken van de spa van een naburig hotel.


Dag 3

Cortals Valley. Rijd naar de prachtige Cortals-vallei (ongeveer 30 minuten). Hier zullen u en het gezin genieten van een volledige dag vol activiteiten. Halverwege de vallei springt u op fietsen voor een ritje over een vlak pad naar Engolasters Lake, terwijl u onderweg een prachtig landschap ziet. Er zijn tal van leuke paden rond het meer voor alle niveaus, en we bezoeken een prachtig uitkijkpunt met een birdseye uitzicht op Andorra la Vella, de hoofdstad van het Prinsdom (22.000 inwoners). Voor de lunch stop je voor je picknick in een alpien bos (je zult tijd hebben om deze picknick te kopen voordat je vandaag vertrekt), voordat je een aantal nieuw aangeleerde mountainbike vaardigheden in het ‘skill-park’ probeert. Je fietst dan terug langs de andere kant van Engolasters Lake naar de schilderachtige bar aan het meer, voordat je terugkeert naar de voertuigen langs de vlakke baan. Hier is er de optie om een ​​opwindende terugweg naar de weg naar Encamp te rijden (een totale afdaling van 600 m). De routes van vandaag kunnen worden bewandeld als je liever niet fietst, en er kan een optionele gondeltocht zijn - dit is de grootste skilift in Europa. Keer terug naar Soldeu in het voertuig aan het einde van de dag.





Dag 4

vrije dag. U heeft vandaag de dag vrijgelaten om te kiezen uit de vele activiteiten die in Andorra worden aangeboden. U kunt besluiten om te gaan paardrijden of misschien de thermale baden van La Caldea te bezoeken. De meer avontuurlijke leden van uw gezin willen misschien de bomen in voor enkele zip-lining avonturen door de boomtoppen. Canyoning is ook een geweldige optie. Als je geen hoogtevrees hebt en een goede conditie hebt, kun je proberen via ferrata te klimmen. Dit is een klimstijl waarbij handige apparatuur zoals sporten en een staalkabel worden gebruikt om lastig en ruig terrein te doorkruisen. Verder fietsen - misschien mountainbiken - is een

solide optie ook. Anders kunt u gewoon ontspannen en genieten van de zon, belastingvrij winkelen.


Dag 5

Wildwatervaren. Steek de grens over naar Spanje en neem de hoge bergpas over de Port de Canto door een heel mediterraan landschap, nog steeds op 1000 meter hoogte. U kunt stoppen bij het uitkijkpunt Port de Canto en genieten van de mooie uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Ga verder naar het dorp Sort (Catalaans voor 'geluk') waar in het raft centrum jij en het gezin worden uitgerust met wetsuits, helmen, zwemvesten en een peddel. Geniet vanaf de top van de Noguera-rivier van 14 kilometer adembenemende wildwatervaren. De Noguera-rivier staat bekend als een van de top vijf rivieren voor raften in Europa, dankzij mooie stukken ononderbroken maar niet te ruw water, en vele exitpunten. Na een leuke rit over een stuw en door de Olympische kajak baan, kom je terug bij het rafting centrum om te douchen. Het centrum heeft een prachtige tuin met een zwembad en een bar, dus u kunt hier wat tijd doorbrengen voordat u terugkeert naar Soldeu. Notities: Er is een ondersteuningsvoertuig dat het raften volgt. Degenen die niet willen, of te jong zijn om te raften, kunnen mee volgen in het voertuig of ontspannen en tot rust komen in het midden. Kinderen moeten minstens 8 jaar oud zijn om deel te nemen, en 8-12 jaar oud kunnen alleen rangen I & II raften.


Dag 6

De ijzeren route. Trek met de fietsen in de Ordino-vallei. Dit is een van de meest pittoreske delen van Andorra. Beginnend aan de bovenkant van de vallei (2000 m), wordt u uitgerust met een fiets en helm en volgt u vervolgens met een gids de oude ijzeren route van Andorra. Gemakkelijke off-road tracks nemen je mee door de vallei, langs de oude ijzermijnen, molens en smederijen, eindigend in het dorp Ordino. Je volgt ruwe paden, meestal brede onverharde wegen waar alleen 4x4's kunnen gaan. Maar je hebt geen geavanceerde mountainbike vaardigheden nodig, omdat de tracks niet te technisch zijn. Na een rust en een drankje in het dorp, spring je weer aan boord van het voertuig en ga je naar Col de Ordino (1.980 m) waar we stoppen om het prachtige uitzicht op het platform ‘skywalk’ van Roc del Quer te bewonderen. Daarna is er de optie om een ​​spannende 7 kilometer lange afdaling naar Casillo te fietsen. Gedurende de dag zal er volledige voertuig ondersteuning zijn, dus als je liever niet fietst, kun je in de 4X4 rijden of wandelen. Vanuit Casillo is het 10 minuten rijden naar het hotel en u zou tussen 17.00 en 18:00 uur moeten aankomen.




Dag 7

Incles Valley. Loop van het hotel naar de nabijgelegen Incles Valley voor de wandeling van vandaag. Vertrek langs beboste berghellingen en langs enkele paden door het bos met prachtige bloemen, rododendrons (in juni), wilde vruchten (midzomer) en wilde paddestoelen (in september). Het zacht klimmende pad zigzagt omhoog naar het prachtige Cabana Sorda-meer, dat zich onder een indrukwekkend halfrond cirkelvormig amfitheater van rock bevindt - een ideale stopplaats voor lunch. Vanaf het meer kunnen enthousiaste wandelaars de wandeling voortzetten naar de top (2.600 m), waardoor je een adembenemend uitzicht hebt op de prachtige vallei. Degenen die in het meer verblijven, kunnen een verfrissende duik nemen in het koude bergwater, rond het meer wandelen of misschien kijken hoe de vissers bergforel vangen. Na de lunch daal je af door prachtige weiden en bossen naar de vallei, waar je vervoer terug naar het hotel kunt nemen of te voet verder kunt gaan.


Dag 8

Vertrek Dag. Uw reis eindigt na het ontbijt, zonder verdere activiteiten gepland. Zie het gedeelte 'Finishing Point Hotel' van de reis nota's voor uitchecktijden en bagageopslag opties. Degenen die een luchthaventransfer hebben geboekt, worden op tijd naar de luchthaven gebracht voor de groepsvlucht.



Individuele Rondreis Andorra 8 dagen Familie vakantie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203