27 daagse Rondreis van Santiago naar Ushuaia Afbeelding 27 daagse Rondreis van Santiago naar Ushuaia
27 daagse Rondreis van Santiago naar Ushuaia
Bestemming: Rondreizen Argentinie - Rondreis

27 daagse Rondreis van Santiago naar Ushuaia




DAG 1: Santiago

Je tour begint in de kosmopolitische hoofdstad van Chili, Santiago de Chile. Na uw ontmoeting vóór vertrek zult u genieten van een heerlijk diner met de groep.

Deze tour wordt uitgevoerd onder ons groepsreis merk, Viva Expeditions. Viva is gespecialiseerd in rondleidingen met kleine groepen naar Latijns-Amerika

Santiago, de hoofdstad en grootste stad van Chili, ligt in een vallei omringd door de met sneeuw bedekte bergen van de Andes en de Chileense kust keten. Santiago werd opgericht in 1541 en is sinds de koloniale tijd de hoofdstad van Chili. Het is een levendige en kosmopolitische stad en hoewel het veel koloniale gebouwen heeft, is het uitgegroeid tot een moderne metropool en het culturele centrum van het land.


DAG 2: Santiago naar Santa Cruz

Een vroeg vertrek vanuit Santiago naar het zuiden via de Panamerican Highway ziet je de stad San Fernando passeren naar Santa Cruz (178 km), gelegen aan de oevers van de rivier de Tinguiririca, tegenwoordig in het hart van de wijnzone. Eenmaal aangekomen bezoek je het Colchagua Museum, tegenwoordig bekend als een van de meest complete musea in Zuid-Amerika. De Colchagua-vallei, beroemd vanwege de productie van enkele van de beste wijnen van Chili, met name Carmenere, een druif waarvan werd gedacht dat hij uitgestorven was totdat hij in 1994 in Chili werd herontdekt. ​​Hun variëteit Cabernet Sauvignon gedijt ook tijdens het druiventeelt seizoen vanwege het warme zonnige klimaat in dit deel van Chili Tijdens deze dag bezoekt u het wijnhuis, inclusief wijnproeven en wijnbereiding.


DAG 3: Santa Cruz naar Pucon

Neem plaats in onze comfortabele, op maat gemaakte vrachtwagen terwijl we naar het zuiden rijden langs de snelweg. Langs boomgaarden en plantages van groenten en fruit, evenals een grote houtindustrie. We passeren pittoreske meren en bergen om aan te komen in Pucon, gelegen in het hart van het merengebied van Chili. Onderweg stoppen we voor de lunch bij de indrukwekkende watervallen van Salto del Lajas.


DAG 4: Pucon

Vandaag combineren we een prachtige natuurlijke omgeving met een culturele ervaring die uniek is voor dit gebied. In de ochtend bezoeken we het Villarrica National Park of een van de omliggende nationale reservaat parken, die duizenden hectaren rivieren, watervallen, bergmeren en bossen beschermen. 'S Middags bezoeken we een traditionele Mapuche-familie en genieten van een traditionele maaltijd. We worden uitgenodigd om de Ruka van de Mapuche-mensen, het hart van hun cultuur, te leren kennen en te ervaren. Je leert over hun dagelijkse leven, muziekinstrumenten en geniet van Palin, een spel vergelijkbaar met hockey.



DAG 5: Pucon

Geniet hier van een vrije dag waar het mogelijk is om tal van buitenactiviteiten te organiseren, zoals een dagwandeling door de Villarica-vulkaan om de rokende krater te bereiken of neem de bus naar Huerquehue National Park en ervaar het verbazingwekkende merenpad. U kunt genieten van kajakken, mountainbiken, paardrijden, vissen, wildwatervaren en zelfs skydiven, of gewoon ontspannen bij het meer en de schoonheid van uw omgeving bewonderen.


DAG 6: Pucon naar Bariloche

We steken onze eerste grens over en passeren de gigantische vulkaan Lanin (3737 m) terwijl we ons een weg banen door het Lanin National Park. Zodra we Argentinië binnenkomen, zie je het landschap veranderen. Na de lunch kunt u achterover leunen en u verwonderen over de schilderachtige zeven meren die rijden naar Bariloche, Argentinië, een vakantieoord dat vredig is genesteld aan de oevers van het Nahuel Huapi-meer.


DAG 6: Bariloche

San Carlos de Bariloche ligt aan de zuidelijke oevers van het meer Nahuel Huapi, aan de voet van de Andes, omringd door bergen en bossen. De locatie is adembenemend, omgeven door het Nahuel Huapi National Park, het oudste nationale park van Argentinië. Met zijn architectuur in alpine stijl, zijn pittoreske ligging aan het meer met uitzicht op bergen en bossen, evenals tal van boetiekjes met chocolade en St. Bernard-honden, heeft de stad een Zwitserse sfeer.


DAG 7: Bariloche

Een vrije ochtend geeft u de tijd om naar Cerro Otto te gaan via een gondel waar u kunt zitten in het draaiende café met een 360 graden uitzicht. Je kunt ook het bos verkennen op de top condors en valken spotten terwijl je gaat. 'S Middags nemen we de tijd om het schilderachtige Circuito Chico in het Nahuel Huapi National Park te verkennen langs de weg langs het meer. We leren hoe Bariloche begon, gaan de stoeltjeslift naar Cerro Campanario, stoppen bij verschillende uitkijkpunten en ontdekken een verborgen meer. We eindigen deze heerlijke middag in het beroemdste resort van Argentinië, Hotel Llao Llao, waar we genieten van High Tea met uitzicht op het meer.


DAG 8: Bariloche

Een vrije dag hier geeft je tijd om interesses na te streven, zoals zeilen op het enorme Nahuel Huapi-meer dat stopt op Isla Victoria en het Arrayan Forest bezoekt, paardrijden op een lokale estancia, een rondleiding maken om de monsterlijke Tronodor-piek te zien, golfen of wandelen op een van de vele paden in de omgeving.


DAG 9: Bariloche naar Futaleufu

Vandaag passeren we de stad Esquel waar de "Old Patagonian Express" nog steeds draait. We hebben een korte stop in Trevellin, een klein stadje met links naar immigranten uit

Wales. In de late namiddag steken we Chili over en het landschap verandert onmiddellijk als we aankomen in het schilderachtige stadje Futaleufu.



DAG 10: Futaleufu naar Queulat National Park

Tegenwoordig slaan we af naar de Carretera Austral (Southern Road), een afgelegen, ongerepte regio van intense natuurlijke schoonheid en wordt vaak aangeduid als een van Zuid De beste roadtrips van Amerika. We stoppen onderweg om foto's te maken en de spectaculaire natuurlijke vergezichten te bewonderen. Wilde rivieren stromen door weelderige bossen, watervallen tuimelen langs steile rotswanden en de wereld wordt weerspiegeld in spiegelmeren.


Tijdens de lunch komen we aan bij het kustvissers dorp Puyuhuapi, gelegen aan de rand van de Chileense Fjorden in een omgeving van onvergelijkbare schoonheid. In de middag krijgen we de zeldzame gelegenheid om van dichtbij en persoonlijk kennis te maken met een spectaculaire hangende gletsjer in het Queulat National Park. Geniet van de paden van het park terwijl je wordt omringd door maagdelijke groenblijvende bossen die zijn samengesteld uit soorten zoals coihue, tepa en Chileense rabarber. Vanavond brengen we de nacht door in hutten aan de rand van de Chileense Fjorden.


DAG 11: Queulat National Park

In zo'n afgelegen en ruig gebied, wilt u zich misschien lekker in uw hut nestelen, maar vandaag kunt u wandelen naar een nabijgelegen waterval, navigeren naar een persoonlijk eiland in de fjorden of een beetje kajakken op zee proberen (als het weer het toelaat).


DAG 12: Queulat nationaal park naar Coyhaique

Een ochtendwandeling in het afgelegen betoverde bos omvat een kort, steil pad met een verscheidenheid aan ecosystemen van subtropisch bos tot gletsjer toppen. Tijdens een middagrit langs de Simpson River komen we langs weelderige weiden, spiegelmeren en met sneeuw bedekte bergen. We gaan verder naar Coyhaique (beschouwd als de grote rook), waar je een uitkijkpunt circuit door de stad kunt lopen.


DAG 13: Coyhaique - Ruta 40

Vandaag hebben we een prachtige rit door het Cerro Castillo-reservaat met een kans om de zeldzame herten van Huemul te spotten. Na de lunch steken we Argentinië over en rijden door naar de beroemde Ruta 40 (route 40). Reizend naar het zuiden door de uitgestrekte vlaktes van Patagonië, houd je ogen open voor gordeldieren, nandoes en guanacos. Vanavond stoppen we 's nachts in een afgelegen Patagonische pension.


DAG 14: Ruta 40 - Gobernador Gregores

Vandaag brengen we een speciaal bezoek aan de Cuevas de las Manos (Grot van de Handen), een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Zuid-Amerika. De grotten tonen schilderijen die de oudste artistieke uitdrukkingen zijn van de inheemse bevolking van het subcontinent. De schilderijen werden gemaakt door de eerste kolonisten van deze landen, voorouders van het Tehuelche-volk (of Patagones), en dateren uit verschillende periodes van 9300 tot 3300 jaar geleden. De site werd in 1999 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. We gaan door en overnachten in Gobernador Gregores, een klein stadje met links het oude karavaan pad.



DAG 15: Gobernador Gregores - El Chalten

Een ochtendrit om te genieten van de landschappen van de Patagonische steppe als we naar het zuiden rijden. Verderop komen we aan in El Chalten, en het Parque Nacional Los Glaciares. Dit ijsveld is de op twee na grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Geniet van verblijven in ons hotel, rustig gelegen

onder de imposante toppen van Mount Fitzroy, vernoemd naar de kapitein van de Beagle, die in 1834 Darwins expeditie van het gebied navigeerde.


In de middag heeft u tijd om een ​​van de korte wandelingen in de omgeving te maken. Je kunt omhoog klimmen naar de uitkijkpunten van de adelaar en condor, een wandeling maken langs de rivier naar een prachtige waterval of via het bospad naar het Capri-meer gaan.


DAG 15: El Chalten

El Chaltén is een klein bergdorpje in het prachtige Parque Nacional Los Glaciares, dat op de Werelderfgoedlijst staat, aan de voet van de bergen Cerro Torre en Cerro Fitz Roy. '' Chaltén '' is een Tehuelche-woord dat 'rokende berg' betekent, omdat ze geloofden dat Cerro Fitz Roy een vulkaan was, de top omgeven door wolken. Vandaag is El Chaltén de trekking hoofdstad van Argentinië. De torenhoge granieten torens en gespleten gletsjers van de groepen Torre en Fitzroy bieden een aantal van de meest verbluffende landschappen en spectaculaire wandel- en trektochten in het zuiden van Patagonië. Een netwerk van paden van wereldklasse brengt u naar uitkijkpunten met adembenemende vergezichten, waaronder die van Cerro Torre en Cerro Fitzroy-toppen. Er zijn ook tracks naar Torre Glacier, Piedras Blancas Glacier, Laguna Capri, Laguna de los Tres, Chorillo del Salto en de afgelegen Pasa del Viento (Windy Pass).


DAG 16: El Chalten

Een hele dag wandelen vandaag ontmoeten we onze lokale gidsen en gaan op een van de belangrijkste wandelpaden in het prachtige Los Glaciares National Park (de Lago Torre * wandeling is onze gebruikelijke optie). Geniet van een spectaculair landschap en krijg uitzicht op de magische Cerro Torre of de prachtige Mount Fitzroy. Houd je ogen open om regionale vogels te spotten, waaronder spechten, caracaras en condors.


* Het Lago Torre-pad brengt ons eerst naar een prachtig uitzichtpunt met een ansichtkaart van bijna het hele gebergte inclusief Cerro Torre en Mount Fitzroy. Vanaf dit punt kunnen we ook de Margarita-waterval en de Rio Fitzroy zien. Doorgaand naar een zadelrug in de berg zijn we begaafd met uitzicht op de vallei en kunnen we gemakkelijk het met sneeuw bedekte Andesgebergte zien. We dalen af ​​in de vallei en door het hoge bladverliezende beukenbos. We wandelen over een oude morene en eindigen bij het meer van Torre, dat wordt geflankeerd door de Cerro Torre-gletsjer.

De complete Cerro Torre-wandeling vereist een matig niveau van fitness en is een volledige dag wandelen. We bieden een korter wandelplan waarmee u nog steeds het prachtige omliggende landschap kunt zien, maar u moet de volledige uitbreiding doen om de Cerro Torre-gletsjer te zien.



DAG 17: El Chalten naar El Calafate

Breng de ochtend door met het verkennen van enkele van de andere geweldige wandelpaden waar El Chalten bekend om staat. Ontdek een geweldig uitzicht op de toppen van Cerro Torre en de berg Fitz Roy, evenals spectaculaire rivieren, meren en bossen, en als je geluk hebt kijk je condors hoog rond. Er zijn veel opties beschikbaar van korte wandelingen van minder dan een uur tot langere wandelingen van een halve dag. Halverwege de middag gaan we verder over de weg naar El Calafate. Onderweg stoppen we bij een historische hoeve met enkele beroemde outlaw-bezoekers.


DAG 17: El Calafate

El Calafate grenst aan de zuidelijke oever van het Lago Argentino in het zuidwesten van de provincie Santa Cruz in Argentinië. De stad ligt aan de rand van het zuidelijk Patagonische ijsveld en een van de toegangspoorten tot het Parque Nacional Los Glaciers, dat op de werelderfgoedlijst staat. De naam El Calafate is afgeleid van de calafate plant die veel voorkomt in Patagonië. De hoofdstraat van de stad, Avenida del Libertador General San Martín, is bekleed met restaurants, cafés, chocoladewinkels en souvenirwinkels.


DAG 18: El Calafate

De Perito Moreno-gletsjer is een van de meest dynamische en toegankelijke ijsvelden op aarde. Als we deze gletsjer bezoeken, zien we vanaf een reeks loopbruggen enorme brokken ijs die loskomen van het gezicht van de gletsjer en botsen met een machtig gebrul in het water.

We vertrekken vanuit de stad en nemen de oude, onverharde weg zonder haast en voldoende tijd voor het spotten van vogels en dieren. Onderweg leren we over de gauchos (cowboys) en het leven op de estancias voordat we bij een van hen stoppen voor een kopje koffie. Op weg naar de gletsjer zal onze deskundige lokale gids de verbazingwekkende fenomenen uitleggen waar deze gletsjer om bekend staat en waarom deze als stabiel wordt beschouwd en zich niet terugtrekt zoals vele andere gletsjers in het gebied. Als je geluk hebt, is het kijken naar en horen gigantische brokken ijs in het water van het Argentijnse meer vallen.


Na een paar uur vrije tijd om de loopbruggen te verkennen, stappen we over naar de haven en genieten we van een boottocht van een uur die ons 300 meter van de muur van de gletsjer brengt. Dit is een prachtige manier om dicht bij de gletsjer te komen en de enorme omvang en kracht ervan te waarderen. Na deze geweldige ontmoeting gaan we terug naar de stad El Calafate.


DAG 19: El Calafate naar Torres del Paine

Ga terug naar Chili naar Torres Del Paine, het mooiste nationale park van Zuid-Amerika en een paradijs voor trekkers. In 1978 door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat, bevindt het zich tussen de bergketen van de Andes en de Patagonische steppe. In deze zone, de kolossale torens en hoorns van graniet en rots die er wereldwijd bekendheid aan hebben gegeven, met hoogten tot 3050 meter boven de zeespiegel. Het park bewaart fragiele ecosystemen, tal van dieren zoals guanacos, condors, ñandues (Zuid-Amerikaanse struisvogel), vossen en de ongrijpbare poema.


De 3 wandelingen die we in het park afleggen zijn:

(a) Wandeling gletsjer grijs

(b) Wandeling Franse vallei

(c) Wandeling in Los Torres


In plaats van deze continu te lopen, met al je wandelspullen mee zoals op de Big W (een 4-daagse wandeling), splitsen we het op in drie afzonderlijke wandelingen, die verschillende delen van het park bestrijken en een wandeling van gemiddeld 15 km (9,5 km) tot 20 km ( 12 mi) elke dag. De groep wordt bijgestaan ​​door deskundige lokale trekking gidsen die informatie over de omgeving delen en u door de wandelpaden begeleiden.

Als u niet wandelt, zijn er andere activiteiten beschikbaar in Torres Del Paine, waaronder fantastisch paardrijden of een boottocht om de grijze gletsjer te bekijken.


Houd er echter rekening mee dat deze activiteiten afhankelijk zijn van beschikbaarheid en minimale aantallen en extra kosten met zich meebrengen. Het weer speelt ook een grote rol bij het aanbieden van deze activiteiten.


DAG 20: Torres del Paine

Greys Glacier Trek (Easy - gematigd)

Gray Glacier is een van de belangrijkste toeristische attracties in Chili. Zodra je op deze plek aankomt, word je adembenemend met de crèmekleurige meren van de meren bezaaid met ijsbergen die drijven en het Patagonië-ijsveld aan de achterkant.


In eerste instantie loop je door een vallei voordat je een steile helling beklimt, op een heuvelrug die je eerst door een burn-out bos en vervolgens in een groen levend bos voert.

Een beetje verder langs het pad brengt u naar een verhoogd uitzicht op Gray Lake. Je wandelt langs een zichtbare noklijn voordat je het uitkijkpunt Grey Glacier bereikt. (Ongeveer 2,5 uur)


Als u op zoek bent naar een korte wandeling, zou dit uw omslagpunt zijn, op dezelfde manier terug naar het begin van het pad. Als u nog 2 uur verder vanaf dit punt verder gaat, komt u bij het belangrijkste uitkijkpunt Refugio Gray Glacier dat u een stuk dichter bij deze prachtige ijskap brengt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de gletsjer over het water en meestal het prachtige blauw van de ijsbergen die in het meer beneden drijven. Alle gezichtspunten van de gletsjer zijn vanuit een hoek op de voorkant.


Volledige wandeling duurt ongeveer 7 - 8 uur retour inclusief tijd voor de lunch en afhankelijk van je vermogen / fysieke kracht.

DAG 21: Torres del Paine

Wandeling Franse vallei (Gemiddeld - Moeilijk)

De Franse vallei is de mooiste vallei in het nationale park Torres del Paine. Het is een steile wandeling en biedt ongelooflijk zijn unieke panoramische uitzichten op Los Cuernos del Paine, de Franse gletsjer en de meren Nordenskjold, Pehoé, Scottsburg en Toro.


Deze wandeling begint op dezelfde plaats als de Grays-gletsjerwandeling en tussen de wandelingen overnachten we in de Paine Grande Refuge zodat je niet over het meer naar ons hotel hoeft terug te keren, waardoor je extra tijd hebt om de wandelingen te voltooien. Dit is een heel andere wandeling naar de Grays-gletsjer. Iets langer voor de kortere wandeling en soms kan het spoor rotsachtig en steil zijn. De ingang van de vallei is Italiano Camp (7,5 km) en is ons korte stoppunt. Voor degenen die doorgaan in de vallei naar de Franse uitkijk wordt het pad steil met losse grind en keien. Met een hoogte van 300 meter heb je een prachtig uitzicht op de vallei en een fantastisch uitzicht op de bergen rondom. Je kunt zitten, kijken en ijs horen kraken en misschien zelfs een mini lawine zien.


Volledige wandeling duurt ongeveer 8 - 9 uur retour inclusief tijd voor de lunch en afhankelijk van je vaardigheden en fysieke kracht.


DAG 22: Torres del Paine

Las Torres Hike (Moeilijk)

Wandelen om de iconische Las Torres (de torens) te bekijken is een uitdagende maar enorm bevredigende wandeling, een hoogtepunt voor alle ervaren trekkers. De torens zijn de drie enorme granieten kolommen die de kleinere Torres-gletsjer omringen.


De Towers-wandeling is veruit de meest inspannende van alle wandelingen. Vanaf de ingang heb je een flat van 1,5 km / 1 mi die opwarmt tot het begin van de trailhead bij Hosteria Las Torres. Je begint met het beklimmen van de zijkant van een van de bergen, alle onverharde paden en behoorlijk steil in gradiënt in gebieden. Het wordt dan vlakker terwijl je de zijkant van de vallei beklimt met een grote rivier onder je.

Een korte afdaling brengt u naar de refugio Chileno. Hier kunt u snacks kopen en even uitrusten en gebruikmaken van de faciliteiten. Hoewel je de uiteinden van de torens van de refugio kunt zien, wordt deze wandeling volledig op prijs gesteld als je over de volledige lengte kunt wandelen. Zodra je de refugio verlaat, begin je opnieuw te klimmen gedurende ongeveer 1 uur over rivieren en door een prachtig bos. De laatste 45 minuten zijn behoorlijk uitdagend terwijl je keien naar de basis van de torens klautert.


* We bieden een fantastische optionele dag voor diegenen die niet in staat zijn om de Towers te proberen. Het gaat om naar een ander deel van het park gaan, genieten van een kortere wandeling en het bezoeken van inheemse handschilderingen terwijl je nog steeds uitzicht hebt op de torens.


Volledige wandeling duurt ongeveer 8 - 9 uur retour inclusief tijd voor de lunch en afhankelijk van je vermogen / fysieke kracht.


DAG 23: Torres del Paine naar Punta Arenas

Terwijl we ons uit het nationale park Torres Del Paine begeven, rijden we zuidwaarts naar Punta Arenas. Vanavond geniet u van een maaltijd bereid door een getalenteerde, lokale chef-kok die lokale regionale gerechten neemt en u een voorproefje geeft van de verscheidenheid aan ongebruikelijke smaken en smaken die ze hebben.


DAG 24: Punta Arenas naar Cerro Sombrero

Geniet van uw ochtend in het verkennen van Punta Arenas, een plaats met historische rijkdommen; bekijk de herenhuizen en musea van de rijke wollen baronnen die het hoge leven leefden tijdens de bloei van de jaren 1890 of neem het op tegen de wind terwijl je langs de prachtige promenade langs de waterkant loopt, voordat je de Straat van Magellan oversteekt naar het eiland Tierra del Fuego.


DAG 25: Cerro Sombrero naar Ushuaia

'S Ochtends bezoeken we een King Penguin-kolonie, ze zijn meestal alleen te vinden op sub-Antarctische eilanden, zoals de afgelegen en moeilijk bereikbare Zuid-Georgia- en Falkland-eilanden. Hier observeren is een unieke kans!


We steken Argentinië over en passeren Lago Fagnano voordat we over de Garibaldi-pas (500m) gaan en de zuidelijkste stad in de wereld van Ushuaia in. Nu een belangrijke toerist

stad is het een uitstekende uitvalsbasis voor wandelen, wintersport en startpunt voor vele cruises naar Antarctica.


DAG 26: Ushuaia

'S Ochtends stapt u in de catamaran die u door de wateren van Beagle Channel voert. Als u langs de baai van Ushuaia vaart, krijgt u een uitstekend panoramisch uitzicht op de stad, omringd door Andesgebergte. Langs Archipel-bruggen bereik je Birds Island, waar je de enorme verscheidenheid aan zeevogels kunt waarderen die in het gebied leven: aalscholvers, jagers, stormvogels, eenden, zeemeeuwen, etc. In de buurt van deze plek zul je zie de zeeleeuwen en een unieke kans om tegelijkertijd zeeleeuwen van twee verschillende soorten te bekijken. Je komt eindelijk bij Les Eclaireurs Lighthouse, het iconische symbool van het Beagle-kanaal voordat je terugkeert naar Ushuaia.


In de middag bezoeken we het nationale park Tierra Del Fuego, waar u kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving met bezoeken aan de baai van Ensenada, het bezoekerscentrum van Alakus, inclusief een klein museum, leren over de inheemse Yamana, een oude beverdam bekijken en eindigen in de baai van Lapataia, "The End of the Road" waar het einde van de beroemde Panamerican Highway meer dan 17000 km / 11000 mi is vanaf waar het begint.


Geniet van een speciaal afscheidsdiner in een van de geweldige restaurants van Ushuaia.


DAG 27: Ushuaia - Vertrek

Vertrek uit Ushuaia met prachtige herinneringen en een nieuw respect voor onze prachtige planeet dankzij Patagonië.



27 daagse Rondreis van Santiago naar Ushuaia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203