20 daagse autorondreis Western Australia Discovery  Wet Season Afbeelding 20 daagse autorondreis Western Australia Discovery Wet Season
20 daagse autorondreis Western Australia Discovery Wet Season ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

20 daagse autorondreis Western Australia Discovery Wet Season

***

Deze avontuurlijke autorondreis brengt u van Perth, de meest westelijke stad van het land, naar Darwin, de meest noordelijke stad van Australie. U reist door afgelegen, maar steeds populairder wordende gebieden. Het landschap is wonderschoon; van karribossen tot bergen, van rotsformaties tot stranden. In verband met het regenseizoen is de Gibb River Road in de maanden oktober t/m april afgesloten en wij bieden u...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Perth - Cervantes (ca. 300 km)

U rijdt noordwaarts door de Swan Valley naar Cervantes. Hier vindt u de mysterieuze Pinnacles in het Nambung National Park.

Dag 2: Cervantes - Kalbarri (ca. 588 km)

Via Geraldton rijdt u naar Kalbarri, in het gelijknamige nationale park. Vanaf de Z-Bend en The Loop heeft u een schitterend uitzicht over de uitlopers van de Murchison rivier en de diepe ravijnen.

Dag 3 en 4: Kalbarri - Monkey Mia (ca. 399 km)

In de ochtend kunt u nog genieten van Kalbarri National Park. Vervolgens rijdt u naar Monkey Mia waar dolfijnen centraal staan. Iedere ochtend komen deze prachtige zoogdieren naar het strand om zich te laten voeren. Onderweg naar Monkey Mia ligt Shell Beach, een breed strand met ontelbare witte kleine schelpen en bij Hamelin Pool vindt u stromatolieten (versteende algen). Deze baai staat echter nog meer bekend om de dugongs (zeekoeien), bultruggen en zeeschildpadden die hier leven.

Dag 5: Monkey Mia - Carnarvon (ca. 350 km)

U vervolgt de weg noordwaarts naar Carnarvon, dat voornamelijk bekend staat om het heerlijke klimaat, waardoor er vele bananenplantages te vinden zijn.

Dag 6 & 7: Carnarvon - Coral Bay (ca. 240 km)

Coral Bay ligt aan een turkoois gekleurde baai. Het is de toegangspoort tot het Ningaloo Reef. U kunt hier heerlijk ontspannen of een boottocht maken (ter plaatse extra te reserveren). In de maanden april tot juni vindt u hier de vriendelijke walvishaaien. Het is ook zeker de moeite waard om Cape Range National Park te verkennen, dat iets ten noorden van Coral Bay ligt.

Dag 8 & 9: Coral Bay - Tom Price (ca. 550 km)

U rijdt via de Pilbare regio, een streek rijk aan mineralen, naar Tom Price. Dit is de toegangspoort tot het prachtige Karijini National Park met de spectaculaire Hamersley Gorge. Door de typisch rode aarde in combinatie met de gele spinifex is dit een geliefde plaats voor fotografen. U verblijft 2 nachten in Tom Price.

Dag 10: Tom Price - Port Hedland (ca. 410 km)

De volgende overnachting is in Port Hedland, waar de grootste overslaghaven van ijzererts in het land is. Langs de kust vindt u mangroven en rotsachtige baaitjes.

Dag 11 & 12: Port Hedland - Broome (ca. 610 km)

Via de Great Northern Highway rijdt u naar Broome, de mondiale hoofdstad van de parelindustrie. Het is hier goed vertoeven en u kunt heerlijk relaxen aan het 22km lange strand van Cable Beach.

Dag 13: Broome - Fitzroy Crossing (ca. 395 km)

Onderweg naar Fitzroy Crossing passeert u Derby, waar u een 1.000 jaar oude Prison Boab Tree kunt zien. Deze boom heeft een omtrek van ca. 14m en werd vroeger gebruikt om gevangenen onder te brengen. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze kleine nederzetting op de plaats waar de Northern Highway de Fitzroy rivier kruist. In het Dry Season niet meer dan een serie waterpoelen, kan het water in de Wet Season tot wel 16 meter stijgen waardoor het een groot gebied onder water zet.

Dag 14 & 15: Fitzroy Crossing - Halls Creek (ca. 290 km)

Halverwege door de Kimberleys ligt het typische Outbackplaatsje Halls Creek, temidden van een enorm dunbevolkt gebied. U treft er verschillende plekken voor een verfrissende duik, zoals Caroline Pool, Palm Springs en Marella Gorge. Een bezienswaardigheid is Wolfe Creek Meteorite Crater, de op 1 na grootste ter wereld. Uw reis is echter niet compleet zonder een bezoek aan Purnululu National Park. De bijenkorf-achtige rotskoepels van de Bungle Bungles zorgen hier voor een bijzonder spectaculair gezicht tijdens zonsondergang. Overnachting in Halls Creek.

Dag 15 & 16: Halls Creek - Kununurra (ca. 360 km)

U volgt de Northern Highway verder noordwaarts. Het laatste stukje volgt u de Victoria Highway tot Kununurra. Dit is oostelijke poort tot de Kimberleys en staat bekend om de vele diverse excursiemogelijkheden. Zo kunt u een rondvlucht maken boven een van de meest verbijsterende natuurverschijnselen ter wereld: de Bungle Bungles (ter plaatse extra te reserveren) of een bezoek brengen aan Lake Argyle, de Argyle diamantmijnen of de Ord River. U heeft 2 overnachtingen in Kununurra.

Dag 17: Kununurra - Katherine (ca. 510 km)

U verlaat de staat Western Australia en rijdt via Victoria River naar Katherine. Katherine Gorge is werkelijk schitterend. U kunt hier een boottocht maken of per kano door de gorge peddelen (ter plaatse extra te reserveren).

Dag 18 & 19: Katherine - Kakadu National Park (ca. 295 km)

Kakadu National Park kent diverse prachtige landschappen en heeft een zeer rijke flora en fauna. Kakadu is de plek van de tere roze waterlelie, maar ook van de brute prehistorische kracht van de krokodil. Bulderende watervallen en eeuwenoude rotstekeningen, maar ook de moderne plaats Jabiru en een uraniummijn. Kakadu wordt gevormd door water; South Alligator, East Alligator, Katherine Roper en Daly Rivers. U heeft 2 overnachtingen in Kakadu National Park.

Dag 20: Kakadu National Park - Darwin (ca. 275 km)

U rijdt vandaag naar Darwin, waar deze avontuurlijke autorondreis eindigt. U kunt een omweg maken via het prachtige Litchfield National Park. Onderweg ziet u metershoge termietenheuvels. In het park zelf zijn vele watervallen waar u heerlijk kunt zwemmen.

Inbegrepen highlights Pinnacles Kalbarri National Park Dolfijnen bij Monkey Mia Ningaloo Reef Karijini National Park Kakadu National Park

Bij ons inclusief * 19 overnachtingen volgens programma in de door u gekozen accommodatiecategorie Reisbescheiden (accommodatievouchers en Engelstalige routeinformatie). Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van de eerste accommodatie van deze reis. Gratis Australia Road Atlas (ter voorbereiding al bij uw reisbescheiden in Nederland)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

20 daagse autorondreis Western Australia Discovery  Wet Season 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203