25 daagse jongeren groepsrondreis 1835 jarigen The Big Walkabout Afbeelding 25 daagse jongeren groepsrondreis 1835 jarigen The Big Walkabout
25 daagse jongeren groepsrondreis 1835 jarigen The Big Walkabout ***
Bestemming: Rondreizen Australie - Rondreizen

25 daagse jongeren groepsrondreis 1835 jarigen The Big Walkabout

***

Het motto van onze partner Contiki is: Well show you the Heart & Soul! Wanneer je op pad gaat met Contiki gaat het er niet om dat je een wensenlijstje afwerkt, maar dat je onderweg dingen meemaakt die je de rest van je leven zult herinneren. De Tour Managers van Contiki zijn reizigers, net als jij. Ze ademen Australie en hebben dus tig tips voor geweldige ervaringen. Hoor hun favoriete plekjes om te eten,...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Sydney

Vanochtend maak je kennis met je reismaatjes en het Contiki team en begin je aan jullie Down Under avontuur! Sydney is een wereldstad en je zult dit gaan ondervinden. Tijdens een kennismakingstocht zie je onder andere Bondi Beach, Kings Cross, Chinatown en Darling Harbour. We nemen je mee naar Macquarie Street en The Rocks voor zonder twijfel het beste uitzicht op Opera House en Harbour Bridge in 1 oogopslag. Later die dag stappen we op de ferry vanaf Circular Quay voor een bezoek aan Manly Beach. Tijd genoeg om te zonnen of te shoppen en lekker te genieten van de sfeer. Terug in de stad gaan we genieten van een heerlijk diner aan het water. Een perfect einde van je eerste dag!

Dag 2: Blue Mountains

De stad uit en het achterland in voor een trip naar de schitterende Blue Mountains. Eindeloze vergezichten, een relaxte hike over de Jamison Ridge en uiteraard de beroemde Three Sisters. Terug in Sydney is nog tijd om te shoppen of een terrasje te pakken. s Avonds heb je de keus uit vele restaurants, bars en clubs om tot in de late uurtjes door te gaan.

Dag 3: Sydney - Coffs Harbour

Een rustige dag in de bus vandaag terwijl we via de Harbour Bridge Sydney verlaten en noordwaarts reizen. We stoppen in het plaatsje Port Macquarie, waar je de gelegenheid krijgt om te lunchen. Aangekomen in Coffs Harbour zul je al gauw ontdekken dat deze plek helemaal om de zee en surfen draait. We overnachten dan ook op een echt Aussie Surf Camp met hutten direct op het strand. Vanavond gaan we lekker relaxen bij het kampvuur; Aussie style!

Dag 4: Coffs Harbour - Byron Bay

s Ochtends krijg je les van onze lokale surf expert waarna je het water ingaat om dit in de praktijk te brengen. Later die dag ga je op pad naar Byron Bay, een echte parel aan de kust met een relaxte lifestyle, leuke kleine winkeltjes en ruim 30 kilometer strand.

Dag 5: Byron Bay - Surfers Paradise

Er wordt vandaag koers gezet naar Queensland, de Sunshine State van Australie. Bij het Currumbin Wildlife Sanctuary maak je kennis met een aantal inheemse Australische dieren zoals de Wombat en de Tasmaanse Duivel. Je rijd naar Surfers Paradise aan de Gold Coast, waar je 2 nachten verblijft.

Dag 6: Surfers Paradise

De dag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een van de vele parken bezoeken, zoals Sea World, Movie World, Dreamworld, Wet n Wild of de dierentuin. Je kunt natuurlijk ook een dagje op het strand doorbrengen.

Dag 7: Surfers Paradise - Noosa

Via de kust reis je noordwaarts. In Brisbane maak je een stadsrondrit door de hoofdstad van Queensland. De volgende stop is Noosa, een trendy badplaatsje. Hier kun je langs de winkels slenteren of lekker zonnebaden en zwemmen aan het strand, waarna je incheckt voor de overnachting. Vanavond ga je in de surfclub genieten van een etentje met champagne en uitzicht op het strand. Later die avond kun je het nachtleven van Noosa gaan ontdekken.

Dag 8: Noosa - Fraser Island

De ochtend is ter vrije besteding, waarna je richting Fraser Island reist. Dit grootste zandeiland ter wereld voldoet met zijn ruim 40 zoetwater meren, weelderig regenwoud en gevarieerd wild, volop aan de verwachtingen. Op je gemak kun je de omgeving van de lodge verkennen, maar je kunt ook meegaan op de 4WD excursie die je naar de beste plekjes van het eiland brengt (ter plaatse extra te reserveren). Vanavond zie je onder leiding van een eco-ranger de nachtelijke dierenwereld tot leven komen.

Dag 9: Fraser Island - Langmorn Station

Je vaart terug naar het vasteland en gaat van de Australische Outback gastvrijheid genieten op een echt cattle station. Je maakt kennis met het dagelijkse leven op de boerderij. Het diner is vanavond inbegrepen en de dag wordt afgesloten met een avond rond het kampvuur.

Dag 10: Langmorn Station - Whitsundays

De eerste stop vanochtend is in Rockhampton, de Beef-Capital van Australie, waar je de Kreeftskeerkring passeert. Je reist verder langs de Capricorn Coast en ziet het landschap steeds tropischer worden. Je rijdt naar Airlie Beach, het hart van de Whitsundays. Je kijkt er uit over een tropisch paradijs: als er een hemel op aarde is, dan moet het wel hier zijn! Per boot naar Daydream Island waar je de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 11: Whitsundays

Vandaag kun je mee op een zeiltocht langs een aantal van de 74 eilanden die de Whitsundays telt (ter plaatse extra te reserveren). Gouden stranden, snorkelen en zonnen bepalen je dag. Whitehaven Beach en Blue Pearl Bay zijn ook nog een optie. Al zeilend kom je langs de vele eilanden, lekker relaxend op het dek of zelf aan het roer.

Dag 12: Whitsundays - Cairns

Je keert terug naar het vasteland en vertrekt vanaf Airlie Beach in noordelijke richting via Townsville en Cardwell naar Cairns, een bekende en gezellige plaats waar het regenwoud en het rif elkaar ontmoet. De komende 3 nachten verblijf je hier en zul je ontdekken dat er voldoende te beleven valt!

Dag 13 & 14: Cairns

Cairns is de perfecte uitvalsbasis voor tal van activiteiten. Je kunt gaan white water raften, skydiven, paardrijden, quad rijden, bungyjumpen en dit is nog maar een greep uit de mogelijkheden. Je kunt s werelds grootste koraalrif, het Great Barrier Reef, gaan ontdekken tijdens een dagexcursie (ter plaatse extra te reserveren).

Dag 15: Cairns - Alice Springs

In de loop van de ochtend vlieg je naar het Northern Territory, naar Alice Springs (vlucht inbegrepen). Je zult versteld staan van het landschappelijke contrast met Queensland. Je ziet West MacDonnell National Park en bij Simpsons Gap zul je wallabies zien, rubber bomen en een kleine waterbron. Vanaf Anzac Hill heb je perfect uitzicht over de woestijn. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 16: Alice Springs - Kings Creek Station

Vanochtend vroeg leer je hoe te overleven in de bush; tips & tricks en de dos & donts. Vervolgens ga je op pad naar Kings Creek Station, de poort tot Watarrka National Park. Hier zul je vanavond onder de sterrenhemel dineren en slapen in de openlucht onder een deken van sterren.

Dag 17: Kings Creek Station - Uluru

Na een bacon & egg breakfast breken we het kamp op en maken we een wandeling door Kata Tjuta. Deze plaats is bekend om de 36 verschillende rotsformaties. Terug in de touringcar rijden we langs Mt. Connor voor een een blik op de rode woestijn. Vanavond zie je de zonsondergang bij Uluru (Ayers Rock).

Dag 18: Uluru

Vandaag vroeg op om de zon op te zien komen bij Uluru. Je leert meer over de inheemse cultuur tijdens een begeleide wandeling aan de voet van de enorme rots. De middag is ter vrije besteding, je zou een rit met een Harley Davidson kunnen maken of een panoramische rondvlucht kunnen boeken (alle ter plaatse extra te reserveren). Vanavond zien we de zon ondergaan over Uluru onder het genot van een knabbel en een bubbeltje.

Dag 19: Uluru - Alice Springs

We doen het rustig aan vandaag. Na het ontbijt gaan we op pad en reizen terug naar Alice Springs. Vanavond kun je meegaan naar het Overlander Steakhouse, waar je kangoeroe, krokodil, kameel en rundvlees kunt proeven terwijl je luistert naar Aussie muziek.

Dag 20: Alice Springs - Tennant Creek

Je kunt vanochtend een ballonvaart maken tijdens zonsopkomst over de MacDonnell Ranges (ter plaatse extra te reserveren). Terwijl jij relaxt aan boord van de touringcar, reis je door niemandsland. Bij Karlu Karlu (de Devils Marbles) kun je even de benen strekken. Je overnacht in Tennant Creek, een echt Aussie outback plaatsje. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 21: Tennant Creek - Katherine

Verder noordwaarts stoppen we bij Renner Springs, grens tussen het weelderige tropische noorden en het rode hart van Australie. De volgende stop is bij een beroemde pub, Daly Waters, de oudste kroeg in de Northern Territory. De reis gaat via de warmwaterbronnen van Mataranka naar Katherine voor de overnachting.

Dag 22: Katherine - Kakadu National Park

Je kunt vanochtend Nitmiluk Gorge gaan verkennen tijdens een boottocht (ter plaatse extra te reserveren). Hierna wordt gestopt bij de Edith Falls of in Gunlom voor een verkoelende duik. Kakadu is het grootste National Park van Australie, en staat onder andere bekend om de eeuwenoude rotstekeningen. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 23: Kakadu National Park

We brengen de dag door in het park. Je brengt een bezoek aan het Warradjan Cultural Centre, gevolgd door Ubirr Rock waar je inzicht krijgt in de geschiedenis en klassieke voorbeelden van Aboriginal kunst.

Dag 24: Kakadu National Park - Darwin

Vanochtend steek je van alles op over rotstekeningen, de vogels in de omgeving en uiteraard de Aboriginal geschiedenis tijdens een boottocht naar de Yellow Water lagoon. Aangekomen in Darwin maken we een stadsrondrit, gevolgd door een bezoek aan het Darwin Museum. De rest van de middag is ter vrije besteding en vanavond kun je het nachtleven gaan verkennen.

Dag 25: Darwin

Deze laatste dag bezoek je het schitterende Litchfield National Park. De termietenheuvels die je hier aantreft zijn wel 4 meter hoog en zijn letterlijk magnetisch. Vervolgens neem je een verfrissende duik in het heldere water bij de watervallen waar het park zo bekend om is. Later die dag komt er terug in Darwin een eind aan deze rondreis en neem je afscheid van je nieuwe vrienden en de Tour Manager.

Inbegrepen highlights

  • Bondi Beach & Kings Cross
  • Surfles
  • Byron Bay
  • Surfers Paradise
  • Overnachting op een cattle station
  • Whitsundays
  • Red Centre & Uluru
  • Kakadu National Park

Bij ons inclusief

  • Begeleiding tijdens de rondreis door deskundige Engelssprekende reisleiding
  • Verblijf in hotels & resorts, hostels, lodges en in de openlucht
  • Alle in het programma beschreven excursies, inclusief entreegelden
  • 21 x ontbijt, 1 x lunch en 10 x diner
  • Vervoer per lokale touringcar met airconditioning en oplaadpunten
  • Binnenlandse vlucht Cairns - Alice Springs



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

25 daagse jongeren groepsrondreis 1835 jarigen The Big Walkabout 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203