10 Daagse Baltische Staten Tour Afbeelding 10 Daagse Baltische Staten Tour
10 Daagse Baltische Staten Tour
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

10 Daagse Baltische Staten Tour




Dag 1 Vilnius, (Litouwen)

Aankomst in Vilnius. Privé transfer naar het hotel. U zou vandaag niet willen rijden. Overnachting in Vilnius.



Dag 2 VILNIUS volledige dag

De auto wordt bij uw hotel afgeleverd. Volledige dag in Vilnius wandel door de straten van de oude binnenstad en rijd naar de prachtige barokke kerk van St. Peter en Paul.



Dag 3 VILNIUS - Kernave - Trakai - KLAIPEDA

U gaat vandaag 370 km en 4 uur en 20 minuten puur rijden vandaag.

Onze aanbeveling is om naar Kernave te rijden, een historische hoofdstad van het land (40 km, 40 minuten), nu een wereldberoemde archeologische vindplaats onder bescherming van het werelderfgoed. Maak later een stop in Trakai (37km, 35min), nog een andere oude hoofdstad van Litouwen. Wandel door de stad van typische houten gebouwen, het biddende huis van de lokale etnische minderheid, bewonder het middeleeuwse Trakai-kasteel in het midden van een meer, voed eenden, u kunt hier  lunchen of de traditionele Karaim-gebakjes met lam proeven.

Gaat u vervolgens naar Klaipeda (290 km, 3 uur) voor de uw overnachting.  



Dag 4 KLAIPEDA - Curonian Spit - KLAIPEDA

Ongeveer 120 km en 2 uur rijden + 2 x 20 minuten op een veerboot.

Vaar op een ​​veerboot  naar de Curonian Spit en rijd vervolgens naar Nida (55 km). Het Curonian Spit is een 98 km lang en, 1,5 km breed zand-duinspit, dat de Curonian Lagoon van de Baltische Zee scheidt. 51 km van het spit behoort tot Litouwen, de rest tot Kaliningrad, Rusland. Het hele grondgebied is uitgeroepen tot nationaal park en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Keer terug naar Klaipeda om te overnachten.



Dag 5 KLAIPEDA - Palanga - Hill of Crosses - Rundale Palace - RIGA (Litouwen - Letland)

U kunt Riga bereiken in iets minder dan 4 uur (280 km) als u haast heeft. Maar als u dat niet heeft, overweeg dan onze aanbevelingen te volgen, namelijk: 1e stop bij de Hill of Crosses (160 km, 2 uur). Breng daar ongeveer een half uur door en dan gaat u naar Letland, waar u (75 km, 1 uur) het prachtige 18e-eeuwse Rundale-paleis met prachtige tuinen bereikt. Het duurt zeker minstens 2 uur van uw tijd, plus mogelijkeid om te lunchen. Daarna moet u doorgaan naar Riga (80 km, 1 uur + stadsverkeer) om te overnachten.



Dag 6 RIGA volledige dag

Dag voor het verkennen van Riga. De majestueuze Art Nouveau-architectuur is natuurlijk een eigen merk. De altijd levendige oude binnenstad van Riga is de perfecte ambiance om uw tijd door te brengen. Er is ook een beroemde badplaats in de buitenwijk van Jurmala op slechts 20 km afstand, dus misschien wilt u daar enkele uren over de zandstranden van de Baltische Zee rijden.


Dag 7 RIGA - Gauja Nationaal Park - EILAND SAAREMAA (Letland - Estland)

Het wordt vandaag een lange rijdag: 335 km en 4 uur 30 minuten rijden + 25 minuten op een veerboot  (+ 60-80 km en minstens een paar uur voor het geval u een omweg maakt naar Gauja National Park).

Er is een mooi Gauja Nationaal Park op slechts 55 km afstand van Riga. Rijd naar Sigulda waar ze een VVV-kantoor hebben waar u kunt beslissen over uw schema voor vandaag. Sigulda en Cesis-steden zijn ook een kijkje waard. Na het park te hebben bezocht, gaat u naar Parnu, de badplaats van Estland aan de Baltische Zee (130 km, 1 uur 50 minuten) en gaat u verder naar Kuressaare, de hoofdstad van het eiland Saaremaa (75 km naar de haven van Virtsu, vervolgens 25 minuten met een veerboot *, vervolgens 80 km naar Kuressaare). Overnachting op het eiland.



Dag 8 SAAREMAA - TALLINN

Breng de dag op het eiland door en verschijnt laat in de middag in de haven. Dan is er slechts 25 minuten met een veerboot en 135 km 1 uur en 50 minuten rijden naar Tallinn.



Dag 9 TALLINN volledige dag

Hele dag voor het verkennen van de hoofdstad van Estland. Wandel door de onderste en bovenste delen van de oude binnenstad, bezoek kunstmusea in Kadriorg Park of rijd naar het openlucht etnografisch museum van Rocca al Mare aan de rand van de stad.



Dag 10 TALLINN 

De dag van uw vertrek. Reserveer ongeveer 30 minuten om naar de luchthaven te rijden waar u de auto inlevert voordat u naar huis vliegt.



10 Daagse Baltische Staten Tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203