13 Daagse Fly Drive Baltische Staten Afbeelding 13 Daagse Fly Drive Baltische Staten
13 Daagse Fly Drive Baltische Staten
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

13 Daagse Fly Drive Baltische Staten




Dag 1: VILNIUS (Litouwen)

Aankomst in Vilnius. Een chauffeur brengt u naar het hotel, op de dag van uw aankomst raden wij u om niet rijden.


Dag 2: VILNIUS volledige dag

De auto wordt bij uw hotel afgeleverd. Volledige dag in Vilnius wandel door de straten van de oude binnenstad, rijd naar de prachtige barokke kerk van St. Peter en Paul en rijd vervolgens naar het openluchtmuseum van het centrum van Europa.


Dag 3: VILNIUS - Trakai - KAUNAS

Er is vandaag meer dan 100 km te rijden, dus verschillende schema's zijn mogelijk. Onze suggesties voor de route: eerst rijd u naar de historische hoofdstad van Litouwen, Kernave (40 km, 40min), nu is het een wereldberoemde archeologische vindplaats onder werelderfgoed UNESCO. Stop vervolgens in Trakai (37 km, 35min), nog een andere oude hoofdstad van Litouwen. Wandel door de stad met typische houten gebouwen, het biddende huis van de lokale etnische minderheid, bewonder het middeleeuwse Trakai-kasteel in het midden van een meer, voed de eenden. U kunt hier lunch eten of ieder geval traditionele Karaim-gebakjes met lam proeven.

Vervolgens gaat u verder naar Kaunas, waar u een etnografisch openluchtmuseum van de huishoudtraditie van Litouwen (20 km tot Kaunas), het prachtige barokke klooster in Pazaislis, bloedbad voor herdenking van het 9e fort, Devils 'Museum, Museum van Mr. Chiune Sugihara zult vinden , Art Museum van de meest gerenommeerde kunstenaar MK Ciurlionis van het land. Overnachting in Kaunas.


Dag 4: KAUNAS - KLAIPEDA

Vandaag gaat u minder rijden: neem de snelweg A2 (210 km, 2 uur) als een snelle optie OF een schilderachtige op de zogenaamde Panemune Castle Route langs de rivier de Nemunas (235 km, 3 uur 20 minuten; nationale weg 141). De laatste route brengt u uiteindelijk via de delta van de rivier die een aantal ongeplande uren van natuurliefhebbers kan absorberen.

Beide routes bieden een aantal opties voor de lunch. 

Overnachting in Klaipeda.


Dag 5: KLAIPEDA - Curonian Spit - KLAIPEDA

Ongeveer 120 km (2 uur rijden) + 2 x 20 minuten op een veerboot.

Neem een ​​veerboot * naar de Curonian Spit en rijd naar Nida (55 km), bezoek Juodkrante en-route (Mount of Witches). De Curonian Spit is een 98 km lang en 2-3 km breed zand-duinspit, dat de Curonian Lagoon van de Baltische Zee scheidt. 51 km van het spit behoort tot Litouwen, de rest tot Kaliningrad, Rusland. Het hele grondgebied is uitgeroepen tot nationaal park en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De hele wereld is hier anders, neem de tijd om te wandelen, fietsen of de zee in te staren.

Keer terug naar Klaipeda voor uw overnachting.



Dag 6: KLAIPEDA - Hill of Crosses - Rundale - RIGA (Litouwen - Letland)

Riga ligt op iets minder dan 4 uur en 280 km afstand. En het zou een beetje meer duren als u onze aanbevelingen opvolgt, namelijk: u kunt eerst naar de Hill of Crosses (160 km, 2 uur) rijden, daar ongeveer een half uur doorbrengen en dan (75 km, 1 uur) doorrijden naar de prachtige 18e-eeuwse Rundale Paleis met prachtige tuinen. Het duurt zeker minstens 2 uur van je tijd; plus mogelijke lunch. Dan is er slechts 80 km en 1 uur (+ stadsverkeer) naar Riga.


Dag 7: RIGA volledige dag

Een volledige dag in Riga, de grootste stad van de regio. De altijd levendige oude binnenstad is misschien de perfecte ambiance om uw tijd door te brengen. Kunstmusea, galeries, coffeeshops ... en de majestueuze Art Nouveau-architectuur van Riga heeft een eigen merk. Riga heeft ook de belangrijkste badplaats van het land op slechts 20 km afstand, dus misschien wilt u daar enkele uren over de zandstranden rijden.


Dag 8: RIGA - Gauja Nationaal Park - EILAND SAAREMAA (Letland - Estland)

Het wordt vandaag een lange rijdag: 335 km en 4 uur 30 minuten rijden + 25 minuten op een veerboot * (+ 60-80 km en minstens een paar uur voor het geval u een omweg maakt naar Gauja National Park).

Er is een mooi Gauja Nationaal Park op slechts 55 km afstand van Riga. Rijd naar Sigulda waar ze een VVV-kantoor hebben waar u kunt beslissen over uw schema voor vandaag. Het Turaida-kasteel (historisch museum, sommigen beweren dat het te veel lijkt op het Trakai-kasteel in de buurt van Vilnius in Litouwen, maar het indrukwekkende panoramische uitzicht vanaf de toren is veel anders). Sigulda, Cesis, Limbazi-steden zijn ook een kijkje waard. Na het park te hebben bezocht, gaat u naar Parnu, de badplaats van Estland aan de Baltische Zee (130 km, 1 uur 50 minuten) en gaat u verder naar Kuressaare, de hoofdstad van het eiland Saaremaa (75 km naar de haven van Virtsu, vervolgens 25 minuten met een veerboot *, vervolgens 80 km naar Kuressaare). 

Overnachting op het eiland


Dag 9: SAAREMAA volledige dag

Verken het eiland en verwen uzelf met een van de lokale kuuroorden.


Dag 10: SAAREMAA - TALLINN

Vandaag gaat u 80 km rijden naar de haven, 25 minuten met een veerboot * en 135 km 1 uur en 50 minuten rijden naar Tallinn.


Dag 11: TALLINN volledige dag

Volledige dag in de hoofdstad van Estland. Wandel door de onderste en bovenste delen van de oude binnenstad, bezoek kunstmusea in Kadriorg Park of rijd naar het openlucht etnografisch museum van Rocca al Mare aan de rand van de stad, Pirita (het oude klooster van St. Bridget - Pirita Klooster) .


Dag 12: TALLINN - Lahemaa Nationaal Park - TALLINN

Natuurliefhebbers kunnen ervoor kiezen om naar het nationale park van Lahemaa te rijden (80 km van Tallinn). Maar u kunt ook de stad gaan verkennen 

Overnachting  in Tallinn.


Dag 13: TALLINN

Dag van vertrek. Reserveer ongeveer 30 minuten om naar de luchthaven te rijden waar u de auto inlevert voordat u naar huis vliegt.



13 Daagse Fly Drive Baltische Staten 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203