14 daagse Baltische Tour met de auto Afbeelding 14 daagse Baltische Tour met de auto
14 daagse Baltische Tour met de auto
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

14 daagse Baltische Tour met de auto




Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Tallinn

Haal uw huurauto bij de luchthaven van Tallinn op. 

Overnachting in 4 ****hotel in Tallinn.


Dag 2: Tallinn

Na het ontbijt bij een sightseeing in Tallinn. U bezoekt de Toompea-toren, de Alexander Nevski-kathedraal, een originele bijna 2 km lange stadsmuur en middeleeuwse straten

Overnachting in 4 **** hotel in Tallinn.


Dag 3: Tallinn - Paide - Poltsamaa - Tartu (ongeveer 200 km)

Na het ontbijt reist u naar Tartu. Onderweg bezoekt u de stad Paide, die bekend staat als het "hart van Estland". U moet Order Castle in Paide zien, waar het tijdcentrum "Wittensten" wordt genoemd en de citroen achtige drie sculpturen. Onderweg naar Tartu bezoekt u Poltsamaa, dat bekend staat als hoofdstad van de wijn in Estland. Poltsamaa een kleine, gezellige stad met zijn prachtige park, Rose Island, uitzicht op de rivier en prachtige witte brug. Nikolai Churchmet trots verwelkomt u van ver. Het is de rode toren die u ook van ver zult zien. U kunt de lokale wijn uit de wijnkelder van het kasteel van Poltsamaa proeven. Stad Tartu is een intellectueel en cultureele stadom gezinnen, romantici, nieuwsgierigen en anderen te verwelkomen. De stad Tartu is rijk aan cultuur, hier ziet u de oudste universiteit in Noord-Europa, de kussende sculptuur en enz. Overnachting in een 4-sterrenhotel in Tartu.


Dag 4: Tartu - Cesis - Sigulda - Turaida - Riga (ongeveer 283km)

Na het ontbijt maakt u een tour door het Gauja National Park, naar Riga. Het populairste Gauja Nationale Park van Letland werd in 1973 geopend en strekt zich ongeveer 100 km uit over de Gauja-vallei. Cesis is zo een gezellige en leuke stad die een bezoek lijkt te zijn als een leuke vakantie bij Letland. Het historische erfgoed van de stad: de straten, koopmanshuizen, gotische kerken en een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in de Baltische landen. De hoofdstad van parken is de stad Sigulda. Sigulda is interessant door zijn oude Krimulda-landhuis, prachtige parken, de dorpen, het Ordekasteel. Vanaf hier kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op de Gauja-vallei. Onderweg naar Turaida bezoekt u de Gautmano-grot (de grootste grot in Letland). In Turaida bezoekt u het Turaida-kasteel, dat werd gebouwd door Livonian Order. 

'S Avonds arriveert u in Riga en overnacht u in een 4 **** hotel.


Dag 5: Riga

Na het ontbijt bij een sightseeing in Riga. De oude binnenstad van Riga die is toegevoegd aan het culturele erfgoed van UNESCO. De stad heeft een lange geschiedenis en een rijk cultureel erfgoed met een gevarieerde architectuur en met name 800 gefascineerde art nouveau-gebouwen. Tijdens de rondleiding ziet u: Evangelische Lutherse koepelkathedraal, St. Peter, St. Jacob's Church, Stadhuisplein, koopmansgildegebouwen, resterende verdedigingsmuren, het vrijheidsmonument en andere beroemde bezienswaardigheden van de stad. 

Overnachting in Riga 4 **** hotel






Dag 6:  Riga - Bauska - Schloss Rundale - Šiauliai - Palanga (ongeveer 317 km)

Na het ontbijt reist u naar Palanga. Onderweg bezoekt u de stad Bauska. De City van Beroemdheden: Bauska Castle, City Hall, het Vrijheidsbeeld ne veel meer. Volgende stop bij toeristisch bestemming barund-rococo stijl Rundales kasteel. Onderweg naar Palanga bezoekt u de Hill of Crosses in Šiauliai. Hill of Crosses, is een historisch en architectonisch monument, een uniek volkskunstensemble. Het trekt mensen aan, alle gelovigen met zijn vrede, spiritualiteit, authentiek en heilig wezen. In 7 september 1993 werd het bezocht door paus Johannes Paulus II. Kom 's avonds aan in het resort Palanga. Palanga is een stad die een van de beste resorts heeft, niet alleen in Litouwen, maar ook in de hele Baltische regio. De stad is trots op zijn Amber Museum en Park. Het museum heeft 4.500 sieraden van barnsteen.

Accommodatie in Palanga, in een 3 *** hotel.


7 dag. Palanga - Klaipėda - Nida (ongeveer 85 km)

Na uw ontbijt reist u naar Klaipėda. Klaipėda is de meest noordelijke haven in de Oostzee. In de oude binnenstad van de stad ziet u de vakwerkhuizen, geplaveide straten, de fontein Annie of Tharaw, de heuvel John, de oude bazaar, een terminal voor cruiseschepen. Diner tijd die u zou kunnen hebben in de gezellige buurt van Friedrich's passage. U vaart per veerboot naar de Curonian Spit, die is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 2002 hebben de stranden van Nida de status 'Blauwe vlag' gekregen. Stop eerst bij Juodkrantė om de Amber Bay, heksenberg, aalscholverkolonie te bezoeken. Op weg naar Pervalka bezoek aan de Dead dune valley. Aangekomen in Nida. Overnachting in een pension of hotel.


Dag 8: Nida

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken langs het Nida-strand, de hogere duinen bezoeken met een zonneklok, bij traditionele vissershuisjes eten, de Nida-vuurtoren verkennen, het Thomas Mann-museum bezoeken, op de boot varen, zwemmen, fietsen of gewoon tijd doorbrengen op het strand. Of u kunt de Amber Gallery van familie Mizgiria bezoeken, die een grote collecties hebben.

Accommodatie in Nida.


Dag 9: Nida

Vrije tijd in Nida. 

Accommodatie in Nida.


Dag 10: Nida

Vrije tijd in Nida. 

Accommodatie in Nida


Dag 11: Nida - Panemunė-kasteel - Raudonė-kasteel - Kaunas (ongeveer 297 km)

Na het ontbijt reist u naar Kaunas, de tweede grootste stad in Litouwen. De stad is beroemd om zijn oude stad met het stadhuis, de kathedraal en het voetgangersgebied "Liberty Avenue" (Laisvės alėja lith.). U reist langs de rivier de Nemunas. In de zomer kunt u bloeiende weiden ervaren met een prachtig uitzicht op de rivier de Nemunas. Het kasteel van Panemunė in Jurbarkas is een representatief gebouw in renaissancestijl met gotische elementen, zichtbaar van ver. Een andere attractie is het kasteel van Raudonė, gebouwd in de 16e eeuw. Dit kasteel is goed bewaard gebleven en gebouwd van rode bakstenen. 

Aankomst in Kaunas. Overnachting in een hotel met 3-4 sterren in Kaunas.




12 dagen. Kaunas - Vilnius (ongeveer 102 km)

Na het ontbijt reist u naar de  hoofdstad Vilnius. U gaat inchecken in het hotel. U maakt een tour door de stad Vilnius. U bezoekt het Stadhuisplein, de St. Peter en Paul-kerk, de beroemde Castle Street, Gates of Dawn, de universiteitswijk van Vilnius en enz. 

Overnachting in een 4-sterrenhotel in Vilnius.


13 dagen. Vilnius - Trakai - Vilnius (ongeveer 52 km)


Op deze dag kunt u Trakai bezoeken. Trakai ligt op ongeveer 26 km van Vilnius. Dit unieke complex ligt op een prachtige plek op het eiland, dat wordt omgeven door meren. 

Overnachting in 4-sterrenhotel in Vilnius.


14 dagen.

Na uw ontbijt gaat u naar Vilnius Airport rijden, u levert uw huurauto in en geniet van uw terug reis.



14 daagse Baltische Tour met de auto 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203