15 Daagse Rondreis Baltische Staten Afbeelding 15 Daagse Rondreis Baltische Staten
15 Daagse Rondreis Baltische Staten
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

15 Daagse Rondreis Baltische Staten




Dag 1: VILNIUS (Litouwen)

Aankomst in Vilnius. Een chauffeur brengt u naar het hotel, op de dag van uw aankomst raden wij u om niet te gaan rijden.


Dag 2: VILNIUS volledige dag

De auto wordt bij uw hotel afgeleverd. U gaat een hele dag in Vilnius doorbrengen, de barokke parel van de Baltische landen wandel door de straten van de oude stad, rijd naar de prachtige kerk van St. Peter en Paul en vervolgens naar het openluchtmuseum van het centrum van Europa.


Dag 3: VILNIUS - Trakai - DRUSKININKAI

130 km en minder dan 2 uur voor het geval u rechtstreeks naar Druskininkai gaat. Daarom willen we u vandaag wat heen en weer routes voorstellen: rijd eerst naar de historische hoofdstad van Litouwen, Kernave (40 km, 40min), die nu een wereldberoemde archeologische vindplaats onder werelderfgoed is. Stop vervolgens in Trakai (37 km, 35min), nog een andere oude hoofdstad van Litouwen. Wandel door de stad met typische houten gebouwen, het biddende huis van de lokale etnische minderheid, bewonder het middeleeuwse Trakai-kasteel in het midden van een meer, voed eenden, eet hier lunch of proef in ieder geval traditionele Karaim-gebakjes met lam.

Rij daarna verder naar Druskininkai (105km, 1h 30min) waar u uzelf kunt verwennen in het resort dat beroemd is om zijn mineraalwaterbehandelingen en moddertoepassingen.

Bezienswaardigheden die te zien zijn in en rond Druskininkai: M. K. Ciurlionis Memorial Museum, etnografisch dorp Marcinkonys, woodcrafter homestead en Sovjet-beeldenpark.


Dag 4: DRUSKININKAI - Birstonas - KAUNAS

U zou vandaag ongeveer 130km en 1h 45min moeten rijden.

Rij via Merkine (30 km, 25 min) om bij de heuvel te stoppen voor een magisch uitzicht over de samenvloeiing van twee rivieren. Ga dan naar een klein stadje Birstonas (60 km, 45 min) aan de oever van de prachtig kronkelende rivier de Nemunas voor een gezellige wandeling en lunch.

Vervolgens gaat u rechtstreeks naar Kaunas (45 km, 45 min) met het prachtige barokke klooster in Pazaislis, bloedbad herdenkingsmuseum van het 9e fort, Devils ’Museum, Museum van de heer Chiune Sugihara, Art Museum van de meest gerenommeerde kunstenaar M. K. Ciurlionis van het land.

Overnachting in Kaunas.


Dag 5: KAUNAS - KLAIPEDA

Vandaag gaat u minder rijden. Neem de snelweg A2 (210 km, 2 uur) als een snelle optie van een schilderachtige weg op de zogenaamde Panemune Castle Route langs de rivier de Nemunas (235 km, 3 uur 20 minuten; nationale weg 141). De laatste zou u uiteindelijk via de delta van de rivier brengen en dit unieke gebied kan wat ongeplande uren van u tijd absorberen.

Beide routes bieden een aantal opties voor de lunch. 

Overnachting in Klaipeda.


Dag 6: KLAIPEDA - Curonian Spit - KLAIPEDA

Ongeveer 120 km en 2 uur rijden + 2 x 20 minuten op een veerboot.

Neem een ​​veerboot * naar de Curonian Spit en rijd naar Nida (55 km), bezoek Juodkrante en-route (Mount of Witches). De Curonian Spit is een 98 km lang en 2-3 km breed zand-duinspit, dat de Curonian Lagoon van de Baltische Zee scheidt. 51 km van het spit behoort tot Litouwen, de rest - tot Kaliningrad, Rusland. Het hele grondgebied is uitgeroepen tot nationaal park en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De hele wereld is hier anders, neem de tijd om te wandelen, fietsen of de zee in te staren.

Keer terug naar Klaipeda voor uw overnachting.


Dag 7: KLAIPEDA - Hill of Crosses - Rundale - RIGA (Litouwen - Letland)

Riga ligt op iets minder dan 4 uur en 280 km afstand en het zou een beetje meer zijn als u onze aanbevelingen opvolgt, namelijk: eerst naar de Hill of Crosses (160 km, 2 uur) rijden, daar ongeveer een half uur doorbrengen en dan (75 km, 1 uur) doorgaan naar de prachtige 18e-eeuwse Rundale Paleis met prachtige tuinen. Het duurt zeker minstens 2 uur van uw tijd, plus mogelijke lunch. Dan is er slechts( 80 km en 1 uur + stadsverkeer) naar Riga.


Dag 8: RIGA volledige dag

De altijd levendige oude binnenstad is misschien de perfecte ambiance om uw tijd door te brengen. Kunstmusea, galeries, coffeeshops ... En de majestueuze Art Nouveau-architectuur van Riga heeft een eigen merk. De grootste stad van de Baltische landen is helemaal voor jou om te verkennen.


Dag 9: RIGA en Jurmala

U heeft Riga vermoedelijk inmiddels omarmd. Het is weer een dag in de grootste stad van de regio. Het heeft de belangrijkste badplaats van het land, Jurmala, op slechts 20 km afstand, dus misschien wilt u daar enkele uren rijden over de zandstranden en genieten van het weer.


Dag 10: RIGA - Gauja National Park - SAAREMAA ISLAND (Letland - Estland)

Het wordt vandaag een lange rijdag: 335 km en 4 uur 30 minuten rijden + 25 minuten op een veerboot * (+ 60-80 km en minstens een paar uur voor het geval u een omweg maakt naar Gauja National Park).

Er is een mooi Gauja Nationaal Park op slechts 55 km afstand van Riga. Rijd naar Sigulda waar ze een VVV-kantoor hebben waar u kunt beslissen over uw schema voor vandaag. Het Turaida-kasteel (historisch museum, sommigen beweren dat het te veel lijkt op het Trakai-kasteel in de buurt van Vilnius in Litouwen, maar het indrukwekkende panoramische uitzicht vanaf de toren is veel anders). Sigulda, Cesis, Limbazi-steden zijn ook een kijkje waard. Na het park te hebben bezocht, rijdt u naar Parnu, de badplaats van Estland aan de Baltische Zee (130 km, 1 uur 50 minuten) en vervolgens rijdt u verder naar Kuressaare, de hoofdstad van het eiland Saaremaa (75 km naar de haven van Virtsu, vervolgens 25 minuten met een veerboot *, vervolgens 80 km naar Kuressaare).

 Overnachting op het eiland.


Dag 11: SAAREMAA volledige dag

Verken het eiland en verwen uzelf met een van de lokale kuuroorden.


Dag 12: SAAREMAA - TALLINN

80 km naar de haven, 25 minuten met een veerboot * en 135 km 1 uur en 50 minuten rijden naar Tallinn.





Dag 13: TALLINN volledige dag

Volledigevrije dag in de hoofdstad van Estland. Wandel door de onderste en bovenste delen van de oude binnenstad, bezoek kunstmusea in Kadriorg Park of rijd naar het openlucht etnografisch museum van Rocca al Mare aan de rand van de stad, Pirita (het oude klooster van St. Bridget - Pirita Klooster) .


Dag 14: TALLINN - Lahemaa Nationaal Park - TALLINN

Natuurliefhebbers kunnen ervoor kiezen om naar het nationale park van Lahemaa te rijden (80 km van Tallinn). Maar er is ook ruime keus om leuke dingen in de stad te doen.

Overnachting in Tallinn.


Dag 15: TALLINN - ...

Dag van vertrek. Reserveer ongeveer 30 minuten om naar de luchthaven te rijden waar u de huurauto inlevert voordat u naar huis vliegt.



15 Daagse Rondreis Baltische Staten 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203