9 Daagse Baltische Tour Afbeelding 9 Daagse Baltische Tour
9 Daagse Baltische Tour
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

9 Daagse Baltische Tour




Dag 1: ... - VILNIUS (Litouwen)

Welkom in Vilnius. Privé transfer naar het hotel. U zou vandaag niet willen rijden. Overnachting in Vilnius.



Dag 2: VILNIUS

De auto wordt bij uw hotel afgeleverd. Volledige dag in Vilnius wandel door de straten van de oude binnenstad, rijd naar de prachtige barokke kerk van St. Peter en Paul.



Dag 3: VILNIUS - Kernave - Trakai - KAUNAS

U heeft vandaag slechts ongeveer 150 km om te rijden wat u vrijheid geeft om te stoppen bij elke stop. Onze aanbeveling is om naar Kernave te rijden, een historische hoofdstad van het land (35 km, 40 minuten), nu een wereldberoemde archeologische vindplaats onder bescherming van het werelderfgoed. Maak later een stop in Trakai (37km, 35min), nog een andere oude hoofdstad van Litouwen. Wandel door de stad met typische houten gebouwen, het biddende huis van de lokale etnische minderheid, bewonder het middeleeuwse Trakai-kasteel in het midden van een meer, voed eenden, eet hier lunch of proef in ieder geval traditionele Karaim-gebakjes met lam.

Vervolgens gaat u naar Kaunas, waar u een etnografisch openluchtmuseum van de huishoudelijke traditie van Litouwen (20 km tot Kaunas) kunt zien, het barokke klooster van Pazaislis, het bloedbad voor herdenking van het 9e fort, het Duivelsmuseum, het Museum van Chiune Sugihara, het Kunstmuseum van de meest bekende artiest MK Ciurlionis van het land. 

Nacht in Kaunas.



Dag 4: KAUNAS - Curonian Spit - KLAIPEDA

Het wordt een lange dag vandaag. U gaat eerst naar Klaipeda (200 km) rijden, neem een ​​veerboot naar de Curonian Spit en rijd naar Nida (55 km). Het Curonian Spit is een 98 km lang en 1,5 km breed zand-duinspit, dat de Curonian Lagoon van de Baltische Zee scheidt. 51 km van het spit behoort tot Litouwen, de rest tot Kaliningrad, Rusland. De aard van het spit staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Op de einde van de dag gaat u terug rijden  naar Klaipeda voor overnachting.



Dag 5: KLAIPEDA - Palanga - Hill of Crosses - Rundale Palace - RIGA (Litouwen - Letland)

U kunt Riga bereiken in iets minder dan 4 uur (280 km) als u haast heeft. Maar als u dat niet heeft, kunt u onze aanbevelingen volgen, namelijk:

1e stop bij de Hill of Crosses (160 km, 2 uur). Brengt u daar ongeveer een half uur door en vervolgens gaat u naar Letland, waar u (75 km, 1 uur) het prachtige 18e-eeuwse Rundale-paleis met prachtige tuinen bereikt. Het duurt zeker minstens 2 uur van uw tijd, plus de mogelijkheid om te lunch. Daarna moet u doorgaan naar Riga (80 km, 1 uur + stadsverkeer) om te overnachten.




Dag 6: RIGA en Jurmala

De altijd levendige oude binnenstad van Riga is de perfecte ambiance om uw tijd door te brengen. De majestueuze Art Nouveau-architectuur is natuurlijk een eigen merk. Er is ook een beroemde badplaats in de buitenwijk van Jurmala op slechts 20 km afstand, dus misschien wilt u daar enkele uren over de zandstranden van de Baltische Zee rijden.



Dag 7: RIGA - Gauja Nationaal Park - Parnu - TALLINN (Letland - Estland)

Er is een mooi Gauja Nationaal Park op slechts 55 km afstand van Riga. Rijd naar Sigulda waar ze een VVV-kantoor hebben. Daar kunt u uw planning bepalen. Sigulda en Cesis-steden zijn ook een kijkje waard. Vervolgens rijd u naar Parnu, de badplaats van Estland aan de Baltische Zee (130 km, 1 uur 50 minuten) en gaat u vervolgens naar Tallinn (130 km, 1 uur 50 minuten) voor overnachting..



Dag 8: TALLINN volledige dag

De middeleeuwse oude binnenstad van Tallinn met een smaak van vers geroosterde amandelen, een etnografisch openluchtmuseum dat huishoudelijke tradities van verschillende regio's van Estland vertegenwoordigt, kunstmusea, gezellige cafés. Geen haast, net als Esten.



Dag 9: TALLINN 

De dag van vertrek. Reserveer ongeveer 30 minuten om naar de luchthaven te rijden waar u de auto inlevert en u naar huis vliegt.



9 Daagse Baltische Tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203