Individuele Rondreis Baltische Staten 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Baltische Staten 8 dagen
Individuele Rondreis Baltische Staten 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

Individuele Rondreis Baltische Staten 8 dagen




DAG 1: Vilnius  

Welkom in Vilnius. U kunt ‘S nachtsinchecken in het hotel.



DAG 2:Vilnius

Ontbijtbuffet. Onze voorgestelde bezoeken:

 

Vilnius barokke hoofdstad, van Oost-Europa, gesticht in de 13e eeuw: de oude stad (werelderfgoed door UNESCO sinds 1994), de universiteit, gesticht door de jezuïeten in 1579, het Bernardine-klooster, de huidige grote gotische kerk met barok en renaissance elementen, de kerk van St. Anne, een juweel van laatgotische stijl, de kathedraal die de oude stad scheidt van de nieuwe stad, de Gediminas-heuvel, die een adembenemend uitzicht op de stad biedt, de kerk van St. Peter en St. Paul gebouwd in 1688 wordt beschouwd als een parel van barokkunst in Litouwen ...

 - Kernnave, de eerste hoofdstad van Litouwen. De plaats ligt ongeveer 35 km van Vilnius en is een getuigenis van mensen over een periode van 10.000 jaar. De hoofdstad van Litouwen in de dertiende eeuw was het belangrijkste economische en politieke centrum van het land dat in 1390 werd verwoest door de Ridders van de Duitse Orde. Vandaag kunnen we de vijf heuvels bewonderen die deel uitmaakten van een versterkte structuur. De site is ingeschreven in het UNESCO Werelderfgoed in 2004. Het museum vertegenwoordigt archeologische, historische en etnografische collecties van Kernave ...

Diner en overnachting in het hotel in Vilnius.



DAG 3: Vilnius - Kaunas  

Ontbijtbuffet. Vertrek naar Kaunas met mogelijkheid om te bezoeken op de route:

 

- Trakai (30 km van Vilnius, op weg naar Kaunas), de voormalige middeleeuwse hoofdstad in de 14e eeuw en het huis van de beroemde groothertog Vytautas, bekend om zijn gevechten met de ridders van de Duitse Orde. Het centrale monument is het gotische kasteel, gebouwd op het eiland "Galve". Gerestaureerd in het midden van de twintigste eeuw, is dit rode bakstenen kasteel uniek in Oost-Europa.

- Pazaislis klooster, (nabij Kaunas) gebouwd in de 17e eeuw, het klooster is een van de mooiste barokke architecturale meesterwerken van het noordoosten van Europa.

Incheck-en in het hotel in Kaunas. Diner en overnachting.







DAG 4: Kaunas - Riga

  Azaislis

Ontbijtbuffet. Onze suggesties:

 

 KAUNAS. De stad, gesticht aan de rivier de Niemen, was een handelscentrum en een onderdeel van de Hanze. Kaunas heeft zijn historische centrum behouden met veel architecturale stijlen. Het stadhuis, gebouwd in laatbarokke stijl en genoemd als de "Witte Zwaan" voor zijn toren van 53 meter, wordt omringd door oude huizen van Duitse kooplieden uit de vijftiende en zestiende eeuw: een van de oudste Gildija-huizen, een apotheekmagazijn met een Gotische gevel. U kunt de kerk van Vytautas bewonderen, gebouwd langs de Niemen, het klooster van Bernardine in renaissancestijl, de kasteelruïnes uit de dertiende eeuw en het huis van Perkunas ...

 

Vertrek naar Riga. Andere suggesties om te bezoeken:

 

- DE HEUVEL VAN KRUIS, een heilige plaats voor katholieke pelgrims sinds de 19e eeuw en beroemd om zijn duizenden kruisen (meer dan 100.000). Deze plaats symboliseert een toewijding van Litouwers aan het christendom door talloze uitdagingen die de afgelopen decennia zijn ervaren.

 

- RUNDALE. Deze kleine stad heeft een van de mooiste barokke paleizen in Letland, gebouwd in 1740 door Bartolomeo Rastrelli. Excursie in het paleis en ontdekking van de Gouden Kamer, de Witte Kamer, de Grote Galerij en privékamers van de hertogen, vertegenwoordigd in rococo-stijl.

 Check-in in het hotel in Riga. Diner en overnachting.



DAG 5: RIGA

Ontbijtbuffet. Een dag gewijd aan het bezoeken van Riga en de regio. Onze suggesties:

 

 - RIGA, een kosmopolitische stad met een kwart Art Nouveau. Riga is een oude Hanzestad, gesticht in 1201. Ontdek de oude stad, die 150 historische gebouwen heeft, verspreid over een doolhof van straten, ongewijzigd sinds de dertiende eeuw. Het oude Riga is een beschermd gebied met smalle, bochtige, goed gerestaureerde en afgewisseld met levendige cafés en restaurants. Veel gebouwen van Art Nouveau zijn het kenmerk van de stad Riga.

 

- LETLAND ETNOGRAFISCH MUSEUM, een van de oudste openluchtmusea in Europa. Gelegen op 5 km van Riga in een dennenbos aan de oevers van het meer van Jugla, heeft het museum ongeveer 90 traditionele landelijke gebouwen uit de 17e eeuw: historische huizen, boerderijen, de taverne en windmolens die waren verzameld uit alle regio's van Letland.

 

- JURMALA (25 km van Riga) - het grootste resort en spa in de Baltische staten. De stad staat bekend om zijn unieke natuurlijke hulpbronnen, geneeskrachtig mineraalwater, geneeskrachtige modder, dennenbossen en zandduinen. De architectuur van Jurmala wordt vertegenwoordigd door vele architecturale stijlen: houten structuren (XIX - XX eeuwen), classicisme, de nieuwe kunst. Ongeveer 564 gebouwen in Jurmala werden gedefinieerd als architecturale monumenten.

 Diner en overnachting in het hotel in Riga.



 DAG 6: RIGA - TALLINN

Ontbijtbuffet. Vertrek naar Tallinn. Onze suggesties om te bezoeken:

 

- SIGULDA, een schilderachtig stadje in het hart van de vallei van het nationale park van Gauja. De oude stad is beroemd om zijn kastelen uit de kruistochten en legendarische grotten. Sigulda staat bekend om de heuvel van schilders, de Lutherse kerk, de ruïnes van Sigulda Castle, Turaida Castle, dat werd gebouwd in 1214 en een adembenemend uitzicht biedt op het park Gauja, het grootste park in Letland (900 km2).

- PARNU, een badplaats bekend om zijn minerale modderbaden. Ontdek de middeleeuwse stad die vóór de komst van Duitse kruisvaarders was: de bouw van hun fort, een handelspost. Het werd een Hanzestad genaamd "Pernau" in de 14e eeuw. Ontdek de stad: de Rode Toren, het oudste gebouw in Parnu, dat oorspronkelijk diende als een hoektoren met een middeleeuwse muur verdwenen uit de straat Pühavaimu waar het staat sinds de mooie XVIIIe eeuw; het oude stadhuis een wit en geel klassiek gebouw gebouwd in 1788, barokke Lutherse kerk van St. Elizabeth en de orthodoxe kerk van St. Catherine.

Check-in in het hotel in Tallinn. Diner en overnachting.



DAG 7: TALLINN

Ontbijtbuffet. Een dag gewijd aan het bezoeken van Tallinn en de regio. Onze suggesties:

 

 - TALLINN, de hoofdstad van Estland, gelegen aan de Golf van Finland, gesticht in 1219 door Deense indringers. Stad van kooplieden in de Middeleeuwen, Tallinn was lid van de Hazestad die de snelle ontwikkeling van de stad mogelijk maakte. Wandel door de oude stad (in 1997 opgenomen als Werelderfgoed door UNESCO), die nog steeds de nostalgie van de afgelopen eeuwen heeft behouden. Tallinn is een van de mooiste middeleeuwse steden in Europa met zijn vestingwerken, steile geplaveide straatjes, talloze kerken en herenhuizen. Outdoor ontdekking van Toompea Castle en prachtige Alexander Nevsky-kathedraal.

 

- KADRIORG (5 km van Tallinn), beroemd om zijn barok paleis, gebouwd in de achttiende eeuw voor de familie van tsaar Peter de Grote en zijn park, geïnspireerd door de Franse stijl. Tegenwoordig herbergt het gebouw een museum waar u prachtige collecties kunt bewonderen. Het prachtige Kadriorg-park, versierd met beelden en eikenbossen, tuinen van Indiase seringen en kastanjes bieden vele schaduwrijke paden om te wandelen.

 

- «ROCCA AL MARE», openlucht etnografisch museum (5 km van Tallinn), dat een unieke verzameling van honderden oude huizen vertegenwoordigt, verspreid over de zee over 80 hectare. Huizen, windmolens en watermolens dateren uit de 17e en 19e eeuw werden uit verschillende regio's van Estland gebracht.

 

- NATIONAAL PARK LAHEMAA. Gelegen in het noorden van het land, biedt het grootste Estlandse Nationale Park interessante kliffen, dichte bossen, herenhuizen uit de achttiende eeuw en talloze meren, rivieren en watervallen. Als er beren en lynxen waren, is het bijna zoals in de roman van Jane Austen. Het Noord-Estse kalkstenen plateau, bekend als de Glint, snijdt het park van oost naar west. Het wordt begrensd door indrukwekkende watervallen, waarvan sommige 56 m hoog zijn. De twee belangrijkste gebieden zijn open voor bezoekers: Reserve Koljaku-Oandu, een kustgebied van het regenwoud ten noorden van het park en reserve Laukasoo, centrum, waar moerassen zeven eeuwen oud zijn. Dichtbij de oostelijke rand van het park, is het barokke herenhuis Palmse een van de belangrijkste belangen in Lahemaa. Een gerestaureerd achttiende-eeuws herenhuis is inderdaad gevuld met antiek meubilair en een bezoek aan het terrein van het herenhuis is het meest plezierig.

Diner en overnachting in het hotel in Tallinn.



DAG 8: TALLINN

 Ontbijtbuffet.



Individuele Rondreis Baltische Staten 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203