Bolivia Compleet Afbeelding Bolivia Compleet
Bolivia Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Bolivia - Rondreis

Bolivia Compleet

***

plane hotel


14 Dagen

Deze individuele rondreis door Bolivia begint in Santa Cruz waarvandaan u doorreist naar Sucre. In Tarabuco bezoekt u de meest authentieke straatmarkt van de Andes, waar u de plaatselijke cultuur kunt leren kennen. Door de stad Potosi maakt u een wandeling door de straten die u terug brengt naar de tijd van de Spaanse veroveraars.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1: Santa Cruz

Aankomst in Santa Cruz. Daar wordt u opgevangen en u per transfer naar uw hotel gebracht. Santa Cruz ligt in de grote oostelijke laaglanden van Bolivia. De snelle economische ontwikkeling heeft geen invloed op de koloniale karakter van de oude straatjes, noch het beroemde goede humeur van de inwoners in de stad. De dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Santa Cruz / Sucre

Transfer naar het vliegveld om daar de vlucht vanaf Santa Cruz naar Sucre te nemen. Daar aangekomen wordt u ontvangen en naar uw hotel gebracht. Sucre is de historische hoofdstad van Bolivia. Wij besteden ongeveer een halve dag om de stad te zien. U bezoekt onder andere de Casa de la Libertad, de prachtige barokke kathedraal en andere kerken in de oude stad. Deze dag is ontbijt inbegrepen.

Dag 3: Sucre / Tarabuco

De meest authentieke straatmarkt van de Andes vindt elke zondag plaats, 65km van Sucre vandaan. We rijden een paar uur om deze Tarabuco Indiaanse markt te bezoeken. Indianen uit verschillende gemeenschappen komen op de markt om dieren, groente en fruit, ambachten en textiel te kopen. De markt biedt een prachtige gelegenheid om de plaatselijke cultuur te leren kennen. Hier kunt u poncho's, lederen helmen, muziek instrumenten en andere lokale specialiteiten kopen tegen redelijke prijzen. De patronen in het textiel zijn een van de beste in Zuid-Amerika en uniek voor dit deel van Bolivia. In de namiddag keren wij terug naar Sucre. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 4: Potosi

Regelmatig zal er vanuit Sucre een bus vertrekken naar Potosi wat ongeveer 3 uur rijden is. U gaat vanaf het busstation in Potosi per transfer naar het hotel. De Rich Mountain die uitkijkt over Potosi, is de belangrijkste bron van zilver in het gebied. De mijnen zijn nauwelijks veranderd sinds de koloniale tijd, en je kunt hier veel leren over de gewoontes en tradities van de arbeiders en hun vreemde relatie met het cocablad. Maar ook over de godin van de Aarde Pachamama en Tio, de god van de onderwereld. Onze halve dag excursie omvat een bezoek aan de mijnwerkers markt. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 5: Potosi

Potosi was tijdens de dagen van de mijnbouw in de 17e eeuw een van de grootste steden van Amerika. Zilver uit Potosi werd meegenomen naar Spanje en gebruikt in heel Europa. Een wandeling door de straten brengt u terug naar de tijd van de Spaanse veroveraars. Onze halve dag tour is inclusief een bezoek aan de belangrijkste monumenten en kerken van de oude stad. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6: Potosi / Uyuni

Per bus gaat u naar Uyuni, deze busreis duurt ongeveer 6 uur, daarna wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7: Uyuni / Tahua

Vandaaf maakt u een onvergetelijke reis door 12.000 vierkante meter van fantastische landschappen. De Isla Incahuasi in het midden van de Salar is beroemd om zijn bijzondere knaagdieren en vogels en gigantische cactussen. Op dit eiland zijn enkele kleine overblijfselen van de Inca beschaving die ongeveer 150 jaar regeerde van 1350 tot 1500 voor Christus. Ook is het interessant om te kijken naar de koralen, de enige overblijfselen van vroegere tijden toen Uyuni nog onder water lag. U zult daar stoppen voor een lunch. Daarna transfer naar het hotel, verblijf is in hotel Tayka de Sal. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 8: Tahua / Siloli Desert

In het uiterste zuiden van de hoogvlakte (Sud Lipez) ligt een ongelooflijk landschap met veelkleurige woestijnen en meren, omgeven door zoutvlaktes en actieve vulkanen. Dit hele gebied is uitgeroepen tot een nationale reservaat waar het mogelijk is om onder andere struisvogels, flamingo's te zien. Ontbijt, lunch en diner is inbegrepen.

Dag 9: Siloli Desert / Uyuni / La Paz

Wij vertrekken vandaag naar de streek van de Laguna Colorada en Sol de Manana. Met de vulkanische dampen en kokende modder, noemt men dit gebied ook wel; het landschap van het einde van de wereld. Wij zullen een stop maken bij Laguna Verde om daar het water van kleur te zien veranderen, van smaragd tot ondoorzichtig groen. Tijdens onze trip ontmoeten wij de plaatselijke quinoa en amarantus telers. Deze Andes granen zijn heel erg energiek en worden gebruikt door de NASA voor de kosmonauten tijdens hun ruimtevluchten. Aan het eind van de middag komen wij aan in Uyuni, daarna een transfer naar een hotel in La Paz. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10: La Paz

Aankomst in La Paz en transfer naar het hotel. Wij maken vandaag een halve dag tour door de stad. Wij geven u een uitgebreide kennismaking met La Paz. Het bezoek is verdeeld in drie delen: Cultuur, inclusief de belangrijkste musea, Panoramisch (Met de Vallei van de Maan) en Popular (Met de beroemde heksen markt).

Dag 11: La Paz / Lago Titicaca Copacabana / Isla del Sol / Copacabana.

Wij vertrekken vandaag naar Copacabana en we rijden over een verharde weg die ons door het centrale schiereiland brengt. We zullen langs kleine inheemse dorpjes rijden en komen dan aan in Tiquina. Hier heeft u een verbazingwekkend uitzicht op het heilige meer en op de Koninklijke Range. We steken de Straat van Tiquina over die wordt verdeelt tussen de meren Major (Chucuito) en Minor (Winaymarka), en dan gaan we verder met onze excursie. Daar zullen we inschepen voor een rustige tocht op een lokale vissersboot en u bent daar in de gelegenheid te praten met onze inheemse leider, die ons meeneemt over het heilige meer. We komen in een korte tijd aan bij het eiland van de zon, waar we het eiland gaan verkennen en de Inca overblijfselen zoals de trap van Yumani, de heilige bron en het Paleis van Pilkokaina. Daarna keren wij terug naar Copacabana om daar in het hotel te overnachten. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 12: Copacabana / La Paz

We bezoeken de Basiliek van de zwarte Maagd en het naastgelegen museum, of u kunt ervoor kiezen om een dag te slenteren door de stad. Een korte wandeling van de nabijgelegen Calvarie berg kan vermoeiend zijn, maar is zeker de moeite waard aangezien u een verbazingwekkend uitzicht heeft op de baai. U reist ook richting La Paz om inheemse dorpjes zoals Huarina en Batallas te bezoeken. U komt laat in de middag aan in La Paz. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13: La Paz - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht.

Dag 14: Aankomst Amsterdam


Dag tot dag

Dag 1: Santa Cruz
Dag 2: Santa Cruz / Sucre
Dag 3: Sucre / Tarabuco
Dag 4: Potosi
Dag 5: Potosi
Dag 6: Potosi / Uyuni
Dag 7: Uyuni / Tahua
Dag 8: Tahua / Siloli Desert
Dag 9: Siloli Desert / Uyuni / La PazDag 10: La Paz
Dag 11: La Paz / Lago Titicaca Copacabana / Isla del Sol / Copacabana.
Dag 12: Copacabana / La Paz
Dag 13: La Paz - Amsterdam
Dag 14: AmsterdamLocatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Ruimbagage
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam - La Paz // Santa Cruz - Amsterdam
 • Transfers volgens programma
 • Maaltijden volgens programma

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven zoals drankjes

Programma voorwaarden.

Vertrek met een minimum van 2 personen.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Bolivia Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2020  vakantiestunt.nl
v2.0180518