Cambodja Compleet Afbeelding Cambodja Compleet
Cambodja Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Cambodja - Rondreizen Cambodja

Cambodja Compleet

***

Tijdens deze individuele rondreis (op basis van 2 personen) bezoekt u het mooie Cambodja. U bezoekt onder andere de stad Battambang, Siem Reap en Phnom Penh. Verder ziet u op het platteland en vanaf de rivieren hoe en waar de Cambodjanen wonen, van langs de waterkant tot compleet drijvende dorpen.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaCambodja Compleet

12 dagen / 11 nachten

Individuele rondreis

Tijdens deze rondreis bezoekt u het mooie Cambodja. U bezoekt onder andere de stad Battambang, Siem Reap en Phnom Penh. Verder ziet u op het platteland en vanaf de rivieren hoe en waar de Cambodjanen wonen, van langs de waterkant tot compleet drijvende dorpen.

Dag 1 Amsterdam - Bangkok

Vertrek vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2 Bangkok

Aankomst op de luchthaven van Bangkok, hier wordt u opgewacht en naar uw hotel in Bangkok gebracht zodat u kunt uitrusten en bij komen van de lange vlucht vanuit Europa.

Dag 3 Bangkok - Poi Pet - Battambang

U wordt opgehaald bij het hotel in Bangkok, per taxi rijden we naar de grens Aranyaprathet - Poi Pet voor een interessante reis per minibus of prive auto naar Battambang in Cambodja. Bij aankomst dient u een visum te kopen (ca. $20 per persoon) en uw paspoort met visum te laten stempelen. Het kan er wat hectisch aan toegaan en de Cambodiaanse douane ambetenaar kan u om extra $5 p.p. vragen voor de snelle service. Het is geen verplichting maar dan bestaat de mogelijkheid dat u wat langer te moeten wachten. Nadat u de grens bent overgestoken, wordt u opgewacht door een gids en chauffeur die u verder begeleiden naar Battambang. De weg is meteen een stuk slechter en u begint dan ook aan een waar avontuur want u gaat dwars door Cambodja heen! In Sisaphon nuttigt u een lunch. Daarna is het nog ongeveer 80 km naar Battambang. Onderweg komt u van alles tegen zoals brommertjes die 80 kippen vervoeren of 2 varkens op een brommer. Ook geniet u van de enorm uitgesterkte rijstvelden. In de namiddag arriveert u in Battambang, een prachtig koloniaal stadje welk gelegen langs de Sanker rivier. We verblijven de komende twee nachten Battambang. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 4 Battambang

Battambang is de tweede stad van Cambodja en telt 80.000 inwoners. De plaats lijkt echter meer op een uit de kluiten gewassen dorp en ademt en bijzondere sfeer hetgeen zeker te maken heeft met zijn vele koloniale huizen en andere gebouwen. U gaatde gehele dag op ontdekking in de omgeving van Battambang. Zo ziet u het echte Cambodjaanse plattelandsleven en bezoekt u kleine dorpjes. We bezoeken ook het Kam Ping Buy meer, de Sampou en de krokodilberg en de Aek temple. We rijden dwars door het groene hart van Battambang. Ook maakt u een opzienbarend ritje met de zogenaamde bamboetrein. Als afsluiter bezoeken we de killing rocks hier komen we in aanraking met de gruweldaden van de Khmer Rouge. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 5 Battambang - Siem Reap

Na het ontbijt gaat u naar de rivier waar u aan boord gaat van de boot die u naar Siem Reap zal brengen. De eerste uren van de tocht geniet u van een prachtig landschap. Verder ziet u hoe en waar de Cambodjanen wonen, van langs de waterkant tot compleet drijvende dorpen. De tocht duurt ongeveer 6 uur maar in de droge tijd kan deze tocht uitlopen tot 9 uur en nog langer. Er zijn geen versnaperingen aan boord te krijgen dus moet u zelf wat te eten en te drinken meenemen. Het is een schitterende tocht door het on ontdekte water natuurschap van Cambodia. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6 Siem Reap

Met een totale oppervlakte van 150 km2 vormt Angkor ongetwijfeld het meest imposante tempelcomplex ter wereld. Omgeven en overwoekerd door een tropische jungle liggen hier eeuwenoude tempelsteden verscholen. Eerst bezoeken we de zuidelijke poort van Angkor Thom en het Bayon Temple Complex. Het in de 12e eeuw gebouwde Angkor Thom is, naast Angkor Wat, het meest memorabele overblijfsel van het oude Khmer-rijk. Vooral de toegangspoorten en het mysterieuze (boeddhistische) Bayon Temple Complex met zijn vele gezichtsreliefs maken een onuitwisbare indruk. Na de lunch bezoeken we de Taprohm tempel bekend van de hit film Tomb Raider en het olifanten terras. Aan het eind van de dag bezoeken we het hoogste punt van Angkor Wat waar we de zon onder zien gaan. Al deze bezoeken doen we met een open brommer tuk tuk. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 7 Siem Reap

Na het ontbijt bezoeken we Banteay Srei, een van de mythische tempels van Angkor. Deze tempel wordt ook wel de vrouwencitadel genoemd. De tempel is opgetrokken uit roze zandsteen, die van kleur verandert naarmate de zon stijgt of daalt. Hierna rijden we terug en bezoeken we de Lolei en de Roulous groep. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 8 Siem Reap

Om 8 uur 's ochtends vertrekken we met auto naar het platteland van Phum O (35 km ten oosten van Siem Reap). Onderweg kopen we fruit en proeven we echte plakrijst. Met de ossenkar en achter op de brommer bezoeken we de rijstvelden, een school en een kleine pagode. De omgeving is schitterend! Na de lunch bij een lokale familie bezoeken we Kampong Khleang, het grootste drijvende dorp van Tonle Sap maar nog nauwelijks ontdekt door toeristen. Tijdens het droge seizoen (grofweg tussen januari en juli) is het prachtig om te zien dat de huizen tot 10 meter boven de weg reiken. We lopen een rondje door het dorp om een aardige indruk te krijgen van het dagelijkse leven. Het is een groot verschil met de regentijd - tussen augustus en december - want dan reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen! Een lokale familie neemt ons mee in hun bootje om de schitterende omgeving te zien en de manier waarop de mensen wonen. Een taxiboot brengt ons daarna terug naar onze auto of minibus en rond 5 uur 's middags zijn we weer terug in Siem Reap. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 9 Siem Riep - Phnom Penh

Na het ontbijt gaan we per minibus of prive auto verder naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja waar u in de de namiddag zal arriveren. U ruikt hier het echte Azie en ziet nog veel ambachten op straat, zoals schoenmakers, naaisters enz. Onderweg maken we een stop bij de Pre Angkor Spean Praptos brug en het plaatsje Skuon waar gefritueerde spinnen worden verkocht en gegeeten worden. In Phnom Penh bezoeken we de Russische market. Overnachting in Phanom Phen. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 10 Phnom Penh

Na het ontbijt bezoekt u het Koninklijk Paleis, daterend uit 1813 en de Silver Pagoda welke zijn naam dankt aan de uit 5000 bestaande zilveren tegelvloer. Daarna een bezoek aan het Nationale Museum. Na de lunch bezoeken we het Toul Sleng Museum en de Killing Fields. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 11 Phnom Penh

De ochtend ter vrije besteding en dan een transfer naar het vliegveld van Phnom Penh voor uw vlucht naar Amsterdam via Bangkok. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12 Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam - Bangkok // Phnom Penh - Amsterdam
 • Prive vervoer
 • Maaltijden volgens programma
 • Engels sprekende reisleiding op de excurie dagen
 • Entree gelden
 • Vervoer in brommer tuk tuk

Exclusief

 • Cambodja visum $20 p.p. ter plaatse aan de grens verkrijgbaar, let op minimaal (vergeet geen pasfoto)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Luchtvaartmaatschappijen stellen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal naar alternatieve boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden, waarbij de additionele kosten zullen worden doorberekend.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Cambodja Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203