13 daagse groepsrondreis Eastern Explorer Afbeelding 13 daagse groepsrondreis Eastern Explorer
13 daagse groepsrondreis Eastern Explorer ***
Bestemming: Rondreizen Canada - Fly Drive Canada

13 daagse groepsrondreis Eastern Explorer

***

plane hotel car


13 Dagen

Inbegrepen highlights - Toronto & stadstour - Thousands Islands & cruise - Montreal & stadstour - Quebec City & stadstour - Ottawa & stadstour - Algonquin Provincial Park - Niagara Falls



Dag 1: Amsterdam - Toronto

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum, waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U verblijft 2 nachten in Toronto.

Dag 2: Toronto

Vanmorgen maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. De tour begint met een stadsrondrit door Toronto om u een duidelijk beeld te geven van deze kosmopolitische stad. De historische gebouwen, de imposante CN Tower en Chinatown ontbreken hierbij niet. U kunt ook nog een optionele tour maken, waar de reisleiding u over zal informeren. De middag is vrij en een bezoek aan het Eaton winkelcentrum is zeker de moeite waard.

Dag 3: Toronto - Montreal (ca. 550 km)

U vertrekt op tijd en rijdt in oostelijke richting door uitgestrekt, glooiend boerenland. De eerste stop is in het resort gebied van Thousand Islands, waar u inscheept voor een ontspannen cruise. Na de cruise gaat u naar Montreal voor de komende 2 overnachtingen.

Dag 4: Montreal

Montreal, de tweede Franstalige stad van Canada, kent 2 culturen, een mengeling van historie en moderniteit. U gaat dit allemaal ervaren tijdens een stadsrondrit, die u brengt naar Old Montreal, de McGill Universiteit, het Olympische Complex, de woonwijken van Mount Royal en de drukke winkelstraten. De middag is vrij.

Dag 5: Montreal - Quebec City (ca. 255 km)

De bus brengt u vandaag over de eerste verkeersweg van Canada, de Chemin du Roy, die loopt tot diep in Frans Canada. U passeert de typisch Frans-Canadese dorpjes en maakt kennis met een werkelijk Franse cultuur. Direct na aankomst maakt u een stadsrondrit binnen de stadsmuren van Quebec City. U bezoekt de oude stad, de prachtige stadspoorten, Lower Town, de Citadel en Battlefields Park. U verblijft 2 nachten in Quebec City.

Dag 6: Quebec City

U heeft de hele dag om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen. U kunt echter ook optioneel een excursie maken naar Tadoussac, waarbij 3 uur wordt uitgetrokken om walvissen te gaan kijken op de St. Lawrence River aan de monding van de rivier de Saquenay. Op de terugweg bezoekt u ook nog de Montmorency-watervallen, deze zijn nog 30 meter hoger dan de Niagara watervallen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 7: Quebec City - Ottawa (ca. 460 km)

U rijdt vanmorgen langs de noordelijke oever van de St. Lawrence River, richting het westen langs Montreal, over de grens van de staat Ontario en dan door naar Ottawa, de hoofdstad van het land. Onderweg maakt u een stop voor de lunch bij restaurant Sucrerie de la Montagne, een authentieke suikerschuur in pioniersstijl. U verblijft de komende 2 nachten in Ottawa.

Dag 8: Ottawa

U heeft vanmorgen eerst een authentiek inheems ontbijt op Turtle Island, daarna maakt u een stadsrondrit en bezoekt u de parlementsgebouwen, de residenties van de premier en de gouverneur-generaal, het Rideau-kanaal en nog veel meer. Vanmiddag bent u vrij en is het zeker de moeite waard één van de musea te bezoeken of te winkelen in Sparks Street Mall.

Dag 9: Ottawa - Midland (ca. 420 km)

Een prachtige tocht door de natuur, langs sprankelende meren, ruisende rivieren, dichte wouden en als hoogtepunt een bezoek aan het Algonquin Provincial Park. Na een uitgebreide wandeltocht gaat de reis verder naar het gebied Muskoka, waar de nacht wordt doorgebracht in het stadje Midland.

Dag 10: Midland - Niagara Falls (ca. 250 km)

Het ontbijt is vanmorgen in Sainte-Marie the Hurons, met een gedetailleerde reconstructie van de eerste Europese gemeenschap in het binnenland van Canada. Aansluitend verder naar Niagara Falls, voor een bezoek aan de gelijknamige, beroemde watervallen. Een spannende boottocht op de Maid of the Mist brengt u aan de voet van de watervallen en u voelt zich heel klein. U kunt de watervallen verder van diverse observatieposten gaan bekijken. Overnachting in Niagara Falls.

Dag 11: Niagara Falls - Toronto (ca. 160 km)

Voordat u verder rijdt, gaat u eerst naar de top van de Skylon Tower, voor een spectaculair uitzicht over de watervallen. Onderweg naar Toronto bezoekt u het dorpje Niagara-on-the-Lake, een kleine, maar boeiende gemeenschap die prat gaat op zijn zorgvuldig gehandhaafde 19e eeuwse sfeer. In de avond is er een speciaal afscheidsdiner in de CN Tower. Overnachting in Toronto.

Dag 12: Toronto - Amsterdam

In de ochtend heeft u de gelegenheid om de laatste inkopen te doen of om nog even rond te wandelen door deze gezellige stad. In de loop van de middag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 13: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Vliegreis per KLM
  • 11 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet. De hotels liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang
  • 11 x continentaal ontbijt
  • 1 x lunch op dag 7 en
  • 1 x diner op dag 11
  • Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken
  • Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
  • U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige Duits- of Engelssprekende reisleiding tijdens dag 1 t/m 11 van de rondreis. Er is tijdens de reis wel Nederlandssprekende assistentie aanwezig in geval van calamiteiten en gewenste extra ondersteuning en informatie.


13 daagse groepsrondreis Eastern Explorer 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203