16daagse autorondreis Great Parks of the East Afbeelding 16daagse autorondreis Great Parks of the East
16daagse autorondreis Great Parks of the East ***
Bestemming: Rondreizen Canada - Rondreizen

16daagse autorondreis Great Parks of the East

***

Dag 1: Amsterdam - Toronto

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in de stad. Bij de receptie vraagt u naar uw Canada Roadbook en ontvangt u de sleutel van uw kamer voor de overnachting in Toronto. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van de stad.

Dag 2: Toronto - Midland (ca. 145 km )

Neem vanmorgen eerst de tijd om Toronto verder te ontdekken en bezoek de CN Tower waar u vanaf de top een schitterend uitzicht heeft over Lake Ontario en de stad. Bezoek Chinatown en Little Italy en het is ook de moeite waard om naar Eaton Centre te gaan, een waar winkelparadijs. Na de lunch rijdt u naar Huron Country. Maak een kleine omweg naar Penetanquishene, een oud indianendorpje, en een bezoek aan Georgians Bay met 30.000 eilandjes is ook zeker de moeite waard. Overnachting in Midland.

Dag 3: Midland - Huntsville (ca. 185 km)

U rijdt vandaag in noordoostelijke richting naar Algonquin Provincial Park en de prachtige regio van Muskoka. U verblijft 2 nachten in Huntsville.

Dag 4: Huntsville

De regio Huntsville biedt veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten, maar ook om heerlijk te gaan wandelen in het Algonquin Park. Het is een fantastische belevenis om per kano over de stille wateren dit uitgebreide park te verkennen. Indien u het excursiepakket vooraf reserveert, krijgt u een korte instructie hoe om te gaan met de kano en gaat dan op weg. Vanaf het water krijgt u met hele andere panoramas te maken dan al wandelend door de natuur. Bij het Algonquin Visitor Centre kunt u alle informatie krijgen over de flora en fauna van dit park. Geniet van deze dag.

Dag 5: Huntsville - Gatineau Park/Ottawa (ca. 350 km)

Vandaag rijdt u de provincie Quebec in voor een bezoek aan het Gatineau Park. Dit park kunt u het beste per fiets verkennen en te genieten zo van de mooie panoramas. Diverse uitkijkposten in het park geven u ook de gelegenheid de uitzichten over de Ottawa River te bewonderen. Overnachting in Ottawa.

Dag 6: Ottawa - Tremblant (ca. 200 km)

Vanmorgen heeft u eerst uitgebreid de gelegenheid om de stad te bezichtigen. Bezoek de parlementsgebouwen of maak een boottocht over de Ottawa River. In de hoofdstad van Canada kunt u veel zien, gebruik de ochtend dus goed. Na de lunch rijdt u weer de provincie Quebec binnen richting de Laurentian Mountains, geniet onderweg alvast van de natuur en bereidt u voor op wat u nog allemaal te zien krijgt. U verblijft de komende 2 nachten in Tremblant.

Dag 7: Tremblant

Geniet van een hele dag in de Laurentians, u kunt een excursie maken waarbij u een bezoek brengt aan het dorpje St. Jovite en het Mont Tremblant Park, het oudste park van Quebec. Tremblant is een vierseizoenen plaats, dus op welk moment u ook komt, het is altijd goed.

Dag 8: Tremblant - Quebec City (ca. 390 km)

Alweer een hoogtepunt, u rijdt naar Quebec City, de grootste Franstalige stad, maar ook de oudste met een leven zoals men dat ook van Frankrijk kent, genieten dus. Onderweg passeert u een aantal historische Frans/Canadese plaatsjes, waarvan Trois-Rivieres een van de meer bekende plaatsen is en waar de straatjes u doen teruggaan naar de 18e eeuw. U heeft 2 overnachtingen in Quebec City.

Dag 9: Quebec City

U heeft de hele dag om deze heerlijke stad uitgebreid te bezichtigen. Een bezoek aan de Basiliek, Place Royale, de historische gebouwen, de Citadel, de prachtige stadspoorten en de oude stad mogen niet ontbreken. Geniet op een van de terrasjes van wat u allemaal om u heen ziet en ga vanavond heerlijk dineren in een van de vele restaurantjes in de oude stad.

Dag 10: Quebec City - St. Michel-Des-Saints (ca. 180 km)

Een rit door de bossen en door een glooiend landschap van Maurice/Bois-Francs en de regio Lanaudiere. Geniet van het onbedorven uitzicht over Lac a la Truite voordat u arriveert in St. Michel-des-Saints voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 11: St. Michel-Des-Saints

Geniet van een volle dag in deze schitterende omgeving en maak gebruik van de vele gratis mogelijkheden die aangeboden worden zoals kanoen, mountainbiken of misschien gaat u liever met de zeilboot. Kortom, u hoeft zich niet te vervelen. Overnachting in St. Michel-des-Saints.

Dag 12: St. Michel-Des-Saints - Montreal (ca. 160 km)

Een heerlijke rit langs diverse meren van de regio Lanaudiere. Maak een stop in Berthierville en bezoek het Gilles Villeneuve Museum. Daarna door naar Montreal, een stad die leeft. In de middag kunt u de Notre Dame Basiliek bezoeken, het Montreal Museum, het Mt. Royal Park en de Underground City, een groot ondergronds winkelcentrum. Overnachting in Montreal.

Dag 13: Montreal - Kingston (ca. 290 km)

U rijdt vandaag weer de provincie Ontario binnen. Bezoek onderweg Upper Canada Village in Morrisburg en Old Fort Henry of, en dat is zeker de moeite waard, maak een boottocht door het gebied van de Thousand Islands. Overnachting in Kingston.

Dag 14: Kingston - Niagara Falls (ca. 390 km)

U rijdt langs Lake Ontario en het vriendelijke en rustige 19e eeuwse dorpje Niagara-on-The-Lake, voor u aankomt in Niagara Falls. Deze gigantische watervallen kunt u vanaf diverse uitkijkposten uitgebreid bekijken en fotograferen. Het meest spectaculaire is om de watervallen vanaf het water te bekijken en deel te nemen aan een boottocht op de Maid of the Mist. Overnachting in Niagara Falls.

Dag 15: Niagara Falls - Toronto (ca. 130 km) - Amsterdam

U rijdt rustig terug naar Toronto waar u de huurauto inlevert en hier komt er een einde aan een zeer enerverende reis.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Bij ons inclusief! - Vliegreis per KLM - 14 overnachtingen in de door u gekozen accommodatiecategorie. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Dag 14 Niagara Falls: boottocht Maid of the Mist - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw eerste overnachtingshotel in Canada - Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 15 dagen





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203