19 daagse autorondreis Western Wonders Afbeelding 19 daagse autorondreis Western Wonders
19 daagse autorondreis Western Wonders ***
Bestemming: Rondreizen Canada - Rondreizen

19 daagse autorondreis Western Wonders

***


Dag 1: Amsterdam - Vancouver


Na aankomst op de luchthaven van Vancouver haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum. Bij de receptie vraagt u naar uw Canada Roadbook en ontvangt u de sleutel van uw kamer voor 2 overnachtingen in Vancouver.


Dag 2: Vancouver


U heeft een hele dag om deze fantastische stad te verkennen. Wat u in ieder geval moet gaan bekijken zijn: Stanley Park, met de beroemde totempalen, Gastown, Chinatown, Granville Island, Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain en de gezellige winkelstraten met terrasjes en restaurants.


Dag 3: Vancouver - Victoria (ca. 70 km)


Vandaag gaat u aan boord van de ferry voor de prachtige overtocht naar Vancouver Island. Via een mooie route arriveert u in de loop van de middag in Victoria, de hoofdstad van British Columbia, voor een verblijf van 2 nachten. Geniet van de Engelse koloniale sfeer die hier nog steeds hangt en drink een kop thee tijdens de high-tea in het statige The Empress Hotel.


Dag 4: Victoria


Een hele dag om Victoria uitvoerig te gaan bezichtigen. Beacon Hill Park, Bastion Square, the Inner Harbour en de Art Gallery of Greater Victoria zijn echte aanraders. U moet ook nog wel de tijd nemen om Butchart Gardens te bezoeken, met een weelderige bloemenpracht.


Dag 5: Victoria - Harrison Hot Springs (ca. 290 km)


Vandaag vaart u met de ferry weer terug naar het vaste land. Aansluitend een niet al te lange rit, om even te wennen aan een nieuwe omgeving, want u rijdt langzaamaan steeds verder de bergen in. De komende 2 nachten verblijft u in het centrum van het bekende vakantieresort Harrison Hot Springs, mooi gelegen aan de rand van Harrison Lake en omgeven door bergen.


Dag 6: Harrison Hot Springs


U kunt vandaag even lekker ontspannen en een wandeling maken langs het meer of de heetwaterbronnen bezoeken voor een verkwikkend bad. Ook kunt u hier kanoen en paardrijden.


Dag 7: Harrison Hot Springs - Sun Peaks (ca. 400 km)


Het is een prachtige rit door de Fraser River Canyon, met steile en diepe canyons en sterke stroomversnellingen die een enorme watermassa verplaatsen. U passeert vandaag Kamloops en komt door een uitgestrekt gebied met ranches, vee en cowboys die het vee begeleiden. De komende 2 nachten verblijft u in Sun Peaks.


Dag 8: Sun Peaks


U heeft de hele dag om de schitterende omgeving van Sun Peaks te verkennen. In de winter is dit een prima skigebied en de rest van het jaar kunt u hier prima wandelen en mountainbiken en genieten van de uitgestrekte natuur.


Dag 9: Sun Peaks - Jasper National Park (ca. 440 km)


Het is absoluut de moeite waard om vandaag eerst een kleine omweg te maken naar Wells Gray Provincial Park, waar u een fascinerend vulkaanlandschap kunt zien en een wandeling naar de Helmcken Falls kunt maken. Aansluitend rijdt u verder en komt u uiteindelijk op de Yellowhead Highway. Voordat u de Rockies binnenrijdt moet u beslist een stop maken om Mount Robson te fotograferen, de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. U verblijft 3 nachten in Jasper National Park.


Dag 10 en 11: Jasper National Park


U heeft 2 hele dagen om dit prachtige park te verkennen en van de overweldigende natuur te genieten. Wij raden u de volgende activiteiten aan: een relaxte cruise op Maligne Lake, een ritje met de Jasper Tramway naar de top van een hoge berg voor een adembenemend uitzicht over de omgeving, een bezoek aan de Miette Hot Springs of een raftingtocht op de Athabasca River. In het dorpje Jasper kunt u prima eten, gezellig wat drinken op een terrasje en lekker winkelen.


Dag 12: Jasper National Park - Banff National Park (ca. 285 km)


U gaat vandaag een schitterende rit maken over de bekende Icefields Parkway, een van de mooiste routes ter wereld met vele prachtige vergezichten. U moet beslist een stop maken bij het Columbia Icefield, een gigantische en spectaculaire gletsjer waar u in een speciaal ontworpen Ice Explorer het ijs op kunt rijden om van heel dichtbij kennis te maken met dit natuurverschijnsel en het ijs. U verblijft 3 nachten in Banff National Park.


Dag 13 en 14: Banff National Park


De komende 2 dagen heeft u alle tijd om Banff National Park op uw gemak te bekijken. Echte aanraders zijn de Bow Falls, het Banff Natural History Museum, de Banff Upper Hot Springs, een boottocht op Lake Minnewanka, een rit per kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. Verder kunt u gewoon lekker genieten van de natuur, de frisse lucht, een heerlijke wandeling of fietstocht maken en wat gaan drinken in het Banff Springs Hotel en genieten van het uitzicht vanaf het terras. Een van deze 2 dagen moet u beslist ook een bezoek brengen aan Morraine Lake en Lake Louise, beiden met helder turkoois gekleurd water, waarin de omringende bergen met eeuwige sneeuw zich weerspiegelen, een fantastisch gezicht!


Dag 15: Banff National Park - Kananaskis (ca. 55 km)


U kunt vandaag uitslapen, want er staat een korte rit op het programma. Via de stad Canmore en de Harvey Heights arriveert u in de Kananaskis Valley voor een verblijf van 2 nachten.


Dag 16: Kananaskis Valley


De mooie groene en bergachtige omgeving leent zich prima voor wandelen, mountainbiken, paardrijden, zwemmen en tennissen. U kunt zich vandaag heerlijk actief uitleven in de buitenlucht.


Dag 17: Kananaskis - Calgary (ca. 90 km)


Opnieuw een korte rit naar de laatste bestemming van deze autorondreis, de bekende stad Calgary waar u ook zult overnachten. Neem de tijd om de bezienswaardigheden te gaan bekijken zoals de Calgary Tower, Chinatown en de Devonian Gardens. Even buiten Calgary kunt u 65 miljoen jaar terug in de tijd tijdens een bezoek aan de Dinosaur Badlands met het Royal Tyrell Museum of Paleontology in Drumheller. Hier vindt u een uniek historisch overzicht van het leven van de dinosaurussen met skeletten op ware grootte. U kunt de 50km lange Dinosaur Trail volgen, dwars door een verlaten landschap vol rotsen en zoekplaatsen naar fossielen.


Dag 18: Calgary - Amsterdam


De ochtend kunt u nog even wat laatste inkopen doen en in de loop van de dag levert u de huurauto in en komt er een einde aan een prachtige en zeer ontspannen autorondreis.


Dag 19: Amsterdam


Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Inbegrepen Vliegreis Amsterdam - Vancouver en Calgary - Amsterdam met KLM Luchthavenbelasting en brandstofheffing 17 overnachtingen in goede middenklasse of eerste klasse hotels of lodges in een kamer met bad of douche en toilet. De lodges kunnen afwijkende faciliteiten hebben, waarbij airconditioning, tv en telefoon geen standaardfaciliteiten zijn Verzorging op basis van logies Ferry op dag 3 van van Tsawwassen naar Swartz Bay (ca. 1,5 uur) Ferry op dag 5 van Nanaimo naar Horseshoe Bay (ca. 1,5 uur) Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw eerste overnachtingshotel in Canada Rand McNally Road Atlas


Niet inbegrepen * De autohuur bij Alamo of National is NIET inbegrepen in de reissom, maar wel bij te boeken via de Jong Intra Vakanties. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 18 dagen. Bekijk hier ons aanbod, de algemene voorwaarden en scherpe prijzen voor Alamo Maaltijden Entreegelden nationale parken Parkeergelden, tolgelden en brandstof Transfers en binnenlands vervoer Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien en uitgaven van persoonlijke aard


NB: De vaarschema's van de ferries zitten in de informatiemap die u ter plaatse ontvangt. De niet-inbegrepen ferries kunnen niet vooraf worden gereserveerd






Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203