21daagse autorondreis The Wild West Afbeelding 21daagse autorondreis The Wild West
21daagse autorondreis The Wild West ***
Bestemming: Rondreizen Canada - Rondreizen

21daagse autorondreis The Wild West

***

Dag 1: Amsterdam - Vancouver

Na aankomst op de luchthaven van Vancouver haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum. Bij de receptie vraagt u naar uw Canada Roadbook en ontvangt u de sleutel van uw kamer voor de overnachting in Vancouver.

Dag 2: Vancouver - Kamloops (ca. 320 km)

Vandaag rijdt u in rustig tempo naar Kamloops om even te wennen aan een nieuwe omgeving. U rijdt door het landschap van British Colombia waarbij u de Gold Rush Trail volgt langs de Fraser River. U kunt met de luchttram over de Fraser Canyon rijden en u bezoekt Lytton: het dorp dat bekend staat om de goudkoorts.

Dag 3: Kamloops - Wells Grey Provincial Park (ca. 170 km)

Vandaag vervolgt u uw reis naar Wells Grey Provincial Park waarbij u onderweg over de schitterende Yellowhead highway, door het water- en lavalandschap van de North Thompson River rijdt . Maak onderweg kennis met het echte pioniersleven in het Clearwaters Yellowhead Museum.

Dag 4: Wells Grey Provincial Park

U kunt vandaag even lekker ontspannen op de Wells Grey Ranch waar u bijvoorbeeld een van de vele mooie wandelingen kunt maken. Ook kunt u vandaag raften over de rivier of juist rustig gaan vissen.

Dag 5: Wells Grey Provincial Park - Jasper National Park (ca. 340 km)

Vandaag rijdt u naar Jasper en onderweg maakt u kennis met de immense Rocky Mountains. Onderweg heeft u een prachtig zicht op Mount Robson, de hoogste piek van de Rockies. U verblijft 1 nacht in Jasper National Park.

Dag 6: Jasper National Park - Banff National Park (ca. 285 km)

U gaat vandaag een schitterende rit maken over de bekende Icefields Parkway, een van de mooiste routes ter wereld met vele prachtige vergezichten. U moet beslist een stop maken bij het Columbia Icefield, een gigantische en spectaculaire gletsjer waar u in een speciaal ontworpen Ice Explorer het ijs op kunt rijden om van heel dichtbij kennis te maken met dit natuurverschijnsel en het ijs. U verblijft 2 nachten in Banff National Park.

Dag 7: Banff National Park

Deze dag heeft u alle tijd om Banff National Park op uw gemak te bekijken. Echte aanraders zijn de Bow Falls, het Banff Natural History Museum, de Banff Upper Hot Springs, een boottocht op Lake Minnewanka en een rit per kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. Verder kunt u gewoon lekker genieten van de natuur, de frisse lucht en een heerlijke wandeling of fietstocht maken. Of ga iets drinken in het Banff Springs Hotel en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Breng ook beslist een bezoek aan Morraine Lake en Lake Louise, beiden met helder turkooise gekleurd water, waarin de omringende bergen met eeuwige sneeuw zich weerspiegelen, een fantastisch gezicht!

Dag 8: Banff National Park - Panorama (ca. 250 km)

U reist verder door het Kootenay National Park, langs kristalheldere meren, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Breng een bezoek aan de Radium Hot Springs, waar u heerlijk kunt bijkomen. U verblijft 2 nachten nabij het stadje Invermere in het Panorama Mountain Village, midden in het natuurgebied waar grizzly beren, elanden en berggeiten zich schuil houden.

Dag 9: Panorama

U heeft vandaag ter vrije besteding in de schitterende omgeving van Invermere: een zomerparadijs voor buitensportliefhebbers. Geniet van diverse activiteiten in en om Lake Windermere zoals wandelen, vissen, vogelspotten en windsurfen.

Dag 10: Panorama - Nelson (ca. 380 km)

U gaat van het koele water van het meer naar de frisse lucht van de bergen wanneer u verder reist door de glooiende valleien en de uitlopers van het Kootenay National Forest richting Nelson voor de overnachting. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Fort Steele, gelegen in een regio waar vroeger de goudzoekers hun nederzettingen hadden.

Dag 11: Nelson - Osoyoos (ca. 260 km)

Ontdek Nelson, de vermaarde 'Heritage' hoofdstad van West-Canada. Volg daarna de grensstreek met Amerika, via Castlegar, de Gold Canyon en de Bonanza Pass naar Grand Forks, gesticht door de Russen. U overnacht in het stadje Osoyoos.

Dag 12: Osoyoos - Manning Provincial Park (ca. 160 km)

Op weg naar het Manning Provincial Park brengt u een bezoek aan Oliver Park, het enige woestijnlandschap in Canada. Geniet van een uitgebreide wandeling in het mooie Cathedral Provincial Park. De rest van de dag wordt een mooie ontdekking van het Manning Provincial Park met uitgestrekte alpenweiden en een rijke fauna en flora met de bekende Three Brothers Mountain en Thunder Lake. U verblijft vannacht in het Manning Provincial Park.

Dag 13: Manning Provincial Park - Whistler (ca. 350 km)

Een prachtige weg brengt u naar Hope, ooit een Gold Rush-stad. Volg daarna de snelstromende Fraser River en de panoramische route 'Sea to Sky' in de richting van Whistler. Stop onderweg bij de Shannon Falls en in het uitgestrekte Garibaldi Provincial Park. Overnachting in Whistler.

Dag 14: Whistler - Powell River (ca. 200 km)

U volgt de Sunshine Coast, met prachtige vergezichten van ruwe klippen, rustige baaien, kleine eilandjes en brede stranden. U neemt de ferry waarmee u Powell River bereikt en uw intrek neemt in het hotel voor de overnachting. Geniet vandaag van zeekajakken, zeilen, wandelen en fietsen.

Dag 15: Powell River - Quadra Island (ca. 80 km)

Vandaag neemt u de ferry over de Strait of Georgia naar Vancouver Island waar u vooral uitkijkt naar orka's en tientallen vogelsoorten. Vanaf de ferry rijdt u door naar Comox Valley: een paradijs voor zalmvissers. Vervolgens neemt u een 2e ferry naar Quadra Island, waar u kennis maakt met de fascinerende cultuur van de oorspronkelijke bewoners met o.a. totempalen en rotstekeningen. Overnachting op Quadra Island.

Dag 16: Quadra Island - Pacific Rim National Park (ca. 290 km)

Een ontspannen rit langs de kust waar een prachtige route u naar de andere kant van Vancouver Island brengt. Het regenwoud bevat ontzettend veel indrukwekkende flora en fauna waaronder beren, wolven en rendieren. Uiteindelijk zult u vanuit de Pacific Rim Tofino bereiken waar u 2 nachten verblijft.

Dag 17: Pacific Rim National Park

Ontdek de ruige westkust van Vancouver Island, verzamel schelpen op Long Beach, maak een mooie wandeling door de omgeving of neem deel aan een bootexcursie op zoek naar walvissen.

Dag 18: Pacific Rim National Park - Victoria (ca. 325 km)

Vandaag rijdt u terug naar Parkville via het levendige stadje Port Alberni. Hier kunt u een bezoek brengen aan Horne Lake Caves, Cathedral Cove en Little Qualicum Falls. U ziet de vele geheimen van vroeger met rotsschilderingen en fotogenieke watervallen. U volgt de kust in zuidelijke richting waarbij u onderweg een bezoek brengt aan de muurschilderingen in Chemainus en het Forest Museum in Duncan. In de namiddag bereikt u Victoria, hoofdstad van de provincie British Columbia. Aan het einde van de middag kunt u naar eigen keuze genieten van een traditionele High Tea in het Empress Hotel. Overnachting in Victoria.

Dag 19: Victoria - Vancouver (ca. 70 km)

Op deze laatste dag op Vancouver Island maakt u kennis met de levendige stad Victoria. Geniet van de rust in de parken, de stille stranden en de historische diversiteit. U gaat vervolgens aan boord van de ferry en na aankomst in Tsawwassen rijdt u naar uw hotel nabij de luchthaven van Vancouver.

Dag 20: Vancouver - Amsterdam

In de loop van de ochtend levert u uw hurauto weer in en komt er een einde aan een prachtige en zeer ontspannen autorondreis.

Dag 21: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen highlights - Vancouver - Wells Gray Provincial Park - Banff National Park - Jasper National Park - Manning Provincial Park - Whistler - Quadra Island - Pacific Rim National Park - Victoria

Bij ons inclusief! - Vliegreis per KLM - 19 overnachtingen. De hotels of lodges liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang - Overtocht per ferry op dag 14, 15, 16 en 19 - Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving, wegenkaarten en uw hotelvouchers. Dit pakket ligt voor u klaar bij de receptie van uw eerste overnachtingshotel in Canada - Gratis Rand McNally Road Atlas

Autohuur NIET inbegrepen Vanwege ons zeer uitgebreide aanbod van autotypes met verschillende verzekeringspakketten en aanbiedingsperiodes is de autohuur niet inbegrepen in de genoemde reissom. Wij helpen u graag met het vinden en boeken van de voor u geschikte en meest voordelige autohuur voor uw reis. Het minimum aantal dagen autohuur voor deze reis bedraagt 20 dagen.





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203