El Libertador Colombia Rondreis Afbeelding El Libertador Colombia Rondreis
El Libertador Colombia Rondreis ***
Bestemming: Colombia - Rondreizen

El Libertador Colombia Rondreis

***

plane hotel


16 Dagen

Tijdens deze rondreis beleeft u Colombia vanuit haar Hoofdstad Bogota van heel dichtbij. U start per fiets vanaf het historisch centrum langs historische kerken, de Botero en het Museo del Oro. U komt ook in Zipaquirá een stad in het midden van Colombia, ten noordoosten van Bogotá. Het staat bekend om zijn ondergrondse Zoutkathedraal, een kerk in een enorme zoutmijn met de Stations of the Cross, gehouwen uit steenzout.

U maakt een rondleiding door de koffieregionen van Colombia. Een fantastische tour waarbij u de magie van de Colombiaanse koffie kunt ontdekken, het proces van het zaad tot de beker kunt bekijken en de prachtige en intense smaken kunt proeven. U bent onderdeel van de Escobar-thema tour in Medellín als aan boord van de kabelbaan voor een ritje naar de bergen rondom de stad. Bijna aan het eind van deze Colombia ervaring reist u vanaf het plaatsje Barú per speedboot naar de Rosario-eilanden voor een uur snorkelen met koraalrif en onderwater sightseeing.Dag 1: Amsterdam - Bogotá

Vlucht vanuit Amsterdam voor rechtstreekse vlucht naar Bogota. Na aankomst transfer naar uw hotel. Derest van de dag is ter vrije besteding

Dag 2: Bogotá per fiets

Na het ontbijt bent u vandaag deel van een vier uur durende verkenning van het centrum van Bogota. Te beginnen bij het historisch centrum langs historische kerken, de Botero en het Museo del Oro. Vanaf het belangrijkste plein van de natie, Plaza Bolivar fiets u naar een fruitmarkt in het noorden. U beleeft Colombia's enorme variëteit aan exotisch, tropisch fruit. Over straat ervaart u nog het spelletje tejo, de nationale sport van Colombia. U fiets verder de Carrera Septima op, langs het onafhankelijkheids Park, het Stierengevecht Stadion, het Nationaal Museum en door de wijk La Merced, die vanwege de Engelse architectuur Londona's. In het Nationale Park mag u vervolgens fruitsalades, sappen, maïskolven en gegrild vlees te proeven. U komt daarna in de rustige elegante wijk Teusaquillo to Calle 26 met de grootste straatmuren van Bogota. Op de route terug stopt u bij een kleine koffiebrander. Hier beleeft u hoe Colombia's wereldberoemde arabica bonen worden geselecteerd en geroosterd voor export. Deze enerverende fiesttocht eindigt bij het startpunt in La Candelaria, waarna u terug struint naar uw hotel.

Dag 3: Zipaquira - Villa de Leyva

Zipaquirá is een stad in het midden van Colombia, ten noordoosten van Bogotá. Het staat bekend om zijn ondergrondse Zoutkathedraal, een kerk in een enorme zoutmijn met de Stations of the Cross, gehouwen uit steenzout. Net buiten is een monument voor mijnwerkers. Het archeologische museum Zipaquirá heeft pre-Columbiaanse artefacten. U bezoekt ook de Jaime Duque Park het familie-georiënteerd pretpark gelegen in de gemeente Tocancipa van de Metropolitan Area van Bogotá, Colombia. Hier treft u onderandere de Jaime Duque Zoo, het Museum of Mankind, met een replica's van verschillende belangrijke locaties en gebouwen uit de hele wereld. Daarna reist u verder naar Viila de Leyva voor de overnachting.

Dag 4: Villa de Leyva

U verkent op deze dag Villa de Leyva, een Colombiaanse stad ten noordoosten van Bogotá. Een bijzondere toevluchtsoord voor inwoners van de hoofdstad, vanwege de rust. Vanuit de straten van Villa de Leyva hebt een goed uitzicht op de omliggende bergen. Het dorp met leuke restaurants en kleine winkels ligt op bijna 2000 meter boven de zeespiegel. U beleeft hier het grootste plein van Colombia de Plaza Mayor, met een afmeting van 120 bij 120 m. Rondom deze stad bezoekt u nog Casa Terracota, het huis van klei op ongeveer 2 kilometer van het dorp. Het is ontworpen door architect Octavio Mendoza en beschouwd als het grootste stuk aardewerk ter wereld. U maakt ook een rondleiding door het Dinosaurusdorp, waar de serene woestijnlandschappen bezaaid zijn met schaalmodellen van dinosaurussen, waaronder een Tyrannosaurus Rex en een Velociraptor. Aan het eind reist u terug naar Bogota.

Dag 5: Armenia

Vandaag leidt de tour u naar Armenië de hoofdplaats van het Quindío-departement in het westen van Colombia. Het staat te midden van de bergen van de Andes. In deze plaats staat aan de noordoostelijke rand het Museo del Oro Quimbaya oude gouden artefacten. U wordt deel van een prachtige gratis verzorgde rondleiding, welke in beide zalen plaatsvindt. De uitleg tijdens dit bezoek is deegdelijk, verhelderend en is een goede aanvulling op wat u in Bogota hebt gezien zijn.

Dag 6 en 7: koffieregio Colombia

De komende twee dagen brengt deze rondreis u naar de koffieregionen van Colombia. Een fantastische tour waarbij je de magie van de Colombiaanse koffie kunt ontdekken, het proces van het zaad tot de beker kunt bekijken en de prachtige en intense smaken kunt proeven. U bezoekt een prachtige, charmante boerderij in het zuiden van Medellin, omgeven door de natuur en imposante bergen die u de magie van Colombiaanse landschappen laten ervaren met een rit van niet meer dan 30 minuten. Daar, een typisch landhuis, waar aardige en gelukkige inwoners u als hun eigen huis zullen ontvangen. Een onvergetelijke zintuiglijke ervaring, genietend van het ongelooflijke aroma en de smaak van een van de beste koffiesoorten ter wereld. U leert over het industriële proces van koffie en hoe je de kenmerken van speciale koffie kunt herkennen. Dit alles zonder zelfs Medellín te verlaten!

Dag 8: Medellín

Vandaag verkent u de beruchte erfenis van Pablo Escobar, de voormalige hangplekken en buurten van Medellín worden onderzocht, bewoond door de drugskoningin en zijn bende. U maakt een tour met een Escobar-thema in Medellín met zowel een viering van de economische en sociale heropleving van de stad als een reis om nooit te vergeten. Bezoek sites die ooit hevige veldslagen hadden georganiseerd tussen de Cali en Medellín-kartels in de jaren tachtig. Bekijk dan de veilige, bloeiende wijk Comuna 13, ooit gebruikt door Escobar om zijn leger van huurmoordenaars en moordenaars te rekruteren. Aan het einde van uw Escobar-reis in Medellín reist u terug naar uw hotel.

Dag 9: Medellín

Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u naar een metrostation in de stad, waar u wordt afgezet voor een rit naar het centrum. Leun achterover en ontspan op het moderne openbaarvervoersysteem van Medellin terwijl u geniet van het uitzicht op het Andesgebergte, de stad en de rivier. U verkent deze stad te voet en komt bij verzameling beelden ontworpen door de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Verder hebt u alle tijd de bijzondere pleinen, historische kerken en het opvallende culturele huis bewonderen. Hoogtepunt is de klim aan boord van de kabelbaan voor een ritje naar de bergen rondom de stad. Geniet van het uitzicht terwijl u boven de stad uitsteekt en omhoog reist naar de Santo Domingo Savio-bibliotheek, een modern gebouw dat door de koning van Spanje aan de stad is geschonken. Maak op uw gemak een korte wandeling door het bibliotheekgebied. Verlaat de bibliotheek en ga naar El Pueblito Paisa in het centrum van Medellin. Bekijk hoe het leven eruit zag in Colombia, het koloniale tijdperk, terwijl je ronddoolt in het nagemaakte dorp van deze attractie met een kerk, een museum en een verzameling winkels die traditioneel Colombiaans handwerk verkopen. Na het bezoek aan El Pueblito Paisa heb u twee keuzes. De bezoekers die het optionele upgradebezoek aan Arvi Park selecteren, gaan door met een tweede kabelrit met de kabelbaan (extra kosten), of u neemt een rit terug naar hun hotel in Medellin.

Dag 10: Medellín - Santa Marta

Op programma staat een korte binnenlandse vlucht van Medellin naar Santa Marta. Deze ligt aan de Caribische kust in het hoge noorden van de Colombiaanse kust, heel dicht bij Cartagena. U reist vervolgens naar de prachtige stad Barranquilla, waar het beroemde carnaval plaatsvindt dat al wereldwijd bekend is. In Santa Marta, bezoekt u de San Pedro Alejandrino Hacienda, waar onze Liberator Simón Bolívar stierf. Ook komt u bij de spectaculaire stranden van Rodadero, waar u een heerlijke en typische Caribische lunch zult proeven die bij uw plan is inbegrepen. Overnachting in een hotel In Santa Marta.

Dag 11: Santa Marta

Nadat u bent opgehaald bij uw hotel in Santa Marta, maakt u een busreis naar La Quinta de San Pedro Alejandrino, op ongeveer 20 minuten afstand. Onder begeleiding wandelt u door het terrein van deze 17e-eeuwse hacienda, beroemd als de plaats waar Simón Bolívar in 1830 stierf.

Terwijl u het altaar van het vaderland bekijkt, leert u Bolívar, genaamd 'El Libertador' (de bevrijder), hoe de militaire en politieke revolutionair Colombia en naburige Latijns-Amerikaanse landen ertoe brachten onafhankelijk te worden van de Spaanse overheersing. Bekijk de vlaggen van Amerika op de Plaza de Banderas voordat u de botanische tuinen van La Quinta bezoekt. Hier vindt u eeuwenoude bomen en meer dan 150 plantensoorten, waaronder variëteiten van orchideeën, cactussen, fruitbomen, mangrovebomen en medicinale planten. U kunt zelfs dieren observeren die in deze natuurlijke habitat leven, zoals leguanen, papegaaien, haviken en kolibries.

Stap opnieuw in en volg Taganga, een stad aan de Caribische kust, ongeveer 5 km ten noorden van Santa Marta. Legendarisch vanwege de zonsondergangen, scubaduiken en gastronomische restaurants - evenals locaties voor het dansen van de rumba - dit typische vissersdorp biedt een uitvalsbasis voor de nabijgelegen nationale parken Sierra en Tayrona. Na de indrukwekkende wandeling door de stad reist u het zes meters lange bronzen beeld van Carlos Valderrama. Net buiten het Eduardo Santos Stadion, herdenkt de beroemde voetbalkampioen, die in de jaren negentig voor Colombia's nationale voetbalteam speelde. U besluit deze dag met een bezoek aan de baai van Santa Marta om van het prachtige uitzicht te genieten voordat uw gids u afzet bij uw hotel.

Dag 12: Cartagena

Vandaag zult u Cartagena verkennen vanuit rode dubbeldekkerbus. Deze sfeervolle koloniale stad ligt op een weelderige locatie aan de rand van de Caribische kust en wordt beschreven als een van de mooiste plekken op aarde. Voel de zon op uw gezicht en de wind in uw haar terwijl u langs de topattracties van Cartagena vaart; bewonder de trotse gestalte van het standbeeld van Simon Bolivar; bewonder de markante monumenten van Cavite en Santiago de Cuba naast de haven; en verken het ondergrondse netwerk van tunnels bij het onheilspellende fort van het kasteel San Felipe de Barajas. U overnacht in een hotel in Cartagena.

Dag 13: Cartagena

De dag begint met een handige ophaalservice vanaf uw hotel in een van airconditioning voorziene minibus die u snel naar Barú, een kustplaats op ongeveer een uur rijden van Cartagena, brengt. Vanaf Barú, reist u speedboot naar de Rosario-eilanden voor een uur snorkelen met koraalrif en onderwater sightseeing. U gaat daarna naar het prachtige Plaza Azul op het eiland Cholon. De boottocht gaat verder naar Playa Blanca, waar de lunch wordt geserveerd naast het pittoreske strand. De lunch wordt gevolgd door een middag vrije tijd om te ontspannen in een hangmat, te zonnebaden op het ongerepte zand of te genieten van tropische cocktails (op eigen kosten). Aan het begin van de avond bent u na een relaxte boot en bus terug in uw hotel in Cartagena

Dag 14: Cartagena

Vandaag is alweer de laatste dag van uw reis. U kunt nog een fietstour optie nemen door de oude stad van Cartagena nemen, en eindigen in de Getsemani-buurt. Overnachting in uw hotel in Cartega

Dag 15: Cartagena-Amsterdam

De ochtend is vrij te besteden en in late middage transfer de luchthaven van Cartega voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op Schiphol Amsterdam waarna u terugkijkt op een fantastische reis.

Dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Bogotá
Dag 2: Bogotá per fiets
Dag 3: Zipaquira - Villa de Leyva
Dag 4: Villa de Leyva
Dag 5: Armenia
Dag 6 en 7: koffieregio Columbia
Dag 8: Medellín
Dag 9: Medellín
Dag 10: Medellín - Santa Marta
Dag 11: Santa Marta
Dag 12: Cartagena
Dag 13: Cartagena
Dag 14: Cartagena
Dag 15: Cartagena-Amsterdam
Dag 16: AmsterdamLocatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Ruimbagage
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

El Libertador Colombia Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203