Rondreis The Best of Colombia Afbeelding Rondreis The Best of Colombia
Rondreis The Best of Colombia ***
Bestemming: Colombia - Rondreizen

Rondreis The Best of Colombia

***

plane hotel


24 Dagen

Tijdens deze bijzondere rondreis door Colombia duikt u in de Caribische zee in het beroemde Nationaal Park Tayrona en Islas del Rosario. Aan de Pacifische kant gaat u walvissen spotten. Ook verken je de omgeving van Nuqui waar de jungle tot aan het strand reikt. U bezoekt enkele belangrijke steden zoals Bogota en Medellin en je verblijf in een originele finca. U kunt ontspannen in de warmwaterbronnen van Santa Rosa en walvissen spotten bij Nationaal Park Isla Gorgona, het voormalige gevangenis-eiland. Op deze verre en zeer bijzondere reis zult u ook een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Santa Rosa en Isla Gorgona.

U beleeft de indrukwekkende natuur en cultuur in dit nog niet door het massatoerisme ontdekte mooie land. Karakteristiek van deze reis is dat niet-duikende reisgenoten een apart programma krijgen aangeboden tijdens duikdagen van de duikers. Zo kunnen duikers en niet-duikers samen een gevarieerde rondreis maken.Dag 1: Aankomst Bogota

Na aankomst op de internationale luchthaven van Bogota wordt u verwelkomd door onze lokale agent. Hij verzorgt de transfer naar het kleinschalige, charmante hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2: Bogota

Vandaag maakt u een Citytour door Bogota met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden. U bezoekt Cerro Monserrate, Museo d'Oro, Donacion de Botero, Plaza Bolivar en u maakt een wandeling door La Candelaria, de oudste buurt van de stad. Uw tweede overnachting is in het zelfde hotel.

Dag 3: Taganga

Onze lokale agent brengt je naar de nationale luchthaven voor de vlucht van Bogota naar Santa Marta (1 uur 20 min.). Na aankomst wordt u door een lokale vertegenwoordiger verwelkomd en reist u naar het tropisch onderwaterparadijs bij Taganga (30 min.) voor de eerste overnachting in een comfortabele hotel. Taganga is een klein vissersdorpje waar je prima vis kunt eten en de mooiste stranden kunt bezoeken.

Dag 4: Tayrona National Park

Vanuit uw hotel vertrekt u naar het Tayrona Park. Dit Nationaal Park van 1200km2 bevindt zich op 45 minuten rijden van Santa Marta. Het loopt van de kust tot ver in de heuvels van de Sierra Nevada de Santa Marta. Het park bevat een aantal van de meest idyllische en maagdelijke stranden van de Caribbean en je vindt er archeologische plaatsen van de Tayrona Indianen.

's Middags is een korte citytour naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia gepland. Je bezoekt onder andere de oude stad, de Kathedraal en wij brengen je naar het uitzichtpunt Rodadero.Tweede overnachting in een hotel in Taganga.

Dag 5: Tayrona National Park - Quinta de San Pedro

Deze dag maakt u een indrukwekkende tour naar Quinta de San Pedro (de finca waar Simon Bolivar, de vrijheidsstrijder van o.a. Colombia en Panama, zijn laatste dagen verbleef). Derde overnachting in het zelfde hotel in Taganga.

Dag 6: Taganga-Santa Marta-Cartagena

Vandaag reist u per bus van Taganga naar Santa Marta en met openbaar vervoer door naar Cartagena (in totaal 4 uur en 30 min.). Cartagena is een populair vakantie-oord in Colombia, rijk aan geschiedenis van zeevaarders en plunderaars. U overnacht in het koloniale centrum van de ommuurde stad Cartagena.

Dag 7: Cartagena-Islas del Rosario

Op ongeveer 40km van Cartagena ligt het Nationaal Park Islas del Rosario met haar droomeilanden en stranden. Vandaag maakt u een trip naar Nationaal Park Islas del Rosario en Playa Blanca op het programma. U kunt prima snorkelen in het Nationaal Park Islas del Rosario. Een lokale gids kan je meenemen naar de beste plekken. Playa Blanca, het mooiste strand van Cartagena, bereikt u per watertaxi. Zoals de naam al zegt, is dit een spierwit strand. De palmbomen en de blauwe zee maken het tot een prachtig plaatje.

Islas del Rosario Nationaal Park bestaat uit 43 eilanden met een vochtig, subtropisch klimaat. Het is een beschermd gebied van meer dan 120.000 hectare. Het droge seizoen duurt van december tot en met mei met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. Het regenseizoen loopt van juni tot en met november en dan is gemiddelde temperatuur 29 graden. Echter, vanwege de locatie kunt u er het hele jaar door goed duiken. Het zicht ligt tussen de 10 en 30m. De ca. 25 duikstekken liggen op ca. 45 minuten varen en u maakt hier bootduiken. De mangroven, de koraalriffen en de zeeflora en fauna van het park maken deel uit van een van de meest diverse en productieve ecosystemen van de wereld. U vindt er kleurrijke muren, subtropische hellingen, wrakken gevuld met sponzen en koralen en een grote varieteit aan vis zoals papegaaivissen, snappers, baarzen, doktersvissen, maar ook schildpadden, krabben, kreeften en octopussen worden vaak gezien.

Dag 8: Cartagena

U brengt een bezoek aan de stad Cartagena met de belangrijkste monumenten in het koloniale centrum en Castillo de San Felippe de Barajas, het grootste Spaanse fort ooit gebouwd.

Dag 9: Cartagena-Medellin

Je wordt 's morgens naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Cartagena naar Medellin (1 uur en 20 min.). Na aankomst word je wederom verwelkomd door onze lokale agent en is het vervoer (45 min.) geregeld naar je verblijfplaats voor de nacht Hotel Nutibara. Hotel Nutibara is gelegen in het culturele centrum van Medellin op korte afstand van diverse bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

's Middags maakt u een korte citytour met een bezoek aan het commerciele centrum, Plaza de Botero en Santo Domingo dat bereikbaar is via de kabelbaan van de metro. Medellin is de enige stad van Colombia met een metrosysteem, tot grote trots van de inwoners van de stad.

Dag 10: Medellin-Nuqui

Na uw overnachting in Medellin en een goed ontbijt, reist u per bus naar de luchthaven (10 min.). In 50 minuten vliegt u van Medellin naar Nuqui. Op de luchthaven van Nuqui wordt u welkom geheten en vaart u in drie kwartier naar de Ecolodge El Cantil. Deze ecolodge staat garant voor exotisch ontspannen in een natuurlijk paradijs van zee, jungle en ontelbare zoetwater beekjes.

Dag 11 t/m 13: Nuqui

U hebt deze dagen de keus uit verschillende activiteiten. Er zijn diverse hikes mogelijk, elk met een ander doel. De jungle is dichtbegroeid en herbergt een enorme hoeveelheid flora en fauna waaronder kikkers, insecten, vlinders, slangen en andere reptielen. De rivieren vormen regelmatig spetterende watervallen die u kunt bezoeken. In de buurt liggen ook enkele afgelegen stranden waar u prima een dagje kunt vertoeven. De walvissen zijn hier van juli t/m oktober en komen naar dit gebied om hun jongen te baren. Een (of meerdere) boottrip(s) waarbij u deze dieren gaat spotten, mag u niet missen. De laatste dag is een vrije dag die u kunt invullen met een wandeling naar watervallen en bijkomen in warmwaterbronnen.

Dag 14: Nuqui-Medellin-Pereira

Tijd om afscheid te nemen van dit schitterende oord. Per boot vaart u terug naar Nuqui (45 min.) en vanaf daar reis u per vliegtuig via Medellin naar Pereira (1,5 uur + overstaptijd). U wordt naar de finca cafetera Villa Maria, een lokale koffie boerderij, gebracht (30 min.) voor je overnachting. U verblijft o.b.v. logies/ontbijt. Een verblijf op een koffie-boerderij is een hoogtepunt. Het golvende, vruchtbare landschap is werkelijk prachtig en U kunt het gehele koffie-proces van dichtbij meemaken.

Dag 15: Pereira

Vandaag is uw dag ter vrije besteding. U kunt het koffie-proces gaan bekijken. Of maak een lange wandeling over de finca. U kunt ook gaan paardrijden over de koffie plantages.

Dag 16: Pereira

U kunt vandaag bijkomen in de warmwaterbronnen van Santa Rosa. Deze omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van korte wandelingen. Later op de dag reis U naar Manizales.

Dag 17: Pereira-Cali

Vandaag reist u naar Cali dat bekend staat om haar suikerriet plantages. Meer nog dan dat is Cali de 'hoofdstad' van de salsa en nummer een als het gaat om uitgaan en feesten. Verder staat Cali bekend om haar 'caleñas', de mooiste vrouwen van Colombia.

Dag 18: Cali-Guapi-Gorgona

Na de nacht in Cali doorgebracht te hebben, wordt u naar de luchthaven gebracht (45 min.) en reis u met een binnenlandse vlucht naar Guapi (40 min.). Vanuit Guapi neem je de boot naar Isla Gorgona (2,5 uur). Isla Gorgona was eens een eiland waar politieke gevangenen naartoe werden verbannen. In 1984 werd het eiland uitgeroepen tot nationaal park en nu staat het vooral bekend om het grote aantal unieke diersoorten. Apen, vleermuizen, hagedissen, vogels en slangen zijn de meest voorkomende. Daarnaast vindt u hier tropische stranden en een van de beste duiklocaties van Colombia. U overnacht hier in comfortabele cabañas voor meerdere personen. Een 1persoonskamer is hier niet mogelijk. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 19-20: Gorgona

Deze twee dagen maakt u een tour naar Isla Gorgona, gaan hiken in de jungle of een tour naar de walvissen maken (van juli t/m eind oktober).

Dag 21: Gorgona-Guapi-Cali

Vandaag vaart u met de boot terug naar Guapi en vliegt u terug naar Cali.Voor de overnachting maakt u weer een stap terug in de tijd.

Dag 22: Cali

Dag vrij in Cali waar u lekker kunt bijkomen, nog wat laatste souvenirs op de kop kunt tikken of gewoon lekker bijkletst aan het zwembad onder het genot van een drankje en hapje.

Dag 23-24:Cali-Bogota-Amsterdam

Aan alle mooie dingen komt een eind en helaas is de tijd aangebroken om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. u wordt naar de luchthaven gebracht en u vliegt via Bogota terug naar Amsterdam.


Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Bogota
Dag 2: Bogota
Dag 3: Taganga
Dag 4: Taganga-Tayrona National Park
Dag 5: Taganga-Tayrona National Park
Dag 6: Taganga-Santa Marta-Cartagena
Dag 7: Cartagena-Islas del Rosario
Dag 8: Cartagena
Dag 9: Cartagena-Medellin
Dag 10: Medellin-Nuqui
Dag 11 t/m 13: Nuqui
Dag 14: Nuqui-Medellin-Pereira
Dag 15: Pereira
Dag 16: Pereira
Dag 17: Pereira-Cali
Dag 18: Cali-Guapi-Gorgona
Dag 19-20: Gorgona
Dag 21: Gorgona-Guapi-Cali
Dag 22: Cali
Dag 23-24:Cali-Bogota-AmsterdamLocatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Ruimbagage
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Inclusief:

 • Internationale vlucht vanaf Amsterdam met KLM en Avianca in de Q- en B-klasse. De reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mochten de genoemde klasses niet meer beschikbaar zijn dan kunnen we een tegen een toeslag een andere klasse boeken. Dit wordt uiteraard met je overlegd.

 • Transport genoemd in programma

 • Nationale vluchten genoemd in programma

 • Overnachtingen in 2- of meerpersoonskamers inclusief ontbijt

 • Genoemde tours met permissies en entree gelden

 • Genoemde duiken met uitrusting en voor niet duikers het alternatief. De meeste duikdagen maak je 2-tank duiken waarbij je tussen de duiken door niet terug komt bij de accommodatie. Voor Nuqui en Isla Gorgona kan dit verschillen en is het afhankelijk van de duikplaatsen die je aandoet.

 • Gids van onze agent voor het gedeelte Bogota t/m Medellin
 • Lokale gidsen bij Nuqui, finca cafetera en Manizales

Exclusief:

 • Internationale vluchten

 • Eten en drinken niet genoemd

 • Persoonlijke uitgaven, uitgaven in vrije tijd en alles wat niet vermeld is als inclusief in de reissom.

Kleding:

Voor de jungle tours raden wij aan goede loopschoenen mee te nemen. Loop in de jungle met je sokken over je broek heen, dit i.v.m. bloedzuigers.

Manizales ligt op circa 2km hoogte en de Tour Nevada del Ruiz brengt je tot boven de 5 kilometer hoogte. Het kan daar behoorlijk koud zijn. Neem voor deze bestemmingen wel enige warme kleding mee. Voor de Tour Nevada del Ruiz zijn goede schoenen ook onontbeerlijk.

Verder handig zijn:

Regenjas

Pet of hoed

Zonnebrand

Anti-muggen spray

Kleine rugzak voor dagtrips

Zaklamp

Reisstekker

Drinkbidon

Video en fotografie:

Neem voldoende batterijen en opslagmedia mee. Je komt op plaatsen waar niet altijd van alles te krijgen is. Voor de jungle trip en de boottochten raden wij aan afsluitbare plastic zakjes mee te nemen. Zo voorkom je dat je apparatuur nat wordt. Bepaalde apparatuur kan ongeschikt voor grote hoogtes, raadpleeg je handleiding om er zeker van te zijn dat je apparatuur tot boven een bepaalde hoogte kan.

Gezondheid:

Raadpleeg je huisarts voor je vertrekt. Voor de jungle zijn bepaalde inentingen noodzakelijk. Kijk op www.lcr.nl en informeer bij de GG&GD. Inentingen tegen Gele Koorts zijn verplicht in het Nationaal Park Tayrona. Het is hier verplicht om een inentingsbewijs bij de hand te hebben.

Malaria komt alleen voor in Choco en de Amazonas. Voor Choco is het niet verplicht om medicijnen tegen malaria te gebruiken.

Op de Tour Nevado del Ruiz gaat extra zuurstof mee, maar voor sommige mensen kan deze tour niet geschikt zijn.

Persoonlijk gewenste medicijnen tegen bijvoorbeeld diarree en reisziekte kunnen handig zijn.

Vluchten en bagage:

Per luchtvaartmaatschappij is het verschillend hoeveel bagage je mee mag nemen. Het is ook afhankelijk van wie je treft achter de balie. Normaliter mag je bij Avianca 20 kilo standaard meenemen en 10 kilo handbagage. Voor Satena-vluchten naar Nuqui en Gorgona is dat 10 kilo en geen handbagage. In zulke gevallen kun je bagage die je niet nodig hebt voor dat deel van de reis achterlaten in Medellin en later weer oppikken.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis The Best of Colombia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203