MV Argo Afbeelding MV Argo
MV Argo
Bestemming: Duikvakantie Cocoseiland - Liveaboard Cocoseiland

MV Argo


Cocos Island, gelegen op 600 km (ca. 320 nautische mijlen) van de Pacifische kust van Costa Rica, is een van de mooiste juwelen in de Costa Ricaanse nationale park systeem. Rotsachtige pinakels rondom Cocos zijn bakens voor grote dieren en grote actie. Hamerhaaien, talloze white-tip haaien, mantas, tonijn en zelfs walvishaaien beschouwen het eiland als hun thuis. Als het weer het toelaat, kunt u aan land door de...

Hotel o.b.v. Volgens programma



13-daagse duikreis liveaboard Cocos Island MV Argo

Cocoseiland

Het onbewoonde Cocoseiland ligt in de oostelijke Stille Oceaan, ongeveer 340 mijl ten zuidwesten van Costa Rica. Dit robuuste, maar toch groene eiland is een Nationaal Park en staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is slechts een klein stukje land in de uitgestrekte Stille Oceaan, het meet ongeveer 8 bij 3 kilometer, maar is een baken voor de grotere oceaan wezens en dus ook voor duikers.

Het eiland zelf werd gevormd door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden en bestaat uit vier bergtoppen, waarvan de hoogste Cerro Iglesias is, op 690m boven de zeespiegel. Dit eiland is bedekt met dichte bossen en alleen de National Park Rangers hebben toestemming om er te verblijven. Het eiland is omringd door diepe wateren bevolkt door walvishaaien, scholen hamerhaaien, witpunthaaien, tonijn, manta's en drie soorten schildpadden. Dolfijnen worden vaak gezien en zelfs een ongebruikelijke walvis als u geluk heeft.

Argo

Argo is een zeer bewuste mix van werkschip en luxe jacht. Ze is geheel vernieuwd in 2008 en kan tot 16 passagiers vervoeren in 8 ruime, goed ingerichte hutten. Het is een schip van 40 meter met een wereldwijd bereik en wordt ook gebruikt voor het te water laten van kleine duikboten en remote operating vehicles (R.O.V.). Ze biedt heavy lift mogelijkheden, stabiliteit en voldoende dekruimte voor elke denkbare klus. Echter zijn multi-task cruises haar specialiteit.

Aan boord

Het schip, de duiken en de gasten worden verzorgd door de zeer ervaren bemanning van 14 personen. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een comfortabele en stijlvolle lounge, een eethoek en een zonneterras. De sfeer wordt compleet gemaakt met originele kunst met een onderzee thema. In de goed uitgeruste kombuis bereidt de chef-kok verse, internationale, 4-sterren gerechten.

De accessoires aan boord bestaan uit de standaard duikuitrusting, Nitrox, rebreather faciliteiten en zero-speed stabilisatoren. Drie krachtige 24-foot skiffs dienen als tender-boten, deze kunnen duikers naar de precieze duikstek vervoeren, ship-to-shore transfers en alle andere denkbare recreatieve of ondersteuning gerelateerde activiteiten. Alle skiffs worden aangedreven door fumeless 4-takt, 115 pk twin-buitenboordmotoren die je snel naar elke duikstek kunnen brengen. Ze zijn verder uitgerust met een VHF-radios, dieptemeters en draagbare GPS. Een T-Dak en rigide boog bekleding is ook gemonteerd op deze schepen voor uw comfort.

Hutten

Er zijn 9 cabines met een tweepersoonsbed of twin bedden. Alle cabines hebben een eigen badkamer en individuele airconditioning.

Specificaties

  • Afmetingen: 39 m. X 8 m.
  • Bouw: Staal
  • Motoren: CAT D398TA; 634 kW (850 hp) @ 1225 rpm
  • Generatoren: 2 CAT 3304 PCNA (75kw and 65kw) 208 VAC, 3 Phase generators 1 portable generator 5kw
  • Maximale snelheid: 11 knopen
  • Tenders: Dive support: 3 x Privateer 24 ft. (with twin 115 HP outboards)
  • Water tank: 11.000 gallons US
  • Veiligheid: Twee reddingsboten voor 25 personen. Complete veiligheidsuitrusting voor boot, crew en passagiers. Brandbestrijding systeem door de hele boot. Uitgebreide EHBO kist. 20 personal diver locator systems.

Duiken

  • Compressor: LP 280 Nitrox Membrane System 2 Bauer HP Compressors H13-E3
  • Tanks: 30 tanks 80 cu.ft. Aluminum 100 cu.ft. Steel tanks (Advanced Reservations Required)
  • Technisch duiken: Full oxygen, nitrox and rebreather service, passengers must bring their own rebreathers.

Voorbeeld schema:

Dag 1 Amsterdam - San Jose

Vertrek vanuit Amsterdam. In San Jose wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Dag 2 San Jose - Puntarenas

Per bus gaat u naar Puntarenas, waar u aan boord gaat van het schip. De rit duurt ongeveer 2 uur en voert door de weelderige bossen en rijke landbouwgronden van de regio.

Het schip doet er circa 32-36 uur over om Cocos Island te bereiken. U kunt deze dag gebruiken om uw duik- en camera uitrusting op orde te brengen en genieten van de zon en de zee. De kapitein en de bemanning kunnen u uitgebreid informeren over de duikmogelijkheden en hun ervaringen met u delen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een technische duikcursus.

Dag 3 - 9 Duiken

Deze 7 dagen kunt u volop duiken rond Cocos Island . Gemiddeld maakt u drie duiken per dag op een diepte van 20 -30 meter of meer.

Dag 10 Reisdag

Volop gelegenheid om de indrukken te verwerken en te genieten van de zon en de omgeving.

Dag 11 Puntarenas - San Jose

In de ochtend komt u aan in Puntarenas en na het ontbijt gaat u per bus terug naar San Jose voor de laatste overnachting in Costa Rica.

Dag 12 San Jose - Amsterdam

In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam

Dag 13 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

13-daagse reis inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - San Jose v.v.
  • 2 overnachtingen in San Jose op basis van logies en ontbijt
  • Alle transfers
  • 9 overnachten aan boord van het schip in een gedeelde cabine
  • Verzorging aan boord op basis van volpension
  • Alle duiken tijdens de liveaboard, 3-4 duiken per dag
  • Lucht, tanks en lood

Niet inbegrepen

  • Uitgaven van persoonlijk aard
  • Cocos Island National Park fee van $490 (10 nachten ovb van wijziging)

Benodigde duikuitrusting

  • 3-5 mm wetsuit
  • masker, vinnen, snorkel
  • regelaar met zichtbare manometer
  • verplichte duikcomputer
  • trimvest
  • dieptemeter
  • duik handschoenen
  • loodgordel (zonder gewichten)
  • duikmes, duiklamp en duikhorloge

Het wordt aanbevolen elk stuk van de uitrusting te markeren. Er is voldoende opbergruimte voor uw duikuitrusting, inclusief uw eigen persoonlijke locker.

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten, low cost carriers of chartervluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf (of vanaf regionale luchthavens). Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Op deze reis zijn afwijkende aanbetalings- en annuleringskosten van toepassing.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

MV Argo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203