Costa Rica Compact Afbeelding Costa Rica Compact
Costa Rica Compact
Bestemming: Rondreizen Costa Rica - Fly Drive Costa Rica

Costa Rica Compact


Deze Costa Rica Compact reis biedt u met prachtige stranden, een rijke flora en fauna en een scala aan te ondernemen activiteiten de goede mix voor de ideale vakantie. De te rijden etappes zijn kort en bieden u voldoende tijd om uitgebreid te genieten van de bezienswaardigheden onderweg. U bezoekt Tortuguero, de nationale parken Arenal en Tenorio en sluit de reis af aan het strand van Samara.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Costa Rica Compact

15 dagen / 13 nachten

Individuele fly drive

De Costa Rica Compact reis biedt u met prachtige stranden, een rijke flora en fauna en een scala aan te ondernemen activiteiten de goede mix voor de ideale vakantie. De te rijden etappes zijn kort en bieden u voldoende tijd om uitgebreid te genieten van de bezienswaardigheden onderweg. U bezoekt Tortuguero, de nationale parken Arenal en Tenorio en sluit de reis af aan het strand van Samara.

Dag 1 Amsterdam - San Jose

Vertrek vanuit Amsterdam voor de vlucht naar San Jose. Op het vliegveld bij San Jose wordt u opgewacht door onze chauffeur voor de transfer van een half uurtje naar het hotel in de rustige buurt Los Yoses.

Dag 2 San Jose

Na het ontbijt word je opgehaald en naar het kantoor van onze agent gebracht voor een Meet & Greet. U krijgt uitgebreide uitleg over de rondreis en insiders tips en adviezen om u een onvergetelijke tijd te bezorgen in Costa Rica. Daarna is er de tijd om in alle rust de boeiende hoofdstad te verkennen met zijn overdekte markt, het goudmuseum en de wandelboulevards. O

Dag 3 San Jose - Tortuguero

In alle vroegte staat het busje van het hotel klaar om u mee te nemen naar Tortuguero. Na het ontbijt dat onderweg geserveerd wordt, rijdt u langs bananenplantages naar een klein haventje. Daarna volgt een 1,5 uur durende boottocht naar het hotel in Tortuguero. Hier zult u deel uitmaken van een kleine internationale groep onder leiding van een lokale gids. Na de lunch bezoekt u het dorp met zijn typisch Caribische sfeer. Alle maaltijden en de onder dag 4 beschreven excursies in Tortuguero zijn inbegrepen. O L D

Dag 4 Tortuguero

Na het ontbijt bezoekt u in een schitterende tropische ambiance verschillende bezienswaardigheden rond het hotel: een vlindertuin, een kikkertuin (hier zult u zult ongetwijfeld de beroemde groene kikker met de rode ogen te zien krijgen) en u maakt een wandeling door de jungle. In de middag is er een uitgebreide boottocht door de beroemde kanalen van het Nationale Park, een van de beste gebieden in Costa Rica om wildlife te spotten waaronder drie soorten apen, kaaimans en toekans. Tussen 1 juli en 31 oktober is het nestelseizoen van de reuzenschildpadden. U kunt dan getuige zijn van dit spectaculaire natuurverschijnsel. O L D

Dag 5 Tortuguero - La Fortuna

Per boot verlaat u Tortuguero en na de lunch wordt de huurauto opgeleverd. Vervolgens rijdt u door de Noordelijke Laaglanden naar het hotel in La Fortuna. Dit stadje is vooral bekend vanwege de nabij gelegen vulkaan Arenal, tot voor kort de meest actieve in Midden Amerika. O L

Dag 6 La Fortuna

Vandaag heeft u uitgebreid de tijd om de omgeving van La Fortuna te verkennen. Op een dag kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Uiteraard is het Nationale Park een goede optie, waar je op de flanken van de vulkaan over oude lavastromen kunt lopen en kunt genieten van mooie vergezichten. Niet ver daar vandaag kunt u een wandeling maken over enorme hangbruggen die een groots inzicht geven in het regenwoud op grote hoogte. Er zijn verschillende natuurlijke hotsprings waar u de dag lekker relaxend in het warme water kunt afsluiten.

Dag 7 La Fortuna - Tenorio

In ongeveer 2,5 uur rij je richting de vulkaan Tenorio. Het Nationale Park is nog vrij onbekend, maar dat is onterecht: de wandeling die u er kan maken is spectaculair. U loopt langs de Celeste Rivier, die dank zij een bijzondere chemische samenstelling een intens lichtblauwe kleur heeft. De rivier heeft daarnaast een imposante waterval. Heeft u nog geen genoeg gekregen van de natuur in Tenorio, dan kunt u aan het einde van de middag wandelen over de uitgebreide paden van het hotel.

Dag 8 Tenerio - Monteverde

De volgende bestemming Monteverde ligt op ongeveer 3 uur rijden. Monteverde is vooral bekend om haar nevelwouden, maar het herbergt ook enkele spectaculaire canopy tours. Vandaag kunt u in de vroege avond een wandeling maken en een indruk krijgen van het nachtleven in het nevelwoud.

Dag 9 Monteverde - Samara

Vandaag heeft u de mogelijkheid verschillende activiteiten te ondernemen. Een wandeling met een gids door het Monteverde reservaat is een zeer goed optie. Als u ook voor echte actie komt, dan mag u de Canopytour hier niet missen. U heeft ook de mogelijkheid om meer te leren over de koffieteelt in het gebied en paardrij liefhebbers komen hier ook absoluut aan hun trekken.

Dag 10, 11, 12 Samara

U sluit de vakantie af aan het heerlijke strand van Samara, een klein rustig vissersdorpje aan de Pacifische kust, maar toch groot genoeg om heerlijk vakantie te kunnen vieren: er zijn goede restaurants, barretjes op het strand en prima excursies als u aan strand alleen niet genoeg hebt: u kunt er surfen, dolfijnen spotten, kajakken, paardrijden en nog veel meer.

Dag 13 Samara - San Jose

Vandaag rijdt u terug naar San Jose waar u aan het eind van de dag bij het hotel de huurauto weer inlevert.

Dag 14 San Jose - Amsterdam

Onze chauffeur haalt u op van het hotel en brengt u op tijd naar het vliegveld voor de vlucht naar Nederland.

Dag 15

Aankomst in Nederland.

Inclusief

  • Meet & Greet op de 2e dag
  • Prijs op basis van een 2-pers.kamer
  • Excursies in Tortuguero en Corcovado
  • Transfers volgens programma
  • Maaltijden volgens programma

Exclusief

  • Autohuur exclusief GPS
  • Niet in het programma genoemde excursies
  • Niet in het programma genoemde maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Uitreisbelasting ($26)

Vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen kunnen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stellen. Het kan voorkomen dat bij boeking de klasse waarop de reis is gecalculeerd niet meer beschikbaar is. In overleg en na toestemming van u, kunnen wij de vlucht eventueel met een toeslag in een hogere boekingsklasse boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Costa Rica Compact 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203